User Tag List

Sayfa 11/103 İlkİlk ... 9101112132161 ... SonSon
1942 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki post arda arda olacak ama hakettiniz

Şu an şu foruma sorsak hangisi diye; ya Alman Arabası diyecek yada Japon, yaw işte o adamların bundan 70 yıl önce kafasını sokacak bir evleri bile yoktu savaştan büyük hezimetlerle çıkmışlardı.. Şimdi ? Şimdi tüm dünyaya teknoloji satıyorlar hatta zamanındaki en büyük düşmanlarına bile, adamların intikam alma şekline bak..

Bizde hala way efendim motoru kim yapacak, sensörü kim takacak, satılırmı, pahalımı olur v.s. Kurtulmamız lazım bu kafadan hemde acilen.. Daha iyisini yaptırabilecek gençlikte eforda var bizde.. Yeterki yapılmak isensin..

Hepimiz birer tük olarak doğup amerikan olarak yaşıyoruz maalesef hayranlığımız sayesinde ve ne yazıkki sadece tüketmek tarafındayız..

Çoğu zaman boş konuşuyor, duyduklarımızı tekrar ediyoruz.. Mal ve hizmet üretmekten kaçındığımız gibi fikir üretmekte zor geliyor. Hal böyle olunca içinden çıkılmaz bir köylü kurnazlığı ve günübirlik göçebe yaşam stratejisiyle yaw dışarda daha ucuza var onu alıverelim diyoruz..

Yetti artık yetti.. üretilsin bir araba elektirikli yada içten yanmalı hiç bir işe yaramaz ise de istihdam olur iş olur ekmek olur.. Taşıma suyla dönen değirmeniz, araba çöplüğüne dönecek yakında ülkemiz.. Ve aldığımız borçlerda patlayacak yakında dötüzde..

Lütfen niye yapamayacağımızı yazmasın artık hiç kimse anlaşıldıki bu konuda aşılamaz bir öğrenilmiş çaresizlik histerisine kapılmışız toplum olarak.. Nasıl yapılabiliri konuşalım lütfen!!

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya pazarlamada sıkıntı yok.
    Bir zamanlar şahin doğan ucuz olduğu için çok sattı.
    Üretilirse yine aynısı olur. Millet sahip çıkar.
    Kabaca 30-35 maaşa alınıyordu sıfır şahin. 1994 yılında 128 milyon gibi bir rakama satılıyordu. O zamanlar memur maaşları 4 milyon gibi bir şeydi. Bu günkü rakama uyarlamaya çalışırsak tahmini 70-80.000 gibi rakamlara ulaşırız ki bu şahin. SLX filan almak meseleydi ki en az 3 ay süre bekleniyordu. Samara ise 20 milyon peşin kalanı aylık 500.000 filan taksitle net hatırlamıyorum ama 50 milyon gibi bir rakama giriş yapmıştı memlekete. O yüzden memlekette samara epey bir var.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl bir memleketse bir yanda ninesi fransada üniversiteye gitmiş , yok robertde okumuş,galatasarayda fln olan abartı entel tipler var bir yanda bel soğukluğu olduğunda köpekle sevişerek geçeceğine inananlar, eşşekle oynaşanlar..

yokmu bunun ortası ya?

beyler bir şaseye ki artık şase denen kavram bile kalmadı unibody diye tabir edilen sistem var buna delikler açıp kaynatıp 4 amotisör, 4 fren takıp motor şanzımanla yürütemeyeceksek ölelim biz.

araba dediğiniz nedir ya gözünüzü sevim? tata araba yapıyor ya hemde o çok dehşet diye bilinen vw 1.4 tdi motorunu koyuyor bu aracı Hindistanlılar yapıyor.

hiç bir Hindistanlıyla çalıştınızmı bilmiyorum Kanada İngiltere Avustralya hamam böceği gibi Hintli kaynıyor yemin olsun kahvemin siparişini ben Hintliye vermezdim sabahları ya adamlar matematik dehası ama mühendislikmi, montaj yeteneğimi, tamirmi, otomasyonmu? şaka yapıyor olmalısınız.

Hintli araba yaptıysa ben F1 arabası yine yaparım emin olun.

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nerde görülmüş sömürge ülkesinin üretim yaptığı..?
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Jr.Toptas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nerde görülmüş sömürge ülkesinin üretim yaptığı..?
    kusura bakmayın ama hindistan dediğimiz smürü ülkesi 1961 yılına kadar portekizlilerin sömürgesi altında kalmıştır ki yanlışım varsa düzeltin 1946 yılına kadarda ingilizlerin sömürüsü altındadır.(portekizle beraber sömürmüştür) ve bugün 61den 50 yıl sonra tata diye bizim bile ülkemizde kullandığımız bir marka var ki tata 1954 te sömürü döneminde kuralan bir fabrikadır.

lütfen yanlış anlaşılmasın sorunuza cevap vermek için yazdım

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Jr.Toptas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kusura bakmayın ama hindistan dediğimiz smürü ülkesi 1961 yılına kadar portekizlilerin sömürgesi altında kalmıştır ki yanlışım varsa düzeltin 1946 yılına kadarda ingilizlerin sömürüsü altındadır.(portekizle beraber sömürmüştür) ve bugün 61den 50 yıl sonra tata diye bizim bile ülkemizde kullandığımız bir marka var ki tata 1954 te sömürü döneminde kuralan bir fabrikadır.

