servisler işini hakkıyla yapsa kimse sokulmesin demez sanırım
benim farları 1 kere değiştiler 2. ye çağırdılar goturmuyorum valla :D
Printable View
servisler işini hakkıyla yapsa kimse sokulmesin demez sanırım
benim farları 1 kere değiştiler 2. ye çağırdılar goturmuyorum valla :D
tabi bu sizin düşünceniz saygı duyarım. kaba bir tabirle dünya kadar para ödeyip arızasız hilesiz hurdasız olsun diye aldıgım araba 1 haftalıkken sıkıntı çıkartmayacak . bu yüzden sıfır araba aldım ben. herkes 3 kuruş kazanabilmek için 40 takla atıyor. o paraları ödediysem karşımda adam gibi hizmet isterim. 1 haftalık arabaya neden anahtar vurdurtayım? 4 defa servise gittim geldim bu sıkıntı yüzünden. işim gücüm var benim kardeşim! işimi gücümü bırakıp bunlarla mı uğraşacam? tüketici hakları kanununda belirtmiş adamlar fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde arıza olursa araçta 3 seçeneği var tüketicinin. tamir ettirmek, misli ile değişim veya para iadesi. arabanın garanti belgesinde ilk maddedir 1 aylık sürecteki arac arızası vs taraflar feshedebilir diyor. yetkili servisler yanlış yönlendiriyorlar insanları tamir tamir diye dayatıyorlar. o yüzden benim derdim arabayı değiştirmek değil ayıp var bu arabada ve ben hakkım olanı istiyorum. bunda yanlış olan ses var. sizde dünya kadar para verip boyle sorunlarla karşılaşırsanız eger birgün umarım yazdıgınız kadar mantıklı yaklaşırsınız içinde bulunacagınız duruma. saygılar
Aracı p konuma almadan önce N konuma ayagınız frendeyken el frenini çekip fren pedalını bırakıp arabanın yükğnü el frenine bindirdikden sonra p konuma alıp denedinizmi ?
Direk p konuma alıp sonra el frenini çektiğinizde aracın yükü p konumda sanzumana biniyor.P den arabayı kurtarmaya çalışırkende tak diye bir vurma sesi yapıyor.
Bütün otomatik sanzumanlarda bu yaşanıyor.
Pederde 12.000 de 3.20ied var bu sorunlara denk gelmedik.
Bende 3.16 arifesinde bunlari duyunca garipsedim dogrusu
Park ederken direk p ye almıyorum , dediginiz şekilde bırakıyorum ama evden birisi kullandıgında büyük ihtimalle dikkat etmiyordur sonra ben bindigimde o sesi yapıyor olabilir zaten yokus asagı bir konuma park ediyoruz.Yarın ben bir deniyim dediginizi tesekkürler ilginiz için
Son cümlene ithafen yazıyım gözünde canlansın.
E39 5.20İ
E46 M3
E92 3.20CD
E93 3.20İ
6.45
E60M5
F36 4.18
Bunlar bizzat kullandığım sahip olduğum araçlar bir kere bile ne borusan ne kosiflerin içine girmişliğim var.
Hiç birinde de sorun yaşamadım.Sizin çevrenizdekiler sanırım alırken leş araçları alıyorlar ben 3 5 fazla verip en az 5 araba bakıp aralarından eleyip alıyorum belkide bundan bir sorun yaşamadım.Ayrıca şimdi araçları yazınca farkettim e92 dizelin dışında hiç biride 100.000 km altında değillerdi.Anlayacağınız alman servislerini ben zengin etmedim ki dediğiniz gibi olsa bu marka türkiyede en çok satılanların arasına bence giremezdi.
Ayrıca bmw ci filan değilim yanlış anlaşılmasın.Bmw benim gözümde şehir içi kullanımda başarılı bir araba.Amerikan arabasının kullanım hazzı bence hiç bir şeyde yok.
Prestij meselesi. Cikaracagi masraf sahsen beni etkilemez ve ilgilendirmez. Zevk aldigim araca binmeyi tercih eden kesimdenim. Cok acimasiz yorum yapmissiniz ancak EM-RE ' ye katilmak durumundayim. Bende garajima mazdayi veya sevmedigim X bir araci koymam.
