User Tag List

Sayfa 15/103 İlkİlk ... 513141516172565 ... SonSon
1942 sonuçtan 267 ile 285 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz ancak patates soğan üretiriz
    Üretelimde bırakın motoru şanzımanı başkalarının olsun ama yeterki üretelim,en azından Gayri safi milli hasılamız artar

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi bi anda %100 kendi tasarımızla otomobil üretmek imkansız, Almanların bosch gibi bir firması var sensor üretiyor,beyin üretiyor,silecek vs. ellibin çeşit ama bunlar zaman içinde olabilecek şeyler, Türkiye gerçekten üretime yönelik bir yapıya geçse ki montaj yoluyla dahi olsa büyük getirisi olur bize, montaj da olsa paranın bir kısmı içeride kalıcak ve Türk insanına gidicek bu para ve İşsizlik azalıcak, ikincisi bu tarz üretimler arttıkça ilk başta dışardan gelen parçaların bir kısmı burada üretilmeye başlanıcak derken bu iş alıp başını gidicek.. Ama sorun şu bizde üreticiyi cezalandıran bir sistem var onu aşmak da kolay değil malesef .. Seçim öncesi hep böyle haberler çıkıyor bundan önceki genel seçimde de Habertürk gazetesinde tam sayfa yerli Savaş uçağı resmi vardı... Hele Aktroller geçen birşey paylaşmış Facebookta Uçaktan tutun Helikoptere , Yerli tanka Uzun menzilli füzeye vs. vs. Yahu madem yaptın bunları neden 19 Ağustosta yürütmedin? Yani inandırıcı gelmiyor bana malesef
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir iş'i öğrenmek için bile yapılan deneme çalışmalarında birşeyler baz alınarak yapılır. Yeni bir iş kurulacağı zaman gizliden rakipler gidilir görülür fikir alınması için kenara yazılır falan.
    Büyük markaların araçlarına bile "önden şuna, arkadan şuna benzemiş" diyorken, bu araçları dışlamaksa hiç olumlu bir tavır değil.
    Bugün bir resim taklit edebilmek bile bir yeteneğin olmasını gerektirirken, bu prototiplerin başka araçlardan esinlenerek yapılması bile iyi'ye işarettir. Tecrübe edinmek ise para harcasanız dahi alamayacağınız birşeydir.
    Bu zamana kadar "Devrim" aracı için komploya kurban gitti diyoruz, bari bu girişim için sahiplenelim.
    "Ya en iyisi olacak yada ben bu iş'i yapmam" derseniz hiçbir iş yapılmaz ve yapılan herşeyde yarım kalır. Bir başkası gelip onu tamamlamaz, sıfırdan yaparım der ve daha da ilerlenmez.
    Birşeye başlamak, bitirmenin yarısıdır diye bir söz var.
    Kim olursa olsun, kim yaparsa yapsın bu araç bitirilmeli ve en önemlisi bunu sahiplenmeli, destek olmalıyız.
    Web tasarım ve SEO çalışmaları yapılır, Anzer balı bulunur .

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet gorduk BMC'yide gene batti degilmi BMC?
    Su duz arazide bile takla atan BMC'lerden bahsediyoruz dogrumudur?Duzeltmek icin surekli geri cagrilan?

*Bakin demek istedigim su bu araba Turkiyede uretilse(sasisinden direksiyonuna kdar) tamam diyecegim yerli ama bu araba uretilmemis satin alinmis sadece montaj yapilmis.

*Firmayi satin alip ufak ufak yapmak daha mantikli diyorsunuzda firma satin alan falan yok kusura bakmayin,firma yok ortada daha dogrusu.Cadillac BLS'nin logolarini sokup yerli otomobil yaptik demisler...

