User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
60 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Nintendo Wii Vs. Ps3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nintendo Wii Vs. Ps3

Arkadaşlar,
    bu iki cihaz için okadar çok şey araştırdım ki kafam allakbullak oldu. Eskiden ps2 im vardı. Çipli. İstediğim her oyunu oynatırdım. Sattım ve acayip pişman oldum. Şimdiki cihazlara bakıyorum yok blueray cd yok hdd lar vs. Fazla oyun manyağı birisi değilim. Fakat akşamları yapacak birşey bulamıyorum. Evde vakit geçmiyor. Gündüz zaten yeterince pc başındayım. İstediğim cihaz GT5 fifa2008-09 ve bir kaç strateji oyunu oynatsın yeter. Zaten vurdulu-kırdılı oyun sevmem. Fakat araştırma evresinde kayboldduğum için karar veremiyorum.
    PS3 için konuşursak: 40gb ve 80gb lık iki versiyon var. Zaten çoğu satan yer gt5'i hediye veriyor. fakat birde pal ve ntsc diye iki opsiyon var. Haricen satılan oyunları 150YTL civarı. Evlat acısı gibi.
    Wii: sports ve wii fit olması beni cezbediyor. Fakat gt5, fifa2008-09 gibi oyunlar bunda oynanabilir mi bilmiyorum.

Evde full hd lcd yok. düz lcd lerden var. grafik detayları ikisini karşılaştırdığımızda ne düzeydedir bilmiyorum.

Hangisini neden tercih etmelliyim? Yardıma ihtiyacım var. teşekkürler...

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben wii yi çok saçma buluorum

eğer oyun fiyatından çekiniosan xbox360 alıp çipleyebilirisn oyunlar o zmn 10-20 ytl arası

ps3-xbox360 arasında gidip gelebilirsin

bu arada bu konsollarda fifa,pes,nba tarzı oyunlar hepsi aynı
    ama araba yarışı diince forza motorsport 2 ve gt 5 die ayrılıo ikisinide oynadım gt5 full versioyn olmasada arabanın kontrolleri ses filan gt5 forza ya yaklaşamıo bile bence

bnm gördüklerim bunlar
    Team PAŞAOĞLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumunuz için teşekkür ederim.
    Xbox'larda 3 kırmızı ışık yani aşırı ısınmaya karşı devre çatlaması sorunu mevcutmuş. Benim için şu durumda en mantıklı seçim ps3 olacak gibi.

ps3 lerde 40 ya da 80gb tın ne gibi artıları vardır. sakın 40gb almayın gibi bir şey okumuştum. bu kadar büyük hdd ye neden ihtiyaç var ki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sony center dan aldığım fiyat: 40gb 1 joystick+motostorm: 780 YTL cash, 850/7 taksitli.

Birde piyasadaki gt5 ler demoymuş doğrumudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buyuk hard disk ne ıse yarar

ben mesela daha hıc oyun satın almadım sony center dan ındırıorum hem baya baya ucuza gelıyor hemde yok dvd cızıldı karın agırsı derdı yok

GT5 39$ mesela
    KA Style

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burakjım, sony center'dan indiriyorum dedin. O nasıl oluyor ki?
    Yani Ps3 ile internete girip oyun mu download ediyorsun?

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumunuz için teşekkür ederim.
    Xbox'larda 3 kırmızı ışık yani aşırı ısınmaya karşı devre çatlaması sorunu mevcutmuş. Benim için şu durumda en mantıklı seçim ps3 olacak gibi.

ps3 lerde 40 ya da 80gb tın ne gibi artıları vardır. sakın 40gb almayın gibi bir şey okumuştum. bu kadar büyük hdd ye neden ihtiyaç var ki?
    o ısınma sorunu dediğin xbox360 elite lerde yok
    Team PAŞAOĞLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet sonradan öğrendim ki bir kaç modeli mevcutmuş.
    Wii Hakkında:

1) FW nedir?

FW= Firmware Hack�tir, Xbox360 ın DVd Romunu program vasıtasıyla kırılmış yazılımla yeniden flashlamak, daha basit bir anlatımla cihazı korsan oyun oynatmaya müsait hale getirmesidir.

2) Xbox360 aldım, bunlarda çip olayı yok mu?

Çip olayı Xbox360 larda bulunmamakta, bir üstteki soruda söylendiği gibi FW ile Dvd Rom un yeniden flashlanması yeterli oluyor. (Lütfen nasıl olduğunu sormayınız)

3) FW yaptırmaya karar verdim, Live�den BAN yer miyim?

Daha önce herkesin bildiği gibi bir BAN dalgası oldu, FW li çoğu kullanıcı BAN�landı, ne yazıkki bu risk her zaman var, şu anda en son fw Iextreme. Microsoft henüz bunu çözmenin bir yolunu bulamadı yada buldu paşa keyfi denk gelmedi BAN için, şu anda bu son FW yi kullanan kullanıcılarLive�den oyun oynayabiliyor yinede dediğim gibi BAN gelmeyeceğinin kesinlikle garantisi yok.

Live�den oyun için en güzeli orjinal oyun kullanmak, piyasada çok uygun fiyatlara bulunabiliyor orjinal oyunlar, bu seçeneğide ciddi olarak düşünmenizi öneririm, Live, orjinal oyunu sonuna kadar hakediyor.

4) Konsolumun bölge kodu Ntsc-J, Live�den açtığım hesap USA, BAN yer miyim?

