Forumdaki herkese cevaben yazıyorum, dün gece konuyu gördüğümde sinirle azımdan bazı şeyler çıktı ve garip garip cümleler kurdum bunun farkındayım geceden beri düşündüm yazdım çizdim ve kafamı toparlayıp anlaşılır bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve yazmak istedim.
Konuyu kısaca özetlicem bu araç bize ilk başta farklı bir proje için getirildi hesap kitap yapıldı 15000-20000 tl arası bir rakama yapılabilir olduğu söylendi kaan abi ile görüşmeler yapıldı. hesaplandı ve bu rakamlar konuşuldu. araç yapılması için söküldü. Yapılırken maddiyat ile ilgili yaşanan bazı sorunlar sonrası aracın projesinde değişiklik oldu bunu zaten arkadaşlar inkar etmiyorlar, egzantriklerin işlenmesi için extra ücretler ödenmek zorunda falan kalındı neyse parasal konularla alakalı çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum zaten hesap listeleri atıldı yazıldı çizildi. maddi olarak arkadaşların bir mağduriyeti olmadığını kendileri de dile getirdi.
Yaşanan ve arkadaşları üzen olaylar zaten beni de fazlasıyla üzmüş durumda bunu defaten de açıkladım. kaza olayından gerçekten haberim yoktu. pazar günü gündüz olan kazayı bende aynı gün öğrenmedim bunu da kendileri biliyorlar. aracı teslim ettiğimizde kendileri de benim gibi fark etmedi. yaklaşık 1 ay sonra dükkanıma geldiler ve araç sizdeyken kaza yapmış dediklerinde benim gerçekten haberim olmadığını söyledim bunu da kendileri dile getiriyorlar.
O dönemde yanımızda mekanik ustası olarak çalışan murat ustaya sorduğumda evet ben araçla test amaçlı çıktığımda böyle bir sorun yaşadım dedi. bunun üzerine mağduriyet olmaması için ustanın benden habersiz taktığı yan sanayi parçaları araçtan söküp orjinal parçalar ile yapılması için kaportacıya gönderdim. Araç orada yapılırken hatta aracın yedek anahtarı ile gidip bizim haberimiz olmadan arabayı almaya çalışmışlar araç bitmediğinden dolayı üzerine tarih atıp gitmişler (söylenen bir cümle yazmak istedim : aracın yedek anahtarı bizde istersek alırız ordan sende hiç birşey diyemezsin ) arkadaşlara bu tavırla yaklaştıkları halde gene kötü bir cümle kullanmadım. dünden bu yana her konuda suçlamaları beni gerçekten çok üzdü evet ortada bir gerçek var benim dükkanımda benim haberim olmadan müşterimin arabası alınıp gidilmiş ve kaza yapılmış olmaması gereken bir durum ama malesef elde olmayan sebeplerden ötürü yaşanmış bu konuyla alakalı gerçekten çok üzgünüm ve aracın kaporta far vs. ile alakalı bir sorunları var ise ( 2 kere aracı boyaya gönderdim ilkinde beğenmediler sonra tekrar boyandı ) gene söylüyorum sonuna kadar arkasındayım buyursunlar araçlarını getirsinler yapılması gereken ney ise yardımcı olayım.
