Seçim yaklaşıyor diye göz doldurma, medya bunlarla halkı meşgul etsin ayakları... Çok inanmayın 2007deki bilboardları görüyorduk. Yok kendi uçağımızı yapıyoruz bilmem ne. Ben hava kuvvetlerinde görev yapıyorum bir tane kendi uçağımızdan göremedim
Printable View
Seçim yaklaşıyor diye göz doldurma, medya bunlarla halkı meşgul etsin ayakları... Çok inanmayın 2007deki bilboardları görüyorduk. Yok kendi uçağımızı yapıyoruz bilmem ne. Ben hava kuvvetlerinde görev yapıyorum bir tane kendi uçağımızdan göremedim
uçak verim yersin :)
dış güçler amerikanın oyunu v.s v.s çuval incirlik kem küm hap hup, hülooo alkış kıyamet, gılıyık :D
http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler.../esh_37653.jpg
Abi tank üretime hazır, yapım aşamasında motoru için almanlar ile anlaşma vardı, sonra siyasi gerginlik olunca almanlar hükümeti motoru verecek firmaya "satmayacaksın" dedi, motorsuz kaldık. Eğer eksik bilmiyorsam motor olmuş olsa , diğer aksamların tamamı üretilebilir durumda.
Motor işi içinde yeni ortaklıklar kuruldu, %51 TR &%49 Yabancı ortak şeklinde, hali hazıra motor üreten ortaklar bunlar.
Ben şahsen bu konuya has olarak iyi gelişmeler olacağını düşünüyorum. Otomotiv sektörü TRye yeni giriş yapmış bi sektör değil zaten. Belli olmaz, yıllar sonra pazarda güzel payımız da olabilir.
20 sene evvelini düşünün. Herşeyi s.tiri b.ktan kalitesiz üretimi olan Çin şu an dünya devi olma yolunda. Parana göre her kalitede üretim yaptırabiliyorsun. Hadi ordan, hadi burdan diye diye, kendimizi küçümseye küçümseye bugünlere geldik. Yalan mı?
İşin sonu bu arabanın ucuz olmayacağını gösteriyor.Diğerlerinin fiyatına bu çıkar,ithale de kallavi bir vergi yüklenir.Doğal seleksiyon: Yerli araba daha ucuz. :)
Vestel telefon yaptı.Ucuz mu,iyi mi?Değil.Vestel'in daha iyisini geliştirmesi yerine,ithal telefonlara vergi yükü getirildi.Ha ithal üründe vergi artabilir ama amaç emeksiz yemek olmamalı.
üretiliyor işte ne olsun. insansız uçağı yaptık, kısa menzil orta menzil füzelerimiz var. çok başarılı bir milli piyade tüfeği ürettik şu an kullanımda. savaş uçağı projesi var. yapılan ve yapılmakta olan güzel projelerimiz var. ne yapalım hazır mı alalım her şeyi daha mı mutlu olacağız bu şekilde. her şeye köstek olma çabasını anlamıyorum. şu devirde çok daha iyi durumda olmalıydık ama yapmak için bir çaba gösteriliyorsa yapamayız edemeyiz diye ön yargılı yaklaşmanın anlamı yok. devrim projesinin bu kösteklik ve ön yargılar yüzünden iptal olduğunu unutmayalım.
Karsan ve Bmc işin içindeyse olabilitesi var.
Umarım lafta kalmaz bu proje de.
Zamanında uçak da yaptık arabada yaptık ama ne oldu menderes v.s hükümetler amerikaya göbekten bağlandı her şey bitti ben yapmayalım demiyorum tren kaçti diyorum şu an seçim gazı olarak kullanılıyor halk da bunu yiyor, tank silah işi mecburiyetten çünkü kimse bu hükümete silah vermek istemiyor mecbur silah yapmaya çalışıyorlar otomotiv v.s artık para etmiyor dünyada apple samsung olamadıktan sonra (yükte hafif pahada ağır) yapmanın anlamı yok çin derseniz orası ayrı bir dünya zaten 2 milyara yakın nüfuzdan bahsediyoruz dünya pazarının 1/3 ü yani sırf hamasi nutuklara kanıp bizim gelişmemizi istemiyorlar bizi kıskanıyorlar diye düşünmek yanlış olur büyük resmi görmek lazım .
