Çıkarımlarımı yazayım, yanlışım varsa birisi düzeltebilir mi? Ortak firmalardan birinde çalışıyorum da bizim bütçeyi nasıl etkileyecek merak ettiğim için belgenin hepsini okudum :D
-
"Yatırımın süresi: Başlangıç tarihinden itibaren 13 yıl olup" Yani Ekim 2019 itibariyle başlamış, 2032'de bitecek bu yatırım, doğru mu? @
rebelh diyordu galiba, gerçekten 10 yıl boyunca bu prototip seçimlerde meydan meydan gezecek galiba :D
-
"Öngörülen sabit yatırım tutarı 220 Milyar TL" Yani 13 yılda bu rakam firmaların cebinden çıkacak heralde. Muhtemelen daha da üzerine gider? Bize %19'dan 41,8 Milyar TL düşüyor, vay babayın kemüğüne.. Firmaların tüm net kârları buralara gidecek neredeyse :D Devlet el atar buna yine
- Yılda 175bin adet, 5 farklı model üretilecekmiş. Bu da 13 yıl sonra başlansaaaa 5 yıl sonraya anca olur heralde. 45 yaşımda uzaktan izlerim inş. Tesla şu an yılda ~350-400 bin araç üretiyor
- Alım garantisi: Aralık 2035'e kadar 30 bin adet araçmış. E eşek değiller yılda 2-3 bin tane almazlar, 2032 sonrası 3 yılda 30 bindir diye düşünüyorum ben? :D
- Ortakların toplamda 3,5 Milyar TL sermayeyi şirkete yatırması için verilen süre
2023 SONU. Bu daha kuruluş süreci demek değil mi baktığınızda, yanlış mı yorumluyorum?