*Fiat Egea bence daha yerli bu otomobilden
    tabi tabii. bunlarda çarpışan araba zaten..

http://www.bmc.com.tr/savunma-sanayi...ozel-projeler/
    Scorpion TypeR

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zübeyir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi tabii. bunlarda çarpışan araba zaten..

http://www.bmc.com.tr/savunma-sanayi...ozel-projeler/
    1-BMC Batti su anda? Varmi boyle bir Sirket soylermisiniz?
    2-Otokar varken bunlar anca asfaltta gider kusura bakmayin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-BMC Batti su anda? Varmi boyle bir Sirket soylermisiniz?
    2-Otokar varken bunlar anca asfaltta gider kusura bakmayin
    Batan olmayan bir firmanın üretimide senden duyuyorum bunlarıda sevimli hayalet casperın üretimi herhalde

https://www.youtube.com/watch?v=87PvfPyyb-0
    https://www.youtube.com/watch?v=VunG2wzocLk
    Scorpion TypeR

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben basbakan olsam.

Yerli otomobil yapmam.

Dunyadaki tum araba ureticilerine hibe arazi veririm uretimlerini burda yapmalari için.

Zaten bir kac marka var.Hepsini kapmaya calisirim.

Insanlara is imkani gelir boylelikle

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Var Mehmet batmadı Sancak grubu satın aldı.

Cadillac BLS çok komik yerli diye yutturulması
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Batan olmayan bir firmanın üretimide senden duyuyorum bunlarıda sevimli hayalet casperın üretimi herhalde

https://www.youtube.com/watch?v=87PvfPyyb-0
    https://www.youtube.com/watch?v=VunG2wzocLk
    Kapali fuar alaninda ne kadarda yakisikli duruyor.
    Size daha cevap vermeyecegim konuyla alakasiz yerlere cekiyorsunuz.Son cevabimdir buda
    Yapmaniz gereken cok basit gooogle.com.tr adresine girip bmc iflas yazmaniz yeterli

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben basbakan olsam.

Yerli otomobil yapmam.

Dunyadaki tum araba ureticilerine hibe arazi veririm uretimlerini burda yapmalari için.

Zaten bir kac marka var.Hepsini kapmaya calisirim.

Insanlara is imkani gelir boylelikle
    Kesinlikle insanlara is istihdamıda saglanır boylelikle, ama sanmıyorum bunu dusuneceklerini.Zamaninda vw e boyle bi teklif yaptiklarinda vw, dogus'un distributorlukten cekilmesini kendilerinin satis yapmak istedigini soylemisti ve red gelmisti yanlis hatirlamiyorsam

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tasarimi bir kenara birakalim, teknik olarak nasil bir arac olacak? dogru düzgün hicbir bilgi yok, sürekli tarih veriyorlar.

üretimi nerde yapilacak? planlanan üretim sayisi ne? kac kisiye istihdam sağlayacak? markasi ne olacak?

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurgoyunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tasarimi bir kenara birakalim, teknik olarak nasil bir arac olacak? dogru düzgün hicbir bilgi yok, sürekli tarih veriyorlar.

üretimi nerde yapilacak? planlanan üretim sayisi ne? kac kisiye istihdam sağlayacak? markasi ne olacak?
    Tamamiyla bos gibi gorunuyor daha ustlenecek babayigit cikacak fabrika kurulacak 2020'ye gelecek falan filan olme essegim olme icinde ne motor var yuruyeni ne hicbirseyi belli degil marka bile yok ortada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapali fuar alaninda ne kadarda yakisikli duruyor.
    Size daha cevap vermeyecegim konuyla alakasiz yerlere cekiyorsunuz.Son cevabimdir buda
    Yapmaniz gereken cok basit gooogle.com.tr adresine girip bmc iflas yazmaniz yeterli
    Ben girdim bulamadım varsa öyle bir yazı paylaş bende bakayım. laf salatası haberlerden başka birşey yok.

