Ben davaci olup olmamak ya da hakli olum haksiz olum diye bi yorum belirtmedim , rahmetli orada o sekilde olmasa baska yerde baska durumda yine rahmetine kavusacakti ben boyle inaniyorum . Virgulden sonra ise keske boyle olmasaydi diyorum
Printable View
Cinayet ecele sebep olmuş .
Hakim bey şimdi şöyle oldu.Ben sakin sakin evime gidiyordum.
Azrail selamialeykum diyerekten yan koltugumda belirdi dedi ki
Su cicekciye dal o adamı bir zahmet al canını dedi.
Amam yarabbim dedim azrail sonucda diyerek girdim.
Ben suçlu değilim hakim bey adamin eceli gelmis azrail dediğini yaptim
Diyerekten yirtarmi şimdi
Velev ki uyumuyor, kaldırımda yürüyor ya da bankta oturuyor.. Ne farkeder? Uyuyor konusu katilin kendini aklaması, suçu hafifletmek için ön plana çıkartılan bir konu.. Nasıl bir toplum olduk anlamıyorum.. Cinayet işleyen şunu şunu yaptı AMA... Ama ne arkadaşım? Uyuyor ya da yürüyor bu mu konu? Yoksa yitip giden can mı? Can'sa uyuması ya da yürümesi konusulması gereksiz bir ayrıntı...
Cinayetin adına ecel demeye mi başladık? Aklım almıyor nasıl ve nerelerde, hangi ortamlarda yetiştiğinizi.. Bu nasıl bir rahatlıktır, bu nasıl bir yorumdur.. Eşin, dostun, anan, baban Allah korusun böyle bir olay yaşasa aynı rahatlıkla ecel deyip geçebilecek misin? Yoksa bu kadar rahat olmanın sebebi ölenin tanımadığın biri olması mı? Duyarlı olmak için yılanın seni sokmasını beklersen, kayıpların canını çok acıtır.. Virgülden sonrası da, virgül öncesi yazdığını zerre aklamıyor..
Ayrıca, çok şükür ki senin zihniyetin hüküm verici konumunda değil.. Zira katil "adamın eceli gelmiş, Allah da beni aracı kıldı o sebeple öldürdüm. Allah'ın bana verdiği görevi yaptım" dediğinde %100 haklı olur ceza meza da almaz..
Bu tarz konularda yorum yaparken aynı olay benim, anamım babaamın başına gelse diye düşünerek yazmak lazım..
Sanirim cumlem yanlis anlasildi , benim cumledeki eceli belirtmem yukarida bi arkadasimizin belediye tedbir alsaydi izin vermeseydi yazisina hitabendi . Yani soforu savunmak amacli degil , ayrica buna benzer bi olaydan en sevdigim arkadaslarimdan birisi 2 gun once yogun bakima alindi ayni sekilde faili de bulunamiyor kaybedenlerin acisini az cok anlayabiliyorum
Yaziyi okumadan yorum yapmissin ya da anlamamissin. Yuruyor olsa dava acilmasi sacma zaten adamlar da boyle bir dava acmazdi ona bise demiyorum ama yatmaman gereken yerde yatiyorsa adam dava acabilir tabi. Yatip yatmadigini bilmiyorum kazayi gormedim sadece okuduguma yorum yaptim.
Olende hatalı kaza yapanda hatalı.
Gunah skalasinda
Allahin verdiği canı allah alır hükmüne göre
Arabayi süren suçlu.
:p
La burada cicekciyi suçlu cikarmak tam bi o.ç lik hadisedir.
Onceki sayfalarda taniyan bi arkadas bahsetmisti babasi zengin sormadan gorme degil diye, dava ilerlemesin diye 2 savci izne cikiyor, belli zengin olduklari
Polisin hala cocugu bulamamasina inanamiyorum. Saklayanlar belli hastane diyorlar. Boyle sacma sapan bir sinir bozuklugu olamaz.
Hakikaten guguk devletiyiz.
ulan ben böyle adaletin de, böyle zihniyetin deee diyerek ilerliyorum ve
Türkiye'de yaşamadığım için Allah'a şükrediyorum.
ölen adam bile suçlanır olmuş, herifin kaçması bile tek başına suç.
bırakın insan öldürüp kaçmayı,burada bir araca bile vurup kaçın bakın başınıza neler geliyor.
bence insanlık sorgulanmalı herşeyden önce.
Adam hala ortaya çıkmadı ya nasıl iş anlamadım
avukat denen mahlukta yakında teslim olacak demiş ve hiç bir polis savcım suçluya yardım ve yataklıktan ceza vermiyor avukata.
bu haberin devamı yok gibi
Adam y.dışı kaçırıldı bence.
Yoksa bin defa bulunurdu teknik ve aile takibinden
Başka bir konu da da yazmıştım toplumsal olarak en büyük eksiğimiz "EMPATİ" diye.
Konuda okuduğum öyle yorumlar var ki akıl alır gibi değil. Cidden ölen insan suçlu çıkacak neredeyse.
Öncelikle o kaldırım insanların kullanımına ayrılmış bir yol, yani herhangi bir taşıtın orada gitmemesi lazım.
Adam uyur / sızar / oynar / zıplar bunların hiçbirisi karşı tarafın suçunu hafifletmez.
Burada birçok insanın çocuğu var 5 saniye düşünsünler ruh hastasının biri yanlarken kaldırımda eşiyle birlikte yürüyen çocuğuna o aracın çarptığını, sonra da vefat ettiklerini.
1 hafta sonra da duysunlar / okusunlar "onlar da kaldırımda olmasaymış" ne yaparlar çok merak ediyorum.
Ecel evet gerçektir, ölümün de bir sebebi olacaktır. Ama sen tedbirini alacak takdiri rabbine bırakacaksın.
Üzülüyorum insanların bu kadar cahilce / duyarsızca yazmalarına yazık.
Elemanın ailesi belli kodaman ve muhtemelen çok basit bir ceza ile sıyıracak bu işten. Vicdanıyla (eğer varsa) başbaşa kaldığında ne yaşar orası önemli.
Bu kadar duyarsız olmayın hepimiz dışarıdayız hepimizin başına gelebilir, bana dokunmayan yılan demeyin size de dokunur.
çocuğun babası "adam yaşarken yakınlarının umrunda değildi, şimdi kıymete bindi" gibi bi açıklama yapmış
Hani imam osurursa cemaat..... demişler ya, işte en tepedeki adam bazı ölümlere "Ne işleri varmış orada" diyor halkın bir kısmı da böyle bir cinayete bile kılıf uydurabiliyor niye orda yatıyor orda o saatte ne yapıyor diye, maşallah umarım kimsenin başına gelmez böyle bir şey ama bir şekilde de anlarlar nasıl olduğunu acısını çaresizliğini. Ha bir de Napolyon ne de güzel demiş;
din, fakirlerin zenginleri katletmesini önlemek içindir
Günümüz şartlarında bu sayede zengin olan kesip biçip öldürüp çokta güzel sıyrılabiliyor işten en bariz örneklerinden biri de budur.