User Tag List

Sayfa 15/18 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
328 sonuçtan 267 ile 285 arası

Konu: Yeni 418i bmw

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu, Albay basindan beri 3 silindirli motorun calisma prensibini anlatmamis ki.

adam diyor ki 4 silindirli motor varken ayni paraya 3 silindirli motor almak otomotivi bilen adamin isi degildir. surekli yanma saglayabilen motor yerine sirali ve zamanli yanma saglayan motor almam diyor.
    Nasil ki otomotivden anlayan muhendislerin hic birinin golfe ticari kaygilar disinda binmemesi gibi.
    Sen muhendissin, ben daha cok muhendisim tartismasi degil ki bu.

BMW neden 1 milyar yatirim yapmis, 4 silindirle ayni paraya(sizin odediginiz parada OTV Var fiyati daha az demeyin) daha ucuza maliyetli motor uretip-satmak icin, Daha iyisini yada kotusunu yapmis oldugunu su saatte soyleyemeyiz.
    Nasil ki 1,6 tdi yeti+dsg uyumu mukemmelken 1,6 tdi +dsg polonun ki yetiye gore yavas hissettiriyorken "motor olmus", "motor olmamis" diyemeyiz.

Insaat Muhendisiyim otomotivle alakam yok.

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk defa x16i motor hacmi olarak x18i den büyük sanırım 316i piyasadan kalkıcak. kalkmazsa çok saçma bi modelleme olucak çünkü.

yalnız f30 kasa çok allak bullak oldu. ileride çok karışıcak. 320i ilk başta 2lt çıktı sonra 1.6lt oldu ama 316 yine devam etti 328i arkadan makyaj 330i filan derken çorba oldu iyice...
    Bahadır Ustaoğlu

gokayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.18 coupelerdede aynı motor var sanırım bunlarla ? Bana onlar pek bi mantıklı geliyor
    1998 106 XR "sold"

2007 207 GT "sold"

2015 F20 LCi 1.20i

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanıcı yorumu istemişsiniz bir kaç bir şey karalıyım.
    1.cisi araba gitmiyor ama 8 ileri şanzıman ve motorun uyumu çok iyi gitmiyor ama saçma bir şekilde araba akarak gidiyor 60 kmden sonra gitmiyor bu araba demiyorsunuz ve kaçıncı viteste olduğunuzu anlamıyorsunuz.Benimkinin donanımı iç dış m elektrikli koltuklar falan filan sadece deri ve büyük ekran yok sanırım.Hifi filan var.Ocak vergilerine sinirlenip büyük motor arabalara bir anlık uyuz olmamla aldım.Yakıtına gelince net 255 liraya 680 km yol yaptım ki 550 yapsın 1 depoyla yeter diyordum benim için yakıtı iyi geldi.Hatta eco promudur nedir onu hiç açmadım hep comfort modda kullandım şehir içi ağırlıklı olarak.Eco pro ya bir kere bastım araba turbolarınımı kapatıyor ne yapıyor bilmiyorum bildiğiniz en yavaş araba neyse günümüzde ona bağlıyor kendini ,baktım çıldırtacak hemen kapattım bir kerede sport a bastım uçmuyor ama gaz tepkisi güzelleşiyor.içi bildiğiniz bmw 1 2 3 4 hatta x5 neyse o işte.Yazılımla 2.0d olmaz ama yakıt olarak altta kalmadığı kesin vergi avantajıda bizim ülkemiz için sanırım iyi bir artı.En güzel yanı bence direksiz olması normal sedandan ayırması.Kalkışı berbat ışıklarda filan kalkarsanız aman diyiim ama zaten istanbul için konuşuyorum ilerleyebilecek yer olmadığından çokta dert etmiyorum açıkçası artık.M in sertliği sanırım 92 lerdeki gibi çok büyük sertlik farkı yok araba bana yumuşak geldi.Çirkin bir kafadan kayma eğilimi olsa da merkez kaç esp tut ıvır zıvırlarla şeritten çıkartmıyor.Kuruda yanlamıyor zorlamayın boşuna.Aklıma gelenleri yazdım sizin kafanızda olanlar varsa konuyu gördükçe cevaplamaya çalırım.Aile içi alınmayacak araba değil.Plakasız hali ile önden bence çok yakışıklı ama c coupe gelmeden sanırım elimden çıkarırım.Mercedes sevmesemde c coupe etkiledi beni denemek istiyorum.
    Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkür ederim.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı gokayy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.18 coupelerdede aynı motor var sanırım bunlarla ? Bana onlar pek bi mantıklı geliyor
    mini cooper, bmw 1-2-3-4 sülalesi aynı 1.5 3silindir motor bunun yamacına minik değişikliklerle x1-x3 ve 3.20ied (1598cc) ve 5 (1592cc) ide koyabiliriz 1.6 4silindir olarak
    1881 - 193

