User Tag List

Sayfa 4/103 İlkİlk ... 234561454 ... SonSon
1942 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes döksün buraya kendi kötü tecrübesinide; ondan sonra konuya dönelim..

Yine ve Israrla Tekrar ediyorum; En sevmediğim, Hatta nefret ettiğim düşmanım bile yapsa; en kötüsüde olsa evet kardeşim, yollarda kullanılacak bir TÜRK markasına ihtiyaç var.. Her türlüde alkış tutarım.. Dacia çokmu süper araba, her 4 aileden biri davia alıyor allah aşkına.. Ondan bile kötü olsun sırt vermeye desteklemeye övmeye ve açıklarını gidermeye hazırım.. Sanki milyarlar verdiğimiz passatın izolasyonunu beğenmeyip sanayide tekrar yaptıran biz değilmişiz gibi.. Yerli malı olsun Yeter..

Kendi kendini yerme yarışınız bitince haber verin okuyayım konuyu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABD de en çok kar eden firmalar hangi sektör ?
    inşaat, gıda, kömür & gazdan elektrik üretimi ilk sırada
    döner, otopark, araba kiralama, emlakçılık 2. sırada
    araç al-sat da iyi bırakıyomuş diye dediler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çöllü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkes döksün buraya kendi kötü tecrübesinide; ondan sonra konuya dönelim..

Yine ve Israrla Tekrar ediyorum; En sevmediğim, Hatta nefret ettiğim düşmanım bile yapsa; en kötüsüde olsa evet kardeşim, yollarda kullanılacak bir TÜRK markasına ihtiyaç var.. Her türlüde alkış tutarım.. Dacia çokmu süper araba, her 4 aileden biri davia alıyor allah aşkına.. Ondan bile kötü olsun sırt vermeye desteklemeye övmeye ve açıklarını gidermeye hazırım.. Sanki milyarlar verdiğimiz passatın izolasyonunu beğenmeyip sanayide tekrar yaptıran biz değilmişiz gibi.. Yerli malı olsun Yeter..

Kendi kendini yerme yarışınız bitince haber verin okuyayım konuyu..

yerli arabadan önce sizi alkışlıyorum,teşekkürler kardeşim..

ersandeniz
    Misafir
    GercekTen uretilecegini varsayiyorum, devlet makam araclarinin tumunu bu araclardan kullanmazsa bir halt olmaz, kimse almaz, hatta taksi plkasinin yaninda bu araci kullanma zorunlulugu gelmeli.. Ama hayaller ust orta sinif gercekler etox..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşaat, gıda, kömür & gazdan elektrik üretimi ilk sırada
    döner, otopark, araba kiralama, emlakçılık 2. sırada
    araç al-sat da iyi bırakıyomuş diye dediler
    iyidi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi gelemedi gitti gelsin bi artik

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok artık Buna inananlar da vardır aramızda ne de olsa yerli üretim cok şeyimiz var )) vergi sistemi değiştiği günün ertesi gün yerli otomobiller piyasaya çıkar, çünkü 1 araç aliyoruz 2 - 3 araç fiyatına..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lassa yi petlasi alalim takalim arabamiza

Yansanayi parcanin yerli uretim olanini alalim varsa

Avustralya varexi yerine adana varexi ni desteklemekle baslayalim ise..

Daha biz bu noktalari asamamisiz yerli arabayi kabul etmez turk milleti

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her krize girdiğimizde Petrol buluyoruz buda öyle birşey,bu ülkede üretim yapanı cezalandıran bir sistem var, ondan dolayı hiçbirşey yapamayız çünki hiçbirşeyimiz milli değil en başta yöneticilerimiz, geçmişimiz de hiç iyi değil 1600 lü yıllarda uçmaya çalışan Hazerfen Ahmet çelebiyi sürgüne yollamış adamlarız

DenizKaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metreyle yazılım satmak

"1989-2004 yılları arasında netaş'ın ar-ge direktörlüğü'nü yürüten ali akurgal'ın ilginç bir anısını, bugün gelinen noktaya ışık tutması açısından önemli. siz, yazılımın birimi nedir bilir misiniz? metre! neden metredir bilir misiniz?

1992 yılında, yâni topu topu 20 yıl önce, netaş'ta ilk yazılım ihracatını gerçekleştirdik. hazırlanan bir yazılım paketini; tuşa bastık, o zaman internet falan yok, çatıdaki çanak marifeti ile, vallahi de billahi de müthiş bir hız olan 128kb/s ile, ingiltere'ye uydu üzerinden yolladık. faturayı da pullu posta ile yolladık. 2m$ bankaya geldi, kasaya koyduk.

