arabacıları bıraksınlar israille uğraşsınlar bence. Adamlar dünyayı yerinden oynatıyor. Ya da arabacıları bırakıp kutuplardaki foklarla uğraşsınlar , hepsi çok yalnız.
Printable View
arabacıları bıraksınlar israille uğraşsınlar bence. Adamlar dünyayı yerinden oynatıyor. Ya da arabacıları bırakıp kutuplardaki foklarla uğraşsınlar , hepsi çok yalnız.
Şimdi konuda herkesin bahsettiği şey farklı bir şey iken siz farklı bir şeyden bahsetmişsiniz, benim ki hastalık demişsiniz. İnsanların anlatmaya çalıştığı şey yerine başka bir şey anlayıp, başka bir şey söylemiş ve hele şükür birisi anlamış demişsiniz. Başka birisi anlayıp sizi anlatana kadar siz açıklayabilseydiniz zaten yanlış anlaşılmazdınız.
Tamam sis farı çok büyük bir şey değil. Egsozlar, yanlamalar, uçmalar, kaçmalar bunlar serserilik zaten. Sis farı yakan birisiyle bunları yakan birisi denk tutulamaz. Demek istediğinizi de çok iyi anladım hakta veriyorum. Ama işte sis farı da yakılmayı verse be..
Sadece sizin değil tüm herkesin yaktığını düşünün. Önceki postlardan birinde bir beyfendi yazmış %10 gören bile kullanıyor diye. E %10 gören adam giden değilde karşıdan gelense ne yapacağız. Adamın gözleri kamaştı yada yoruldu konsantrasyonu bozuldu siz sis farı yakıyorsunuz diye geldi kafa kafaya patladı. Nasıl alınır bu vebal. İkincisi gün içinde zaten yeteri kadar mesleki yada keyfi deformasyona uğruyoruz. İşler, çalışmalar, gereksiz insanlarla muhatap olmak ve daha yapacağınız bir çok iş varken oturup dinlenemeyecek olmak var birde üzerine trafikte insanları geren hareketler yapmakta tuz biber oluyor. Son olarak bir pazar günü gezerken hiç bir şey demeyecek adamlar, gün içindeki travma ile zaten sinirli haldeler. Toplum olarak sinir harbi yaşadığımız zamanlar zaten. Bu zamanlar böylece uzayıp gidecek.
Toplumsal yargıları değiştirmek yerine siz biraz değişseniz inanın hayat sizin adınıza da, sis farı yakmayanlar adına da daha rahat olur, herkes mutlu mesut yaşar :)
Hepiniz mutlu olun sis farlarimi yakmiyorum ama konularinizi takipteyim :)
bol kelvinli xenon farlar ve açık olan ön arka sisler cahilce hareketler bu kadar düşüncesiz olunmamalı
adam yıllarca içimize iyi kötü aramaksızın, sicil sorgulamaksızın hırsızmı, şerefsizmi,tecavüzcümü bakmaksızın milyonlarca Suriyeli soktu.
yetmedi yıllarca Işid millitanları türkiye üzerinden yine sorgulanmaksızın Irak ve suriyeye geçiş yaptı.
ya silahlar cephaneler bile buradan geçiş yaptı suriyeye , gönderen biz yakalayan bile kendimiz olduk dünyaya rezil olduk :)
cihad işid adı altında Fransa militan geliyor onları bize geri gönderin dedi biz paris yerine Nis'e gönderdik hemde polis olmadan vede elleri serbest halde :)
biz 3 Mehmetçiğimizi Niğde ,Nevşehirde şehit edip yakalanan İşid militanını işid bize rehinelerimizi versin diye takas ettik adam daha döner dönmez facebook üzerinden kele kopardı yine dünyaya rezil olduk.
emin olun kaç senedir buradayım her boka her şeye amerikanın işi, israilin işi :)
halende milletimizin %45 bu adama oy veriyor ya, adam çıktı darbe attı ortaya resmen halen biz bu adama cumhurbaşkanı başbakan diyor lider olarak tercih ettiğimiz en ileri oy alan adam olarak tercih ediyoruz.
cidden cahil çok :(
Her insan begenilmek, toplum tarafindan kabul gorup saygi gormek ister.
Kisinin yasadigi cevrede "sis fari acik sekil araba" saygi goruyorsa, yine kisinin o cevrede bunun yanlis birsey oldugunun bilincine varmasi icin cok ciddi kisisel gelisime ihtiyaci olur ki bu da Turkiye sartlari ele alindiginda cok dusuk ihtimaldir. Bu yuzden zaten zincirleme sekilde bilincsizce davraniyor insanlar.