Kesinlikle hayır. Bu bir BAN gerekçesi değil.

5) FW yaptırdım, peki Live den oynarken orjinal oyun kullansam BAN dan kurtulabilir miyim?

Hayır, bu şekilde bir kaçış yöntemi denemeniz faydasız.

6) Orjinal oyunla kullansam oyun bulabilir miyim, buna değer mi ve nerden bulabilirim?

Kesinlikle her kuruşuna değecektir, LIVE gibi bir sistem varken, konsolun bu kadar kaliteli oyunu varken, bir o kadarıda yoldayken hiçbir oyuncu oyuna vereceği paraya acımaz.

Playasia dan gayet uygun fiyatlara sıfır oyunlar alınabiliyor keza ebaydede 2. el ve sıfır oyunlar uygun fiyatlara mevcut. Orjinal oyun kullanırken sizi üzecek olan şey, oyunların elinize ulaşma süresi olucaktır, FW kullananlar çoktan oynamış bitirmiş, forumda muhabbetini yaparken sizinki daha gelmemiş olucak muhtemelen, işte bu aşamada çelik gibi sinirlerinizin olması gerekiyor.

7) PAL, NTSC-U, NTSC-J arasındaki farklar nedir??

Ntsc-u: USA/CANADA ** 110v adaptör ile gelir, 35 ytl lik voltaj çevirici alınmalı.

Ntsch-j: ASIA ** 220v adaptör ile gelir, çevirici gerektirmez.

Pal: AVRUPA ** 220v adaptör ile gelir, çevirici gerektirmez.

8) Hangi bölge kodlu konsolu tercih etmeliyim?

FW ilede kullanılsa orjinal oyunlada kullanılsa (ülkeye resmi olarak gireceğinide düşünerek söylüyorum) imkan varsa PAL alınmalı.

FW ile kullanılacaksa internette tartışmasız en kolay bulunan oyunlar PAL�dır ve bölge kodlu hemen her oyun ilk önce PAL�a çıkar.

İmkan yoksa şu andaki uygun fiyatları sebebiyle kesinlikle NTSC-U öneririm.

9) NTSC-J almayı düşünüyorum ama oyunları Japonca�mı?

Hayır, genelde böyle bilinsede kendisine has oyunlar hariç (sadece bu bölgeye çıkan) J konsola çıkan hiçbir oyun Japonca çıkmaz, tamamı Ingilizce�dir.

Çok sorulan sorulardan biride bu bölge koduyla PES�in oynanıp oynanmadığı, bunun cevabı hayır, PES değil ama Winning serisi oynanabilir, oyun aynıdır, isimleri farklıdır ve Japonca�dır.

10) PAL biraz pahalı geldi, NTSC-J mi NTSC-U mu almalıyım?

Günümüzdeki fiyatlara bakacak olursak NTSC-J almak için hiçbir sebep yok kesinlikle, şu anki fiyat avantajları göz önüne alındığında kesinlikle NTSC-U tercih edilmeli.

11) Military Pack nedir? Neden Ucuzdur?

Military Pack, Amerikan Hükümeti ve Microsoft�un Irak�taki askerler için özel ürettiği bir pakettir. Bu paketin normal Premium paket içeriğinden hiçbir eksiği yoktur, eksiği olmadığı gibi fazlası vardır.

Military Pack = Premium Pack + 12 Ay Live + 4 orj oyun dan oluşur, dükkanlar genelde bunları parçalayıp satar ama normal kutu içeriği budur.

Paketin ucuz olmasının sebebi askerlere bedavaya veya cüzi ücretlere verilmesi, bunlarında Incirlik üzerinden cüzi ücretlere askerler tarafından satılması ayrıca K.Irak�tan bu paketlerin kaçak olarak yurda sokulmasıdır.

Military Pack bölge kodu Ntsc-U dur ve adaptörü 110 volttur.

12) Military Pack�lerin revizyon yapılan makineler olduğu söyleniyor, doğru mu?

Hiçbir doğruluğu olmayan, hiçbir teknik servis tarafından onaylanmamış tamamen hurafe bir bilgi.

13) Military Packlerde 3 kırmızı riski ne kadardır?

Diğer tüm Xbox360 lar kadar. (Elite ve Halo Edition hariç)

14) NTSC-U aldım, voltaj çeviriciye ihtiyacım var mı? Varsa Fiyatları Nedir?

U konsolların adaptörü 110 volttur ve bunu TR de kullanmak için voltaj çevirici gerekir ancak unutulmamalıdır ki 110 volt olan konsol değil adaptördür, yani 220voltluk bir PAL/NTSC-J adaptörü satın alıp, sorunsuzca U konsola bağlayabilirsiniz.

Voltaj Çevirici tercih edecekler mutlaka 300 Watt olanı tercih etmeliler, bulunabilirse dairesel sarımlı alınmalı, sessizdir ve ısınma yapmaz dairesel sarımlı, bulunamazsa piyasada kaliteli çevirici olarak Ataba mevcut, fiyatları 35-50 ytl arasında oynuyor.

15) NTSC bölge kodlu konsol Televizyonumla uyumlu olur mu?

LCD TV lerin tamamına yakınınında NTSC desteği mevcuttur, LCD TV de problem olacağını sanmıyorum, sorun genelde tüplü tv lerde kaynaklanıyor, siyah-beyaz çıkıyor görüntüler, böyle bir problemle karşlılaşıldığında RGB kablo alınmalı.

16) LCD Monitörüme Xbox360 bağlayabilir miyim?

Evet, bağlayabilirsiniz, Xbox360 için üretilen VGA kablo almalısınız (orjinal almanızı öneririm)

17) CRT Monitörüm ve Tüplü TV im var, hangisinden daha iyi görüntü alırım?

Görüntü kalitesindeki sıralama şu şekildedir:

LCD TV > LCD Monitör > Tüplü (crt) Monitör > Tüplü TV

18) LCD Monitörle HD LCD TV arasında konsol performansı olarak çok fark var mı?

Kesinlikle muazzam bir fark söz konusu, parlaklık, kontrast vs. bilhassa spor oyunlarında 16:9 formatından dolayı monitörde yaşanan insanların sırık gibi gözükme sorunu bu TV lerde yok çünkü konsol oyunları 16:9 formatına uygun olarak yapılıyor.

19) Xbox 360 da 1080p desteği var mı?

Evet var ama ne yazıkki çoğu oyunda bu destek yok.

20) 3 kırmızı ışık nedir?

3 kırmızı ışık, Xbox360�ın donanım hatası sonucunda ön tarafındaki daire şeklindeki power tuşunun etrafında yanan ışıklara verilen addır, bu kadar ünlü olmasının sebebi, 3 kırmızı veren bir konsolun, eninde sonunda hakkı rahmetine kavuşmuş olması.

3 kırmızı ışığın başlıca sebebi aşırı ısınmaya bağlı lehim çatlamasıdır.

21) 3 kırmızı ışıktan korunmak için ne yapabilirim?

Birkaç yolu var

* 1 yıl dükkan garantili olarak alabilirsiniz, kafanız rahat oynarsınız, bu işi çok iyi yapan 1-2 firma var.
    * Eğer orjinal oyunla kullanacaksanız olası bir bozulma durumunda �tanıdık vasıtasıyla göndermenizi öneririm- konsolu yurtdışına gönderip değiştirtebilirsiniz.
    * Cihazı asla halı üzerine koymayın, mümkünse iki ucuna kitap gibi bişeyler koyup altının hava almasını sağlayın. Asla kapalı tv masalarının içine koymayın, %100 olarak söylüyorum 3 kırmızı gelir. Bu konsolun narin olduğunu unutmayın.
    * Yeni seri Xbox360 Pro Premium, Arcade, Elite veya Halo Edition almanızı öneririm, çok ciddi revizyondan geçti bu 4 modelde.

22) Xbox360 ELITE�in diğerlerinden farkı nedir?

Elite siyah renktir, 120GB Harddisk, HDMI çıkış, HDMI kablo ile gelir ekstra olarak, buna ek olarak içide 3 kırmızı sorununa karşı ciddi bir revizyondan geçmiştir.

* Anakart değişimi.

* Anakarta birlikte silikonlanan cpu ve gpu

* Ekstra heatsinkler

* Ram�lere takılan termal padlerle ısının kasaya yayılması.

23) Xbox360 ELITE'ın beyaz renklisi yok mu?

Elite sadece siyah renk ancak 120gb harddisk ve paket içerisindeki HDMI kablo hariç her özelliği (içindeki revizyonu ve HDMI çıkışı dahil) Elite ile aynı olan Beyaz renkli Xbox360 mevcut, bunlar USA de Elite'ten 100$ daha ucuza satılmakta.

24) Xbox LIVE nedir? Xbox LIVE'de neler yapılır?

Xbox LIVE, Xbox ve Xbox360 ın multiplayer olarak oyun oynanabilen, çıkar çıkmaz Demo indirilebilen, yakın zamanda hd, dvd film ve trailer indirilebilecek, MSN e girilebilen çok gelişmiş bir sistemdir.

25) Ebay'den (usa olan ebay den) Live için kod alsam, J/PAL konsolumla kullanabilir miyim?

USA account açarsanız makinanızın bölge kodu ne olursa olsun bu Live kodlarını kullanabilirsiniz.

26) Türkiye'nin ADSL gerçeği ve altyapısı *****, peki en düşük bağlantı olan 1mbitte LIVE performansı nasıl?

Gözlemlerime göre Demo indirirken çok hızlı olduğunu söyleyeyemekle birlikte oyun konusunda çoğu oyunda hiçbir problem yaşamayacağınızı söyleyebilirim, şunuda eklemek istiyorum ki genel olarak adsl hızından ziyade server ın kalitesi çok önemli akıcı oyun oynamak için. EA serverları buna çok iyi bir örnek, 60 dan fazla yaptığım Fifa 08 maçında 1 tek lag li maç yapmadığımı örneklemem yeterli olur sanırım.

27) XBOX LIVE'e nasıl kayıt olabilirim?

Sistem sizden istediklerini tek tek söyleyecek, karıştırmanıza imkan yok, ben sadece ihtiyacınız olan bilgileri ileticem. (USA hesap açmak için)

Yeni bir mail hesabı alın (hotmail, yahoo vb.) ve ülke olarak USA seçin.

ya;

1) 524 Calhoun Street, #30 Radford, Virginia postal code: 24141 bu şekilde girin.

yada;

2) USA , Florida , Florida , posta kodu 33332 ile yeni bir hotmail adresi alarakta işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok, adımları takip ederek kolayca hesabınızı açabilirsiniz

Not: Her sıfır Xbox360 kaydın sonunda 1 aylık Xbox Live Gold aboneliği hediyelidir.