aradan 3-4 ay geçti, vergi memurları geldiler. dediler ki, "siz bir fatura yollamışsınız, 2m$". "evet" dedik. "bu para ödenmiş" dediler. "evet" dedik. "ama mal çıkışı yok, bu hayali ihracat" dediler! bunun üzerine vergi memurlarını arge'ye aldık, bir bilgisayarın başına oturttuk. "şu 'enter' tuşuna basar mısınız" dedik. biri bastı; sonra "ne oldu" diye sordu. "300k$'lık ihracat yaptınız, bunun da faturasını yollayacağız, o da ödenecek" dedik. adam suça ortak olmuş olduğu için çok kötü oldu. sonra yazılım nasıl yazılır, uydu bağlantısı nedir, bu ne kadar para eder bunları gezdirip gösterip anlattık. adamlar "çok iyi anladık ama mal çıkışı olması lâzım, mevzuat böyle" dediler. bunun üzerine dedik ki: "biz bu yazılımı banda kaydedelim ( o zaman cd yok, hatta kaset bile yok, ½" makaralı bant kullanılıyor) onu yollayalım". adamlar bir çözüm bulmuş olmanın sevinci ile "tamam dediler, kaydedin yollayın".

ihraç ettiğimiz yazılımın kaydı iki makara etti. bunlar paketlendi ve gümrük komisyoncusuna verildi. komisyoncu, bunları gümrüğe götürdü ve ihracat işlemine başladı. gümrük memuru, işlemi yapmış ve bir noktada sormuş: "tır'lar nerede?". komisyoncu da "tır mır yok hepsi bu iki zarf" demiş, masanın üzerindeki teyp bantlarını göstermiş. gümrük memuru "bu iki zarf 2m$ edemez, ben bu işlemi yapamam" demiş, bırakmış. mahkemeye gidildi, bilirkişi heyeti kuruldu, bizim o iki makaradaki yazılımın 2m$ edip etmeyeceğini (nasıl baktılarsa?) inceledi. neyse ki, 2m$ eder dediler de hayali ihracattan kurtulduk.

bu sefer, aynı komisyoncu, aynı gümrük memuruna aynı iki makarayı "2m$ eder mahkeme kararı" ile götürüp işlemi yeniden başlattı. ancak, gene işlem sırasında, ihraç malının birim fiyatı, miktarı ve toplam fiyatının girilmesi gerekiyor. mevzuat öyle. ne yapsınlar, iş daha uzamasın diye bakmışlar zarfta teyp bandı var, bir makarada kaç metre bant vardır diye kestirmişler, makarası 1.000 metreden 2.000 metre yazılım ihraç etmiş olmuşuz. yani, yazılımın birimi metre olmuş. "
    bu olayı şuan biz yaşamayalım diye, tabletlere yükleyip ihracat yapıyoruz. yinede patron yusuf yusuf

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çinden parçaları al burada birleştir sonra Türk malı.

drivertech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önümüze bakıp beklemek gerekir türk malı araç üretilecek denildiğinde bazı üyelere dokunduğu gibi yurtdıışından düşman ülkelere de dokunuyor gibi . Bırakın artık devlet düşmanlığını biraz liberal olun bende başdaki insanların çoğu hatasını olduğunu düşünüyorum ama eksileri bence artılarından daha az o yüzden iyi olduğunu düşünüyorum . Vatanımız milletimizi için hayırlı olsun çıkarsa aracımız bende almak isterim sonuna kadar desteklerim her Türk çocuğu gibi.
    Vtec

