Her şey iyi hoş üretim yapılmalı artık da kaç senelik otomobil devleriyle yarışmak çok zor bu saatten sonra
Her şey iyi hoş üretim yapılmalı artık da kaç senelik otomobil devleriyle yarışmak çok zor bu saatten sonra
GN§WORKS
http://www.webtekno.com/otomobil/yer...ls-h11435.html
ben şöyle bişey gördum dogrumudur yanlışmıdır bılemıyorum ama
Ben halen anlamadım bu üretimin ülkemizde üretilen ford dan hyundai den ne farkı varki bir tek markayı yaratıp sal pazara tasarım başka parçalar ordan burdan ford hyundai gibi türkiyede birleştirme sonrada ilk yerli otomobil bana saçma geliyo ayrıca sadece benzinli ve eletirikli yapılcağını duydum ilk etapta yapılacak bir araba için çok cesaretli bir karar bari dizel yapsalardı ilerde çok büyük sıkıntı yaşıcaklar eletiriksel![]()
Aracı yapmakta sorun yokta , dünya genelinde 80 yıllık üreticiler batıyor. Rekabet edemiyor rakipleri ile.
Bunu yerel pazara basarız işi bitiririz gibi düşünmeyin. Türkiye nin araç talebi çok komik kalır. Bir üretimin sağlıklı yürüyebilmesi için dünya Pazarına satış yapılabilmesi gerekiyor. Asıl o iş zor bu saatte
Dönor kasa olayını bende bugün yerli otomobil olayı ile öğrendim. Hala da çok bilmeyen var.
Mercedes SLS AMG'nin Dodge Viper dönor kasası üzerinde geliştirildiğini de mesela bugün öğrendim.
Yani Cadillac BLS yerli otomobil için dönor kasa seçilmiş.
Sonuç olarak vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Tamamını görmek de nasip olur inşallah.
Burda kimsenin arac uretimine hayir diyecegini zannetmiyorum.Asil dalga gecilen hic bir detay verilmeden cadillac'in logolarini sökûp al biz bunu yaptik demeleri.
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Aga nasıl yediririz vol 34322444422
Bu kadar amatör bir beyin takimlari var.
Pc çizimi ver motoru tanit anlarim
Araba ile test sürüşü yapiyor
Donörden neye dönüşecek acaba ladaya mı![]()
Yerli otomobil yapılsın bu hepimizi grurlandırır. Hepimiz kendi vatanımızın otomobiline binelim. Ama şu bir gerçek ki biz Türkler asla bir işi doğru düzgün yapmıyoruz(yapamıyoruz değil yapmıyoruz). Mutlaka biryerlerden kısıyor/çalıyor/eksiltiyoruz. Konuda gördüğüme göre şu an sadece başka bir kasa içerisinde motor testi yapılıyor. Ki haberin tekrar patlama zamanına bakarsak içerisinde bulunan motoru bile bizim yaptığımızdan şüpheliyim. Her seçip öncesi mutlaka böyle haberler çıkıyor piyasaya sonra bir bakıyoruz ortada hiç birşey yok. Bundan 4-5 yıl önce seçim afişlerinde yerli uçağımız göklerde yazılırken 7haziran seçimlerinde yerli uçağımızı yapıyoruz denildi. Ortada ne uçak var ne uçağın yapıldığı fabrikaya vs. ait bir bilgi. Bir devletin en başındaki adam fabrikanın nerede olduğu sorusuna o kadar gizli ki ben bile bilmiyorum diyebiliyor (yersen). Keşke yapılsa keşke dört dörlük bir iş çıkarsak ortaya da memleketimiz kazansa.
Ama şöyle bir durum var ki eğer olurda yerli otomobil yollara çıkarsa ilk yapılacak şey ithal otomobillere ekstra vergiler bindirmek olur. Nasıl ki vestek ve bekonun başvurusu sonrası ithal elektronik eşyalara ek vergiler geldiyse otomobilde de aynısı olacak. Vestel , beko adam gibi ürün çıkardı da biz mi almadık. Ne kadar vestel , beko ürün kullandıysak en sıkıntısız çalışanı 2 sene çalıştı. En sağlamı buydu.
Hem kötü mal üretiyorsun , hem pahalıya satıyorsun sonra oturup ağlıyorsun halkımız ithal ürün kullanıyor diye.
Adam gibi hakkıyla üreteceklerse üretsinler. İnsanları keriz yerini koyacak , dalga dümenle mal satmaya çalışacaklarsa , ithal ürüne sırf alamasınlar diye ek vergiler bindirerek hile yapacaklarsa hiç üretmesinler daha iyi...
Dönor kasa olayı gerçekse eğer olabilir. Ama tasarımının Cadillac Bls olması veya benzemesi çok iyi olur. Bkz.(Şamil-Etox ( bunları kime çizdiriyorlar arkadaş.)
Diyeceğim şu ki biz de daha bu tasarım işini yapacak mühendis yok okullarda verilen eğitim belli. (sırf bu yüzden otomotiv müh. tercih etmedim mezun olan transit- merso tır fabrikasında çalışıyor) Bu yüzden tasarım işi şurda dursun motorunu mekaniğini biz yapalım varsın BLS ye benzesin. Hiç olmasa bundan 20 yıl sonra şahin doğan yerine bls görürüz
Arkadaş donör kasa kullanmak bişey değil bütün fabrikalar yapıyor bunu motor veya şase geliştirirken ama hiçbir zaman çıkıpta arabayı kamuflaja sokup yapmıyorlar bunu. Pekala diyelim ki bu donör kasa o zaman arabanın neden başı cad. kıçı saab. Adama bunu sormazlar mı?
Lan milli araba mı geliştirmeye çalışıyorsunuz o zaman yerli motor HBO yu destekle ve onu kullan arabanda.
Akılları fikirleri yalan ve dolanla halkı kandırmak ve daha ne kadar iktidar kalarak şimdiye kadar yaptığımız usulsüzlükleri hırsızlıkları kapatırız diye insanları bu şekilde aptal yerine koymak. En komiği de bunları bildikleri halde bu vatan hainlerini savunabilen döl artıklarının olması.
IN BOOST WE TRUST
Ne yerli otomobili ya başımızda bunlar bunlar gibi sarıklı cübbeliler örümcek kafalılar olduktan sonra millet marsa gider bizde böyle bakarız işte...
![]()
Ya Bursa'da bir otobüs fabrikası var biliyor musunuz? Markası Güleryüz cobra
Güleryüz cobra ne olm lan bu Ne yaman Çelişki
Inşallah arabaya adam gibi isim bulurlar temennim budur.
Fatih Cummins vardı bi de
donörsüz üstelik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)