Maşallah araba haricinden her şeyden fazlaca konuşulmuş.
Printable View
Maşallah araba haricinden her şeyden fazlaca konuşulmuş.
http://m.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
Bende fotoğrafları görünce herkes gibi kandırmaca olduğunu, var olan bir aracı kaplayıp seçim propagandası yaptıklarını düşündüm. Gerçektende seçim propagandası yapıyorlar ama gerçekten bir çalışma var ortada anladığım kadarıyla. Paylaştığım linkteki yazıyı okuyun lütfen, saab'tan aracın tüm hakları alınmış, ister aynı tasarımla ister farklı şekilde üretsinler fark etmez, yapılmaya çalışılan bir şey var ortada. Bunun seçim malzemesi yapılıp hiç bir açıklama yapılmadan 3 fotoğrafla paylaşılmış olması sıkıntı olan. Yani yapılan bir çalışmayı kötülesik ama bu bizim değil açıklama özürlü bir bakanın suçu.
Br noktada katılıyorum iki taraf demek ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan böyle bir kutuplaşma söz konusu maalesef.
Ve bu algı dediğin şey hükümete yakın medya tarafından yapılıyor bence.
En çok izlenen kanalların sahipleri yaptıkları yayınlar ayırt etme gücüne sahip her insan tarafından anlaşılabilecek kadar net.
Araba olayında kızdığım ise var olanı biz var ettik gibi çıkıp propaganda yapılması. Eminim bu olayı muhalif partilerden biri yapsa,
bu gün manşetlerde çarşaf çarşaf okuyor olurduk.
Ben şu kadarını söyleyeyim gerçekten üzüldüm. Bu proje ilk çıktığında inşallah dedim çünkü evet büyük ülkeler artık araba üretmeyi bırakıp ortaklıklar kurup çözüm üretirken bizim böylesine bir atağa geçmemiş beni şaşırtmıştı. Olur da yapılırsa çok sevineceğim bir proje idi. Zamanında yapılan devrim arabaları gibi bir olayla yok olmasından korkuyorum halen ama yapılmış bi arabayı alıpta biz yaptık denilmesi beni çok üzdü. Hiç bir zaman bir partiye körü körüne bağlı olmadım bunun partiyle alakası yok bunun ülkemiz ile alakası var. Açılacak olan bir fabrika ülke ekonomisine sağlayacağı katkı çok büyüktür. Keşke çıkıp biz bu markayı satın almayı düşünüyoruz, 2020'de fabrika tamamen ülkemize taşınacak deselerdi. Ama yıllar önce yapılan arabayı piyasaya süsleyip püsleyip ahanda biz yaptık demek bence sahtekarlıktır. Bu ülkede ne dehalar var. İnanın istersek çok daha iyilerini yaparız.
İlk yerli telefonuda yapmışlar :D
http://i.hizliresim.com/7PbM9L.jpg
sonraki seçimlerin projesi bu
ilk TR hayfonu
yav 250milyon dolara saab ı satmışlardı bari direk saabı satın alıp 9.3 üreteydik.
artık parca sıkıntısı da yaşanmaz 9.3 bakmaya başlayabiliriz :)
bakın görüdünüz mü ülkemiz yerli arabada yapıyor. bekle bizi 2023 , dünyaya kafa tutacağız. ülkemizin refah seviyesi çok yüksek. her yerde yol yaptılar , havalimanı yaptılar. milli iradeye saygılı olun , bre zındıklar , cehapeliler ve atayizler.
sabah okuyan ak - koyun...
Peki ne diyim..
Hükümet yandaşı medyanın yaptığı algı operasyonu değildir, direkt yapılan propagandadır,amatörcedir yani çoğu insana ters teper,
algı operasyonu yada bilinçaltına verilen mesajlar fark edilemez etkisine kapılır gidersin senin aldığın kararlara etki eder,doğan medyasının bilmem kaç yıldır yaptığıda bu, bu dünyada bir kaç yüzyıldır uygulanan yöntemlerden zaten.
Konuyla ilgilenenler bilinçaltı konusunu araştırabilir çokça makale/kitap var.
Mesela örnek Saddam kötü adam ilan edildi Irağa demokrasi bahanesiyle girildi sonuç ortada, bunun gibi örnekler 1800lü yıllardan beri uygulanıyor.
bizi bıraksalar neler yapacaz da
şu üst akıl yok mu üst akıl...
böyle kıspetten tutmuş bırakmıyo hesaaabı
"üst akıl" deyince VTEC üstü geliyo hep aklıma
donör şasili yerli milli motora modifiye olmaz mı?
silindir başına 2 egzantrik mili koysak, hepsinin VTEC'i bağımsız olsa, içerden açıp kapamalı olsa?
olmaz mı?
