Araya baklava girdiyse kesin bulurlar sistem böyle işliyor çünkü. Geçmiş olsun kötü bi durum kötü bi sistem
Printable View
Sizin iş yine hızlı sürmüş :) sabah 09:00 aradım akşam 16:30 civarı geldiler, 2 saat de olay yeri inceleme bekledim 20:00 sanayiye anca gittik :)
Bizim arac calinmisti 3 sene otoparkta yatmis araba e sene sonra bulundu diye aradilar 3-4000 otopark parasi oseyip aldik arabayi.
Gevenlerde de arabaya seyir halindeyken carpip kactilar polisi aradik dediler bizim yapabilecegimiz bir sey yok emniyet yakinsa oraya gidin oraua gittik herkes cay kahve disari masa atmislar dedik boyle boyle arabayi oynatmadan trafigi cagircaktiniz bizim yaoicagimiz bir sey yok dediler en son gidip kendimiz bulduk adami
aracımın camını kırıp tesisatı çalmışlardı bikeresinde aradım karakolu
aracı alın gelin burda bakalım dediler gittik işlemler yapıldı vs.
2 ay sonra aynı şey oldu bu sefer aramadan götürdüm
aracı yerinden oynattım die tutanak tutmadılar giren bana girdi....
geçmiş olsun.
geçmiş olsun hocam, kan örneğinin olması iyi olmuş dedikleri gibi kesin çıkar.
Aman, elinizi kana bulamayın 2 tokat atın yeter. Mağdurken, suçlu duruma düşmeyin.
Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize inşallah çözülcek ama airbag hırsızlığı çok enteresan ya nereye gidiyoruz böyle...
bir ara serviste 206 airbagleri gelmiyordu, belkide istanbuldaki 206 ların 100 de 10 una airbag hırsızlığı olmuştu; bu işler hep sipariş üzerine yürür.
Adam vurup - darp edenin salındığı, karısını öldürenin iyi halden indirim aldığı ülkede hırsızlık için karakola gitmeyi tercih etmiyorum şahsen.
6 ay önce bi yayayla kavga ettim, geldi polis dedi şikayetçi misi ? Yok dedim, biliyorum gittin mi karakola saatlerce askersin.
12 de girdik 17 civarı çıktık.
Karşıdaki vatan evladı şikayetçiyim dedi seve seve gittik, sonra orada şikayetini geri aldı. İyi küfrettirdi kendine sağolsun.
Sıradan vatandaşlar olarak devletimize kazandığımızın çoğunu vergi adı altında verip karşılığında hiçbir hizmet beklemememiz gerekiyor malesef.polisler hangi semtte kim hırsızlık yapıyor, kim torba tutuyor, kim adam kesiyor bilmiyor mu sanıyorsunuz?en ufak olayı az çok tahminle bile kimin yapabileceğini çözebiliyor çoğu.ama tabi birçoğumuzun amir dayısı, albay amcası, devlet dairesinde müdür eniştesi olmadığından dolayı başımıza gelen işleri çözmekte güçlük çekiyoruz.Allah yardımcımız olsun millet olarak, günümüz türkiyesinde yaşamak ciddi sabır gerektiriyor.size de çok geçmiş olsun, umarım hasarınız karşılanır.
Geçmiş olsun, yaklaşık 2 hafta önce çevre yolunda giderken ön ve arka plakasız connect gördüm trafikte, içindekiler Diyarbakırlılara benziyodu 155 i aradım, Plakasız şu araba şuraya gidiyor tam şurdan geçiyoruz şimdi, şüpheli araç olabilir dedim, tamam ilgileniyoruz dediler kapadım, 20 km takip ettim malatya çevreyolundan çıkana kadar ama nerde polis :) Ben aradığımda 155 i Emniyet müdürlüğüne yaklaşık 10 km vardı hemen ordan çıksalar çok rahat çevirirlerdi ama hiçbir halt olmadı. Egzozlu bir araba makas atıyor desem 5 dk içinde gelirlerdi.
Bende seni aşağılaym o zaman beyinsiz herif polis keyfine göre mi is yapıyor. Senin aradigin yer haber merkezi.
