User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
47 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: İlk bakım servis mi-tanıdık usta mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıfır jettam var benimde. Alırken garantiyi peder bey 2 yıl daha uzattı ve açıkcası pişmanım. Geçen hafta sol camda açılıp kapanırken gıcırtı sesi var diye servise gittim. Maksat garantili arabaya biniyoruz diye. Altı üstü wd40 sıkacaklar. Aracımda cam filmi bulunduğu için garanti kapsamı dışında kalır dedi usta! Halbuki cam filmi yaptırmadan öncede aynı ses vardı ve ben serviste raporunu tutturmuştum. Lanet gitsin hepsine, Yolacak kaz arıyorlar. Tartıştım bayağı, 2 saatte zor sıktıalr wd40. Danışman ustada sizi arayacaklar lütfen şikayet etmeyin diyor, böyle bir olay yok. Sen git 61.000 Tl ver, 1500 Tl garanti uzat, bir wd40 sıkmak için dans etsinler. Peder bey garanti uzatmasaydı kesinlikel servise götürmem aracımı. Dışardaki ustam da garantili iş yapıyor! Maksat satarken servis bakımlı aracım var demek. Ben gözüm gibi bakıyorum zaten aracıma. Ha bu arada laf yaptığı cam filmide ciddi meblaya yaptırdığım orjinal vw yeşili film. Neymiş efendim bizde yaptırmamışsınız cam filmini....

Saygılarımla

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili Servisin 550 tl'lik rakamına çok denmiş dışarıda kaça yaptırıyoruz? 200 malzeme + 100 işçilik = 300tl. arada 200-300tl fark çıkıyor. arkadaşlar bu fark ile sadece garanti satın alınmıyor bi hizmet satın alıyorsunuz. aracın ne zaman girip cıkacagı belli , o sırada nerede zaman gecireceğiniz belli , bazı servislerde ücretsiz yemek - içecek hizmeti mevcut. muhattap olduğunuz kişi ona göre, aracınız yıkanıp teslim ediliyor. ileride bı sorun oldugunda muhattap olucağınız kurum belli , arabayı satarken yetkili servis bakımlı ibaresini kullanmasını biliyoruz ama bu farkı vermeye gelince başka yollar arıyoruz. Araç dsg olsun olmasın elektronik dışında mekanik sıkıntıda çıkabilir hiç bir parcanın yukarıdaki farktan ucuz olucagını düşünmüyorum. ustanın yanında iki çırak çalışıyordur. yetkilide 20-30 kişilik ekip vardır. usta 2binlira kira verirken servis 20bin verir tüm bunlar hesaba vuruldugunda gercekten normal seviyelerde servis ücreti.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk 4 bakımı yetkilide yaptırırsan ileride sorun yaşadığında iyi niyete sokarlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dsg gibi bir canlı bombaya sahipken kesinlikle servise gidin..
    v2 kavrama 2000tl civarı
    mekatronikte 1500tl civarı diye biliyorum..
    tabi bu polo-a1 için olan fiyat, golftekini bilmiyorum..

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni araba için yetkili servis iyidir. Çıkacak bir sorunda muhattabınız olur.

Birde geçenlerde bosch servislerde yapılan bakımlarında araçları garantiden çıkarmadığını gördüm forumda biryerlerde ama doğruluğu nedir onu bilemiyorum. Bilen var mı detayını acaba?

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı furkane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yetkili Servisin 550 tl'lik rakamına çok denmiş dışarıda kaça yaptırıyoruz? 200 malzeme + 100 işçilik = 300tl. arada 200-300tl fark çıkıyor. arkadaşlar bu fark ile sadece garanti satın alınmıyor bi hizmet satın alıyorsunuz. aracın ne zaman girip cıkacagı belli , o sırada nerede zaman gecireceğiniz belli , bazı servislerde ücretsiz yemek - içecek hizmeti mevcut. muhattap olduğunuz kişi ona göre, aracınız yıkanıp teslim ediliyor. ileride bı sorun oldugunda muhattap olucağınız kurum belli , arabayı satarken yetkili servis bakımlı ibaresini kullanmasını biliyoruz ama bu farkı vermeye gelince başka yollar arıyoruz. Araç dsg olsun olmasın elektronik dışında mekanik sıkıntıda çıkabilir hiç bir parcanın yukarıdaki farktan ucuz olucagını düşünmüyorum. ustanın yanında iki çırak çalışıyordur. yetkilide 20-30 kişilik ekip vardır. usta 2binlira kira verirken servis 20bin verir tüm bunlar hesaba vuruldugunda gercekten normal seviyelerde servis ücreti.
    Bende tam tersi servise güvenmiyorum, tamamıyla tüm parçalarını kendim aldığımda uygun yağla beraber 190 küsür lira parçalarım tutuyor 50 de işçilikle 240-250 ye bitiyor.

Yetkili serviste kocaman bir tank içindeki yağın ne olduğu belli değil, üretim tarihi belli değil, depo temizliği yapılıyor mu belli değil, dizel benzinli farklı motor ayırt etmeden hepsine aynı yağ koyuluyor, tamamıyla perde arkasında arabana ne yaptıklarını göremiyorsun bile.

Ben tamamen orjinal parçalarla ustam gözümün önünde yaparken olan bakımı tercih ederim, neyin değiştiğini hangi yağı koyduğumuzu hangi filtreyi taktığımızı gayet iyi biliyorum görüyorum.