Bahrain' de yılın yarısı kalıyorum neredeyse, arap ve hintlilerin hepsi ingiliz ve amerikan somurgesidir. Bahrain'de ki amerikan donanmasini gorsen bir devlet askeri kadar amerikan askeri ucak gemisi ve destroyer var.

piyonlar aslinda yaptiklari hic birseye sahip degiller.

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jr.Toptas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

haklısın anlıyorum fakat sömürü geçmişi çok eskilere dayanan bi millet hidular..

o tarihlere kadar Hindistanın ekmeğini yedi portekiz-ingiltere..

Bizi sömürmeye geçtiğimiz yüzyıl başladılar. Çok yeni teknikler deniyorlar çok büyük paralar götürüyorlar.

Benim son 50 yıldan çıkardığım özet,

Üretip kazanmamızı, Paramızın cebimizde kalmasını, Güçlü ve Rahat yaşamamızı istemiyorlar. ülkeyi Devamlı bölmek parçalamak kavga dövüş çıkarmak gayretindeler.

Allah hesaplarını başlarına geçirsin

Hayırlı Cumalar..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahrain' de yılın yarısı kalıyorum neredeyse, arap ve hintlilerin hepsi ingiliz ve amerikan somurgesidir. Bahrain'de ki amerikan donanmasini gorsen bir devlet askeri kadar amerikan askeri ucak gemisi ve destroyer var.

piyonlar aslinda yaptiklari hic birseye sahip degiller.

bakış açısına yada yanlış veya doğru olduğunuz ile ilgili yorum yapmıyorum yanlış anlamayın.

fakat askeri personel,cephane ve Amerikan üstleri ile ilgili bakacak olursak bu duruma o halde Almanya rezalet.

bugün Almanyada Kaiserslauten ve Ramstein üstleri tek başına bizim birçok şehrimizden büyük üstler ve içersinde bırakın büyük sayılacak cephaneleri dünya savaşı 3ü başlatmadan önce Nükler füzelere bile başvurmadan bitirecek hacimde güç var.

Bahraine bende sayısız kez gittim açık konuşim Bahraindekini bir şey sanıyorsanız birde Amerikalıları Almanyada görmenizi tavsiye ederim..

Jr.Toptas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın anlıyorum fakat sömürü geçmişi çok eskilere dayanan bi millet hidular..

o tarihlere kadar Hindistanın ekmeğini yedi portekiz-ingiltere..

Bizi sömürmeye geçtiğimiz yüzyıl başladılar. Çok yeni teknikler deniyorlar çok büyük paralar götürüyorlar.

Benim son 50 yıldan çıkardığım özet,

Üretip kazanmamızı, Paramızın cebimizde kalmasını, Güçlü ve Rahat yaşamamızı istemiyorlar. ülkeyi Devamlı bölmek parçalamak kavga dövüş çıkarmak gayretindeler.

Allah hesaplarını başlarına geçirsin

Hayırlı Cumalar..
    amin İNŞALLAH. dedikleriniz çok doğru fakat konunun başından beri söylenen şey aslında satır aralarında yatıyor yani demek istiyorum ki ülkelerinde üretilen onlara ait bir marka var ve burda hep konuşulan gibi para o ülkeye gidiyor. tabi sömürü ülkesi oldupu için kendi üretip kendi kazandığı parayı başkaları alıyor o ayrı mevzu.dediğimiz şey aslında aynı kapıya çıkıyor ama ben bir köşeden siz başka köşeden geliyorsunuz ama sonuç aynı

bir de bahrain ile ilgili olan kısımla bilgim yok fakat bu hinduların bile baskı altında ki dediklerineze göre birilerine uşaklık ederek bunu yapıyorlar. biz öyle yada böyle bu işin altından kalkarız yeter ki önümüz iç sebeplerden dolayı ( kendi insanımız ve politikalar ) için kesilmesin.

fiili sömürü altında değiliz sonuç olarak ( tabi bunlar benim görüşüm )

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl bir memleketse bir yanda ninesi fransada üniversiteye gitmiş , yok robertde okumuş,galatasarayda fln olan abartı entel tipler var bir yanda bel soğukluğu olduğunda köpekle sevişerek geçeceğine inananlar, eşşekle oynaşanlar..

yokmu bunun ortası ya?