İlk müşteride belli oldu
Şaka bir yana kamu sektörunde kullanılsa bile otomobil yönünden dışa bağımlılığimizin ciddi oranda azalacağını düşünüyorum
Ulkemizde zaten bircok araba fabrikasi var ve bu fabrikalarda isinin ehli turk muhendisler var... en iyisini ben bilirim gibi dusuncelere kapilip yandaslarini kritik mevkilere getirmezlerse ve gercekten o isi hak edene verirlerse ben yapilabilecegine cani gonulden inaniyorum...
Koç'un yerinde olsam , hurdalıktan kalıpları çıkartır 2017 Şahin - Doğan üretir satarım piyasaya.. 50 Bin Tl'den verse kapış kapış gider bende alırım bi tane.
bı gelemedı :D
https://forum.donanimhaber.com/store...e170c49891.jpg
Kuzey kore aklıma geldi nedense
Ee cadillac lar noldu?
Etiyopya da hala üretiliyor :)
https://www.youtube.com/watch?v=dlxuaz87qV8
İnşallah gerçek olur. İnşallah çok tutar. Sevelim sevmeyelim biz vatandaşlar olarak bu projeye destek vermemiz lazım...
Çok şey yazdım sildim seçimlerde %3 te buradan toplarlar umarım yapılır.
Köprü yaptık diyip yapanlara "bak kardeşim burdan günde bu kadar araç geçicek geçmezse parası benden şerefsizim" şeklinde anlaşma yapılmayan, gerçekten halkına katkısı olacak yerli bir otomobil olsun isterim.
Taştaş konusu çok yapıldı,ki bende yaptım. Yapmak için yapılmasın yeterki alıcısı olur eminim.
:D :D :D
2016 yılı başında İsveçli Saab’dan 40 milyon Euro’ya satın alınan platform gündeme gelmiş, TIR’larla getirilen kamuflajlı araçlar çok tartışılmıştı. TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı bu projenin tamamen hata olduğunu ve rafa kalktığını belirten yetkililer, Türkiye’nin otomobilinin temellerinin sıfırdan atılacağı mesajını verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da 5 babayiğide isterlerse bu projeyi de kullanabileceklerini söyleyip, “Ama istemezseniz de kullanmayın” diyerek mesajı verdi. Yani çok net ‘kullanmayın sıfırdan yapın’ dedi.
40 milyon euro cop oldu yani. oderiz arkadas onuda oderiz. bi 140da buna harcarlar onu da oderiz. kopru gidisti gelis zaten eklenio bi de ortaya bogaz havasi manzara parasi ekleriz benzini 15tl yapariz. mtv yi aylik yapariz yillik ne yaa fakir miyiz? oderiz arkadas onuda oderiz.
hep söylüyorum...........
araba trafik ve türevleri hakkında karar verenlerin en önce otomobil kullanmaya yeterli ehliyeti varmı eğer varsa istanbul trafiğinde akşam saati iki yaka arasında kaza yapmadan aracı kullanıyorsa fikirlerini alalım.
30 milyon euroya opel satılmamışmıydı. Al opeli yaz mopel hem araban olsun hem almana kafa tut fabrikayı kapatırım haaa de bir sürü işsizle uğraşırsın de. hemde doğrudan avrupa birliğine gir.
hesap kolay amaç cebe para koymak değilse tabiki
40 milyon Euro resmen cop oldu... ‘Yerli otomobil’ gitti ‘Turkiye’nin otomobili’ geldi - Ekonomi Haberleri
40 Milyon EURO gitti beyler, 80 milyon nüfus var desek adam başı 0.5 Euro düşüyor. Güne ~2.22 TL eksiyle başladık.
Şimdi köprüden geçmeyenler içinde 3-5 bişeyler atalım tamam olsun. Yapılmışı yeniden yapmaya ne meraklıyız, adam yapmış işte.
%100 yerli kasmanın alemi ne ? Hangi firma %100 Yerlilik oranıyla üretim yapıyor bu nasıl bir kafadır. Al geliştir sür pazar daha ne.
Bu millete montajcılık yakışmıyor demiş haşmetmeapları, esas montajcı kim acaba merak buyurdum.