Ama garanti mevzusu ayrı tabiiki

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CNR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende tam tersi servise güvenmiyorum, tamamıyla tüm parçalarını kendim aldığımda uygun yağla beraber 190 küsür lira parçalarım tutuyor 50 de işçilikle 240-250 ye bitiyor.

Yetkili serviste kocaman bir tank içindeki yağın ne olduğu belli değil, üretim tarihi belli değil, depo temizliği yapılıyor mu belli değil, dizel benzinli farklı motor ayırt etmeden hepsine aynı yağ koyuluyor, tamamıyla perde arkasında arabana ne yaptıklarını göremiyorsun bile.

Ben tamamen orjinal parçalarla ustam gözümün önünde yaparken olan bakımı tercih ederim, neyin değiştiğini hangi yağı koyduğumuzu hangi filtreyi taktığımızı gayet iyi biliyorum görüyorum.

Ama garanti mevzusu ayrı tabiiki
    Senin zaten yetkili servise veya kurumsal kimliğe güvenin yokki, sen en iyisi al parçalarını ustana git. hatta bence sıfır arabayıda ustandan al bir dahaki sefere olsun bitsin.

Bu dediğiniz şeyler okadar kolay şeyler değil ki adı üstünde yetkili servis, sana orada yapacakları bir yanlışta öttüre öttüre alırsın yapılan işin kaydı belli kuydu belli. Ayrıca senin aracınada oturup dizel için olan yağdan istesede kullanamaz. bilgi için söylüyorum hepsinin depoları ayrı. Türkiyedeki çoğu yetkili servise gittiğim için özellikle söylüyorum.
    74 model sehpa...

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yetkili servis fiyatı tabi ki özel servisten pahalı olacak, özel servis dediğin yerde çalışan insan sayısı belli, sigorta vs durumları belli. yetkili serviste çalışan insan sayısı sigorta durumları belli.

ayrıca otomobil firmaları araç satışından ziyade servisten para kazanıyorlar, araba başına satışta 500-1000 lira arası kar marjıyla çalışan bayiler mutlu oluyor adam tabi servisten kazanacak...

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeş ha 250 ha 300... Sen biraz bu servis olayını fazla kuruntu haline getirmişsin, günde kaç araç bu servisten geciyor haftadakaç araç eder bu, sence burdaki yagın bekleme süresi nedir? vw 'nin ilk bakımı zaten 10 bin değilmi?

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vw tü kaka hemen sat ugrasma bakimiyla falan ustune kalir hemen elden cikar kafanda rahatlamis olur

Servise golf 7 verirsin golf 6 teslim alirsin aman aman dusunmesi bile kotu
    "Wagen"thusiast

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya birakalim ozele gitsin bisi olursa ustasi karsilar zaten

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tholl-ga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vw tü kaka hemen sat ugrasma bakimiyla falan ustune kalir hemen elden cikar kafanda rahatlamis olur

Servise golf 7 verirsin golf 6 teslim alirsin aman aman dusunmesi bile kotu
    başına gelen nasıl da yazıyor

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birdaha sıfır araç almayın en iyisi bu olucaktır.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle aracın bakımını yapacak olan özel servisin kalite belgesi varmı? Var ise ve ayrıca bu usta eski servis kökenli yazmışsın. Bunu belgeleyebiliyorsa, kullanılan parça devlet nezdinde orjinal ise aracın kesinlikle garanti dışı kalmaz. Sonuçta işlemin yapıldığı yerden işlemi yapan ustaya kadar herkez kanunlar nezdinde yetkili.

Servis ve distrübütör gözünü korkutmasın. Hiç bişey olmaz .

Ayrıca tüm servisler aynı bakım fiyatını veriyorsa kanun dışı iş yapıyolar demektir. Rakabet hukuku diye bişey var. Servisle telde konuşursan bi daha servis müdürü iste onları rekabet kurumuna şikayet edeceğini bildir. Bölye iş yapamazlar. Her yerde fiyat aynı olamaz fiyat birliği yapmak suçtur.
    güncel bunları bilmenizde fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben replica far, yaylarla falan girdim caner. hatta farları orjınal bile sandılar
    en kötü, garanti bitene kadar serviste takıl bence. ufak tefek şeyler için dışarıda uğraşmazsın
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Niye herkes bu kadar absürt karşıladı ki? Sadece garanti için gideceğim dedim yetkili servise güvenmiyorum dedim.Sebebide 2013 yılında 0 aldığımız Cruze'a ilk bakımda bakım yaptık deyip sadece yağını değiştiren bunlar aracınızdan çıktı diye verdiği filtreler başka araca ait olan, mevzuyu biz öğrenincede 2 bakım hediye edelim diyen servistir.

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başına gelen nasıl da yazıyor
    Benim bi memnuniyetsizligim yok cok sukur
    "Wagen"thusiast

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada temmuzda yaşadığım için belirteyim 15000 km veya senede bir kez bakıma götürün diye biliyordum. Hangisi önce gelirse o zaman aracı bakıma götürmek gerektiğini söylediler. Yani araç 1.5 yaşında ama 10000 km olsa bile bakıma gitmesi gerekiyor aksi halde garanti dışı sayılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yetkili servise giderm bn olsam garanti bitinceye kdr .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)