User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Pc sistem tavsiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kasama 1.500 tl gibi bir bütçe ayırdım +100 150 olabilir tamamen oyun için kullanacağım tavsiyelere ihtiyacım var pek çakmıyorum bu işten birde internette ikinci el kasalara baktım sıfırına göre gerçekten uygun fiyatlı kasalar var - yönleri nelerdir 2. El kasaların bilgili insanlara çook ihtiyacım var

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kasama 1.500 tl gibi bir bütçe ayırdım +100 150 olabilir tamamen oyun için kullanacağım tavsiyelere ihtiyacım var pek çakmıyorum bu işten birde internette ikinci el kasalara baktım sıfırına göre gerçekten uygun fiyatlı kasalar var - yönleri nelerdir 2. El kasaların bilgili insanlara çook ihtiyacım var
    Garanti gibi sorunlarla karşılaşabilirsin ekran kartı işlemci ne adar overclocklanmış muamma bunlar yarın bir gün başına dert açabilir. Mesela ben monitöre dahi overclock yapmaktayım 60hz monitörü 75 78hz'e çıkartıyorum buda bir nevi ömrünü etkiliyor monitörün. Zaten alacağınız sistemin sıfırı size 300 350lira kadar fazlasını vererek alabilirsiniz. örnek bir sistem önereceğim size oyun için ideal bir arkadaşa daha önerdim bu forumdan.

Sinerjiden alındı fiyat bu işlemciye gtx 980 ne kadar ekran kartı takabilirsiniz ilerde darboğaz yapmayacakır. Psu ise gtx 970 gtx 980 gibi ekran kartlarına yetip artacaktır kasayı isterseniz zalman z3 plus 600w da yapabilirsiniz hangisi hoşunuza giderse görsel farkı var sadece aralarında r1 ile...

Seagate 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 ST1000DM003

Corsair 8GB 1600Mhz DDR3 CL10 CMZ8GX3M1A1600C10

Gigabyte H81M-S2V /DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p

Intel Core i5 4460 3.2 GHz 6MB 1150p HD 4600 VGA

Zalman R1 600W Mid Tower Kasa Siyah

Asus VGA GTX750Ti OC 2 GB 128Bit GDDR5 16X

Ara Toplam 1.578,26 TL
    Toplam KDV 284,09 TL
    Sepet Toplam Fiyatı 1.862,35 TL
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amd nin ömrü falan bitmedi Dx12 ile asıl amd devri başlayacak... cpu ve gpu da %400 e varan performans farkı olacak.. Yeni cpu lar ve dx12 tam destekli kartlar yolda... Ama arkadaş için konuşursak zaten internette gezmek için pc topladıgı için ha amd toplamış ha intel gözle görülür fark olmayacaktır o paralara.. Ssd de gereksiz olmuş.. oyun veya grafik işlemi yapılmayacaksa windowsu hızlı açmaktan başka bir işe yaramaz ssd..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amd nin ömrü falan bitmedi Dx12 ile asıl amd devri başlayacak... cpu ve gpu da %400 e varan performans farkı olacak.. Yeni cpu lar ve dx12 tam destekli kartlar yolda... Ama arkadaş için konuşursak zaten internette gezmek için pc topladıgı için ha amd toplamış ha intel gözle görülür fark olmayacaktır o paralara.. Ssd de gereksiz olmuş.. oyun veya grafik işlemi yapılmayacaksa windowsu hızlı açmaktan başka bir işe yaramaz ssd..
    Dx12 oyun mevcut şuan ve testlerde ki fark oranı sadece %12? Nasıl olacak bu iş %400 şehir efsanesi isterseniz somut kanıtlar koyabilirim ortaya. Amd gpu olarak dx12 destekleyen kartlar zaten şuanda mevcut r9 3xx serisi zaten dx12. Cpu tarafında yenilik yok 2016nın 2. çeyreğine kadar. 2. çeyreğinde bakacağız duruma ne çıkartacak ne verecek bize cpu olarak amd.
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dx12 oyun mevcut şuan ve testlerde ki fark oranı sadece %12? Nasıl olacak bu iş %400 şehir efsanesi isterseniz somut kanıtlar koyabilirim ortaya. Amd gpu olarak dx12 destekleyen kartlar zaten şuanda mevcut r9 3xx serisi zaten dx12. Cpu tarafında yenilik yok 2016nın 2. çeyreğine kadar. 2. çeyreğinde bakacağız duruma ne çıkartacak ne verecek bize cpu olarak amd.
    yanılıyorsun sevgili dostum R9 serileri ucundan destekliyor dx12 yi "12_0" kartlar yani... piyasadaki kartların birçogu "12_0" kartlar.. bende R9 290x var bendekide "12_0" kart.. ucundan destekliyor yani.. 3d ready gibi düşün... Şu an dx12 tam destekleyen sadece maxwell Gpu o kadar.. 980 Ti serisi...