Gelelim şanzıman konusuna bunu daha önceki yazdıklarımda açıkladım. tekrar daha detaylı açıklıyorum. aracın rodajı bitti gelindi yağlar değişti kontroller yapıldı aracı onların isteği doğrultusunda test etmek için yola çıktım fakat çıkarken şanzıman ile ilgili bir problem olduğunu bana söyleyen olmadı test sırasında devir dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım kaan abiyi aradım. Abi araç geldi rodajı bitti gerekli yağ kontrollerini yaptım test edicem sence ne yapmalıyım diye sordum kendisi bana sıkıntı yoksa yola çık çok zorlamadan dene dedi kendimi garantiye almak için özgün abiyi de aradım abi durum bu test edicem ne yapayım diye oda bana sakın devir dönme maksimum 5000 devir dön daha fazlası araca zarar verir çünkü araçta daha beyin takılı değil dikkatli ol diyerek uyardı. böyle bir durumda sizce ne kadar cahilce hareket edip dedikleri gibi dibine kadar basıp test ederim ? neyse devir dönmeden aracı denedim fakat yolda şanzıman arızalandı. dükkana yakın olduğum için aracı dükkana getirdik. ilk önce şanzıman da bir şey yoktu dediler, daha sonra kendi aralarında konuşurken alihan araç sahibi erdinç'e şanzıman da sorun olduğunu özgür biliyor mu şeklinde konuştuklarını duydum. bunun üzerine şanzımanı söktük sökerken usta bu şanzımanı ben daha önce baskı balata koyarken bu şekilde toplamadım. siz bunu kurcaladınız mı dedi. alihan da biz size güvenmedik o yüzden şanzımanı başka yerde söktük kontrol ettik dedi. anlayağınız üzere biz araca baskı koyduktan sonra başka yerde sökülmüş kontrol edilmiş ve araç bize test için getirilmiş bu konuşmalar olduktan sonra zaten kendileri itiraz etmeden şanzıman bulup getirdiler. bunu kendileri söyleyecektir. şimdi size soruyorum bu konuda benim bir suçum varmı ? ben olmadığını düşünerek şanzıman konusunda zaten hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmedim.
Söyleyeceklerim bundan ibaret ben yaptığım şeylerin arkasındayım motor konusunda zaten sorun yok, harcanan edilen konusunda problem yok tek sorunumuz aracın ben dışında gelişen olayla kaza yapması, tekrar söylüyorum bu konuyla alakalı bir mağduriyet varsa ben sonuna kadar arkasındayım. buyrun gelin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. iyi yada kötü yorum yazan herkese teşekkürler.
DR ECU İSTANBUL ANADOLU BAYİ
DYNO DYNAMİCS TWİN RETARDER
Şimdi arkadaşın yazdığı yazıyı şu şekilde düzeltmek isterim.
Bizden teslim aldılar 1 ay sonra geldiler demiş. Bu yalandır. Bununla ilgili olan kanıt da aşağıda mevcuttur.
Biz aracın yağ değişimine 26 Haziranda gittik. Cuma akşamı.. Şanzıman kırıldı 27 Haziranda şanzımanı bırakmaya gittik. 28 haziran pazar günü araç yattı biz aracı 29 Haziran Pazartesi günü teslim aldık.
Bahsedilen sahte facebook hesabı ise tarafıma 2 Temmuz Sabah 05:00 Sularında ulaştı. Akşamına olayı öğrenmek için çekmeköyde kanıt araştırması yaptık bulamayınca da dükkana gittik. Yani aracı teslim aldıktan 3 gün sonra farketmiş olduk.
Aracın şu anki anahtarı sustalı olduğu için orjinal anahtarındaki immobilizer sustalı anahtara takıldı. Yani şu an orjinal anahtar sadece mekanik olarak kapıları açıyor.
Otomotiv sektöründe olan birisi olarak immobilizersiz yedek anahtarla arabayı almaya çalışacak kadar salak değilim. Ki bunu siz de farketmişsinizdir...
Aracın üzerine Tarih , takip ediyoruz araba hala yatıyor izlenimi verilmek için atılmıştır. Hatta o gece Bagajda yapıştırılmış olan GT performance yazısı da sökülmüştür !
Yaptığı işin arkasında olduğunu söyleyen arkadaş aracın PANJURUNA ve FAR ALTI ÇITASINA el koymuş bulunmaktadır. Yaptığı işin o kadar arkasında ki kendini garantiye alıp kendi kırdıkları parçaları teslim etmiyorlar...
Ayrıca arkadaş aracın Ruhsatını da kaybettiklerinden hiç bahsetmemiş. Artık kayıp mı ettiler ona da el mi koydular şüpheliyim tabii..