+1
Detaylara bakinca Turk firmalar da var, Rover vs. bir calisma var..
Ama bizim insanimiz okuma ozurlu oldugu icin "cadillac'a sticker yapistirip yediriyolar lo " modundan cikamazlar ta ki birileri aciklama yapana kadar...
Birilerinin emegi, birilerinin hirsi ugruna heba oluyor belliki.
Edit gelsin lutfen ya,cok kotu yazmisim telefondan :(
Olaylar soyle gerceklesti
1-Millet tepki gosterdi bu cadillacin aynisi diye,sonra kopyada olsa yaptik.Kopya olmadan gelismez falan fistam denildi,ama degil kopyasini yapmak araci hazir alip logo sokmusler
2-Motor ve elektrik aksamini biz urettik,kasayi oylesine(denemelik,donör)aldik, önu cadillac arkasi saab olarak yapmislar sasiyide.Sasi onemli degil yaa demir parcasi bulup oturturuz ilerleyen zamanlarda gibi ortam yaratildi
3- Simdi yani bugun Saabdan motor ve sasinin haklari satin alindi deniliyor,yani zamaninda saabin urettigi elektrik motor ve bildigimiz saabin sasisi var. Aksama dogru gene degisir degistikce eklerim
Yerli telefonumuz hayırlı olsun.
http://i.hizliresim.com/PBokJ7.jpg
Ya donör kasa olsun vs ne fark eder?
Bu ülkede yüzlerde iyi mühendis tasarımcı varken. Neden hala yabancı proje hele ki başarısız olmuş ve batmış bir platform satın alınıyor.
Kim ne kadar kazanıyor da milli! olacak araba D segmenti oluyor? Kim alacak bunu. avrupaya satamazsın, ortadoğuya satamazsın, Uzak doğuya satamazsın, güney amerikaya hayatta stamazsın.
Bu arabaya sadece türkiye binecek, binecek de D segmenti bir aracı 30bin tlye mi satacaklar? 30bin tlye BLS yapacaklarsa ben binerim.
o resimler donörse bizde(alanlar) kobay olucaktır en kısa yoldan.
oyüzden bırak 30bini 1tl olsa dönüp bakmaz. millet abd'de deli gibi satan kia hyundayi benimseyemedi daha burda orda sorun üstüne sorun üretmiş kasayı burda kim alacak merak ediyorum :D
milli gelirin gerçekten 10bin dolar olduğuna inanıyor heralde bunlar.
Hem amerikada hem avrupada başarısız olmuş ve kendi haklına hitap etmeyecek bir segmenti tercih etmeleri bu işten ne kadar anlamadıklarını gösterir.
Donörmüş, 1.3 motormu koyacaklar o kasaya? vergi sisteminimi değiştirecekler? 2lt motor için tasarlanmış kasa o, neyi test ediyorlarmış o kasada.
Aracın aynısını yapsınlar ucuza alıp cadillac logoları çakıp satan çıkmazsa ben birşey bilmiyorum.
çorum kaloriferi rulezz :D
Bu arada kasa seçimi güzel eniştemin doblosunun pabucu dama :D
Vallaha kötülüyoruz falan ama buna da şükür en sonunda öyle yada böyle başladılar bişeyler yapmaya.
https://www.youtube.com/watch?v=aY1X91ocCwY
ya şöyle bişeyle çıksalardı?
herkes herşeyi ne çok biliyor. herkes pazara, teknolojilere, kaliteye ne kadarda hakim. ne kadar da ceo bir toplum olmuşuz. saab battı evet ama kim saab'ın araçlarına kötü diyebilir. yani başka bir firmanın teknolojisinden yararlanmakta ne sıkıntı var. baştan yapmaya kalksak daha masraflı olacaktır muhtemelen, başlamak için güzel bir nokta olabilir neden bu kadar karşıyız bu olaya. çalmamışız ayrıca çinlilerin yaptığı gibi, satın almışız kullanıyoruz teknolojileride, tasarımıda. alan razı satan razı ne sıkıntı var. aracın üstüne kendi teknolojimizi, hibrit sistemini, elektirikli motor sistemini vesayresini geliştirmeye çalışıyoruz işte. sanki yüzlerce binlerce bilim adamlarımız, dünya çapında mühendislerimiz var, dünya teknolojisini bizden satın alıyor, arge'nin merkezi bir ülke olmuşuzda nedenkendimizyabmıyozyaaa bizyaparsakeniyisiniyaparızyaaa diye boş boş muhabbet yapıyorsunuz. burada kızmamız gereken nokta yapılan iş değil, harcanan emeğin seçim propangandası uğruna saçma sapan açıklamalarla heba ediliyor oluşu.
Evet tahmin ettiğim gibi çıktı,
Yerli motor yok, projeside yok.
Üstünde çalışılan araba elektrikli araba projesi, hybrid değil elektrikli.
