Yazıları okumadım hiç bir markaya bağlı kalmadan genele yazıyorum elektrikli araç öyle sanldığı gibi çok müthiş ekonomik değil bu bir gerçek ekonomi sadece yakıt ta değildir ayrıca zamandır ömrünüzden geçen vakittir.. Bir laf vardır bin dolara uçakla bir saatlik yolmu gidersin yoksa aynı yolu 100 dolara 10 gündemi gidersin hangisi ekonomik …
YouTube da Renault zoe ile İstabul kalkan giden arkadaş vardı izlemenizi öneririm eski video da değil arkadaş 5-6 ay önce gitti bu yolu ortalama şarj süreleri dahil 15 saatte gitti ve yaklaşık hatırladığım ortalama 1200tl civarı enerji yani yakıt parası ödedi ..
Normal bir araçla o yol ortalama 7-8 saatlik yoldur ve benzinli arabada hemen hemen aynı yakarsınız insanlar elektrik ucuz sanıyor evinizde şarj etsenizde ev elektriğin ucuz olucağını sanmıyorum faturaya yansıyan..
Kaldıki adaptasyon sorunları da var YouTube kanallarında izleyenler bilir elektrikli araç kullananların en büyük sıkıntısı şarj istasyonlarında bazen cihazların bozuk olması bazen millet park yeri bulamayınca bu istasyonların önüne park ediyor bazı insanlar şarja koyuyor gidiyor saatlerce geri gelmiyor falan filan youtube da elektrikli araç deneyimleyip bu sıkıntıları çeken insanlar var izleye bilirsiniz .. kendi karşı komşum bile mg tam elektrikli aracını aldı adam 3 ay sonra sattı..
Bana göre elektrikli araç şehir içi smart tarzı araçlarda çok işlevsel olabilir evin ikinci aracı olarak genelde Amerika da zaten bu böyle tesla yada diğer pure elektrikli araçlar evlerin ikinci aracı oluyor .. Gene çoğunun kapıda bir tane ilk araç olarak benzinlisi var .. bunun dışında bana göre elektrikli araç geçiş aracıdır bundan sonraki adım insanları taşıycak olan insanlı drone lar kaba tabirle uçan arabalar olucak zaten üstünde çalışmalar nerdeyse bitmiş durumda bütün firmalar bitirdi tanıtıyorlar artık .. Toyota sky drive aracını 2024 de resmî satışına başlanacağını açıkladı ..
Zaten uçan araba işi başladımı bildiğimiz lastikli araba işi ağır ağır tarihin tozlu sayfalarına karışır .. kimse de bunu öyle 50-60 senelik bir şey sanmasın görürsünüz çok hızlı geçicez ..