Seven7 Nickli Üyeden Alıntı
Siyaseti hiç konuya dahil etmeden ben de bir şey yazmak istiyorum kendi cahil düşüncelerimle. Forumda gördüğüm kadarıyla bir sürü bir araba üreticisi var, bir sürü teknoloji üstadı var zaten. (!)
Neden herkes bir şeylerin önüne set koyma modunda bu ülkede? Evet yönetimi eleştirebilir herkes, sistemi eleştirebilir ama neden herkes sinema eleştirmenleri gibi ya da Beyaz Tv'deki spor yorumcuları gibi yorumlar yapıyor?
Biz değil miyiz elin adamları uzaya nasıl çıkarız diye kafa yoruyor yatırım yapıyor biz hala şunla bunla uğraşıyoruz diyen? Neden bir girişime bu kadar set çekiyoruz kendi kafamızda? Biz değil miyiz keşke devrim arabası hayata geçirilebilseydi diyen? Nasıl bir anda her şeyin süper hale gelmesini bekliyoruz o zaman? Varsın denesinler, varsın görelim Turkcell ne yapacak, görelim kamyonet üreticisi dediğimiz BMC'nin ne yapacağını? Turkcell bu ortaklığın içine girerken 'Lan biz ne yapacağız bu işte' diye sormamış mıdır kendine de, burada yazılanlar kadar düşünmemiş midir? BMC 'Biz kamyon kamyonet yaparız aga araba yapmayı bilmeyiz' diye mi çıkmıştır ortaya
Bu kadar bilgili kültürlü insanların kahvehane ortamı muhabbeti yapması bana çok garip geliyor. Başlansın işe gerekirse ilk araba Fiat BIS olsun, Fluence Z.E olsun ama bir yerden başlansın artık. Teknoloji denilen şey üstüne koyula koyula gelişen bir şey değil midir? Hiçbir şey yokken bir anda çağın ilerisinde bir şey üretmek hayalden öte değil mi? O olmaz, o yapılmaz demekle anca yerimizle sayarız, birbirimize sararız şunu yapsak oruç bozulur mu, o onu giymesin oraya gitmesin saçmalıklarıyla boğuşup dururuz anca. Sonra da beyin göçü, neden mühendisler Türkiye'de iş bulamıyor vs vs. Kendi kazdığımız kuyuya kendimiz düşüp kuyuyu kazanlara sitem ediyoruz. Bizim yaptığımız hata bu.
Bence bu hükümetin en büyük zararı insanlarda umut bırakmaması.