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hızlanma videosunu izledim istediği kadar dolu olsun fiyatı uygun olsun bence alınacak araba değil. Resmen atmosferik 316i ye dönüş olmuş bu motor aynı rezalet performans.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hızlanma videosunu izledim istediği kadar dolu olsun fiyatı uygun olsun bence alınacak araba değil. Resmen atmosferik 316i ye dönüş olmuş bu motor aynı rezalet performans.
    Hızlanma videosunu izlerken bi sigara biter

E21hamza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası kendi E21 3.16'ım ile zorlarım bu aracı, geçemese bile en kötü ihtimal peşinden ayrılmaz. 4 serisi görünüş olarak çok güzel olsa da bu motoru BMW gibi bir markaya yakıştıramadım.

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba müthiş güzel fakat fd6 civic ile aynı performans.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,5 Megane ilk çıktığındada millet kalkmıyor gitmiyor demişti o zamanda alıp 1 yazılımla harikalar yaratmıştı.Günlük kullanım için bence iyi bir yazılımla o araba yeteri seviyeye gelir.öyle 3,16 yla filan olacak iş değil o sene 2015 az basınçla dünyalar değişiyor.Dediğim gibi aile arabası pek genç işi değil az yakması güzel,geçen gün ki yazıma bir ekleme yapıyım frenlerini hiç beğenmedim 4 serisinin hiç birinin frenlerini beğenmedim.motoru ile alakası yok.20d ninde frenleri bana zayıf geldi açıkçası.

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    218i cabrio var 1.5 136hp bildiginiz gibi. Turkiye yollarina cikan ilk plakali cabrio 2 kasa. 3.500km oldu.
    Ben motordan da aractan da en ufak sikayet edecek bir durum bulamiyorum. Saat gibi, akici, guzel giden, moral bozuklugu yasatmayacak, hos bir arac.
    418i'ye de asigim. BMW'deki tek sikinti arac geldigi gun alacaksin, almadinmi hafta hafta inceden inceden arttiriyorlar fiyati, bu da moralini bozuyor tabi alacak insanin.
    Onur
    14' f30 316

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fd6 civic kadar gidiyorsa sorun nerede? Sonuçta alanlar 1.5 136hp araba aldıklarının farkında herhalde. 136hp ile o kasanın uçmayacağının farkında olmak lazım. Sonuçta isteyene güçlü versiyonunu da sunuyorlar.