28) XBOX LIVE'den BAN landığımda Demo çekebilir miyim? Single Player Oyun Oynayabilir miyim?

BAN, Xbox'ın internetle olan tüm iletişimini keser, Demo indiremez, online oyun oynayamaz, internette yapılan hiçbir şeyi yapamazsınız. Ancak offline olarak yani single player olarak istediğiniz her oyunu oynamaya devam edebilirsiniz.

FW kullanılan bir konsola BAN geldiğinde ne yazıkki bunu geriye döndürmenin herhangi bir yolu yok. FW ile kullanırken bir kez BAN geldiğinde online işinin bitmiş olacağını unutmayın.

29) XBOX360 aldım, DVD Romun markasını nasıl anlarım?

Piyasada 4 farklı DVD Rom modeli mevcut, bunlardan sıklıkla karşılaşılanlar ise Hitachi, Samsung ve yeni Elite ve beyaz Premium 'lardaki Benqdur.

Bu DVD Rom ları ayırt edebilmek için kızak şekillerine bakmanız ve kendinizinkiyle karşılaştırmanız yeterli olucaktır.

30) XBOX360'ı çalıştırmadan DVD Romunun markasını anlayabilir miyim?

DVD Romun markasını öğrenebilmeniz için cihazı mutlaka elektriğe bağlayıp DVD sürücüsünün açma tuşuna basıp kızağın dışarı çıkmasını sağlamalısınız, kutu, kasa üzerinden okuyarak vb. başka bir yolla (için açmadan) DVD Rom markasını öğrenmenin ne yazıkki yolu yok

31) XBOX360 alacağım, kutusunu açmadan üretim tarihini öğrenebilir miyim?

Kutunun üstteki tutma yerinin yanında "Lift For Serial Number" diye bir bölüm var, o kısmı yukarıya kaldırdığınızda cihazın üretim tarihini görebilirsiniz.

32) XBOX360 da Divx-Xvid Desteği var mı? Divx Film İzleyebilir miyim?

2007 Sonbahar Update'i ile Xbox360'a Xvid ve Divx desteği geldi ancak altyazı desteği mevcut değil, bunu programlarla film içine gömerek Xbox360 üzerinden altyazılı olarak izleyebilirsiniz..

33) XBOX360 da HDRIP Filmleri İzleyebilir miyim?

Yine 2007 Sonbahar Update i ile X264 codec desteği geldi, bazı HD filmler izlenebiliyor (altyazı desteği yok) ancak hepimiz biliyoruz ki piyasadaki HD Rip filmlerin %95 i mkv formatında ve Xbox360 ın ne yazıkki mkv desteği bulunmadığından bı filmleri Xbox360 da izlemek ne yazıkki mümkün değil.

34) ARCADE, PREMIUM, ELITE ve HALO Pack Arasındaki Farklar Nelerdir?

2007 model yeni nesil Xbox360 larda ne paket olursa olsun HDMI çıkış bulunur, buna ek olarak 3 kırmızıya karşı yapılan tüm revizyonlar (anakart, anakarta silikonlanan gpu, cpu, ramlere takılan termal padler vs.) tüm paketlerde standarttır ve birbirinin aynıdır, bu bağlamda en ucuz paket olan Arcade Pack'in, en pahalı olan Halo yada Elite Pack ten hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Gelelim kutu içeriklerine

ARCADE PACK -- 279.99$ (usa fiyatı)

* 256mb hafıza kartı (harddisk yok) * Kablosuz kol * Composite Kablo

PREMIUM PRO PACK -- 349.99$ (usa fiyatı)

* 20GB Harddisk * Kablosuz kol * Mikrofonlu Kulaklık * Yüksek çözünürlüklü HD Component Kablo * Ethernet Kablo

ELITE PACK -- 449.99$ (usa fiyatı)

* 120GB Harddisk * Kablosuz kol (siyah) * Mikrofonlu kulaklık (siyah) * HDMI Kablo * Yüksek çözünürlüklü HD Component Kablo * Ethernet Kablo *Analog yada digital ses almayı sağlayan aparat

HALO PACK -- 399.99$ (usa fiyatı)

* 20GB Harddisk * Kablosuz kol * Play&Charge Kit * Mikrofonlu Kulaklık * Yüksek çözünürlüklü HD Component Kablo * Ethernet Kablo
    *Ücretsiz olarak Halo 3 Tema, Resim, Harita indirilmesini sağlayan şifre

35) XBOX360 ZEPHYR ve FALCON Diye Bişey Duydum, Bu Nedir?

Microsoft, kronik 3 kırmızı sorununa karşı bir dizi önlemler alarak yeni anakart modeli çıkardı, bu yeni anakart modelinde anakarta silikonlanan GPU ve CPU, ramlere termal pad takılması, extra heat sinkler en başlıca değişiklikler, Microsoft bu yeni revizyon anakarta Zephyr adını verdi, HDMI çıkışlı çoğu Xbox360 ta bu anakartı kullanıyor, bu anakartta 90nm gpu ve 90nm gpu kullanılıyor.

Falcon ise en son çıkan anakart, 65nm cpu ve 90nm gpu kullanıyor, bunda daha düşük mimarili işlemci kullanılarak hem harcanan enerjiyi hemde ısıyı düşürmeyi amaçlamış Microsoft.

Zephyr i de Falcon uda kullanan Xbox360 lar gayet sorunsuz makineler ve henüz resmi olarak bu 2 modelinde 3 kırmızı verdiği açıklanmadı ancak imkan varsa elbette Falcon tercih edilmeli.

