benim tek merak ettiğim şey bu 418i rwd mi fwd mi :)
Printable View
benim tek merak ettiğim şey bu 418i rwd mi fwd mi :)
Yorumlara ufak bi goz gezdirdimde sanki bu arabada motor yokmus gibi davranilmis
Yahu 9.6 saniye ile bi cogunuzun arabasindan hizli
Motor sesi yok diyenler biraz baksin sesi efsane
Her birde 3 silindir bmw mi olur diyenlere gidin 4 silindirli 430i alin tutan yok :)
Sirali 6 silindirden çıkan sesin yarısı mi simdi hahahahahah
BMW birde bunca yıldan sonra fwd yaptıysa kendime köprü arayacam atlayacak, hadi Mercedes yaptı ama Mercedes zaten o çizgisini bozalı 15 yıl olacak daimlerleştiğinen bu yana o benz olayı kalmadı.
ama BMW de bu adımları atarsa artık ortada saf araba üreticisi kalmayacak ya , üzülürüm billah :(
anasını satim lotus olmuş tata, jaguar olmuş tata, Volvo olmuş geely yarın Tofaş koenigseg alırsa şaşırmam
3 silindirli motorlar 4 silindire göre daha karakter sahibi, daha eğlenceli motorlar bana göre. Tek dezavantajı biraz daha titreşimli çalışması.
bu arada titreşimli çalışıyo deniliyo 3 silindir motora ama benim e93 320d miniden fazla titriyodu bu 3 silindirli motorda ne rolantide ne giderken extra bi titreşim yok hatta ışıklarda ayak frende beklerken arabanın start stop özelliği aktif olmasada çalıştığını anlamıyorum ben titreşim olmasın diye çözmüşler adamlar işi :D
sizdeki mini 3 silindir olan minimi?
3 silindirli motorun titreşimsiz çalışması imkansız bu ayakta oturan adam için oturuyor demek gibi fizik kanunlarına aykırı bir şey.
tek yapılabilecek şey titreşimi emmektir ve bunu %80 kastten dengesiz volan ile yapar üreticiler, volan motordaki dengesizliğe karşı şekilde kendide dengesizdir ve yaylıdır bu sayede titreşimi eşitler ve yumuşatır.
bunun haricinde krank şaftıda ters balanslara sahiptir normal bir 4 silindirli motordan çok farklı denge sistemine sahiptir bu iki olayı tasarlayan frederick Lanchester adında İngiliz bir mühendis .
burada en büyük sıkıntı araç yeniyken değil araç km yaptıkça ortaya çıkıyor, tersine dengelenmiş volan sizce zaman ile ne oluyor? aşınıyor aynı baskı balata gibiki zaten görevide baskı balatayı yakalamaktır ve zımpara gibi aşındıkça kendi et kalınlığı,ağırlığı azalıyor ve denge yeniden bozuk şekilde ortaya çıkmaya başlıyor.
1.2 tdi motorunu ilk alanlar yoo bunda hiç titreme yok diyordu şimdi gidin bir ikinci el +80bin kmde bir polo 1.2tdi deneyin derim anlarsınız demek istediğimi :)
yanlış anlamayın inatlaşmıyorum elbetdeki bmwnin bir bildiği vardır ama genel anlamda bu durum böyle diyorum açık konuşmak gerekirse
@yarbay 3 silindirli motor titresimli dedigine gore dagilalim beyler araba titresimli dengesizmis
Hatta biriniz bmwnin ceoyu arasi onay aldik titresimliymis desin fabrikayi kapatip bodrumda organik domates yetistirmeye baslasin
716i falan olsa ya. 8ileri zf şanzımanlı. Alır binerim ne güzel. Millette aa 7 serisine biniyor choq sheql der.
Araca kredi çekip 180bin tl(giriş seviyesi ev parası) vermeyi düşünen, ama vergiye yıllık 1500tl fazla veremeyen kişilere selam olsun. Mükemmel düşünceler.
komik arkadaşımız.
bize üstün bilginiz ile mühendislik anlamında 4 zamanlı bir motoru 4 zamanı tamamlayamadan titreşimsiz nasıl çalıştırırsın anlatsanada duyalım :) ?
sizden duymak isteriz hadi bize emme,sıkıştırma,patlama,egsoz zamanı olan bir motoru 4-6-8-12 silindir olmadan eşit halde (titreşimsiz) dağıtsana be kardeş.
ne ilginç değilmi adamlar tamda benim söylediklerimi kelimesine kelimesine aktarmış ama muahakak yanlışlardır çünkü Sertaç arkadaşımız beğenmedi yorumumu ben kesin yalan söylüyorumdur :)
Refinement at idle, for example, is an insoluble problem for engineers working on three-cylinder engines. The ‘1-3-2’ firing order that they inevitably use sets up a transverse rocking motion of the engine on 
its mounts which, unchecked, can make a car bounce vertically on its front suspension springs.