Sese gelince; ben birseyi farkettim ani hizlanmada ( ornegin park etmek icin bi one gidip birde arkaya almam gerektigindeki manevra esnasinda ) seri sekilde R den P ye gecince yapiyor bu sesi bende. Simdi bunu su sekilde kuruyorum; manuel aracim varkende 1. Viteste ileri gidip durduktan sonra R ye almaya calistigimda gecmiyordu. Debriyaj ses yapiyo, ayagimi debriyajdan cek-birak yaptiktan 1-2 sn sonra geciyordu. Benim sahsi fikrim bu is kavrama ile alakali ve tamamen olmasi gerektigi gibi dogal. Eger sorunlariniz benimkiyle ayni ise bi problem yok benim gozumde. ( not: manuel araclar : Vw - Opel ' di )
genellemek elbette yanlış olur ancak çoğunlukla çoluk çocuk olduğu kanatindeyim. Zira *yetkili servise* gittiğimde fabrikadan çıktığı gibi duran (jantlar, bonnet scoop u olmayan vs.) 1.6 cooper 'ıma Mini ustası olduğunu iddia eden arkadaş bu araç 1.6 mı 2.0 mi diye bi soru sordu. :)
Yaklaşık 1 senedir f30 316i kullanıyorum, 4 bin km den itibaren yazılım intercoolerli, 9 bin km den itibaren de stage 2 olarak kullanıyorum, su ana kadar tek bir sıkıntı yaşamadım, aracım 12.000 km de.
Amerikada M4 65 bin dolar, bizde 510 bin aradaki farkla bundan iki tane alınıyor :)
hayvan gibi kullanılıp sorun çıkarmayan araba var mı ? BMW lerin türkiye de ki kaderi belli kimse inkar edemez. Alan eleman spor araç aldım yanlıycam basıcam dönücem tokatlıycam yolların kralıyım vs. vs. uzar gider bmw nin Türkiye de ki kullanıcı profili bu kim inkar edebilir ? adam 5 serisi alıyor onun bile efendi efendi yolda gidenine zor rastlıyorum. Velhasıl kelam BMW çok hassas bir alet , öyle eşşek gibi binip üzerine tepinmeye pek gelmiyor. O yüzden EM-RE nin dediği gibi 2. el alınacak ince eleyip sık dokumak lazım ki ben şahsen 5 yaşını ve 100 bin km yi geçmiş bmw yi Türkiye şartlarında hayatta kapıma koymam. O arabadan sorun çıkarmaması beklenemez sebebi de yukarıda bahsettiğim kullanıcı kitlesi.
Öyle eşşek gibi binince bir şey olmayan dünya üzerinde tek araç var oda Mercedes-Benz dir. Ne yazıkki 2010 dan sonraki araçlarında bu özelliğini yitirmeye başlıyor ama yavaş yavaş.
bence belli bir model ile yaşanan sıkıntıyı komple marka'ya fatura etmemek lazım.
bugün bana en sıkıntısız araba nedir deseler kendi tecrübelerime dayanarak Honda derim ama zamanında Amerikan pazarında satılan F23 motorlu prelude ile yaşamadığım sorun kalmamıştı, su kaynattı, silindir başı eğildi, egsoz manifoldu çatladı, sürekli fren diski eğdi vs vs
benim şahsen E46 M3 tecrübem hayatımdaki en masraflı tecrübemdi bugün yarı fiyatına teklif etseler yok derim ama bu BMW kötü demek değil, son birkaç ayımı sıfır almadığım ikinci el olan, orijinal dışı 19 jantlı, yazılımlı, ses sistemli 320d ile 20bin küsür km yaptım tık yok ve inanın tadı başka ben aynı zevki audide yada Mercedeste bulamadım.
bir fikri yada iddiayı savunmuyorum ama sizden ricam iyi yada kötü yaşadığınız bir tecrübeyi fanatizm boyutuna getirmeyin :)
sıfır 4.18 i alın d'ye atın bakın keyfinize ya golf olmuş 75 bin tl passat olmuş 100 k üstü
heryerde buzdolabı beyazı f30 var
ahuahuahuahuahuah :D alalım sana ayıpsın