Yapılabilecek en verimli mod son dişli değişimi ile şanzıman oranını kısaltmak. Memlekette bulması biraz zor oluyor ama civic ef lerin 1.3 olanlarında 4.43 oranlı çıkıyor yada after market ürünlere bakın. Belki ikinci el bulunabilirse birkaç sene önce bladerk Erkut un ürettiği 4,928 son dişli de ilaç olur. Bence gerisi boş, hele ki varex egzos veya free flow egzos takıp aracı hepten zayıflatmayın. Bir sıralama yapmak gerekirse şanzıman, 4 2 1 headers, kat iptali, ies emme. İes emme ye bağlı olarak hava filtresi değişimi de gerekir ama öncelik olarak hava filtresi havaya para demek. Hem alırken, hem kullanırken.
Benden size bir dost tavsiyesi fazla masraf etmeden 1,4 motorun ekonomik yönünün tadını çıkarın. Hızlı bi araba isterseniz vti gti vts türü araçlara yönelin 1,4 yürütmek için yapacağınız masrafla çok rahat hızlı bi araç alabilirsiniz.
Eger amac ses akustıgı deılde yurumek ıse , Kesınlıkle ooooo up uzun sanzumanı kısaltmak. DAha 1.4 is de uzun sanuzmanı olan 1.4 araba yok. Fransız aracçlarının oranı gıbı oranarı yaklayablırsn zaten. Gayet 1.4 lerarasında cıddı ıyı yuruyecektır. Performas serısı olmayan (D serısı de performans serısı deıldır) hmen hmen butun 1.6 larla yurursun. (iesın stok halı gıbı olur dıye tahmın edıyorum) oda yeterlıdır.
O fınnallerden bulursak banada lazım onlardan.
Kaç gündür bu konuda benimde aklımda forumu karıştırıyorum, dün nette denk geldim short shifter aldım vites oranını kısaltmak için.. Komple potsuz düz boru,4-2-1 headers, sona el yapımı varex tarzı eksoz takcağım birde, simota bigtube aman aman bir fark olmayacak farkındayım ama bakalım![]()
Forumda konusu olan aracımda söylenenlerin tamamı vardı İes emme hariç gayetde keyifliydi öyle çok başa harcamış olmasın 4.40 Si şanzuman vardı üzerinde Tr de 2 adet civicde olan 1.6 ieslerin 2-3 boy gerisindeydi yani heves etmişken yap onunda tadını al zaten masraf etmeyi göze almışsın..Sadece iyi araştır parça temininde hem garantili hem sağlam ürün alabilmek adına..
ALLAH VAR GAM YOK..
En büyük ilaç kısa olacaktır ,
si şanzıman direk oldumu kadran vs varmı izleyebileceğimiz
benim aracımdada ies emme ,safc2.4-2-1 headrs.51 boru 51 orta vti son var şuan , sonda ss varken 113,9hp dyno vardı keyifli tabi ama şanzıman gereksiz uzun , yakıt tüketiminden çok memnunumkısa olsa gidişi çok değişir
Keyif senin çok masraf yapmadan 4-2-1 headers bulunabiliyor aracın rahatlar hatta crx headers daha uyguna bulabilirsin![]()
1.4 hondolar 1.6 ieslerin en zayıf noktaalrı gereksız uzun sanzumanları. Sİ sanzumanlı kadaran vıdeosu olursa cok makbule gecer.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)