In modern engines fitted with stop-start systems, a rough idle may be adjudged a less important problem, but the same rotational excitement that causes the bounce can also cause the engine to shake the body torsionally as it starts and stops.
Ford’s solution is to fit a counterbalanced flywheel and pulley drive wheel on either side of the engine, to cancel out the twisting. Vauxhall’s solution, like others, is to fit a balancer shaft. Both solutions work well. There isn’t an unrefined engine here by general standards. But BMW’s is by some margin the quietest and smoothest of the bunch.
aaaa nasıl oldu ama nasıl böyle yazar bu adamlar lan şimdi böyle :
Because a three-cylinder engine operating on a four-stroke cycle can produce a bang from one or other of its cylinders on only three out of the four strokes, it therefore has to skip a beat on the fourth, causing the engine to have hiccups. Also, because the first and third cylinders are hammering away unopposed at either end of the crankshaft, they produce a rocking motion in the engine as the crankshaft tries to see-saw up and down around a fulcrum in the middle. Your correspondent has long believed that the missing beat and the rocking motion inherent in all three-cylinder engines made them impractical for anything other than motor cycles or lawn mowers.
peki nasıl çözmüşler dersiniz?????
Ford's engineers, meanwhile, have adopted the spirit of Lanchester's idea (though not the details) by using a flywheel that is deliberately made out of balance. As it rotates, it creates eccentric forces that offset at least some of the engine's secondary forces. For extra vibration-damping, the engine block is cast in iron rather than aluminium. The weight penalty is insignificant given the power unit's minuscule size.
ilginç değilmi?
http://www.autocar.co.uk/car-news/ne...r-engines-test
http://www.economist.com/blogs/babba.../03/small-cars
ve yorumunun üzerine aradan 5dk geçer yorum yazılır ama arkadaşımız anında off line oluverir :) klasik,klişe..
eminim şimdi 20 yıldır raflardan inmeyen ansiklopedyaların hepsi karıştırılıyor,internet , nerde bu Google ulan ne dedi şimdi bu adam? nasıl çözeriz yahu bu 3 silindir titreşimi, Google bir halt yok acep yahoomu denesem :)
Tam fakir zengin arabası olmuş :) elen herkes utancından arkadaki yazıyı sökecek m sticker patlatacak, sonra ben hız sevmiyorum diyecek, hyr 4 gibi mükemmel bir araba ile gezerken 1.4 hyundai getz selektör atsa kaçacak yer yok, bağrına taş basıp ben zaten gazlamayı sevmem diye kendini avutacak.
Bmw marinaya 218 cabrio getirmiş, ilk gördük aaa ne güzel fiyat bedava gidip bakalım dedik sonra motoru duyunca gülümseme aldı, benden sonra standa gelen tüm müşterilerin tepki aynı kızlar bile aa bizim araba bile 1.6 filan diyip aynı tepkiyi verdiler.
Şimdi herkes ben bunu geçerim diye 4lere saracak, hızlı dizel sleeperlara gün doğdu :)
minivandan bozma 2 haricinde yok öyle birşey
Alıntı:
BMW’nin üst düzey yöneticisinden gelen açıklama, yüreklere su serpti diyebiliriz. Mercedes CLA ve Audi A3 Sedan’a BMW’nin cevabı olacak olan 1 Serisi Sedan, rakiplerinin aksine önden çeker olmayacak.
Günümüzde birçok marka, satış kaygısı ile bazı geleneklerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. BMW de çıkarmayı düşündüğü (Bunda CLA ve A3 Sedan’ın beklenenden fazla satmasının, BMW’yi düşünmek zorunda bıraktığını da söyleyebiliriz.) yeni 1 Serisi Sedan’da, marka geleneklerinin aksine önden çekişli bir yapıya yer vermeyi düşünüyordu. Tabiki bunda, önden çekişli araçların üretim maliyetinin daha ucuz olması ve kendi bünyesindeki Mini’nin birçok modelinin önden çekişli olmasının payı büyük. Yeni 1 Sedan’ın önden çekişli olacağı dedikoduları BMW hayranları tarafından hayal kırıklığı ile karşılanmıştı ama son gelen haberler, yüreklere su serpecek cinsten.
Motortrend’e konuşan BMW’nin üst düzey yöneticisi Klaus Frohlich, arkadan çekişli bir aracın, özellikle C segmentinde, ufak bir bagaj hacmine sahip olacağını belirtti. Fakat daha fazla bagaj isteyenlerin, BMW 2 Serisi Active Tourer’ı seçebileceğini hatırlatan Fronlich, yeni 1 Serisi Sedan’da da arkadan çekişten vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Yeni 1 Serisi Sedan’ın önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor.