aynı durumdayız, fakat vakit darlığından dolayı eğitim kurumlarına gidemedim. bi kaç bişey sorucam.
uzaktan tezsiz için ales yds aramıyorlar sanırım ?
bide, kontenjan sınırları oluyor mu ?
Printable View
Atılım üniversitesine kayıt oldum bende, kaydolurken askerlik durum belgesi ve tezli olduğu için ales belgesi verdim. Ayın 30unda mülakat varmış bakalım.
Uzaktan tezsizler için ales istenmiyor diye biliyorum, yds tam emin değilim. Bölüme göre değişiyor.
Aynen uzaktan tezsizlere ales yada yds gerekmiyor. Bugün avcılar aöf bürosuyla görüştüm,tecil varken kayıt yaptırmakta herhangi bir engel olmadığını söylediler.Ayrıca tecil belgesini e-devletten çıkartabiliyoruz. Yanlız fiyat konusunda Aöf çok mantıklı gelmedi (6600 tl den bahsetti şube müdürü)
Bugün Asgerlik tecil işlemi işlemi için bizim konsolosluğa gittim.
Bana tekrardan konsolosluğumuzdan randevu almamı istediler, tabi en yakın zaman olarak 7-8 ay sonraya alabileceğim çünkü boşluk yok resmen.
5 ay sonra Türkiye"ye dönüyorum acaba sınırda bir sıkıntı çıkarmı?
Konsolosluğumuzdan resmi bir işlem yapamadım.
2017 nin ortasında tecilim bitiyor. Tekrar uzatamıyomuyum askere zorunlu olarak gidecekmiyim ?
Randevuyu aldım ama taaa 27 Aralık 2017"ye abi.
O zamana kadar tecil süresi falan kalmaz heralde, 96"lıyım. Ana sorunum Askerlik kağıdımın 20 yaşını geçmeme rağmen hala gelmemesi, 2 yıldır memlekete gidemiyorum.
Şimdi biletide iptal ettirmek istemiyorum, acaba kesin İstanbul"a indiğimde sorun olurmu ?
Şimdi sicil kaydına falanda geçerse ayvayı yeriz.
Genellikle gelmiyor bana da gelmemişti ben zaten gidecektim son gün gidip evrakları halledip bakaya kalmaktan kurtulmuştum. Lisans filan yapıyorsan okul tecili yaptırıyor ama okul yoksa senin sıkıntı gerçekten. Gbt'ye işliyor diye biliyorum bu yüzden bakaya kalanları yakalamışlardı askerde karşılaşmıştım böyle bir kaç kişiyle. Bence kardeşim en güzeli sen ara askeriyeyi durumunu izah et oradan daha net cevap alırsın. Dediğim gibi lisans okuyorsan problem olmaz umarım okulun vardır
Yok abi daha önce tecil yaptırmadım, ama ben 08/10/1996 doğumluyum.
Bana hiç bir belge gelmedi hemde hiç.
Ayrıca ben lisans değil hazırlık okuyorum ama tek fark oturum olayı, öğrenci vizesine değil normal vizeye sahibim.
Sicile işliyorsa benim için sıkıntı çok büyük, ben bedelli yapacağım ama elime ulaşan bir belge olmadı bu zamana kadar. E haliyle 2 yıldırda memlekete gidemediğim için burada işlem yapamadım.
Diken üstündeymişimde haberim yok.
Hazırlık derken lisans hazırlıksa filan onda da tecil yapmaları lazım öyle biliyorum sen bir ara sor. Doğum yılına bakıyorlar ayına gününe bakmıyorlar, bende 26 kasım 93 doğumluyum 2013 şubatın 24ünde sülüsü almıştım askeriyeden 2013 kasımda da askere gittim. Senin geçen sene tecil yaptırman gerekiyordu çünkü 96lılar geçen sene gitti bu sene 97lerde sıra. Umarım hazırlık okuyorsun diye otomatik tecil yapmıştır devlet yoksa işin zor. E devlet şifren filan varsa gir bi bak bakalım oradan belki bir şeyler bulabilirsin en azından tecilli misin değil misin belki öğrenebilirsin. Sicili bozmaz adam yaralama gibi sicile işlemez bu durum yani ilerde polis asker olurken sıkıntı çıkarmaz o durum şöyle oluyor; Sülüsü aldın evrakları askeriyeye teslim ettin sonra acemi birliğine katılmak zorundayken katılmadın bu direk kaçak olarak gözüküyor ve siciline işliyor ayrıca polis yakalarsa direk yaka paça götürüyor. Şuan için sicilinde gözükmez ama bakaya kaldıysan gbtde hava limanında sıkıntı yaşabilirsin bence. Dediğim gibi hazırlık okuyorsan yapmaları gerek trde öyle yürüyor işler bildiğim kadarıyla
Ek olarak burada bir kaç bilgi yazıyor yani okulun otom. tecil yapmadıysa bakaya kalmış durumdasın şuan belki şubatın sonlarına kadar tecil yaptırma hakkın olabilir çünkü bana da kağıt bildirim filan gelmedi. Kendim gittim sordum öğrendim son gün herşeyi ayarladım sülüsümü aldım. Yani tecilli değilsen bile muhtemelen şubatın sonuna kadar tecil hakkına sahip olabilirsin ama emin değilim sen askeriyeyi ara sor kardeşim sıkıntı yaşama sonra.
