Valla haklılar sokak kedisi istememekte. Genlerinde var vahşilik. Isırır sürekli tırmalar. Yavru iki tane sahiplendi farklı arkadaşlarım. İkisi de rahat vermiyor insana. :D
Printable View
Valla haklılar sokak kedisi istememekte. Genlerinde var vahşilik. Isırır sürekli tırmalar. Yavru iki tane sahiplendi farklı arkadaşlarım. İkisi de rahat vermiyor insana. :D
Sana tavsiyem aslında sokaktan sahiplenmen, hatta sakat veya yaralı alıp cins kedinin satın alma parasını bu kedinin tedavisi için harcayabilirsin.
Benin sahiplendiğim kedi ya işkence görmüş ya da araba çarpmış ve omuriliğinde problem vardı bu yüzden boynu yamuktu ve asla düzelmez dediler.
Bu arada geldiğinde oldukça çirkin bir kediydi.
Bakım,ilgi, sevgi, doğru mamalar ile ameliyatla bile düzelmez dedikleri kedi şu anda ok gibi.
Hiçbir sorunu yok omurilikte ve 4.5 kiloluk uzun tüylü güzeller güzeli bir kız oldu :) (bu arada tombik değil arkadaşın ırkı iriymiş)
Ve denim gözümün içine öyle bir minnet duygusuyla bakıyor ki arabayı üzerime yap dese yapıcam :)
Kısaca cins kedi alacak paran varsa über sevaba girip hasta veya yaralı bir kediyi toparla bence...
Sıkottiş bende aradım ama yok öyle ücretsiz verecek babayiğit.
Abi İzmirde ögrenci evimde sokakta buldugum kedim ankaradaki aile evimde siyam kırık kuyruk diye hitap edilen cins var. İkisininde yeri ayrı ama gerçekten İzmirdeki aşırı sakin ve uysal bunu benimle Ankaraya gelen giden kedilerimle zaman geçiren herkes sölüyor.Cins fark ettirir cinsiyet fark ettirir ama kedi veya hayvanda olsa onlarında kişilikleri var şans işi birazcık nasıl çocugumuzu seçemiyorsak kedide öyledir ve sahiplendikten sonra o şekilde kabul edip seversin :D
Zamanında scottısh , brıtısh fold brıtısh short hair , baktım . 1500 den kapı acılıyo yavruları haberınız olsun.
Ayrıca chınchıla yavrusu vardı arkadasımda sahıplendırmek icin vericekti ucretsız almadıgıma yanıyorum sımdı cok cok güzel kedi olmus
Bizde geçen sokaktan bir kedi aldık. Baya kötüydü, çok zarar görmüş her gün veterinere gittik, iyi baktık şuan düzeldi keyfi yerinde. 2 aylık falan sanırım. Ne tırnak çıkarması var ne ısırması, nede gürültüsü. Gelir üstüne yatar, uyur, sevdirir. Git dersen gidiyor gel dersen geliyor oynuyor :) Bende scottish istiyordum, ama şimdi aklıma bile gelmiyor başka bir kedi.
http://i58.tinypic.com/33c6qus.jpg
Genellikle yavru kediler tam olgunlaşmadan diğer yavruların yanından ayrılırsa ya da tek yavruysa dediğin problemler oluyor. O nedenle eğitmen gerekiyordu yavruyken. Bizimki de ilk geldiğinde aynı durumdaydı oynarken kanatıcak şekilde ısırıyordu la dedik bunda bi sakatlık var hanımla ikimiz bağımlı gibi kollarda ellerde izlerle gezioruz. Okuduk araştırdık nasıl eğiteceğimizi öğrendik. Oynarken onun canı acımadığı için ne kadar ısırması gerektiğini bilmiyor o nedenle allah ne verdiyse saplıo. Canımızı yaktığı anda bizde onun patisini hafif canı acıyacak şekilde sıkarak oynamaya başladık ondan sonra düzeldi. Şimdi istese parçalar 4,5 kiloluk daha oldu oynarken ne kanatıo ne başka bişey. Bi de sürekli tırnakları kısa tutuyoruz onunda etkisi var. Yıkarken bile şu anda zarar vermiyor bize.
Abov bu kadar pahali mi bu kediler yahu :)
Bi kac zamandir benim bahceye geliyor aksamlari eve falan girmeye calisiyor bende pist host diye evden kovuyordum :D
Acik kahverengi renginde buz mavisi gozleri var
Gercekten cok guzel kedi ama
7 tane kedi var bizim evde, hiç birinde tırmalama, ısırma huyu yok. İlk geldiğinde vahşi olan vardı bir tane, sonradan alıştıkça oda uysallaştı. Hatta hepsinden daha uysal daha çok sevgi manyağı oldu. Köpeklerimize bile gidip sürtünüyor kendini sevdirmeye çalışıyor :)
http://i62.tinypic.com/2ef7oz5.jpg
http://i62.tinypic.com/2uqd2wy.jpg
Bizim "tırıvırı" annesi cins bir ev kedisiydi. Ayağı kırılınca dışarı attılar. Dükkanın orda besliyorduk. Hamile kaldı 5 yavrumuz vardı 2 sini bembeyaz mavi gözlü olunca hemen aldılar. Anneleri şimdi 300 m ilerde farklı bir esnaf abimizde takılıyor. Diğer 2 si arada bir gözüküyor ama tırıvırı ayrılmıyor peşimizden azına su koymasa içemez o türden. Tekstîl dükkanı olduğu için dükkana sokamıyoruz kaz tüyü yastıktan aşağı yastıkta yatmıyor hanımefendimîz. Evdekiler izin verse eve alıcam ama malesef. Okul var hafta içi bile yeterince ilgilenemiyorum.
Kesinlikle sokak kedisi gibi değil karşıdan karşıya bile geçmeyi bilmiyor. Kış gelmeden sahiplendirsek çok îyi olur aslında. Siz de sevaba girersiniz.
Ev bahçeli, istedikleri zaman dışarı çıkıyorlar istedikleri zaman içeri giriyorlar. Yanlız olmadıkları için sıkılmıyorlar, sosyalleşebiliyorlar. Sürekli yemekleri hazır, hepsi kısır ve çoğu ölmek üzereyken sokaktan bulunup alındı. Evde yanlız kaldığı için sıkıntıdan huysuzlanıyor olabilirler veya kısırlaştırılmamışlardır. Bazı hayvanlarda kucağa alınmayı okşanmayı sevmeyebilir ama sokak kedisi olmasıyla alakası yok bunun yapı meselesi. 5 6 yıl sokakta yaşadıktan sonra çenesi kırık olarak bulup aldığımız bir kedi var mesela o bile çok sakin, kucaktan inmeyen bir kedi.
Her insanın huyu ve karakteri aynı olmadığı gibi bu durum kedilerde de böyle. Robot değiller sonuçta.
buda bizim kaplan desenli britishmiz :) dişi kendileri seneye yavru olursa haber veririm :)
https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.ne...9b093bbc8616f3
Şirkette kedi besleyen bir kaç kişi var. Özellikle onlara sordum, Scottish i ücret ödemeden bulmak zor dediler..
Önceki kediniz neden ölmüştü ? Özellikle onları sordular :)
Bulabiliriz fakat, ücretli dediler kimse onları ücretsiz sahiplendirmez dediler bilginiz olsun.
İsterseniz tekrar sorarım..