Gelelim şanzıman konusuna... Aracın şanzımanındaki tek sorun 2.Vites senkromencinin cırtlatmasından başka değildir. Bu hali ile o araç 3 sene kullanıldı. Gerek sıkıştırıldı gerek sakin kullanıldı. Fakat bir senkromenç dişlisinin komple Grubu dağıtmış olma ihtimali söz konusu bile değil. Ki dağıtmış olsa bile zaten zararı her türlü biz karşıladığımız için bu arkadaşların söz hakları olduğunu düşünmüyorum...
Bu arada dükkan önünde Özgürün duyacağı şekilde arkasından konuşacak kadar salak değilim. Biz bu gibi durumlarda Erdinç ile mesajlaşırız durumla ilgili yan yanayken. En temizidir...
Diğer bir sorun şanzımanı kimseye söktürmedik, ve böyle birşeyi kesinlikle beyan etmedik. Doğruluk payı yoktur sarf edilmiş bu cümlenin. Ayrıca teste benim isteğimle değil, yağı değiştirdikten sonra "dur şunu bi test edek ya" Tavrı ile direksyona kendisi atlamıştır. ve biz de güvencimizden dolayı sesimizi çıkartmamışızdır.
Ayrıca bu arkadaş hala gecenin 3 ünde gelip ortağını saf dışı etmek için plan yaptığı iddiasına bir yanıt vermemiş bulunmakta.. Eğer biraz daha bu soruya yanıt vermez, kabullenmez ise ben kanıtları ortaya dökmek zorunda kalacağım.
Durum kısacası şundan ibaret gayet doğal olarak bu arkadaş şu anda savunma pozisyonunda... Buna diyecek bir lafım yok, medenice tartışıyoruz. Ama ben hala bu kadar çizgimi bozmamışken neden beni arayıp evet oldu böyle birşey biz de hata yaptık. Ama bu yazı benim için kötü oldu bu olayı tatlıya bağlamak için ne yapmamız gerekir diye sormuyorsun da? Hala çirkeflik peşindesin anlamış değilim..
Haa bu arada şu küfür olayını da aydınlatayım. Küfürü Özgür'den değil Babasından yedim. Telefonda bilmemneyapılmadık tarafım kalmadı " KAZADA DEĞİŞEN PARÇALARIN PARASINI ÖDEMEYİ REDDETTİĞİM İÇİN"
Ayrıca Ruhsat'ı tekrar hatırlatırım.
Mahkemede görüşmek üzere... Esen kal![]()
Sheer Driving Pleasure
Ayrıca atlamadan ;
Bu aracın yapımına 10 Mart'da başlandı.. Aracın motor işlemleri Haziran ayının başında bitti teslim aldık.
28 haziranda yapılan kaza sonrasında ben aracı Eylül sonunda çekici ile dükkandan aldım. Yani koca motorun yapımı 3 ay sürmüşken
"sürtme diye tabir ettikleri kazanın" onarımı 3 ay sürdü hatta onarılamaması...
Madem arkadaş sonuna kadar maduriyetin arkasında şöyle söylemek isterim...
Derse ki ben mahkemelerle uğraşmak istemiyorum. Bu konuyu tatlıya bağlayalım ;
Ben aracı şu saatten sonra değil sana ümraniye sınırlarına sokmam. Ama yapamadığın işin arkasında durmayı çok istiyorsan ;
*Aracın ruhsat çıkartma masrafları
*Elektrikçiye ödenen tutar
*Çekici ile alındığı için çekici ücreti
*Aracın Panjur ve far altı çıtası
*Patlamış kapasitör
*Kaput açma kolu
*Ön tampon duvar değişimi.
*Yerine takılmayan tamponun ve kaportacıda yarım kalan işlerin tamamlanması için gereken işçilik ücreti
*Cam fıskiyeleri
*Akü kapağı
*Beyin kapağı
*Orjinal fren hidrolik kapağı
*çalışmayan korna
*Şanzımanı tekrar söktürüp taktırdığımız için ödenen işçilik
masrafları karşılanır, konu da burada kapanır.