Peki bir Xbox360 ın FALCON olup olmadığı nasıl anlaşılır?

1) Cihazın için açıp anakartı inceleyerek.

2) Çok daha basit ve zahmetsiz bi yöntem, kutu üzerindeki etiketlerde 175W yazar Falcon larda.

36) XBOX360 Gamepadini PC'de Kullanabilir Miyim?

XBox360 Gamepad ini PC de kullanmak mümkün, bunun için tek yapmanız gereken, "Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows" isimli aparatı almak olucaktır. Yurtdışı fiyatı 20$ + kargodur..

37) XBOX360 Play&Charge Kitini PC de şarj edebilir miyim?

Evet, PC de şarj edebilirsiniz.

38) XBOX360'da Pilin Güç Göstergesini Nerden Görebilirim?

Dashboardda, kolun ortasındaki X tuşuna (mavi olan X değil, Guide ı açan X) basarak açılan ekranda sol üst köşeye bakarsanız pil seviyesini görebilirsiniz.

39) XBOX360'a Görüntü Gelmiyor, Görüntü Ayarlarını Resetlemek İstiyorum?

Cihazı kapatın y ve RT (sağ tetik) tuşuna basılı tutun ve böyle iken cihazı açın, tuşları bırakmayın, kısa bir süre sonra otomatik olarak kapanıcak (kapanınca tuşları bırakın) ve tekrar açılıcak. Ayarlar resetlenmiş olucak.

40) XBOX360 a Her Direksiyonu Bağlayabilir Miyim?

Hayır, sadece Microsoft'un Xbox360 için ürettiği "MS Wireless Driving Wheel" alman gerekli, ürünü TR de bulmak imkansıza yakın, dolayısıyla yurtdışından bir tanıdığınızla getirmekten başka bir çare yok ne yazıkki.

41) XBOX Live'den Demo Çekerken Oyunun Benim Bölgeme Göre Olmadığı Uyarısı Alıyorum, Gamertag Alırken Seçtiğim Bölgeyimi Değiştirmem Mi Gerekli?

Hayır, Xbox360 bölge ayırımını gamertag i alırken girdiğiniz ülkeye göre değil, makinenin kendi bölge koduna göre yapıyor.

42) Zephyr Boardlu (yeni nesil soğutma ve anakart ancak 90nm gpu ve cpu) Xbox360 Sahibiyim, Bunun 3 Kırmızı Verme Riski Nedir?

Yeni nesil soğutma uygulanan, anakartı değişen Zephyr Xbox360 ların (Elite, Halo, Arcade lerin bazıları) hiçbirisinin resmi olarak 3 kırmızı verdiği açıklanmadı. Zephyr cihazları 3 kırmızı gören insanlar var ancak çok azınlıkta ve Zephyr de 2006 üretimlerde olan kronik 3 kırmızı sorunu yok, her elektronik parçada arada bozulanlar olucaktır dolayısıyla Zephyr almakta bir sakınca görmüyorum.

43) Xbox360 Arcade ve Halo Pack lerde (Elite le yanında aparat geliyor) HDMI dan Bağlantı Yaparsam Optik Sesi Nasıl Alırım?

Bunun için Xbox360 Elite le gelen, resimdeki aparata ihtiyacınız var, TR den yada yurtdışından temin edebilirsiniz.

44) Xbox360 da Oyunları Klavye-Mouse Bağlayarak Oynayabilir Miyim?

Bunun için XFPS adlı resimdeki klavye-mouse çeviricisini almanız gerekiyor. Yurtdışı fiyatı 80$ civarında

45) Yeni Xbox360 Aldım, Eski Xbox360 ımda Kullandığım Gamertag'imi Bu Yeni Makinede Kullanmak İstiyorum. Ne Yapmam Gerekli?

Konsolu açın, dashboardda en soldaki sekmeye gelin (marketplace), hemen sağ alt köşede "Recover Gamertag" e basın, Gamertaginizi girin, daha sonra sizden bu gamertag ile kullanılan mail adresi ve şifrenizi girmenizi isteyecek, bunlarıda yaptıktan sonra 3-4dk içerisinde gamertag inizi geri alıcak, yeni konsolunuzdada sorunsuzca kullanabileceksiniz.

46) Xbox360 Arcade Pack Aldım, 2.El Harddisk Alsam (örneğin Banlı makineye takılı olan) Banlanırmıyım?

Kesinlikle alakası yok

47) Xbox360'ı Internete Bağlamadan Nasıl Update Ederim?

Update için

http://www.xbox.com/en-US/support/sy...esredirect.htm

Bilgi için

http://www.xbox.com/en-US/support/sy...temupdates.htm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PS3 Hk:

Soru; PS3 Normal tv'lere bağlanamaz mı?

Cevap; PS3'nüzü her türlü tv'ye bağlayabilirsiniz. Evimizde kullandığımız Analog tv'lerde görüntü
    kalitesi HD Tv ye göre biraz kötü olur. Tv’nizin scart girişine PS3'ünüzü bağlayabilirsiniz. HD tv'niz varsa
    daha kaliteli görüntü alabilirsiniz.

Soru; Playstation 2’nin oyun kolları Playstation’3’de çalışacak mı?

Cevap; Evet, aşağıdaki çevirici ile bu mümkündür...