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 3 silindir motorlar hakkında baya büyük iddialar var bunların tek tek linklerini çıkarıp buraya koyma imkanım yok arifin Manchester a attığı golü ararken yönlendiğim sayfalar işte. Ama BMW arge ve yatırım için harcadığı o 900 milyon € mudur nedir bunu fazlasıyla geri alacak. Ayrıca Mercedes'te downsizing konusunda çok başarılı çalışmalar yapıyor hatta 1.5 3 silindir konusunda baya bir çalışma yapıyor. İlerde 1.5 3 silindirle alakalı "yok daha neler" diyeceğimiz çok haber çıkacak.
    Büyük hacimden büyük güç çıkarmak için Otto emminin yaptığı motora fazla bir şey eklemeye gerek yok. Ama 4 zamanlı motorların verimi hakkında ki sıkıntı belli. %35'ler 37'ler. 100 hp güç üretecek enerji harcayıp 35 hp üretiyorsun(kaba hesap). Bunu iyileştirmeye gittiğin taktirde geçmişte ki 2.0 motorlu arabaların verdiği gücü 1.5 motordan hatta daha küçük motorlardan çıkarmak zor olmuyor. Bugünün şartları (Emisyon, vergiler, petrol rezervleri, alternatif enerjiler, kutup ayıları, buzullar, foklar) otomobil üreticilerini bu geliştirmeleri yapmaya zorluyor. Gelgelelim 418i grancoupe almam ama motorundan dolayı değil coupe olmadığı için.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,5 Megane ilk çıktığındada millet kalkmıyor gitmiyor demişti o zamanda alıp 1 yazılımla harikalar yaratmıştı.Günlük kullanım için bence iyi bir yazılımla o araba yeteri seviyeye gelir.öyle 3,16 yla filan olacak iş değil o sene 2015 az basınçla dünyalar değişiyor.Dediğim gibi aile arabası pek genç işi değil az yakması güzel,geçen gün ki yazıma bir ekleme yapıyım frenlerini hiç beğenmedim 4 serisinin hiç birinin frenlerini beğenmedim.motoru ile alakası yok.20d ninde frenleri bana zayıf geldi açıkçası.
    Bende yeni 420d coupe aldım ve aynı fikirdeyim frenleri gerçekten zayıf , herkes aynı şeyi söylüyor zaten. Bu arada 1.5 günlük ideal ama tek kişiyken bile çok hantal 4 kişilik bir aile bindiğinde durum ne hale geliyor peki ?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bana çok mantıklı geliyor, haftaya Özgörkeye test arabası gelince gidip bir test yapıcam randevu aldım.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba arkadaşlar
    e90 320d den f36 418i ye geçiş yaptım 2 ay kadar önce. performans düşüşüne alışmam biraz zaman aldı. yakıt tüketimim 7,2 litrelerde dolaşıyor. comfort mode kullanıyorum aracı. 1 defa yaklaşık 150 160kmlik yolculukta 6 litreye kadar düşürdüm tüketimi. ama çok dikkat ederek kullandım. kalkışlarda üzüyor araba . fakat 100 km nin üzerindeki seyirlerde ivmelenme fena sayılmaz. 6000 kmye dayandı nerdeyse araç. 15000 e ulaşınca box yaptırtmayı düşünüyorum. aramızda acaba chipbox kullanan var mı ? veya siz ne tavsiye edersiniz?

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rcourb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar
    e90 320d den f36 418i ye geçiş yaptım 2 ay kadar önce. performans düşüşüne alışmam biraz zaman aldı. yakıt tüketimim 7,2 litrelerde dolaşıyor. comfort mode kullanıyorum aracı. 1 defa yaklaşık 150 160kmlik yolculukta 6 litreye kadar düşürdüm tüketimi. ama çok dikkat ederek kullandım. kalkışlarda üzüyor araba . fakat 100 km nin üzerindeki seyirlerde ivmelenme fena sayılmaz. 6000 kmye dayandı nerdeyse araç. 15000 e ulaşınca box yaptırtmayı düşünüyorum. aramızda acaba chipbox kullanan var mı ? veya siz ne tavsiye edersiniz?
    Öncelikle hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.
    http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/ < tanıtırsanız eğer, ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır size.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.
    http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/ < tanıtırsanız eğer, ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır size.
    hoşbulduk. teşekkür ederim

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dodge ram promaster city.

Fiat doblonun amerikadaki versiyonu. Fakat 2.4lt atmosferik, devir dönen bir multiair motoru ve 1i çok kısa 9u çok uzun olan 9ileri zf şanzımanı var. Sportlu manuelli. 0-100ü 8.5 saniye civarı, ara hızlanmaları ölümcül.

Bunu burada niye anlattım biliyor musunuz? ADAMLARIN, DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA, ANAHTAR ÜZERİNDE LİMANA ATTIĞI, İŞİ OLAN İŞÇİNİN BİNİP SAĞA SOLA GİTTİĞİ TİCARİ ARAÇ BU. ama sizin 418i'nizi bozuyor. Ki adamlar buna testlerde yavaş demiş. Siz burada 200 bine 1.5 bmw alma peşindesiniz. Ve herkes bu durumdan memnun.

Neymiş, otomobil sadece performans değilmiş. Adamın dokunmatik merkez ekranı, koltuk ısıtması da var merak etmeyin. Hani sizin şu bikaç bin eaauurooo verip aldığınız opsiyonlar bmwde.

Bütün dünyanın nerede olduğunu farkedip, biz niye böyleyiz diye sorgulamayıp, gidip oralardaki hellcat parasını burada 1.5 bmwye veriyorsanız sizin bileceğiniz iş. Fakat böyle saçmalık peşine düşmeyip kimse otomobil almasa, önce ötv indirimleri ardından teşvikler geleceğini de belirteyim. 2009 gibi.

Ben iktidara laf söz söylemiyorum. Adamlar hakikaten vicdanlı bence. Ben bu halkın başında olsam çok daha feci davranırım, ne acıyacam, zaten hakettiğini yaşıyorlar.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)