Ayrıca bu araç bir prototip.adamlar motor yürüyen yapıp sırtındamı taşıyacak.daha öncedende üretim olmayan bir firma yada devlete ait araç olmadığı için koymuşlardır. zaten seri üretim en az 5 yıl ister.daha zamanı vardır.yine söylüyorum keşke bir firma alsalarda onlar üzerinden devametseler. bugün mercedes bile motorlarının bazılarını renodan alıyor. sopa taşla kapısının önündemi bekleyelim öyle oldu diye.
    Scorpion TypeR

Aero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Habere göre Bakan Işık, motorda tercihin menzili uzatılmış elektrikli araç motoru olacağını belirtti. Yani Saab markasının şimdi ki NEVS teknolojisinin baz alacaklar gibi görünüyor. Gelecek elektrikte.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu ülke bitmiş farkında değiliz arkadaş,

ülkenin bilim ve teknoloji anlamında ileri gitmesini sağlayacak kurum gidip cadillacın 2007 model arabasını alıp yerli prototip ürettik diye çalışma yapıyor, bunu haber yapıyor, üstüne ülkenin bilim ve sanayi bakanı da olayı abdülhamid zamanına kadar götürüp osmanlı muhabbeti yapıyor... millet de bunu savunuyor...

arkadaş dersinki sıfırdan araba üretecek halimiz yok, dünya çapında araştırmalar yaptık, ülkemizin sosyo ekonomik durumunu, coğrafi şartlarını inceledik ve bizim topraklarımıza en uyumlu olacak şekilde kendimize uyarlayabileceğimiz aracı bulduk. Firma yetkilileri ile görüştük ve bu platformu satın aldık/kiraladık/kullanım haklarını aldık. Şimdi bu platformu geliştirdik ve bu noktaya getirdik. O zaman herkes size helal olsun der.

ama siz kalkıp ta başka bir arabanın logolarını söküp tamamen yerli araç prototipi yaptık derseniz ne yazık ki bu halka yalan söylemek ve insanları aptal yerine koymaktan başka bir şey olmuyor.

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bizde Ar-Ge çalışması logoları söküp double-din teyp koymak mı?
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca arkadaşlar bu araçlar prototip biliyorsunuz anlamını bilmeyenler için aşağıda paylaşayım...Benimde pek ümidim yok açıkcası ama yapmayınca anca çiftçioluruz yapıncacada çifçiler aç kaldı mantığını kırmak adına en azından denenmeli bence..

https://tr.wikipedia.org/wiki/Prototip
    Scorpion TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMC batarken alındığındada eski kasa aptal saptal arabalardı. bu gün savunma sanayinde neler yaptığı ortada. söylediğinin bi tutar yanı yok yani. bence bir fırmayı satın alıp ufak ufak yapmak daha mantıklı. hiç olmazsa belli başlı bir düzeni olan kurum almış olunur. üstüne koyulur.
    Ya abicim anlatamiyorum herhalde demek istedigimi
    *Bak bir firma alip yavas yavas gitme fikrine ben mantiksiz demiyorum,oladabilir diyorum ama konu bu degil

*Konu yerli arac urettik diye cadillac blsyi yapmislar,demek istedigim bu araba yerli falan degil.Bak hala marka satin almadan bahsetmiyorum sadece bu konudan bahsediyorum

*Araba taklitte olsa burda uretilse tum parcalari gene tamam diyecegim diyorum ama tamamen satin alio montaj yapilmis(hala marka satin alip yavas yavas yapma fikrine karsi birsey yazmiyorum)

*Kisacasi ben diyorum bu araba Cadillac,siz diyorsunuzki marka satin alip yavas yavas yapmak.Bmc soyleydi...Yani ben elma diyorsan sizde soylediklerin mantiksiz armut daha mantikli diyorsun.Bmc ornegindede sadece battigini,otokarin daha basarili oldugunu soyledim arazide ve savunmada

*Kisaca diyorumki bu araba sadece reklam,yaptik...vs gibi salakca bir dusunce olmus.Cocuk kandirir gibi insanlari boyle yapmalari hos degil.Bir marka satin alip arabayi yavas yavas uretmek daha mantikli olabilir ama ben bunu tartismiyorumki

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı [RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde Ar-Ge çalışması logoları söküp double-din teyp koymak mı?
    Hahahahhaa double diyecektim unuttum bende tubitak logosuda koymuslar yazılım usta isi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)