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çinden parçaları al burada birleştir sonra Türk malı.
    o aldığınız alman fransız japon araçlarının bütün parçaları aynı ülkesindemi üretiliyo ?? Bir alman arabasında kaç tane almanların kendi ürettiği kendi malzeme elektronik vs var ?? Ben dma'da çalışıyorum işimizde elektrikli araç bizim insanımız vekilimiz bilmem ne başkanımız gelipte abi ben bu arabayla istanbuldan karsa nasıl giderim veya abi tekerlere dinamo taksanız şarj olmazmı dedikçe bu iş türkiyede olmaz(herhangi bir bakan ismi yönetici vs ismi vermiyorum) bizim insanımız aa bu araba toyota diyo,ama kimse 9 tlye 400km yol gittiğini bilmiyo,kimsede sormuyo zaten eğerki araç mercedes veya bmw olsaydı ama 100km yol gitseydi ondan kral araba yoktu,çünkü eşine dostuna arkadaşlarına bu araç bmw diye reklam yapacaktı
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    O bahsettiğin markalar yıllar önce Çin'de üretilmeye başlamadı ama, dünyanın ve üretimin gidişatı o yönde. Herşeyle birlikte otomotiv sektörü de o yöne kaydı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o aldığınız alman fransız japon araçlarının bütün parçaları aynı ülkesindemi üretiliyo ?? Bir alman arabasında kaç tane almanların kendi ürettiği kendi malzeme elektronik vs var ?? Ben dma'da çalışıyorum işimizde elektrikli araç bizim insanımız vekilimiz bilmem ne başkanımız gelipte abi ben bu arabayla istanbuldan karsa nasıl giderim veya abi tekerlere dinamo taksanız şarj olmazmı dedikçe bu iş türkiyede olmaz(herhangi bir bakan ismi yönetici vs ismi vermiyorum) bizim insanımız aa bu araba toyota diyo,ama kimse 9 tlye 400km yol gittiğini bilmiyo,kimsede sormuyo zaten eğerki araç mercedes veya bmw olsaydı ama 100km yol gitseydi ondan kral araba yoktu,çünkü eşine dostuna arkadaşlarına bu araç bmw diye reklam yapacaktı
    dma da çalışan birini yakalamışken sorayım bari
    Bu araçların vites sistemi vardır sanırım. Nasıl işliyor Otomatik vites gibi mi yoksa. Manuel olarak kullanabiliyor muyuz.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İthalatla uğraşıyorum çoğunlukla uzakdoğudan ürün getirip satıyoruz, bir gün dedik vatana millete faydamız olsun yüksek teknoloji sayılabilecek bir ürün üretelim,neyse başladık kalıp yapmaya yazılımı da hallettik hatırı sayılır bir meblağı yatırarak 2 sene gibi bir zamanda hata yapa yapa birşeyler yaptık, pazarlama kısmı sorun değildi çünki Çin'den Vs. Getirip nasıl olsa satıyorduk... Ürün Türk malı olduğu için ne aşağılanmadığımız kaldı, ne de alay edenler... Çin malını bile devlet kurumlarına daha sorunsuz satıyorduk.. Üstelik işin komik tarafı aynı ürünü hazır olarak %8 KDV yatırarak gümrükten direk olarak sorunsuz alırken iş üretime girdiği de hammadde %18 KDV üstüne elektronik komponetler ithal edildiğinde %18 KDV üstüne %6.5 gümrük vergisi o da yetmez bir Ton bürokrasi. Neyse uzatmayım artık töbe ettik. Bu ülkede en güzeli yemek ye Turbo yap yat uyu sistem böyle malesef. Montaj olayına gelince Toyota corollanın anahtarı bile valeo(2009 d4d) beyni bosch motor keza öyle. Montaj kötü birşey değil ama bizde kendi insanımıza destek yok malesef.. Ama bundan Sonra borçlan borçlan ye dönemi bitti artık ülke üretmek zorunda

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu o kadar cıvık bir hale geldi ki artık geyik konusu oldu, yazık...
    Haberlere bakıyorum, dünya fosil araçları çoktan terk etmiş, elektrik teknolojisi almış yürümüş gitmiş daha neler... ben hala dizelde kalmışım, yarın arabayı ateşe vereceğim...

Kim yapıyormuş bu arabayı?
    Memleketin neredeyse tamamı içten yanmalı motor çalışırken elektrik motorunu kim rüyasında görmüş?
    Bir laf vardır hep konuşulur, ya uzay mekiği yapalım, kime satacağız? Türkiyede elektrik araçların satışları almış yürümüş gitmiş mi? Altyapısı hazır mı?

Birde artık her mevzuda yırtık dondan çıkar gibi hemen şu TÜBİTAK / ASELSAN / xxx benzeri kurumlardan bahsedilmemesi lazım. %100 yerli yapmadıkları hiçbir şey kalmadı. Komik oluyor.
    Tübitakta o kadar geniş imkanlar, kadro, mükemmeliyet merkezleri bilmem neler varsa TSE bursaya 100 küsür milyon euroya ne kurmaya çalışıyor, çocuk parkı mı?

Yerli ürünleri hepimiz destekliyoruz ve hepimiz yerli motorlar için çalışıyoruz ama böyle manyak manyak haberlerle toplumu dolduruşa getirerek olmaz bu işler, ayakları biraz yere bassın, kurumlar zedelenmesin...

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dma da çalışan birini yakalamışken sorayım bari
    Bu araçların vites sistemi vardır sanırım. Nasıl işliyor Otomatik vites gibi mi yoksa. Manuel olarak kullanabiliyor muyuz.
    Sürekli değişen bir şanzıman yok,vites kolu elbette yanlız vites değiltirmek için değilde konum değiştirmek için,vites modlarıda şu şekilde ,park-geri-boş-ileri yani siz ileri veya geri moda aldığınızda birdaha vite attırma düşürme vs gibi birşey yok bir kere vites kolunu ileriye aldığınızda son sürat 160kmh'a kadar gidiyorsunuz yaklaşık 90hp ve 350nm tork ile
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sürekli değişen bir şanzıman yok,vites kolu elbette yanlız vites değiltirmek için değilde konum değiştirmek için,vites modlarıda şu şekilde ,park-geri-boş-ileri yani siz ileri veya geri moda aldığınızda birdaha vite attırma düşürme vs gibi birşey yok bir kere vites kolunu ileriye aldığınızda son sürat 160kmh'a kadar gidiyorsunuz yaklaşık 90hp ve 350nm tork ile
    Chevy volt tecrübe ettim tek vites çok garip gelmişti ama inanılmaz güzel bir histi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)