Haber merkezi il emniyet müdürü adına koordine yapar. 155 hatları ve yerel telsiz kanalları da 24 saat kayıt edilir. Sen aradiktan sonra haber merkezi size yakın olan ekibe sistemden bakar anons eder (eğer ekip boşta ise ) sana yönlendirir. maalesef canım ülkem vatan haini hırsız ayyaş kaynadigindan ve polisin her işe baktığından sana sıra gelmiyor. Polise laf atmakla olmaz. Bn senin için canımı koyuyorm ortaya gece gündüz çalışıyorum. Hic araştırdin mi istanbul yada ankarada saatte kaç suç işleniyo ? Ve kaç ekip var ?
(12-24 esasina gore )10 bin polisle 20 milyon insani suçtan korumak için wc ye gitmemen lazım. Biraz empati yap
Biz o sana yalarm yutarim diyen müdür amir tayfasindan değiliz. Aslında dediğin doğru. O yavsaklar ceker R yi. Ihale tüm.polislere kalır. Biz de R yok koçum. Azdan az coktan cok gider. Memurum ben napacan ? Rütbe mi verdirmeyecen ? Doğuya mı sürdürecen ? Senin tw de görünce kanalı değiştirdiğin leşleri ben vuruyorum.
geçen gün sokakta oturan bi vatandaş karısına saldırdı aile içi şiddet olayı, polis adamı aldı 1 saat sonra adam yine kapıda, karısına seni öldürücem diyen adamı serbest bıraktılar yani..
155 teki memura ulaşmam 15 dk sürdü zaten hatlar meşgul diyor, polislerin gelmesi de bi o kadar sürdü kadın da şanslıymış hayatta kaldı.
Bi an dedik adamı tutalım falan baya dengesiz bişey yapmasın çocuk sesi de geliyor evden, sonra ülkedeki adalet sistemi aklımıza gelince vazgeçip eve girdik..
Ben gerekeni soyledim , isin yapan adama laf ettigimde gorulmemistir . Ha ama tekrar ve altini cizerek yaziyorum kendisinde devlet benim agayim pasayim yetkisi goren cooooook R yapmayan polis memuru yalan oldu bu isler boyle , bu da son mesajim sahsi problemi olanlar mesajdan yazabilir buradan sov un alemi yok icraatte gorulur zaten
gürcü polislere sırp polislere atıp tutuyorduk bizimkiler onlardan bile kötü durumdalar gördüğüm kadarıyla
Karakola 3 defa gittim 2 defa musteki(1i gasp, 1i darp), 1 defa tanik(gasp), 1 musteki+tanik izmir, 1 misteki ankara.. Acikcasi is yogunlugu hikaye.. Muhabbette cogu, anca subay, burokrat, meslektas(yani polis) isi olunca calismalari geliyor vatandaslarin..(1 tek son ankarada gidisimde polis ilgilendi, onda da ogrenci degil burokrattim)
Isini iyi yapan elbette vardir ama ben denk gelmedim daha..
Bilen bilir ankara bentderesinde aktaş ışıklarda aylardır 10larca çocuk görünümlü hırsız arsız çakal çukal aklınıza ne gelirse artık elemanlar bekliyor. Sabah 9dan gece 12 ye kadar ordalar. Camı sildirmez sert yaparsan arabaya tükürüyorlar kadın sürücüleri rahatsız ediyorlar. Polis arabası yanlarından geçiyor hiç birşey demiyor. 155 i arayınca ekipleri yönlendiriyorlar güya. Polis kral olmuş bu ülkede ne isterseler onu yapıyorlar.
Aracınız için geçmiş olsun.
Ilk sayfadan beri okursan olayın temelini anlarsın kardeşim. Adam bunları aşağılayacaksin demiş. Bende lafımı söyledim. Önce de söylerdim sonra da söylerim. Beni aşağılayacak adamın şeklini bozarm dedim. Rütbemi söktürürmüş işimden edermiş gbi muhabbet oldu da bnde cvp verdim bu yani. Ha herkim derse ki yumruk yumruğa teke tek ona da her türlü.yanlış anlaşılmak istemem. Bizi diplomat.görünce yalayanlardan sandı arkadaş. Yok öyle arkamda durmayana agam paşam. Sözümün de arkasındaym eyvallah
polisin iş yapanına çok denk geldim,,trafikte de çok idare ettiler asayişte çok yardımcı oldular sagolsunlar ,,
Bu vatanın bir evladı bizmiyiz diyorum bazen Hakkariden batıya geldik diye seviniyor ailemiz bir batı bir doğu çalışıyoruz üzerine mermi yağar, roket yersin, demir tabut gibi shortland'a binersin çatışırsın can alır can verirsin, doğuda sokakta mermi namluda gezersin, şubede yatar kalkarsın, evlensen aileni getiremezsin, fistanlı piçlerle uğraşırsın her boku yersin ama saygı görmezsin sevilmezsin abi.