Konu ile ilgili diyebilecegim, dandik insanlarin saksaklari ile tatmin olan, hayati boyunca dandik olarak kalir, en ufak bir ilerleme gosteremez. Bu memleketin genelinin saksakladigi bir seyler yapiyorsaniz bilin ki o yaptiginiz muhtemelen yanlistir ya da en iyi ihtimalle yanlis sayilmayacak ama dandik bir harekettir. Tabi bu bir genelleme oldugundan istisnalar mutlaka olacaktir, zorlayip bu istisnalari bulup sirf laf olsun diye yazmak icin harcayacaginiz zamani kisisel gelisime, empati yapabilmeye dair birseyler okuyarak harcayin.
Bir de lutfen "ben kimse icin degil kendim icin yapiyorum" muhabbetine girmeyin, farkinda bile degilsiniz demektir neyi neden yaptiginizin ki bu daha kotu, keza gercekten "sadece kendim icin yapiyorum" diyebilecek farkindaliga sahip bir insanin yaptiklari zaten dandik ve hatali olmaz, diger canlilara zarar vermez.
Hem etrafi rahatsiz edip, hem de hala kendim icin yapiyorum diyorsaniz, umarim dusunce yapinizda bir/bircok tuhaflik oldugunu artik goruyorsunuzdur.
Gelelim modifiye konusuna, bilincsiz insanlar yuzunden devlet bile modifiye konusuna on yargi ile yaklasiyor bu dogrudur. Ancak bunu duzeltmek yine bizim elimizde. Dogru duzgun insanlarin onderliginde, adam gibi gruplar/takimlar kurarak seviyeyi yine biz arttirabiliriz, bunu devletten beklemek bosa olacaktir. Ornegin Mustafa'larin drift klubune cok saygi duyuyorum keza drift aktivitesini ellerinden geldigince olmasi gereken yere tasimak icin ugrasiyorlar, bu konuda egitim veriyor ve isin dogrusunu ogretiyorlar. Bunun yaninda Bugra'nin yillardir kastigi pist organizasyonlari var elimizde, Korfezinden Istanbul parkina, dragindan time attack'ina kadar bir suru organizasyon ile ugrasti adam bugune kadar, ona da saygi duyuyorum bu emeklerinden oturu. Oturdugu yerden hicbir sey yapmadan "aabii adamlar parayi goturuyo yeeeaa bana ver bende yaparim yeea" diyenlere de cok aciyorum. Hicbir faydali katkin olmasin, uretkenligin sifir olsun, urettigin seyler hep yanlis yunlus seyler olsun, uzerine cik vizyon sahibi, bu ulkede motorsporlarinin bir yerlere gelmesinde emegi olan adamlara haddini bilmeyerek laf soyle, zavalli bir dusunce yapisi bu gercekten.
Bu ulkede motorsporlari kulturu henuz emekleme asamasinda, eger bu sekilde sebatla devam edilirse ben inaniyorum ki daha iyi bir yere gelecek, artan talep dogrultusunda da fiyatlarin dusmesi ile daha erisilebilir bir hal alacak. Tabi bunlar oyle birkac senede olacak seyler degil, belki bizim cocuklarimizin zamanina anca ortalama bir seviyeye gelir bu kultur.
Dusunun, bundan 10-15 sene once yaptigimiz konusmalar ne kadar da basitti. Yapilan draglari filan hatirliyorum, pist uzunlugu, sure mure hak getire, kim kimi gecerse o devam ediyordu. Rolling bile yoktu daha, sonra ufak ufak rolling muhabbetlerine basladik, gectim gecildim uc boy bes boy gibi daha sayisal veriler girdi hayatimiza. Bugunlere yaklastikca artik 100-200 sureleri, 60-130 mil sureleri gibi cihazlarla olculmus ve grafiklendirilmis cok daha detayli muhabbetler doner oldu. En yakin zamanda da pist surelerini saniyenin binde biri hassasiyetinde olcup bunlari konusur olduk.
Su son 15 senede tas devrinden roma imparatorluguna geldik, bundan sonraki 15 sene de ilerlemek istiyorsak, artik insanlari egitmemiz gerek ve bunu yine hepimiz elimizi tasin altina koyarak yapabiliriz. Gerek forumdan dogru ogretiler vererek, gerek toplantilar duzenleyip kulupler kurarak, gerek hata yapanlari yapici sekilde uyararak ve hatasinin farkina varmasini saglayarak. Ancak bunlardan sonra o caddelerde egzoz anirtanlarin sayisi azalma gosterir, yoksa her gecen gun katlanarak artacaktir.
Ha unutmadan bu isler icin para lazim diye dusunenlere, elinin altindaki araci optimum sekilde kullanmayi becermek icin en ufak bir modifikasyon ya da para harcamaya ihtiyaciniz yok, sadece yakit parasi ve istek lazim hatirlatirim.