40 milyon euro ne oldu :) :)
KDV ye yeni güncelleme geliyormuş...
ohh 40milyonu deliğini kapatıcak kaynakta bulundu :D
tamamen siyasetten uzak yazıyorum:
bu ülkenin 'Milli' olan her şeye ihtiyacı vardır bunu tartışmanın hiç gereği yok bence... milli savaş gemisi, milli tank, milli uçak, milli piyade tüfeği vs bunlar bizim bağımsız kalmamızı sağlayacak projeler, görüyoruz işte F16 alıyorsun yazılımları bazı şeyleri vurmaya izin vermiyor, tanklar 50-60 yıllık, gemiler keza öyle, bu konuda çok yatırım var karşılıkları da alınıyor.. ama ben bu araba konusundan emin değilim, dünyada ya premium markalar satılıyor ya da çok ucuz çin malı taklitleri, yani piyasadan alınabilecek yüzde çok çok dar, bir otomobil yapacağız FIAT ın yerine bizi tercih edecekler??? 300 küsür ülkede yedek parça satış garanti ağı olan çoğumuzun dandik dediği markayı örnek verdim bakın... yıllardır hükümetimiz neden bu kadar bastırıyor anlamıyorum yani bu konuda bir eksiklik hissedilse özel sektör çoktaaaan atlardı bu olaya... elektrikli olmayacaksa zateen pazarlayamazsın hiç bir ülkeye, benzinli olursa motoru demek ki dış alım olacak o zaman millilik nerede kaldı? bence bu adımın yerine, montaj araba yapımına izin versinler, TUV her türlü proje montaj replika araçların ruhsatlarında yetki sahibi olsun, hurdaya çıkmış araçlar bile TUV un teknik denetiminden sonra restore edilip yollara dönebilsin, elektrikli araç üretmek isteyenlere teşvik verilsin, bunlar yeter sektör için...
öz analarının .... girsin 40 milyon euro
bence kesinlikle elektrikli olacak vestel bu işin elektrik motoruyla aracı ilerletme kısımını , bmc kirpi ve hafif ticarilerden elde ettiği yürür aksamı kıraça karsandaki tecrübesinden çok hexagon studio ile iç dış tasarımlarda rol alacak (zaten bi çok firmayla çalışıyorlar ) anadolu grubunun üretim bandındaki tecrübesi ve turkcellin geliştirdiği kullanıcı arayüzüyle bi araç çıkacak ortaya bu ekibin hangi klasmanda olursa olsun on numara araç çıkaracağı ortada lakin tutupta d segmenti 150k fiyat etiketli bi araba bütün işi çöp edebilir.
Bu konudaki insanların destekleyici yorumları sevindirici, umarım gerçekleşirde hem insanlar ucuz arabaya biner hemde ekonomi rahatlar.
Yerli araçta Turkcell ne alaka ? biri bana açıklayabilir mi ?
Dünya üzerinde GSM Operatörünün araç üretiminde rol aldığı görülmüş müdür ?
Çinden tablet edip arabaya yerleştirmek bile sıkıntı hocam.
Çindeki tablet üreticilerinin ürün hayat döngüleri genellik 9-15 ay arası oluyor. Yani örneğin 4 yıl boyunca üreteceğin bir arabaya takacağın multimedyayı/tableti ilk 1 yıl ancak tedarik edebiliyorsun.
Lazım ki 4 yıl üretim + 10 yıllık yedek parça tedariğini yapıp devasa stok tutmak. O da çok büyük risk, kimse yanaşmaz.
İlla ki tableti de kendine özel tasarlayıp üretmeli/ürettirmelisin.
Bu arada babayigitlerden Ethem Sancağın ilaç sekterunden sonra otomotiv sektörünü bu kadar kısa zamanda sahiplenmesi enteresan.BMC nin kurucusu gibi konusmuş!halbuki antil kuntille basıp parayı aldığı bir sirket.
O zaman ben üretilirken yanlış gördüm, mühendis arkadaşlarım tasarım yaparken yanlış gördüm. Boşuna otokar bu kadar yıl bir şeyler yaptı, emek harcadı.
Neden uğraştılarsa al projeyi al kalıbı yada gerekli malzemeyi üret hemen.
Otokar da çalıştığım dönemde ne kadar emek verildiğine bizzat şahit olan birisi olarak, yorumun üzdü beni,Yazdığın 2 cümle kadar basit bir olay değil maalesef.
40 milyon euro dediğiniz para Denizli'de tekstilcilerin bile hesap hareketlerinde telefon numarası gibi gelip geçen bir rakam. Gezi parkında 4 milyar dolar zarar verildi, o zaman niye hesap sormadınız?
Bir şeyler üreten, geliştiren ve ticaretini yapan herkes ilk denemede başarılı olamama ihtimalinin yüksek olduğunu hep bilirler. 1 cm^2 lik güneş hücresi üreteceğiz 2 yıldır zilyon tane deneme yaptık, onca şehir gezdik boşa giden paraya kimse dönüp bakmıyor. Biraz gerçekçi olalım.
[IMG]https://i.hizliresim.com/yz6mLN.png[/IMG]