1996 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim
Abi hazırlık okuyorum ama ben öğrenci vizeyle herhangi bir okulda hazırlık okumuyorum dil hazırlık benimki. Dil kursu yani okul olarak.
Yani şu anda buraya resmi olarak öğrenci vasfıdır geldim olarak gözükmüyor, standart bir vatandaş olarak burada yaşıyorum yani devletimizin gözünde.
Ben hemen yeniden sağlam bir araştırma yapayım, sonuncu aşama sicil kaydı demek geleceğim için sorunlu.
Ki sicilime falan son aşamaya kadar gelip işlerse muhtemelen psikolojim bozulur.
En iyisi sağdan soldan sağlam bir bilgi toplayayım.
benim okul daha bitmedi 10.17 de tecilim bitiyor ve aof 3. Sınıfdayım. 4 yanlış 1 doğru olayından sonra mezun olma işi hayallere kaldı zaten. 12 ay gidicez galiba.. 29 yaş diye bişeyler varmış ona kalmam mümkünmüdür acaba devam ediyor mu kendileri :D tek umudum..
Aöfte okul bittikten sonra tecil yapmıyorlar okuduğun sürece tecil yapmak zorundalar yanlış mı biliyorum ben? Çünkü açık lisede bile okuyor gözüküyorsan her yıl gidip 1 yıllık tecil yaptırabiliyorsun, bir arkadaşım 92 doğumlu bedelli yapmamak için liseden mezun olmuyor 1 2 tane zorunlu ders bıraktı vermiyor. Her yıl tecil yaptırıyor aralık ayında, seninde öyle olabilir tahminimce okul varken yaptırabilirsin eğer bitirmezsen. Ayrıca 12 ay askerlik cidden çekilmiyor, 12 ay yapan birisi olarak söylüyorum. Şimdi abilerimiz 15 ay biz nasıl yaptık diyecekler ama uzun dönem çekilmiyor gerçekten :D
4 yıllık mezun oldum şuan yüksek lisans yapıyorum 2017 aralık tecil bitiyor yüksek lisanstan sonra 1 yıllık tecil hakkı varmış doğru mu bilgisi olan var mı ?
Yuksek Lisans ile Askerlik Tecil - Erteleme 2017 - Yuksek Lisans 2017
evet 28 yada 29dan sonra işin üstüne pek düşmüyorlar zaten bedelliyle çözersin işini devlette akıllı adam başı 18 lira para kazanıyor zaten bu gidişle o rakamda düşer 12 15 arası birşey olur yaşı da 25 26 ya çekerler.
Yüksek lisans bittikten sonrada bir süre tecil olması lazım şuan çok değişti tecil işi. 2013te filan tek gidişte 3 4 sene tecil yapıyorlardı şimdi devlet son 1.5 yıldır her sene tecilini yeniletmeni istiyor. Okuyosun mesela açık lisede öğrenci belgeni alıp, senede bir aralık ayında gidip tecilini 1 sene daha uzatıyorsun ve bu sınırsız okuduğun sürece. Yüksek lisansta ki durumda aynıdır diye tahmin ediyorum
Eger lisans'tan sonra olan 2 yil tecil hakkini kullandiktan sonra yuksek lisansa kayit olup onu da bitirirsen 1 yil daha tecil hakkin oluyor, Lisans sonrasinda tecil kullanmadan yuksek lisansa basladiysan 2 yil tecil hakkin var diye biliyorum yakin zamanda degismedi ise.
Yakın bir zamanda konsolosluğumuza tekrar gidip Askerlik tecil işlemlerini yapmaya çalışacağım.
Olmazsa risk almayıp biletimi iptal edeceğim.
Bu arada konsolosluk memurlarının dokunulmazlığımı var?
Benden önce bir tane 55-60 yaşlarındaki amca masabaşı memurlarından birisine bişey sormak istedi.
55-60 yaşındaki adama kinayeli kinayeli laf sokmaya çalışmalar falan, aynı şeyi Ankara"daki konsolosluğumuzdada görmüştüm.
Bu insanlara hiçmi saygı öğretilmiyor?
Şikayet kutusu gerçekten işe yarıyorsa bu konu hakkında gereken şikayetimi dile getireceğim.