Bir hafta önce hayalimdeki 106 gti ı aldım bu hafta sonu cumartesi gecesi caddeye gittim yanımda kız kardeşim ve sevdiği bir kardeşim vardı tam 2 kez polis durdurdu. İlk çevirme s virajına gelmeden aldılar araçta orjinal ekzost var film yok full stok memura arabamı yeni aldığımı geçici belgem olduğumu söyledim trafik sigortamı sordu işlemleri başlattım evraklar pazartesi elimde olacak dedim sorgulama bile yapmadan iyi geceler deyip saldı. S virajına geldim artist bir polis memuru yanından geçerken dur dur diye bağırıp bizi tekrar durdu ve hemen az önce çevirmeden çıktım aracı da yeni aldım evraklar burada ruhsat pazartesi alacağım dedim sorgulama yapıldı mı dedi evet dedim aracı yeni almışsınız o yüzden söylüyorum o makasları düzelttirin araba çok alçak böyle kullanmayın dedi bende gülerek aa öylemi peki memur bey dedim evrakları verip saldı. Şimdi amaç nedir sen memur musun yoksa oto sanayide araba ustası mısın amacın nedir ne zararı var hiç bir kusur bulamayınca lastik ebatlarına bakıyorlar bu neyin kafası herkesin yaptığını desteklemiyorum çatlayan patlayan şahinler apaçi işi ekzostlar xenon ayarsız farlar arka sis farklarını yakanlar biride çıkıp ben hiç bunları yapmadım desin herkes yapmıştır. Burada kaç arkadaş arabasını fabrikadan aldığı gibi kullanıyor ki
Sis farını yak veya yakma diyemem ama ayarlarını yaptır gözünü sevim sis farı uzundan çok göz alıyor birde xenon takıyor benim arabamında sis farı ayarsız xenonlu ilk fırsatta ayarlatıcağım hiç yakmıyorum he arada işe yarıyor arka sisleri yakan arkadaşı uzunlarla birlikte kör ediyorum :)
Gelelim ekzost konusuna süper sport araçlar amerikan araçlar 600r ve üstü motorlar harley tarzı motorlar amerikan araçlar bunlara neden ceza yok bu ayrım neden ben varx taktıracam benim arabamı bağlayacak adam motorla sıka sıka polisin yanından geçecek eyvallah diyecekler neden ? Tabi ki benimde rahatsız olduğum ekzost lar var ama herşeyin de bir sınırı var
Birçok şeye şahit oldum arada polislerinde ne bulursa bağladığı oluyor s virajında eski kamaroyu bağladılar eksozttan araç sahibi orta yaşlı iş adamı tipindeydi ve polise benim arabam orjinal sistem eski amerikan olduğu için böyle çalışıyor demesine rağmen bağladılar arada böyle şeylerde oluyor.
Genel olarak bu işi yapıyorsak bir sınırı olmalı bir şey uygulanıyorsa herkese uygulanmalı yanan sis farına ceza kessinler ama app plakaya lastik ölçüsü farklı olan araçlara basık araçlara neden ceza yazıyorlar ki eksozt zaten yasak ama herkese yasak olmalı süper sportlarıda men etsinler motorlarıda men etsiner benim düşüncemde bu yönde
Polis denen insan müsvetteleri meslektaşları şehit edilirken araba çeviriyolarsa yazıklar olsun. şu ortamda böyle saçma görev geldiğinde kimliklerini yırtmaları lazım.. (modifiye anlamında çevirmeden bahsediyorum)
Arkadaşlar egzozlar sesten dolayı değil 'teknik değişiklik' yasak olmasından dolayı yasak.
Arabada teknik herhangi bir değişiklik yapmak yasal olarak yasak yani. İngiltere'de falan kan alırlar adamdan. Biz yine iyi binebiliyoruz.
Valla 1-2 gün önce bir diavel geçti önümden üstündeki motor a-b sınıfı bir aractaki kadar zaten :D eğer duyduysaki imkansızdır iyi cınlamıstır kulagı kafede oturanların agzına agzına acılmaz o gaz artık egzozuda neyse yankı yapa yapa geçti 2 kere
şu supersport bağlamıyorlar efsanesi nerden geliyor herkesin dilinde ? Gayet çatır çatır da alıyorlar kimsenin gözünün yaşına baktıkları yok.
Ya benim en çok kıllandığım ise tehlikeli araç kullanan "modifiyeli" araç sürücülerine kesilen cezalar. Hiç mi trafiğe çıkmadınız ne şirket araçları ne orjinal arabalar makaslara giriyor sağa sola millete kafa tutuyor. Araçlara kesinlen cezalar bir şeyi değiştirmiyor. Sürücüyü takip etmenin bir yolunu bulup ona ceza kesmeliler.