Vectra c de ayni platform diye biliyorum. bu sebeple yürüyen akşamda yedek parca bulunulurlugu acisindan iyi olur.
sifirdan yapmaktansa devşirme şase/model üzerinden gitmek, sonunda ekonomik olarak basarisiz olması çok muhtemel olan bu projeye daha az para gömülmesi demek olduğundan bence doğru karar.
ama proje tamamen gereksiz diye düşünüyorum.
umarim basarili olur ve ben haksiz cikarim.
Elektrikli olmalı zaten. İçten yanmalı motor gereksiz bu saatten sonra.
Vectra c ve alfa 159 platformu.
yerli neyimiz kaldıki otomobilimiz olsun.
millet marsta su bulur,biz ölü yıkamakla ilgileniriz.
adam hazar denizinden sınırımızdaki işide füze yollar,biz yumurcak tv yi kapatırız.
97 vatandaşımız başkentimizde canlı bomba ile öldürülür,biz o canlı bombaların kimler oldugunu bilsekte suça karışmadıkları için tutuklamayız.
orta dogu bizden sorulur,dünya liderimiz,dünyanın buyuk gücüyüz yeter artık bu yalan dolan yeter.ne mutlulukta,nede üzüntümüzde birlik olamıyoruz artık.bizi bu hale getirenler utansın.bu ülkenin gerçekten yerli denebilecek bir otomobile ihtiyacı vardı.bu hayalimizde çakma cadillacta söndü.
her yerde mühendis açıklama yaptı söyle böyle deniliyor nerde abi o açıklama bulamadım link video vs var mı?
daha ilk yapılacak otomobil için tamamen özgün bir tasarım beklemek saçma olur, bugün birçok marka birbirleriyle benzer platformları kullanıyor.aynı motorlara farklı isimler vererek satıyor ürünlerini. sonuçta yapılan işin de piyasaya uygun olması gerekir. dış kasa olayına çok takılmıyorum ben, tamamen kopyalamadan platform kullanılarak özgün bir motorla araç üretilebilirse yine de bir başarıdır. Dacia nasıl renault ile birlikteyse biz de bir marka ile birlikte iş yapabiliriz.
Al sana mühendis
https://www.youtube.com/watch?v=kGojEyq8x4Y
Hala olayı kavrayamayan arkadaşlar görüyorum.
Olay çaba sarfedilen bir durumu baltalamak değil ki.
Mevzu milletin gözünün içine baka baka x marka y model bir aracı biz ürettik, geliştirdik diyerek ortaya çıkmak.
TR de yapılsın biz yapalım, yapacak makina parkı, insan gücü var. çok spesifik parçaları alırsın üreticiden kullanırsın.
Bunu tüm dünya yapıyor zaten ayıp değil ki.
Medyada yorumları görüyorum elifi görse mertek sanacak adamlar "yapana helal olsun, işte bu" vs gibi yorumlar yapıyorlar.
Aç bir araştır yok, sor soruştur yok, adamların ağzından çıkanı vahiy kabul edecek insanlar var bu ülkede.
Onlarda bunu bildiği için bildikleri yoldan yürüyorlar ne güzel..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26118513/detay
İlk yerli otomobil ilana düştü :D
Arkadaşlar,
10 küsür senedir otomotivde orta düzey yönetici olarak görev yapıyorum.
Kısacası , bu bahsetmiş oldukları işler tamamıyla palavra. Konuyu AKP'ye bağlamıyorum, siyasete bulaşmayacağım.
Bir aracı geliştirmek için yüzlerce mühendis , bir sürü yan sanayi ile beraber uğraşıyor. Türkiye'de böyle bir yetenek sadece beğenmediğimiz TOFAŞ'ta var. Onlar bile Ege projesi için FCA'dan büyük destekle, motor ve şanzuman parçlarını carry-over kullanarak ancak 1.5 senede prototipini yapabildi. Prototipten yaklaşık 2 sene sonrasında da aracı satmaya başlayacaklar.
Ayrıca prototip aracın prototip detay parçalarını da , yine yan sanayiden alırlar. Mesela vites kumanda gruplarını bizim firmamız verdi. Bu tedarikçilerden gelen parçaların fiyatları da prototip üretiminden çıktığı için inanılmaz pahalıdır(seri parçanın 10 katına varır)
Bu aracı kimler nasıl geliştirmiş, hangi bütçeyle yapmışlar, prototip dedikleri bu araçlarda neyi test ediyorlar? Testleri hangi test cihazları ile yapıyorlar? Tam anlamıyla komedi.
İnsanları kandırmak bu kadar kolay ve cezasız olmamalı.
Ha bir de uçmuşlar, elektrikli ve hybrid de çalışıyorlarmış. Tey Allah'ım yaa..