Soru; Ps3 kolları kablolu mu yoksa kablosuz mu olacak ?

Cevap; Oyun kollarının hepsi kablosuz olacak ancak PS3 paketinin içerisiden çıkan usb kablosu ile
    joyistikleri hem şarj edip hemde oyun oynayabileceksiniz.

Soru; Playstation 3, Playstation 2 oyunlarını çalıştıracak mı ?

Cevap; Eğer Playstation 2 oyunu orijinal ve bölge kodu Playstation 3'e uyuyorsa çalışır.. Sony PS3’de
    çalışan PS2 oyunların listesini hazırladı.

Soru; PS3'de 1080P ne demek oluyor?

Cevap; 1080p günümüzde HD tv’lerde kullanılan en yüksek ekran çözlüğü oluyor. Piksel olarak
    karşılığı ise 1920x1080 çözünürlüğe denktir.

Soru; Ps3 birden fazla çözünürlükte mi çalışacak?

Cevap; Ps3 menüsünden ayarlar kısmından, Tv çıkış çözünürlüğünü kendi Tvnize göre
    ayarlayabilirsiniz. Her Tv farklı çözünürlük desteklemektir.

Soru; Benim televizyonumda HD Ready yazıyor bu nedir? Hd değil midir?

Cevap; HD ready tv’ler genellikle 720p desteklemektedir, buda 1280x720 piksele tekabül eder. Bu bir
    HD televizyondur. Sizin tv'nizde hangi çözünürlük destekli mutlaka üzerinde yazmaktadır.

Soru; 60 gb Ps3’de bulunan eklentiler nedir?

Cevap; Wireless, kart okuyucuları, 60 gb harddisk, ve PS3'ün ön kısmında bulunan metalik şerit vardır.
    Wirless ile kabloya ihtiyaç duymadan PS3'nüzü evinizdeki modeme rahat bir şekilde bağlayabilirsiniz.
    Kart okuyucu sayesinde diğer multimedya kartların hepsini PS3'de rahatlıkla okuyabilirsiniz.

Soru; Blu-Ray Nedir?

Cevap; Blu-Ray teknolojisi Sony tarafından üretilen en son teknolojidir. BD-Rom olarak adlandırılan
    teknolojide 1 bluray medyanın kapasitesi 25 GB, 50GB yada 100 GB olarak değişebiliyor. Günümüzde DVD'lerin kapasitesi 4,7 GB ile 8,7 GB arasında değişiyor. Playstation 3'de BD-Rom teknoloji kullanılıyor. Ve bir PS3 oyunu 25GB'lik BD-Rom içerisinde piyasaya sürülüyor.

Soru; Ps2'nin kablosuz joystickleri PS3'de kullanılabilecek miyiz?

Cevap; Maalesef kullanamayacağız. Çünkü PS2'deki joyistiklerin kablosuz çalışma mantığı ile
    Sixaxis'in kablosuz çalışma mantığı farklıdır.

Soru; Sixaxis Nedir?

Cevap; Sony'nin üretmiş olduğu, içerisinde hareketleri algılayan sensörlerin bulunduğu, PS3 ile
    kablolu yada kablosuz olarak da kullanabileceğimiz yeni nesil gamepad'imizin adı. Titreşim özelliği
    Sixsaxis'de bulunmuyor.

Soru; Tüm orjinal ps3 oyunları her ps3'de çalışıyor mu? (NTSC-U/J, PAL Ayrımı var mı?)

Cevap; Tüm orijinal oyunları her PS3'de oynayabilirsiniz. Hangi bölgeden alındığı hangi bölgede
    satıldığı önemli değil.

Soru; Playstation 3'ün Teknik Özellikleri Nelerdir?

Cevap; Teknik Özellikleri

CPU: Cell İşletim PowerPC- Temel Çekirdek Hızı 3.2 GHz
    - Her çekirdekte 1 VMX vektör hızı
    - 512 KB L2 Cache
    - 7x SPE @ 3.2 GHz
    - 7x 128b 128 SIMD GPR
    - SPE için 7x 256KB SRAM
    - performans için 8/1 SPE
    - Toplam gigaflop hareketli nokta performansı

GPU: RSX@550MHz
    - 1.8 Teraflop harekeli nokta performansı
    - Ful HD (1080p’ye kadar) x 2 kanal
    - Çok yönlü programlanabilir paralelli hareket noktası
    - 5.1 Dolby Ses, DTS, LPCM (Cell temelli)

Hafıza
    - 256 MB XDR Ana RAM @3.2 GHz
    - 256 MB GDDR3 VRAM @700 MHz
    - sistem Ana Bant Genişliği – 25.6 GB/s
    - VRAM/--22.4 GB/s
    - RSX—20GB/(Yazma)+15GB/s (okuma)
    - SB2.5GB/s (yazma)+ 2.5GB/s(okuma)
    Sistem Hareketli Nokta Performansı
    - 2 teraflop

Hafıza (Depolama)
    - Çıkarılabilir 2.5’’ HDD yuvası
    - I/O—USB yuvası Ön x 4 arka x 2(USB2.0)
    - Memory Stick Standart Duo / PRO x 1
    - SD/Standart mini x 1
    - Compact Flash (TypeI II) x 1

Bağlantı
    - Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
    - Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
    - Bluetooth--Bluetooth 2.0 (EDR)
    - ControllerBluetooth (7’ye kadar)
    - USB 2.0 (kablolu)
    - Wi-Fi (PSP)
    - Network (IP üzerinden)

AV Çıkışı
    480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p Ekran Boyutu
    HDMI out x 1
    AV multi out x 1
    Digital out (optical) x 1

Disk Formatları
    CD, PlayStation CD-ROM, PlayStation2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc (Ses side), DualDisc (DVD side), PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, Blu-ray Disc, PlayStation 3 BD-ROM, BD-ROM, BD

Soru; PS3'e "Yellow Dog Linux" İşletim sistemini nasıl kurarım:

Cevap; http://forum.donanimhaber.com/m_1141..._1/key_/tm.htm

Soru; Playstation 3'ün Harddisk kapasitesini arttırmak mümkün müdür? Mümkünse ne gibi yollardan yapılabilir?