http://www.nvidia.com.tr/object/maxw...ecture-tr.html

başka şu an destekleyen kart yok. R9 falan yalan "12_0" destekli kart çünkü onlar .. şurda herşeyi anlatıyor

http://www.extremetech.com/extreme/2...d-dont-deliver

"Maxwell is the only GPU on the market to support “full” DirectX 12. While it’s true that Maxwell is the only GPU that supports DirectX 12_1" "

Oyun olarak 3 oyun var şu an dx12 destekli bunlar Caffeine , Descent , dayz (ark ve arma ilerde patch çıkaracak şu an yok) bu 3 oyunda 5 para etmez zaten... asıl gerçek dx12 destekli oyunlar seneye geliyor burdan listesine bakabilirsin (2016-2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ctX_12_support

Buda son çıkan dx12 destekli oyun (Ashes of the Singularity) beta test de su an ... dx11 ile dx 12 testi yapılmış daha tam destekli olmayan R9 290 nın farkına bak dx11 ve dx 12 ile... kırmızı olan dx11 mavi dx12 sonuçları

gördüğün gibi dx12 de amd uçmuş...

Cpu ya gelirsek yenilik yok derken ? bu sene Amd Zen cpu lar (am4)markete geliyor hemde ne geliyor...

http://www.pcgamer.com/amds-next-gen...u-due-in-2016/

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sene 2015 amd ısınma sorunu çözebildi mi yoksa o klasik olan durum devam ediyormu.

Intel ile olan para farkiyla işlemci soğutucu alırsın abi tavsiyesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500tl ye 8 gb ramli pc mi toplanir

830 liralik sisteme 8 yeterli gayet tabi

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben çok memnun kaldım windowsu solid state kurdum,mekanik 120gb diskide ıvır zıvır için bağladım güzelce formatlayıp,bu paraya istediğim sistemi kurdum )
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanılıyorsun sevgili dostum R9 serileri ucundan destekliyor dx12 yi "12_0" kartlar yani... piyasadaki kartların birçogu "12_0" kartlar.. bende R9 290x var bendekide "12_0" kart.. ucundan destekliyor yani.. 3d ready gibi düşün... Şu an dx12 tam destekleyen sadece maxwell Gpu o kadar.. 980 Ti serisi...

http://www.nvidia.com.tr/object/maxw...ecture-tr.html

başka şu an destekleyen kart yok. R9 falan yalan "12_0" destekli kart çünkü onlar .. şurda herşeyi anlatıyor

http://www.extremetech.com/extreme/2...d-dont-deliver

"Maxwell is the only GPU on the market to support “full” DirectX 12. While it’s true that Maxwell is the only GPU that supports DirectX 12_1" "

Oyun olarak 3 oyun var şu an dx12 destekli bunlar Caffeine , Descent , dayz (ark ve arma ilerde patch çıkaracak şu an yok) bu 3 oyunda 5 para etmez zaten... asıl gerçek dx12 destekli oyunlar seneye geliyor burdan listesine bakabilirsin (2016-2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ctX_12_support

Buda son çıkan dx12 destekli oyun (Ashes of the Singularity) beta test de su an ... dx11 ile dx 12 testi yapılmış daha tam destekli olmayan R9 290 nın farkına bak dx11 ve dx 12 ile... kırmızı olan dx11 mavi dx12 sonuçları

gördüğün gibi dx12 de amd uçmuş...

Cpu ya gelirsek yenilik yok derken ? bu sene Amd Zen cpu lar (am4)markete geliyor hemde ne geliyor...

http://www.pcgamer.com/amds-next-gen...u-due-in-2016/
    Abi yazılımla filan %400 bana hayal geliyor amd zen zen diyip duruyor bakalım 2016nın başlarında tanıtılır ortalarında çıkar o yüzden çok büyük bi beklentiniz olmasın derim benim öyle büyük bi beklentim yok hayal kırıklığına uğramamak için. Bende r9 380 siparişi verdim amdyi bende severim ama sadece ekran kartlarını severim. Zaten zen'de başarı elde edemezse batar muhemelen son 2 yıldır fazlasıyla zararda olduğunu belirttiler birde baş mühendisleriyle yollarını ayırmışlar sıkıntı yani hayırlısı olsun amd'nin hakkında umarım elindeki bütün kozu masaya yatırırda bizlerde onlarda kazanırız.

Alıntı kunteper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2500tl ye 8 gb ramli pc mi toplanir

830 liralik sisteme 8 yeterli gayet tabi
    Eskiden 60 liraya 1600mhz ddr3 tek modül 8gb ram alabiliyoduk ram fiyatları birden uçuşa gitti üstüne dolar kuruda buna tuz kattı şuan 8gb güncel oyunlara yetip artıyor.
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi yazılımla filan %400 bana hayal geliyor amd zen zen diyip duruyor bakalım 2016nın başlarında tanıtılır ortalarında çıkar o yüzden çok büyük bi beklentiniz olmasın derim benim öyle büyük bi beklentim yok hayal kırıklığına uğramamak için. Bende r9 380 siparişi verdim amdyi bende severim ama sadece ekran kartlarını severim. Zaten zen'de başarı elde edemezse batar muhemelen son 2 yıldır fazlasıyla zararda olduğunu belirttiler birde baş mühendisleriyle yollarını ayırmışlar sıkıntı yani hayırlısı olsun amd'nin hakkında umarım elindeki bütün kozu masaya yatırırda bizlerde onlarda kazanırız.