Ya arkadaş ne kadar çok Polis düşmanı varmış, madem bu kadar düşmansınız aramayın kardeşim. Ayrıca bana saçma gelen tarafı biri ikisi bu işi aksatıyorsa bunu genele yaymayın, ekmek paramı kazandığım işim bu benim Allaha çok şükür 5 senedir hiç gevşemedim, inşallah gevşememde. Polis gelmiyor diyorsunuzya peki hiç musait zamanınızda ikamet ettiğiniz yerin karakoluna gidip bir sohbet edip, çaylarını içip kaç kişi çalıştıklarına baktınız mı? Kusura bakmayın ama kötülemek *** atmak kolay iş. 20.000 nüfuslu yerleşim yerinde bulunan karakolda grupta çalışan maksimum 8 kişi vardır(En iyi ihtimal onu göz ardı etmeyin, 5-6 kişi anca vardır) oda ekip arabasıyla dışarı çıkacak 2-3 kişi demek yani tek ekip demek. Bu grupta çalışanlar hem 155 ihbarlarına bakacak hem karakola gelen müracaatçılar ile ilgilenecek hem istirahat edecek(Polis' te bir insan sonuçta).
Yani uzun lafın kısası *** atmak kolay iş, bir ziyaret edin bakın kaç kişiler, ihmal eden yok mu illaki var ama LÜTFEN genele yaymayın!..
Bir an kendimi özel harekat forumunda sandım...
Polisin vicdanli olanina, isini duzgun yapaniyla hic sikintim yok ama ben devlettim, pasayim, agayim sen kim oluyosun laan diye artislik yapip iki anons sonra R yapiyorlar hic sekmiyor.Bilen varsa harbiden soruyorum, 2 yillik bi myo mu, belinizde ki silah mi ney sizin bu kadar egonuzu bos sisiriyor, hayir isin icini bilmesek 12-24 u bilmesek, amirlerin tavirlarini bilmesek hakkatten kral gibi davraniyorsunuz :)
Neyse, polisler cidden zor calisiyorlar ve artik bezmis durumdalar, maalesef is yaptirmak icin bazi aramalar, anonslar gerekiyor.
Bu konuyla alakalı son mesajım demiştim ama farklı yönden algılayan ya da algı problemi olanlar için tekrardan yazıyorum ki kalkıp da bütün polislere maal edilmesin yazdıklarım . Benim verdiğim vergiyle , beni koruma ve toplum huzurunun sağlama görevi olan hiç bir polis ( hatta bunu genelleyeyim direk polis denmesin ) bana veya herhangi bir vatandaşa rütbesi ne olursa olsun hiç bir devlet memuru sanki bu memleketi ben yarattım edasıyla konuşamaz , hakaret edemez , sesini bile yükseltemez ; ha olur da bunları denerse ben böyle görevini '' amacı dışında kötüye kullanan vatandaşı ezmeye çalışan '' çok memuru gerekli mercilerle konuşarak şikayetimi dile getirerek yerinden de ettim pişman da ettim , bundan sonra da etmeye devam EDERİM ! Ama sen yazmışsın şurada şu görevde bulunuyorum şu görevle uğraşıyorum ammenna sana ve görevini laiği ile yapan en yükseğinden en düşüğüne kadar çalışan her kesime saygım sonsuz . Bu arada mekanım belli şekil bozarım olayını da madem görevinizde hakkıyla bulunup yerine getiriyorsanız dışarıda kullanmayın benim gözümde çok gereksiz bir tabir . Burası forum ortamı özel harekat vs tabiki olabilir ama karşınızda kim var , nedir ne değildir tanımadığınız insanı en azından ölçerek yorum yapın bu kişi ben , a veya b şahsı önemli değil ama yazarken 2 kere düşünün . Her neyse yazımı bitiriyorum görevinin haklı olarak kullanan herkesin Allah yardımcısı olsun , geri kalan kötü niyetli kesim de bir yerden belasını bulur herkese hayırlı günler .