Benim arabam çok olmasa da basık. Farlarım sislerim sarı. Kat. susturucusu üzerinde. Varsa bir filtrem var motorunda şununda buyunda başka bir değişiklik yok. Aracımdan ne ses çıkar ne başka birşey. Dışarıya fazla olmamak kaydıyla ş.içinde gece 10-11e kadar işler caddelerde müziğimi açarım ki, bunu bile müsait bir yerde ses şiddetini açarak denedim. Bu rahatsız etmez deyip kullanırım. Işıklarda sağa-sola döneceksem uyanıklık yapıp öne-yana geçmem, şeridi nereyse geçerim en arkasına beklerim 2. ışığımı. Ama polis gelsin "modifiye" bu. Tek kapı bu adı altında bana ceza kessin. Şükür şu an'a kadar ceza yemedim ama kesilen cezalar yazıkdır günahtır. Yoksa kimse akşam 12 de 1 de 2 de tesisatla evinin sallanmasını, egzozla çatara patara geçilmesinden memnun kalmaz bence ki ben çok şikayetciyim bu durumdan. Birkaç tane dengesiz var mahallemde. Ya da nası yapıyorlarsa 500 liralık motora 2 kişi binip çat çat bişeyi patlatarak geçmesi kimseyi memnun etmez. Zannetmiyorum. Kaldı ki bunun evde yatan hastası, bebeği olan var. Sabaha veya akşama kadar ağır işlerde çalışıp çok az uykuyla işe gidecek olan var.
Bu dengesizleri yakalayıp kesilsin ceza. Modifiyeli araçlara değil kişilere kesilsin bir şekilde. Her modifiyeli araç kurallara uymuyor diye bir şey yok.
Bu anlattıkların eskidendi , bende 600cc racing kullanıyorum egzozda var.önceden dediğin gibi bize tolerans gösteriyorlardı hatta ona güvenerek caddede çevirmeye girdim ne gaz açmıştım ne bi taşkınlık, öncelikle durduğunuz için teşekkürler diyip aldı evrakları bi güzel yazdı cezayı.Sonraki günlerde gözlemledim lambo r8 corvette ferrari maserati hiç marka model ayırt etmeden egzozu cam filmi olan her taşıta durdurup yazıyorlardı cezayı.
Başta çok kızdım, plakam takılı ki çoğu racingde plaka yoktur nerdeyse hiçbir motor çevirmede durmaz ben durdum hız yapmıyorum gürültü yapmıyorum ona rağmen men olduk trafikten.Şimdi düşünüyorumda kurunun yanında yanan yaş olduk.son zamanlarda ehliyetsiz kasksız abidik kubidik egzozlarla hep kesicide giden milleti rahatsız edip tehlikeye düşüren kiloyla değişik insan vardı caddede en azından onlardan temizlenmiş oldu.
Subaruyu bağladılar subaruyu. Orjinal kanadı yüzünden...
@gunes sabirla aciklamis durumu.
SS lerin onsesinemin olun egzoz oldugu icin geliyor. Hic birisi stokda oyle bagiramaz! Hele motorlar,cogu egzozlu...
Yani yanlis... E simdi onlar yanlis yapti diye 1.6-2.0 arac suruculeri aracina sona borusu takmayi hak mi goruyor?
İki yanlis bir dogru etmez. Yapmayin baska ornekler gostermeyi.
Neymis bazi soforlerde tehlikeli arac kullaniyormus,polis onlari durdursun. Yani kendinde hak goruyor! Yahu genc kardeslerim yanlis oldugunu agzinizla soyluyorsunuz ama yapmak icin kendinizde hak goruyorsun... Okumus cahillik etmeyin,zamanla iyiye gitmeli kotu degil.
Bu tip abuk sabuk modifiye uygulamalari ve sacma sapan kullanan suruculer oldukca polislerden normal uygulama beklemeyin...
Ben neden Tuv onayli egsoz alip takiyorum,aracimi deli dana gibi bagirtamazmiyim? Be araclarim oldu,ozellikle son 10-12 yildir cevreye rahatsizlik beren aracim olmadi. Hos olsaydida apartman arasinda basmazdim..
ön arka fark etmez adı üstünde sis farı hava yağışlı olur kar olur buz olur anlarım , günlük güneşlik havada önümde arkamda boşyere yakana basıyorum küfürü
Subaruluların polisle imtihanı
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/11313718_p.asp
evet ya bunu da duydum bizim ülkede her şey olur şaşırmıyorum