Eskiden 60 liraya 1600mhz ddr3 tek modül 8gb ram alabiliyoduk ram fiyatları birden uçuşa gitti üstüne dolar kuruda buna tuz kattı şuan 8gb güncel oyunlara yetip artıyor.
    %400 lafın gelişi canım.Ama şu anda bile %100 den fazla bir fark oldugu bariz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sene 2015 amd ısınma sorunu çözebildi mi yoksa o klasik olan durum devam ediyormu.

Intel ile olan para farkiyla işlemci soğutucu alırsın abi tavsiyesi
    Çözemedi... Yenilerde de ısınma sorunu olacak diyorlar.Ben 8350 işlemcimi 4.5 - 5.0 aralıgında kullanıyorum ama sıvı soğutmayla.Şöyle bakmak lazım olaya

Amd 8350 600 tl ... i7 3770k 1100 TL... Neredeyse 2 katı fiyat farkı... Testlere bakalım

birbirlerine ne kadar yakınlar... üstüne 250 tl civarına compact sıvı sogutma alırsan iyi bir o.c ile 3770k yı geçersin.

Ben overclock lu halimle 2000-3000 liralık i7 5960 seviyesinde kullanıyorum şu an işlemcimi.Ha ben 1 sağlam pc fiyatını sadece soğutmaya harcadım tabi o ayrı

ki yeni rekorlar pompa hortumlar falan aldım içerde kutusunda duruyor takmaya üşendim çünkü artık soğudum bu işten gördüğün gibi kasa leş , suyuda azalmış Böyle prof. soğutma uğraşılacak iş değil en mantıklısı hazır sıvı sogutma kitlerini kullanmak...

Bu birazda kendi cpu nu kendin yap gibi birşey... İnsan uğraşırken kendi kazandığı performansdan gurur duyuyor... Amd severler birazda bunu seviyor...araç modifiye gibi.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AMD yi ölümüne savunurum her konudada şimdi zar zor üyelik aldım zaten ban yerim korkusuyla arkadaşla tartışma ortamına girmek istemiyorum
    Paran varsa Lamborghini (intel) Paran Yoksa Seat Cupra (AMD)

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gtx 970 li 8 gb ramli i5 işlemcili bi kombinasyon yapmak istiyorum ssd ve hard dısklı kasa haric minimum ne tutar

Ayrıca 2 el ana kart almak mantıklımıdır
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gtx 970 li 8 gb ramli i5 işlemcili bi kombinasyon yapmak istiyorum ssd ve hard dısklı kasa haric minimum ne tutar

hdd ve işlemci hariç geri kalan herşeyi 2. el alabilirsin.Güvenilir kişiden alıyorsan işlemcinide alabilirsin.Ben hdd hariç herşeyimi 2. el aldım ve tam tamına yarı yarıya kar ettim.Dediğim gibi önemli olan güvenilir kişiden almak.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hdd ve işlemci hariç geri kalan herşeyi 2. el alabilirsin.Güvenilir kişiden alıyorsan işlemcinide alabilirsin.Ben hdd hariç herşeyimi 2. el aldım ve tam tamına yarı yarıya kar ettim.Dediğim gibi önemli olan güvenilir kişiden almak.
    teşekkür ederim aynen fiyatı yarıya indirebilirsem cok iyi olur ama zor gibi
    Elleme Sekelesin...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Oem parça konusunda 3 yıl sektörde çalışmış biri olarak.
    YTU Bilg. Prog okumus biri olarak şunu soyleyebilirim.

Islemci intel nvidia dır gerisi fakir tesellisidir.

Amd 8350 oc kullanmış bir kullanici gecmisimle beraber bu yorumu yapmaktayim malesef

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

mantıklı tabiki. dikkat edeceğin tek husus anakart üzerindeki kondansatörlerin şişmemiş olması gerekiyor. altı üstü 2 3 liralık parça ama uğraştırır yani.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    amdlerde hala hyper thread yok dimi?
    Bir de amd fiji cardlar bazi yonlerden nvdia dan daha iyi diye okudum ( high performance computing de)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi iyi hoş diyosunn fiyat gösteriyosunda 8350ye takabileceğimiz en baba gpu şuan r9 290 ötesini takamazsın darboğaz yapar. İntelin 4690k 4790k 4770k işlemcilerini kullanan kişilerde şuan zaten minimum gpu olarak gtx 970 var. Para mevzusuna girersek zaten ne kadar ekmek o kadar köfte diyebiliriz. İntelin rakibi yok 1.5 2 senedir o yüzden istediği rakamlardan kaktırıyor millete piyasaya 1 2 tane daha sağlam bir firma girse bak bakalım intel nasıl geri vites yapıyor.

Minimum 3k 3.2k diyebilirim.
    AC/DC Back In Black

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)