Ufak bir dilekçe bırakmayı düşünüyorum şikayet kutusuna.
Ama bu bahsettiğim durum sadece masabaşı memurlarında var.
Tecil konusuyla ilgilenenler, İzmirli olanlar ya da İzmir'de tanıdığı olanlar, şirketimize gelip bilgi alabilirler. 38 yaşınıza kadar yasal olarak tecilinizi uzatabilirim.
@tdipower posta kutun dolu olduğu için cevap yazamıyorum. Saygılar
İnşallah herkes cumhurbaşkanının ; ''o cümleler bana ait değildi, bedelli kesinlikle gündemimizde yok'' açıklamasını izlemiştir
hangi sene doğumlulara vuracak acaba.
hukumet kanadinin en guzel yaptigi islerden birisi tolum muhendisligi. Istediklerini yavas yavas zerk ederek uyusturmak.
karincayi bile s.keceksin ama belini incitmeden yani :D
su an da yapilan aciklamalarin hepsi milliyetci cepheden kendine oy verenlerin gazini almak. gecen seferde rte cikti, fakirin cocugu askere gitsin, zenginin cocugu yapsin yok ya olur mu oyle sey dedi, kisa sure sonra davutoglu hazirsaniz mujdeyi patlaticam diye cikti ortaya :D
su anda devlet senin yurtdisindan aldigin telefon kabina bile vergi pardon stopaj koymus, bedelliden gelecek kaymagi birakirlar mi?
onlar de bedelliden gelecek parayi bekliyorlar ama toplumun alistirilmasi lazim. oyle hemen olmaz. ilk once gundemimizde yok diyecekler, sonra ya aslinda biz istemiyoruz ama bak sma hastalari aci cekiyor hem de askeri savunmaya kaynak lazim diyip, kendi medya gazetelerine bedelli askerlikten gelen paralarla bilmem kime sifa oldu, hem de yerli ucagimiz havada diye manseti caktilar mi, ***** kitleye ver mehteri.
tabi bu surunceme sirasinda gidecek olan insanlari bile "ulan cikacak heralde biraz daha bekliyim" diyip onlardan da bir miktar toplarlar. bakayalari yakaladiklari yerde para cezasiyla opuyorlar zaten. noldu? kaymak duble oldu.
ancak su an supriz sekilde katara asker gonderme meselesi var, su aralar hic cikmaz. benim tahminim bu yil sonuna dogru olabilitesi yonunde.
gerci birde bakanlar, milletvekillerinin cocuklarinin yaslari ne alemde, onlar bir kontrol edilecek. yasi tutan kac kisi var, tam kiyisindan kaciran kac kisi var onlar bi hesaplanacak. gecen seferki 1 ocak mevzusunu siz tesaduf oldugunu mu dusunuyosunuz :) birilerinin cocuguna ismarlama madde eklediler :)
Ha bu arada ben dahil 1991 dogumlulara vurmayacak bence. Gecen sefer min 27 yas sarti vardi. Bu sefer bi ihtimal 26ya inerler ama ben dahil 25 beklemesin.
Kaynak gotum, kisisel tahminim. Yatirim tavsiyesi degildir :D
Subat 2017 benim tecil bitiyor, bi sonraki alimda da giderim nasipse.
Haklisin dayicim bitti sayilir da, yapacak bisey yok. Tecil icin anca doktoraya baslamam lazim onu da istemiyorum, yeter amk okudugumuz. Donelim, isimize gucumuze ekmegimize bakalim; plakaligi sokulmus kiralik siyah passatla SA AS muvekkil kovalayalim derdindeyim :D
Askerlikte oyle ya da boyle yapacaz. En guzeli hayatta belirli basli sorumluluklarin altina girmeden bitirip gelmek oldugunu dusunuyorum. Yarin birgun isi gucu kurup, evlilik planlari yaparken bi de askerlikle ugrasmayalim.
Ha sana vurursa kullan tabi ki. Devlet sana hak vermis, kullanmayipta napican. Yoksa zaten her Turk asker doguyor, bilirsin :D
Dayicim bizde de illegal yok, plakayi degil plakaligi sokuyoruz cunku. Garenta olani cikarip Dogus olani takiyoruz, maksat muvekkil "ulan bunda para yokmus, yavsk arabayi da kiralamis zaten" diyip kacmasin :D
Diger konuda da Allah sabir versin. Ama bunda vurmazsa, bi sonrakinde halledersin. Sabahattin Zaimde yuksek lisans 7 lira, gecen arkadas kaydoldu :D
38 yaşına kadar askerlik tecili yapabildiğimizi söylediğimde, beni tencere pazarlamacısı sanan arkadaşlara duyurulur. techturkey forumundan işlem yapan arkadaşlarla görüşebilrisiniz. saygılar