Ama ben bu arkadaşın bunları karşılamayacağına veya karşılayamayacağına adım kadar emin olduğum için, böyle birşeyi hiç talep etmedim. Hala da etme taraftarı değilim...
Lakin uzlaşmak için 1 adım atarlarsa biz kimseyi yarı yolda bırakmayız...
Konu şöyle devam eder araştırmalar yapılır herkesin gözü önünde fiyatlar söylenir Verilen hesaba parayı yatırır makbuzu buraya koyarsın olay herkesin gözleri önünde kapanmış olur.
Konu başlığının yanına da parantez içinde (ÇÖZÜLDÜ) yazılır.
Saygılar
Sheer Driving Pleasure
Olaya bak ya hersey normal harcanan para normal tek sorun kaza mağduriyetinde takılan orjinal parçaların parasını almamak öylemi ? Esnafligin böylesi.
Bu yazı seni madem kotu etti neden hala buraya girip konuşup yazma gereği duruyorsun oda merak konusu.
Konusturma madem insanları kendini madare etme daha fazla ne tutuyorsa orjinal parçaların fiyatı kazada hasar gören eksik olan herseyi öde tek kalemde insanlar o zaman hakkında esnaf bu adam desin..
Alıntı yapmak istemiyorum yemin ederim Sabrina hayran kaldım ben olsam sinirle bu kadar mantıklı
Dusunemedim.
ben soylicegimi soyledim dedim ama bakiyorumda hala suclama var hatali oldugum yeride soyledim benim hatam degil eleman hatasi dedim ama benim dukkanim haklisin dedim ama anlamak istemiyosan ne diyim ne istiyorsan onu yap panjur ve citan hala boyasiz olarak dukkanda duruyo yaptirmak istersen buyur gel dedim ama sen olayi art niyete tasiyosun senin araban burda 3 ay getiremedigin bilya yuzunden yatti kaportayla alakasi yok bunu cok iyi biliyosun simdi burda tek hatali benmisim edasi yaratma lutfen ayrica binkere soledim ruhsatin bende falan degil arabayi almissin ruhsati napicam allah askina neyine el koyucam hala hakaret pesindesin dahada yazmicam kusura bakma yaptirmak istiyorsan dukkanda telefonda belli rica ediyorum buyur gel yaptiralim istemiyosanda burdan saldirip durma git mahkemeye aklinda bisey kalmasin.
DR ECU İSTANBUL ANADOLU BAYİ
DYNO DYNAMİCS TWİN RETARDER
Son şansını da teptin... neyse artık birşey demeyeceğim sana. burada konuyu okan 700 kişiden ortalama 250 tane yorum geldi ve bu yorumların en az 200ünde suçlunun sen olduğu düşünülüyor. geri kalan 50 yorum da senle benim yorumlarım.
Haydi ben yanlış düşünüyorum. Ya bu 200 yorumun sahibi ?
Neyse ki herkes neyin ne olduğunu anlamış durumda. Bu bize yeter. Biz alacaklarımız için buraya konu açmadık. İnsanlar temkinli olsun diye açtık. Diğer konuları mahkemede görüşeceğiz zaten sıkıntı yok.
İyi forumlar herkese...
Sheer Driving Pleasure
o Konuda yalan söylemiyor. Doğru bilyayı bulamadık. Fazla masraf ettiğimiz için Set almak istemedik.
Allah yukarıda o bilya için 37 gün bekledik.
Yani inanılır gibi olmasa da doğru söylüyor bilya konusunda ama 3 ay olayı abartı tabii 37 gün bekledik bilyayı.
Sheer Driving Pleasure
Bu ne saçmalıktır ya ? böyle saçmalık olurmu ? size bir iş emri gelmiş iş emrini kabul edip parasını belirlemişssiniz niye adam gibi yapmıyorsunuz kardeşim işinizi siz ? para çokmu geldi size ?
