User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
54 sonuçtan 39 ile 54 arası

Konu: Tüketim hakkında

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Audi Q7 3.0 TDİ kullanıcısıyım Ş.İçi 10~11 bandında valla normal diyebilirim 2.5 ton luk araba ist trafiği için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Audi Q7 3.0 TDİ kullanıcısıyım Ş.İçi 10~11 bandında valla normal diyebilirim 2.5 ton luk araba ist trafiği için
    10 litre güzelmiş o araç için

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linea 1.3 95 hp. Yazılım var ortalama 7.7 sehirici..sehirler arasi 4.5 4.9 civarı oluyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla 1.6 dizel envayi çeşit arabaya bindim. mersin için konuşacak olursam sürekli dur kalk ışık soğuk motor vs. 1.6 m.jet 7.5 - 8 litre , 1.6 tdi 6. - 6.5 litre dolaylarında geziyor.
    sizin dediğinize göre normal bu değerler

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu 7.2 tüketim uzun süreli tüketim değeri bunun için gidilen km 1228 hız 54 km/s , bugün tüketilen daha doğrusu kontak 3 saatten fazla kapalı durmadığı sürece gidilen km 8 hız 21 km/s tüketim 7.8
    babamda 2.0 tdi 177 a4 var 8 litrenin altına inmiyor oda şehir içinde. onunda teknik verisi 5.7 bence şu teknik veri olayına el atılması lazım. hiçbiri gerçek değeri yansıtmıyor.
    Şimdi yukarıdaki alıntıya bakalım ,

2015 model 1.6 dizel araç ; 54 km ortalama hızda asla 7.2 litre yakmamalı.

1.6 dizel motorlu arkadaşlarımdan ; Golf 7 , Polo , Bravo120 , Ceed manuel , a3 şuan aklıma gelenler. 50 km gibi çok yüksek bir ortalama hız ile kullanıldığında tamamı 5.5 litre maksimum tüketimde kalıyor altına imza atarım.

Derseniz soğuk kış koşulunda 3 km yolu dur kalk ile gidiyorum ve tüketim 7 litre oluyor tabii ki normal derim. Ancak bu koşulda ortalama hız 10-15 km olur maksimum.

10 yaşında 307, 54 km gibi ortalama hızlı uzun dönemde 4.8 yakarken ; yeni model a3 7.2 yakarsa yazık günah derim.

Kullanışın nasıl peki ; önündeki araçlarla tampon tampona gidecek şekilde sürekli gaza mı basarsın , ilerdeki lambada kırmızı yanmasına rağmen ayağını gazdan çekmeyen sürücülerden misin ? Yani bunları soruyorum çünkü standart bir kullanım ile 7 litre yakmak zor bulunacak değer.

Ek olarak belirteyim PSA- Reno dizellerinde değil de VAG 1.6 tdi ile yazılıyor genelde bu rakamlar. 1.6 tdi sanırım makası çok daha açık bir ünite tüketim konusunda.

Hdi ile ayağımı gazdan çekmeyip sürekli basa basa kullandığım dönemde bile 7 göremedim ben.

160-200 km hız aralığında 100 km mesafe otoban kullanımında sadece 7 litre gördüm bir kere.
    -Fırat

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2015 model 1.6 dizel araç ; 54 km ortalama hızda asla 7.2 litre yakmamalı. evet bu konuda katılıyorum sana.

200 metrede bir ışık , dur kalk sürekli , motor ısınana kadar işe - eve varmış oluyorum. benim kullanış şeklim çok değişken bazen sürekli 2.vites sağdan , bazen dipgaz gidiyorum. aracım giuiletta m.jet 8.1 yakıyorum ort hız 19-20 falan. üşenmesem aşağı inip fotosunu çekicem. jetta var bide bende 2011 dizel , oda 7 litre yakıyor.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımı daha eylül ayında aldım ondan dolayı daha soğuk havalarda nasıl olur bilemiyorum, yok aslında öyle kullanımım olduğunu düşünmüyorum(kırmızı ışık vs) ki bu 5800 km'nin çoğu Edirne-İstanbul arası otobanda yapmışımdır istanbul içi baya azdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek olarak okul ile yurt arasında hiç dur kalkım yok edirneye giderkende sadece akşam çıkarsam(5 gibi ) dur kalk oluyor

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    babamda 2.0 tdi 177 a4 var 8 litrenin altına inmiyor oda şehir içinde. onunda teknik verisi 5.7 bence şu teknik veri olayına el atılması lazım. hiçbiri gerçek değeri yansıtmıyor.
    Böyle hesaplanıyor ,

Urban cycle
    The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20°C to 30°C on a rolling road from a cold start where the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerations and idling. The maximum speed is 31 mph (50 km/h). The average speed 12 mph (19 km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4 km). The cycle is shown as Part One in the diagram below.

Extra-urban cycle
    The extra-urban cycle is a cycle that is intended to represent the use of the vehicle on roads that are external to the urban environment. The cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving with the remainder being accelerations, decelerations, and some idling. The maximum speed is 75 mph (120 km/h). The average speed is 39 mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3 miles (7 km). The cycle is shown as Part Two in the diagram below.
    http://www.dft.gov.uk/vca/fcb/the-fu...ing-scheme.asp

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Menzil baya azmis yanliz ben benzinlide 770 menzil goruyorum bazen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozan gülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Menzil baya azmis yanliz ben benzinlide 770 menzil goruyorum bazen
    Sizinki baya iyiymiş dediğim gibi 700 üstü hiç görmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ortalama yakıtı hesaplamadım ama 1.5dci 90hp symbol ile 130 liralık mazora 680 kilometre yol yaptım. şehiriçi ve ara ara otoban kullanımı
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de yakıt ortalaması yüksek, ama biraz daha yol yaptıktan ve ilk bakımdan sonra düşecektir. 1.4 Tsi 122 Jetta ile Şehir içi 8.5 litre ortalamam var. Ortalama hız max. 40 oluyor. Benimde aracım daha 5000 km'de. İlk bakımdan sonra 7 civarına ineceğini düşüyorum. Genelde sakin kullanırım.

Saygılarımla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1.6 TDCİ Focus'la şehir içi,uzun yol karışık ve sürekli yüksek devirli kullanırım 5,8 ortalamam var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrhn28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de yakıt ortalaması yüksek, ama biraz daha yol yaptıktan ve ilk bakımdan sonra düşecektir. 1.4 Tsi 122 Jetta ile Şehir içi 8.5 litre ortalamam var. Ortalama hız max. 40 oluyor. Benimde aracım daha 5000 km'de. İlk bakımdan sonra 7 civarına ineceğini düşüyorum. Genelde sakin kullanırım.

Saygılarımla
    benimki de 1 litre düşse normal haline geliyor gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel çekmek gerekirse, aracım 14.000 km oldu genel ortalamada bir değişilik yok ama uzun yolda 6-6.5 arasında dolaşıyor artk menzil 730'lara kadar yükseldi 1-2 hafta içinde ilk bakımına girecek o zamandan sonra belki daha da düşer

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)