beyler bir şaseye ki artık şase denen kavram bile kalmadı unibody diye tabir edilen sistem var buna delikler açıp kaynatıp 4 amotisör, 4 fren takıp motor şanzımanla yürütemeyeceksek ölelim biz.

araba dediğiniz nedir ya gözünüzü sevim? tata araba yapıyor ya hemde o çok dehşet diye bilinen vw 1.4 tdi motorunu koyuyor bu aracı Hindistanlılar yapıyor.

hiç bir Hindistanlıyla çalıştınızmı bilmiyorum Kanada İngiltere Avustralya hamam böceği gibi Hintli kaynıyor yemin olsun kahvemin siparişini ben Hintliye vermezdim sabahları ya adamlar matematik dehası ama mühendislikmi, montaj yeteneğimi, tamirmi, otomasyonmu? şaka yapıyor olmalısınız.

Hintli araba yaptıysa ben F1 arabası yine yaparım emin olun.
    Tata birtakim arge projelerini benim firmamdan aliyor.
    Turkiyede hersey var ama birlik yok. Isine gelmiyor birilerinin. Diger mesajlarimda anlatmak istedigim buydu ama bekci olamazsin vs seviyeniz dustuydu.

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tata birtakim arge projelerini benim firmamdan aliyor.
    Turkiyede hersey var ama birlik yok. Isine gelmiyor birilerinin. Diger mesajlarimda anlatmak istedigim buydu ama bekci olamazsin vs seviyeniz dustuydu.
    Su google aramalarda herbisey ciktigi icin yazamiyorum, bircok dunya markasinin degisik projelerini burada yapiyoruz.

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakış açısına yada yanlış veya doğru olduğunuz ile ilgili yorum yapmıyorum yanlış anlamayın.

fakat askeri personel,cephane ve Amerikan üstleri ile ilgili bakacak olursak bu duruma o halde Almanya rezalet.

bugün Almanyada Kaiserslauten ve Ramstein üstleri tek başına bizim birçok şehrimizden büyük üstler ve içersinde bırakın büyük sayılacak cephaneleri dünya savaşı 3ü başlatmadan önce Nükler füzelere bile başvurmadan bitirecek hacimde güç var.

Bahraine bende sayısız kez gittim açık konuşim Bahraindekini bir şey sanıyorsanız birde Amerikalıları Almanyada görmenizi tavsiye ederim..
    Bahsedilen yerler NATO birlikleri bulunan yerler.

5.filo ile amerikan'ın savaş dışında barış hali ile sadece kendi birlikleriyle bulunduğu yer körfezdir. Stratejik olarak bütün ortadoğu ve arap yarım adasına önem veriliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsedilen yerler NATO birlikleri bulunan yerler.

5.filo ile amerikan'ın savaş dışında barış hali ile sadece kendi birlikleriyle bulunduğu yer körfezdir. Stratejik olarak bütün ortadoğu ve arap yarım adasına önem veriliyor.

hocam Bahraindeki üssü biliyorum , Almanya Ramstein 1957 de NATOnun merkez üssü ,yönetim üssü olarak geliştirilen üs ve içersinde sivil ve Almanlarda hesaba katılınca 100,000 kişiye yakın personel var sadece askeri personel sayısı değişmediyse 60bine yakındı ben en son gittiğimde.

Adanada Amerikan incirlik üssü var bende Kanadalı olunca sürekli Türkiyede olmayan gıdaları vs hep üssden Amerikalılarla tanışarak çıkartıyorum ve çok güzel arkadaşlıklara sahip oldum yıllar içersinde.

birinin tahini Ramsteine çıkınca Almanyaya gidince uğradım emin olun şok edici bir üs yani Bahrain ile kıyaslamak zor ama sadece şunu söylemeye çalışıyorum.

verdiğiniz piyon örneğine çok rahat Almanlarıda dahil edebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada "Tata bile" diye küçümsediğiniz Tata , Jaguar ve LAnd Rover markasının sahibi.

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    land rover bmw nin değilmiydi ?
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satın aldı tata jaguar ve land roverı

böyle çok evlilik var

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alperkirman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    land rover bmw nin değilmiydi ?
    çok oluyor tata Landi alalı hatta batmanın eşiğinden bu anlaşmayla kurtuldu.. keza jaguarda aynı şekilde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes senelerce Amerikalı Chyrsler,

Volvo Çinlilerin

Lotus Protonun

Lamborghini VW grubun

Dacia Renaultun

Skoda Vw grubun

Seat VW grubun

Audi vw grubun

Lincoln Fordun

Cadillac GMe ait

Opel GM e ait

sonra sahiplenme bir yana ortak çalışanlar var

Mercedes -Renault

Nissan- Renault

Volvo-Ford (artık bitti)

liste uzar uzar gider neredeyse saf olarak ayakta kalanların sayısı daha az

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ford un bittiğine inanmiyorum abi millet deli gibi fiesta~ connect~ transit aliyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)