Cevap; Evet, her iki ps3 paketi içinde hdd kapasitesini arttırmak mümkündür...Bilinen ilk yöntem ps3'ün doğrudan desteklediği laptop hdd'si mantığındaki 2.5" Serial ATA hdd'lerdir...Diğer yollardan yani IDE ve SATA dönüştürücüler ve direk USB desteğiyle de ps3'e external olarak 1 TB'a kadar hdd takılabilir...

Soru; PS3'te Firmware Update yapmadan Online servislerden yararlanmak mümkün müdür?

Cevap; Evet bu mümkündür...Bunu nasıl yapabileceğiniz ise aşağıda verilen linkte açıkça anlatılmıştır:
    http://forum.donanimhaber.com/m_12475692/tm.htm

Soru; ps2 component kablosunu ps3'te kullanmak mümkün müdür?

Cevap; Evet mümkündür, ps2 component kablosu ile ps3'ün çıkış yuvası birbiri ile uyumluluk göstermektedir.

Soru; Playstation 3'te yüksek çözünürlüklere çıkabilmem için TV veya monitörde ne gibi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim?

Cevap; Öncelikle DVI veya HDMI bağlantılarından en az bir tanesinin mutlaka olması gerekir...Ayrıca bu girişlerin de mutlaka HDCP uyumlu olması lazımdır. Bütün bunlara ek olarakda TV'nin en az 720p diye adlandırdığımız 1280*720 pixel çözünürlüğü native olarak desteklemesi ps3'te en iyi görüntü kalitesini alabilmeniz için asgari özelliklerdir...Son olarak ise HDMI çıkışının 1.3 versiyon olması ve TV'nin de mutlaka HD Ready özelliğini göstermesi gerekir...

Soru; PS3 Japon versiyon almak mı daha mantıklıdır yoksa PAL Avrupa mı?

Cevap; Japon versiyon alırsanız; DVD filmlerde bölge kodu sorunu olur; Blu-ray filmlerde ise PAL bölge kodu hariç bölge kodu sorunu yaşamazsınız. ps3 oyunları ise zaten Region Free yani bölge kodu olmayan her bölgede çalışabilen özellikteler. Tek problem ps2 oyunu oynamak istersen NTSC/J bölge kodlu oyun alman gerekir. Bu da oyunun büyük ihtimalle Japonca olacağı manasına geliyor. Ayrıca TV'de de problem çıkarmaz, çoğu tv ntsc görüntü destekliyor. Desteklemese bile 3 ytl 'lik bir aparatla sorun çözülüyor...

PAL versiyon her ne kadar TR'de yaşayan birisi için ideal gibi gözüksede bütün bunlara rağmen sırf garanti ve orjinal ps2 oyunlarına uyumu nedeniyle PAL almak kararı verilecekse bunun için ödenecek para Japon versiyona göre 500 Ytl civarı fazla bir paraya denk gelecektir...Karar sizin.

Soru; PS3 Network'e kişisel bilgisayarımız üzerinden girip Video veya Demo çekmek mümkün müdür?

Cevap; Evet bu mümkündür...Gerekli açıklama için aşağıdaki linke tıklayınız:
    http://forum.donanimhaber.com/m_12579902/tm.htm

Soru; Sadece ps3'e özel çıkacağı açıklanan oyunlar nelerdir?

Cevap;Sorunuzun cevabı aşağıdaki linktedir:
    http://forum.donanimhaber.com/m_12643334/tm.htm

Soru; ps3'te bluetooth tam olarak ne işimize yarayacak?

Cevap; Öncelikle ps3'te Eyetoy 2 ve Bluetooth kulaklıkları çok rahatça kullanmanıza imkan verir.Üstelik İlerideki FirmWare Güncellemeleri İle kamera ve kulaklıklarınızı oyun dışında Messenger mantığındaki mesajlaşmalar İçin de kullanabileceksiniz...

Soru; ps3'ü aynı zamanda bir divx player olarak da kullanmak mümkün müdür?

Cevap; Evet bu mümkündür...Zira ps3'ünüzde Linux işletim sistemi kullanma olanağınız vardır ve bu işletim sistemi sayesinde divx izlemek sadece ilgili codeclerin yüklenmesine kalmıştır...Divx'in yanı sıra Avi ve mpeg uzantılı birçok videoyu da izlemeniz bu codeclerin yüklenmesiyle yine mümkün olacaktır.

Soru; Yurtdışından Türkiye'de kullanmak için alacağım herhangi bir ps3'te voltaj sorunu yaşar mıyım?

Cevap Hayır, tüm ps3'ler uluslararası voltaj değerlerini destekleyebilen akım pinlerine sahiptirler ve direkt olarak TR'de 220v'ta çalışırlar...PAL olmayan makinelerde kutu veya konsol üzerine 100v yazmasına aldanmayınız her ps3 220v ile uyumluluk gösterir.