Adam özene bezene aldığı vuruksuz çarıksız aracını sana emanet ediyor ve verilen iş emri o araba için ? sen onla kaza yap üstünede yan sanayi malzemeleri kullan sonra onları çıkar orjinallerini taktım diye hava at :S
Bi garip insan olmuşsunuz , sen bırak orijinal malzeme takmayı ve bunla hava atmayı ; adamın aracını mahvetmenin maddi ve manevi bedelini bi öde ; araç hasarsızdı ve sen onu hiç ettin ? değerini düşürdün ; o saatten sonra orijinal parça taksan neolur takmasan neolur ; böyle bir ticaret olmaz , olamaz ; dünyanın hiç bir yerinde böyle bir ticaret şekli yok ; cibutide falan sanıyorsunuz kendizi herhalde ? Orda bile bu olmaz , işler bu şekilde yürümez ;
Esnaf adam böyle bi durumda direk esnaflığını konuşturur; "kardeşim kaza oldu , adı üstünde kaza ama oldu bikere , aracının önünü hiç ettik (sen yada ustan yada yanında çalışan eleman herneyse) , eğer izin verirsen hiç ettğimiz bölümleri orijinal parçalrıyla + orjinalmiş gibi özenerek tamir edelim artı olarak sana biz bu aracı senin istediğin speclerde değilde biraz daha güçlendirip verelim buda bizim hatamızı affettirmemizin ve işi tatlıya bağlamamızın adı olsun" dersin bu iş hiç problemsiz bir şekilde tarihin tozlu sayfalarında başı kirli sonu mutlu ve temiz olarak kalırdı ; daimi müşterin çoğalır ekmek teknen herzaman tüterdi ; bu arada taşıdığın dr.ecu bayiliğinide zan altında bırakmış oldun aslında zan altında bırakmasanda sen dr.ecunun bayisi olduğun için iyi niyetli olmayan rakip insanlar aha bakın zaten bunlardan böyle bir şey beklenir hepsi aynı gibi kendi aralarında konuşma fırsatını yakalamış oldu ; ağızlarına sakız verdin şimdi..
Bu yolda tek başına değilsin hataların sadece seni değil senle bağlantılı herşeye mal edileceğini bilmen ve ona göre davranman gerekirdi..
Seni tanımıyorum ama şiddetle kınıyorum ; lütfen bu arkadaşın aracını en yakın zamanda adam gibi hale getir ne istiyorsa özenek kendi aracınmış gibi yap ve adama teslim et.. Bizde senin iyi bir esnaf olduğunu esnaflığı geçtim iyi bir insan olduğunu her yerde vurgulayalım , bilelim ve bildirelim;
Hem bize (bütün forum) yakışmaz böyle işi yarım bırakmak bizim kitabımızda yazmaz böyle şeyler.. milletin ağzına bakla verme son diyeceğim budur sana...
sıçıp sıvama tabiri anlamını bu konuda buldu bence..
Böyle kolay para atyarısında yok
Ahmet
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
20k para harcayıp böyle esnafı nasıl tutturuyorsunuz pes . Geçmiş olsun yine de , bu kadar olayın üzerine hala yapıcı konuşmak da takdire değer.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Genel olarak güzel ülkemizde
ticaret
veya
uzun sürecek iş yapıyorsan böyle nakit parayı saymıyacan
saydınmı mallarda yerinde sayıyo cok garip bi döngü
araç sahibi arkadaş herşeye satır satır cevap vererek kendini ve derdini gayet güzel anlatıyor , garaj sahibi arkadaş hep aynı eksende dönüp duruyor gibi geliyor..
daha önce farklı bir konuyada aynı örneği vermiştim ama yine yazma gereksinimi hissettim ;
Rodajdan çıkan 106 mı ilk deneme gecesinde anahtarı resmen zorla üstüne fırlatıp ustama kullandırdım ilk denemede araba piston eritti arabayı yanıma bile getirmeden dükkana gönderdi eskisinden daha bir şekilde bana teslim etti birtek yağ parası aldı ki oda zorla..
Usta olmak kolay ama esnaf olmaak farklı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)