Bilmedigimden soruyorum; aracin bu kadar cirkin goruntusunun getirisi ney?
Yada bu arac bir tek bana mi cirkin geliyor?
Icimde bir sahinci mi var???
ckrc yeni modayi takip etmiyorsun belliartik yay bile takmaz oldu bunlar
![]()
900 küsür beygir arabanın hangi lastikle yola tutunmasını bekliosun. 225 45 17 falan mı takması gerek. Ki inan o lastiklerle bile belli hıza kadar tutunamıyordur asfalta.
IN BOOST WE TRUST
Aynen lan katılıyorum adını bile bilmediğim mal bi grubun admini mi ne bir tane supraya laf etti diye bu ülkede modifiye gelişmiyor.
Lanet girsin o admine neden ülkenin önünü kapiyor amk
Ne alakası var ya. Modifiyeli araçlara bu şekilde bakış açısı dünyanın her yerinde var. Haters gonna hate kültürü niye girdi modifiye camiasına?
Ülkede modifikasyonun gelişmemesi:
1)araç fiyatları, gerek eski gerek yeni, alım gücüne göre çok pahalı. İnsanlar bir şey olacak diye korkup ellemiyor. Yetkili servislerin kucağına düşen, sanayidekinden daha kötü ustalara araç emanet eden insanların bunu yapma sebebi karşılarında muhattap bulabilmeleri, dava açabilmeleri. Gerçi vag grup onu da müşteriyi korkutarak bertaraf ediyor ama olsun.
2)döviz, gümrük, kargo v.s. derken aftermarket parçaların pahalılığı. Herhangi bir durumda aracın orj. Yedek parçasının da pahalılığı.
3)insanlardaki 'o kadar mühendis bir araya gelip araç yapmış ondan iyi mi bilicen' mantığı. Üretim mühendisliğinin hala 90lardaki gibi müşterinin yanında yer aldığını düşünür bu kesim, servis ve yedek parçasan para kazanmaya çalışan firmaların değil.
4)usta ve müşteri iş bilmezliği. Herkesin taptığı bir bmw elektronik işleri yapan ünlü usta, range rover'ın kapıt sensörü arıza verince, içerideki 'bonnet open' yazısının kaput açık olduğu anlamına geldiğini bilmiyor. Kaput hood değil miydi diyor. Google'a bile yazmıyor. Müşteri zaten ne turbo çalışmasını bilir ne bişey, soğuk motorla gazlar gazlar ÇATA diye kapatır aracını, orjinal hali bozuldu modifiyeyle hiç uğraşılmaz der.
5) ülkede insanların hepsinin kendini diğerinden üstün görmeye çalışması. Bu durum şöyle, senin atıyorum 100bin tl paran var. Sen gittin evo aldın az biraz kurcaladın. Adam gitti ikinci el öbür konudaki gibi 1.5 bmw aldı. Bir yerde bu adam, senin aracının yanında, yanındaki arkadaşlarına kötü görünmemek ezilmemek için senin aracını boklar. Çok ses çıkarıyo yaa apaçi misiniz polis toplasın bunu der. Çünkü hem bilmiyor, hem en iyisi olmak istiyor. Bu da bütün hatunları, dolayısıyla hatun için yaşayan erkekleri etkiliyor.
6) son olarak ülkede araç olmaması ve gümrük kanunları. 1.3 linea modlayacak halimiz yok. Getirtemiyoruz da. Eee?
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)