Bana da gece arkadaş gösterdi de, motorluya cidden yazık olmuş.
Printable View
Bana da gece arkadaş gösterdi de, motorluya cidden yazık olmuş.
Madem trafik bilinci bizim cahil insanımızda oluşmamış.
O zaman kanırttıra kanırttıra oluşturacaksın. Öyle 100 tl 200 tl cezalarla değil altından arabasını elinden ehliyetini almadıkça ölümlü kazalarda
cinayet suçlusu gibi içeri atmadıkça akıllanmayacak bunlar.
90'lı yılların sonlarında kazalar artık hergün oluyordu. Cadde gerçek anlamda yarış pistine dönmüştü.
Caddebostan ağaçlarına patlayanlar mı dersiniz. kaldırıma çıkanlar mı...
Polis kontrolü sıfırdı. Çok rahat trafiği kesip sıfır çizenleri görebilirdiniz.
Yaşı 30 ve üstü olanlar hatırlar 2000 Nisanında caddede yarışan 2 araçtan biri
Divan pastanesi yanından yola katılan ve içinde üniversite yaşlarında 2 kişi olan bir
araca aşırı hızlı ve kırmızıda geçerek çarpmış, şöförün ve kız arkadaşının camdan fırlayarak ölmesine sebep olmuştu.
O kaza o yıllarda dönüm noktası olmuştu. Ölen Kızın babası istanbul'dan Ankara'ya yürüdü, tv lerde programlar yapıldı falan..
haberi de bu.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/06/28/218558.asp
Olaydan sonra 500 mt de bir her gece çevirme koyulmuştu. Çevirme olmayan yerlerde yolda polis dubaları ile daraltmalar yapılmıştı.
Sonra uzun yıllar kazasız geçti ama şimdi tekrar azdılar.
Bu dakikadan sonra yok arabamda stickere ceza kesiyor yok filtreme ceza kesti diye polise hiç laf söylemeyin.
Hiçbir keyfi hobi insan yaşamından değerli değildir.
Eğer insanlar ölüyorsa bu ağırlaştırılmış kanuni tedbire laf edemeyiz.
Koysun dubalarını sinyalsiz şerit değiştireni bile alsın caddede, sahilde vs.. ve bu tarz ölümlü kaza olan yollarda.
Ama ayrım yapmasın. Ben yapıyorsam beni de alsın. Milletvekili çocuğu yapıyorsa onu da alsın.
Yoksa bu işin sonu kötü. Kazaya sebebiyet vereni linçe kadar gidecek.
rahmetli olan çiçekçi üniversite mezunuymuş. iş bulamadığı için bu işe başlamış. katil ise alkollüymüş. 19 yaşında hukuk fakültesi öğrencisiymiş.
http://www.milliyet.com.tr/is-bulama...undem-2087994/
Rahmetli çiçekçinin haberi şu an fox haberde.
Eğitim konusuna canı gönülden katılmak istiyorum da eğitim isteyen içindir. Ağır olacak ama yanlış anlamayın dedem de ilkokul mezunudur, cahilden kastım diploması olsa da olmasa da angut kalan cahillere; hakla , özgürlükle eğitilemez bunlar. Hayvan muamelesi yapıp zorunlu terbiyeden geçirmedikçe olmaz yani, eğitim isteyen içindir istemeyene zorla sokmak gerekiyor.
Şirket araçları en büyük tehlike. Son 3-4 yılda bu kadar çok filodan vs kiralık yada şirket üstüne araçlar çoğaldı , yollarda yağmurmuş trafikmiş farketmeksizin gazlayan, insanları sıkıştıran zor durumda bırakan bir kitle yayıldı.
Şirket arabası ne içindir abi basarım tabi babamın malı mı diyen angut hapse tıkılmadıkça, 1000-2000-3000 lira ceza kesmedikçe , ölüme teşebbüsten yargılamadıkça değişmez bu trafiğin hali..
şirket arabalarından nefret ediyorum %99 u mala acımadığı için abuk subuk kullanıyor insan değiller.
Keşke trafikteki sorun sadece eğitimsizlerden kaynaklı olsaydı, bence bu ülke en çok "okumuş" lardan çok çekiyor.
İlk ve tek Cumhuriyet filozofumuzun şu sözü bence çok yerinde ; "Bu kadar cehalet ancak okumakla mümkün olur".
https://www.youtube.com/watch?v=DN_4M2jEG9E
haber 37.20 dkdan itibaren
bi de adam orda uyuyodu, uyumasın deniodu
adam uyumuyomus
Haberi duyduğumda üzüldüm. Simaen bildiğim birisiydi ve birkaç kez de alışveriş yaptığım bir insandı. En son Ramazan'ın ilk haftasında yan taraftaki Saray'a sahura gittiğimde aracımı o ara sokağa park ettiğimde selamlaşmıştık, kitap okuyordu gecenin 1'inde ufacık led fenerin altında. Mekanı cennet olsun İnşallah.
Araç sürücüsü yakalanabilmiş mi? Bir gelişme var mı?
vuran arabaıy sürene çınaraltının sahibinin oglu denmiyormuydu ? koyulan resimde adam 30 yaşında gibi duruyordu şimdi ise 19 yaşında cocuk diyorlar
Kaza nasıl oldu bilmiyorum,bazı yerler yarış yapıyo falan demiş bazılarıda mobesede gözüküyo araç sıkıştırmış diyo,bazı yerlerde çiçekçi kuran okuyo yazıyo bazı yerlerde uyuyo diyolar,işin aslı ne bi türlü çözemedim.Yarış haberlerine inanmıyorum çünkü Murathan öyle bi tip değil kendisi samimi arkadaşımdır,çok temiz iyi bi insandır sonradan görme v.s değil kimse yanlış anlamasın murathanı savunmuyorum ama olayın aslı ne,nası oldu heryer başka bişe yazıyo..Ölen çiçekçi abime ciddi anlamda çok üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanını cennet etsin,geride kalanlarada sabır versin inşallah.
Arkadaşın teslim olsun.
Maltepe veya Kartal Kapali Ceza Infaz Kurumuna ziyaretine gidersin.
Zaten cezaevindeki kimsenin suçu yok .
Kader mahkumu olur. Atlatır.
Parasida var ezmezler soğuk taslarda yatıp zatürre den de ölmez merak etme.
Hukuk fakültesi öğrencisiyim, şu an bir avukatın yanında çalışıyorum.Kendisi ile konuşmuştum bu mevzuyu.Zaten haberlere falanda çıkınca epeyi popüler oldu..Avukatlar bizzat teslim olmasın diyor..BMWci çocuğunda avukatı büyük ihtimal vardır ve çocuğu teslim etmeyecektir.Çünkü şu an teslim olsa dediğiniz gibi dava sonuçlanana kadar belki hücrede bile kalabilir.Polisler zaten zanlıyı bulmak için hiç bir çaba sarf etmiyor.Anca çevirmede asayiş kontrolünde falan denk gelecekki öyle bulacaklar.Ailede yazıldığı gibi güçlüyse çocuğu vermez verdirmez.Tabi bu sürede diğer aileye mal mülk para teklif ederler.Kabul edilirse daha kolay çözülür.Kabul edilmezse hakime kalır.Dava sonuçlanacağı zaman çocuk ortaya çıkar bir kaç yıl yatar çıkar.KAZA adı altında geçtiği için ağır ceza verilmiyor.Hatta olay yerinden kaçması bile negatif bir durum yaratmıyor..
Maalesef böyle işliyor düzen.İnşallah bu olayda bir an önce çözülür acı daha fazla büyümez..