100 kmde 2 litre benzin yakarsa devlet iflas eder. şaka şaka çok güzel bir saadillac ımız var.
100 kmde 2 litre benzin yakarsa devlet iflas eder. şaka şaka çok güzel bir saadillac ımız var.
74 model sehpa...
Keşke en yakın zamanda Yerli otomobil yapılsa, bende çok istiyorum ama daha Yerli otomobilin isminden başka birşey bilmiyoruz. İsmini çok beğendim "DESEN".
O değilde oy korkusu adam Yerli otomobil bile yaptırıyormuş, ak partililer 1 seçim oy vermeyip 1 seçim oy verseler tayyibin oy korkusu ve oy hırsı yüzünden dünyanın mına koyarız![]()
Altı üstü 2005 model cadillaca navigasyon koyacaksın ne yürüyen bilgisayarı.
teslaya bilenmişler![]()
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Biraz sert konuştum galiba farkında değilim özür dilerim.
Senin demek istediğini ben anladım sosyal medyadada bu konu çok konuşuldu ve senin düşündüğün gibi değil eğerki senin düşündüğün gibi olsaydı saab, cadillac ,alfa romeo, gm gibi markalarda kullanılmazdı yani bu markaların sadece platformunu kullanmak için seçiliyor ve yerli otomotiv bu platformlarla üretilmicek.
platform dediğin nedir şase mi? eğer onu kastettiysen evet bu şase kullanılacak... motor belirsiz, şimdi hybrid konuşulmaya başlandı, doğrusu da bu bence ama TESLA ya bilenmek falan komik olmuş... araç F-16 yazılımıyla donatılacakmış???!!!?? öndeki araca çarpmayacakmış (çoğu orta-üst segment araçta zaten mevcut)
bakın en büyük sıkıntı şu, bu aracı yapmaya çalışan ekip kim? başında kim var? neden bakan aklına estikçe sanki dizayn şefiymiş gibi bilmediği bir konu hakkında komik komik açıklama yapıyor? F16 yazılımını HAVELSAN yapıyor, şimdi bu kurum ateşleme avans ayarı mı yapacak yoksa dost-düşman araç tanıma yazılımı mı yapacak? teknik ekibin başında hangi mühendis varsa çıkıp açıklama yapmalı, biraz daha mühendislik açıklamaları bekliyoruz yoksa kimsenin karşı olduğu falan yok, sadece bazı bakanların açıklamalarının sadece cahil oy potansiyeline oynadığını görünce tepki gösteriyoruz, tepkinin hangi makama olduğunu iyi irdeleyin...
Yerli Araba seçim hazırlığıydı bunu sağır sultanlar bile anladı halk daha anlayamadı.
Arabaya dair en ufak bir bilgi bilmiyoruz, hani nerde Yerli Araba?
Tamam madem seçim hazırlığı değil göster millete, deki şu parçayı biz geliştirdik.
Tamam parça geliştirmedin diyelim bakan, ama Saab 9-3"ü kamufle etmek nedir?
Senin olmayan arabayı neden kamufle ediyorsun bakan?
Platform nedir? Arabanın neresi platform?
Neden etraflıca teknik bilgi ve donanım içeren bir açıklama yapılmıyor?
Bu projenin başında kim var?
Hangi firmaların ortak ürünü?
...
Bu şekilde yüzlerce cevapsız soruyla ortada kalmış bir yerli otomobil bilgisi var. Keşke gerçekten yerli bir otomobil üretebilsek ama benim hiç umudum yok.
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
Yerli araç konusundan bağımsız olarak yazıyorum platform kısaca benim tabirimle ama doğru tabirdir bana göre
dışı tasarımı farklı olup içi yani şase yürüyen motor elektrik tertibatı ortak kullanımda olan ve aynı mühendislik bilgisini paylaşan araçlar topluluğu.. kısaca bir havuz var bu havuzun içinde ortak kullanılıcak bileşenler var her firma istediğini alıyor kullanıyor tek tasarımını kendi yapıyor bağımsız..
Yerli araca gelirsek seçim zamanı bütün kanallarda 7/24 haberleri dönüyordu ülkedeki bir avuç eğitimli kesim bu arabanın önü cadillac arkası saab deyince bir başka kesimde uyandı.. ister pure yapsınlar ister hybrid bana göre satılmaz.. diretme yapılan hiç bir iş başarılı olmaz..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Wiki pedia
Car Platform..
"A car platform is a shared set of common design, engineering, and production efforts, as well as major components over a number of outwardly distinct models and even types of cars, often from different, but related marques."
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bakan Özlü: Yanlış anlaşıldık amacımız yerli otomobil değil
Kaynak: Bakan Ozlu: Yanlış anlaşıldık amacımız yerli otomobil değil - Son Dakika Ekonomi Haberleri
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)