poliçe iptal olmaz sattıktan sonra aracı sigortacınıza yollarsınız poliçeyi iptal eder kalan bakiyeyi de hesabınıza aktarır yada elden verir. siz iptal etmezseniz alan kişiye hediyeniz olur. bildiğim kadarıylada siz iptal ettikten sonra 10-15 gün gibi bi süresi var o sırada kazaya karışsa bile sizin poliçe devrede sanırsam. iptal olan mimlenen ne anlayamadım?
Yeri gelmisken sormak istiyorum umarim fazlada konuyu dagitmam kusura bakmayin...
-19 yasinda ustume olan bir arabaya pertim var.(2012 yilinda 250 sigorta 1150 kasko yaptirmistim)
-Plaka 50(nevsehir),Aracizel 2012 Golf6 idi
-Simdi yeni arabam ise Babamin ustune,Eylulde 2.yilini doldurcak.Cok sukur kaza falan yok
Soruma gelmek istiyorum simdi:
-19 yasinda pertim var
-Neredeyse 2 yildir ustume arac yok
-Arabayi babamin ustunden kendi ustume almak istiyorum,Plakayi ise 50(Nevsehir) de 01'e cevirmek istiyorum..
-Sizce ne kadar artar kasko ve sigorta?Mesela ilk arabama 250ye sigota yaptirmistm sene 2012de 1000lirayi rahat gecermi ?
-Bir diger konu ise kasko 1150 liraya yaptirmistim sene 2012 de simdi 3 kusurleri bulurmu?
-Eninde sonunda bir sekilde ustume bir araba olcak bir sekilde baslamalimi yoksa su an icin yanlis zamanmi?
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Geçen bi kız arkadaşım 2500 TL' ye Asya marka bi motor aldı kıza en ucuz trafik sigortası 850 TL çıktı bu nasıl bi saçmalıktır.
Ben bundan önceki aracıma ilk 870 lira çıktı bağrış çağrışla 650' ye indirttim, şimdi ki İ20' ye 643 TL' ye yaptırdım. Babam ticari araca bile maks 400 tl ödedi ya.
Çok büyük saçmalık gerçekten.
200 tl yaptırdım dün civic 1.4
www.honda-tech.com
gecen ay aldıgım 150 cc honda motora 380 lira trafik sigortası cıkınca sok olmustum. Sigortacı cok yakın arkadasım tüm araclarımı o yapar özel indirim filanda kullanır. Abi zam geldi en ucuzu bu dedi5 farklı yerden teklif alarak yaptı. 500 lira dahi cıkan vardı. Soygunculuktan baska birsey değil.
☻/
/▌
/ \
Geçen ay polo gti aldım 2013 model ( kasım çıkışlı). Araç babamın üstüne , sigortayı 300 liraya yaptırdık . Eğer benim üzerime olsaydı 700-800 çıkarmış sigortacının söylediğine göre.
trafik sigortaları maddi hasarların yanı sıra kan parası da ödediği için trilyonlarca teminat veriyor, bu paralar olması gereken seviyeler. Her sene bir ucuzcu şirket çıkıp ikinci sene zarar ediyor. Umarım bundan sonra tüm şirketlerin fiyatları yakın ilerler piyasa düzelir. Millet 15 yerden fiyat alıyor acenteler birbirlerine poliçe paslaşıyorlar kimin nereye sigorta yaptırdığı belli değil.
Trafik sigortalarında 7 basamak tarife var, ilk kez yaptıran 4. basamaktan yaptırır hasar almazsa her yıl bir kademe iner 5-6-7 ye kadar. 7. basamak sadece %20 olarak düşünmeyin tarife olarak ciddi fark eder. Hasar alıp 3-2-1 basamaklara çıkanların işi zor tabi fiyatlar oldukça artıyor. ufak tefek 200 300 liraya yaptırabilecek hasarları cepten karşılamakta fayda var.
180 e yaptırıyordum sigortayı bu sene 280 oldu Benzin Mazottan sonra sigorta ve kaskoda üfleyecek demekki araç sahiplerini bundan sonra
kendi üzerime olan pcx e geçen sene 250 tl ye yaptırdım
bikaç ay önce 2015 600rr ı pederin üstüne aldım 100tl sigorta 1880 tl kasko yaptırdım.çok karışık bi düzen var sigorta kasko fiyatlarında.
Benim de 2008-2010 yılları arası tarihini bile tam hatırlamadığım bi kazam var. Bundan dolayı bi sonraki poliçe yüzde 10 mu 15 mi ne surprimli gelmişti. Kasko da afaki rakamlara çıkınca o gün bugündür babamın üzerine araçlar. Şu an 2006 a3 trafik sigortasını 260 liraya yaptırdık (bu arada pazartesi günkü fiyat 287 idi aynı firma) ama bundan sonraki araçları üstüme almak istiyorum. Acaba kaç senede sıfırlanıyor, ya da risk basamağı değişiyor?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)