Soru; "PlayStation® Home" nedir?

Cevap; HOME, PS3 sahiplerinin interaktif sanal dünyası olarak karşımıza çıkıyor. XMB'a (Cross Media Bar, PS3 ana menüsü) yakın zamanda PS Store'dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan HOME sayesinde tüm PS3 sahipleri sanal bir dünyada bir araya gelebilecekler. Kendinize özel karakterinizi yaratıp dünyaya adım atabileceksiniz. Yaratacağınız karakteri boyundan, kilosuna kadar, yüzündeki detaylardan, kıyafetlerine kadar istediğiniz gibi modifiye etmeniz mümkün. Karakter yaratmak deyince bunun bir oyun olduğunu düşünenleriniz olacaktır. Hayır bu bir oyun değil. Yaratacağınız karakter sizin HOME dünyasındaki görüntünüz olacak. Sistemin bize sunacağı dünyada istediğimiz yerlere gidip diğer PS3 sahipleri ile tanışabileceğiz. Yoldan geçen bir PS3 sahibine merhaba deyip sonrasında, ister önceden kaydettiğimiz kısa sohbet cümleleri ile ister klavyeyi kullanarak uzun ve özgür cümleler ile veya isterseniz bluetooth kulaklık-mikrofon seti ile diyoloğa girebilirsiniz. Ayrıca ufak tefek animasyonlarla da karakterinizi kullanabilirsiniz. Mesela bir yeri işaret edebilirsiniz ya da dans edebilirsiniz. Tüm bunları yaparken HOME dünyasındaki asıl özelliklere ulaşmak istediğimizde ekrana açılan PSP şeklindeki menü ekranı ile dünyada gitmek istediğimiz yerlere gitmek yapmak istediklerimizi yapmak mümkün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burakjım, sony center'dan indiriyorum dedin. O nasıl oluyor ki?
    Yani Ps3 ile internete girip oyun mu download ediyorsun?
    evet tunacım dogru anlamıssın

ps3 uzerınden kendı accountumdan gırerek Sony Centerdan lisansli oyunları download edıyorum maximum 1 gunde ınıyor zaten

Kredi kartımdan da parasını kesıyorlar.
    KA Style

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    e peki burak sen parasını verip oyunu indiriyorsun,ben o oyunu senin hdd'den alıp kendi ps3'üme yükliyemem mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özgürün sorusunu yineliyorum Burak

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wii ile 1-2 hafta gecirdim. Kilo vermiştim o nasıl yorucu bişeydir ya kan ter içinde kalıyordum oynarken. Birde wiisport oynuyorsan mahvoluyorsun. Bi boks yapalım diyorum bitirdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Golf oynarken omzumu cıakrıyordum uzağa atıcam diye. bowlingde falso vericez diye topa bileğini yamultuyorsun. Arada bir elinden ucan kumandayı yakalamakta sana kalıyor. Şöyle armut koltuğuma oturayımda yanımada kola alayım güzel güzel oynıyayım diyordum en son masadaki kola bardağımı kırdım. Teniste servis kullanırkende avizeyi kırdım. Annemle papaz olduk. Sony iyidir hemde oyna baslamadan önce ısınma hareketleri yapmana gerek yok
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    demo oyunlar yükleniyor diye biliyordum ama yanlış biliyor olabilirm

açıklama bekliyoruz burak

can_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demolar ücretsiz iniyor, full versyonlar parayla geliyo. Peki bi oyun kac gb yer kaplıo indirince. Sonucta bluray > DVD tahminimce

can_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi de ben de senin mantıkla PS3 aldım, akşamları sıkılınca açar oynarım, evde tek başıma bayıyo diye ama hiç öyle olmadı Dunyanın parasını harcadım, 3-5 defa oynadım, şimdi öylece duruyo bi köşede.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e peki burak sen parasını verip oyunu indiriyorsun,ben o oyunu senin hdd'den alıp kendi ps3'üme yükliyemem mi?
    ıcındekı hard dısk cıkıyor ve sanırım yuklenebılır ancak sunu fark ettım veya edemedım bılmıyorum internete baglanmadan oynanabılıyormu oynanamıyormu sorun burda baslıyor.

Bi login olması lazım GT5te dıger oyunlarda aynı durumu gormedım.

bunu bı ınceleyeyım sımdı yazarım buraya.

Ayrıca oyun benım adıma kaydedılıyor kullanıcı zıkkımlarını degıstırmekte lazım sanırım.
    KA Style

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wii ile 1-2 hafta gecirdim. Kilo vermiştim o nasıl yorucu bişeydir ya kan ter içinde kalıyordum oynarken. Birde wiisport oynuyorsan mahvoluyorsun. Bi boks yapalım diyorum bitirdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Golf oynarken omzumu cıakrıyordum uzağa atıcam diye. Bowlingde falso vericez diye topa bileğini yamultuyorsun. Arada bir elinden ucan kumandayı yakalamakta sana kalıyor. şöyle armut koltuğuma oturayımda yanımada kola alayım güzel güzel oynıyayım diyordum en son masadaki kola bardağımı kırdım. Teniste servis kullanırkende avizeyi kırdım. Annemle papaz olduk. Sony iyidir hemde oyna baslamadan önce ısınma hareketleri yapmana gerek yok :d
    :d:d:d:d:d:d:d

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)