Şahsi sıkıntısı olan var ise de buradan yorumla şov yapıp reklam etmeye gerek mesaj atar ise istediği '' HER ŞEKİLDE '' çözüme kavuştururuz .
aa, 2 tane polis memuru varmis konuda, biz r yapmayiz, agayiz pasayiz diye falan yazmislar :)
Polis olmadan once bu kosullari biliyordunuz, vatan icin vurusuyoruz palavarasanida ayri tavim. Polisler degil miydi 10 yil askerlikten muaf tutulmak icin ugrasan, vatan icin vurusan adamlara ne oldu?
Sanki size pmyoda "devreleriniz" masabasi calisicaz, sabah 8 aksam 5 diyipte kandirmislar gibi konusmayin allah askina ya.
Pederde teskilattan sayilir, mia polislerin icinde buyudum babamin korumalari, soforleri lojmanda nobetci abilerim eskiden iyiydi teskilat sevilirdi, simdi sevilmiyor.
Polis Amca imaji gitti artik, bununda sebebi bu postlara benzer davranislariniz.
Birincisi ağayım paşayım gibi bir mesajımı hiçbir konuda göremezsin, gerçek hayatta da kimse duyamaz ağzımdan. Bugün bana kamuflajı giydiren devlet yarın üzerimden de çıkarır çünkü.
Ben bu mesleğe girmeden önce de içindeydim şartları biliyordum yani ama anlayamadığın zorumuza giden yaşadıklarımız görevlerimiz değil halkın bize bakışı, senin gibilerin ettiği laflar.
Senin palavra dediğin mücadelede özel harekata geçtiğim ilk senede pusuya düştüm şehit verdim hala da şehit veriyoruz, senin arkana bakmadan rahatça yürüdüğün sokaklarda millet cayır cayır mermi yakıyor. Daha dün Diyarbakır da 2 polis şehit oldu biri 3 yaşında kızının karısının yanında şehit oldu ama senin gibi balkon bebelerine bunlar palavra gelir, dirimize saygınız yok bari ölümüze saygınız olsun.
Saygi kisiye, hareketlerine olur rutbeye, goreve saygi olmaz itaat olur. kusura bakmayinda, "sokaklarda beni rahat yurutmek" icin sehit veriyorsunuz, pusuya dusuyorsunuz mermi yakiyorsunuz, bunlari bilerek bu ise girdiniz, kimse sizi 18 yasindan ailenizin yanindan alip pmyo ya sokmadi, su vatan evladi acindirmalarindan vazgecin kendinizi.
Dirinize saygi duymuyorsak oturun dusunun biz nerede hata yapiyoruz diye, teskilatta lisede bi *** olamamis, sevgilisi, sosyal hayati olmamis cocuklari doldururlarsa bu ozguvensizlerde cakal tayfanin "abii" , "gomseriim" laflariyla **** kalkarda sert kayaya toslayana kadar uniforma altindan cakallik yaparsa, esnafa gidip belese yiyip icerse, saygi tabi ki duyulmaz.
Dokuz Eylül Sınıf Öğretmenliği ile Pmyo'yu aynı yıl kazanıp polisliği tercih ettim. Senin bahsettiğin gibi hiçbir şey olamayan, asosyal biri de değilim. Bazı duygularım ağır bastı o yüzden şuan ki konumumdayım.
Bu Meslekte, özellikle de Özel Harekatta çalışmanın şerefi bana iki cihanda da yeter. Bu da son mesajım.
Polis değilim ama ben de cevap veriyim.Polisin askerlik yapmas tabi ki mantıksızdır.Adamlar zaten şehir içinde koruma görevi yapıyorlar.
Adamlar zaten dememiş ki bu çok yorucu kötü bir meslek biz yapmayalım diye. Görevlerinden şikayet etmiyorlar dikkat ettiysen.Herkes biliyordu koşullarını.Ortada bir palavra yok yani vatan için vuruşuyoruz diye.Ama senin gibilerini gördükçe ben bile diyorum bu adamlar böyleleri için mi can tehlikesi yaşıyor diye.