User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
42 sonuçtan 39 ile 42 arası

Konu: Mini coopers r53 otomatik şanzıman sıkınıtı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılmış ama bende tekrar edeyim öncelikle yağ ve yağ filtresi değişimi yapılması denenmeli.

doğru seviyede ve doğru yağ konulduğuna emin olunmalı, ondan sonra arıza geçmezse daha pahalı çözümler denenebilir.

mini cooper ın şanzımanı japon aisin warner, önerilen yağ JWS 3309 speclerini karşılıyor olmalı.

bu nedemek bizim şanzımancılarımız atf 3 / mobil atf 320 gibi yağları çok sever ve yeni nesil araçlara bu yağı koyarlar, ama bu yağ olmaz.

yukarıda yazılı JWS 3309 u sağlayacak çok sayıda yağ var piyasada

MOBIL 3309 ATF
    CASTROL MULTIVEHICLE ATF
    GULF MULTIVEHICLE ATF

bunlardan birkaçı, herhangi biri iş görür.

aşağıdaki linkten detayları göreleceği üzere, sıcaklık ve yağ seviyesi önemli, prosedüre uygun şekilde yağı en az 2 sefer yenilemekte fayda var

http://www.pelicanparts.com/techarti...uid_Change.htm

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı maceren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı aydoğmuşlara bırak kafan rahat etsin..
    listeye yazıldı teşekkürler
    Alıntı Burak SARIKAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle arabanız hayırlı olsun.Mini'den yılmış Wolkswagen-Seat spor grubuna geçmiş biri olarak nacizane edindiğim tecrübe Mini'nin gerçekten sorunlu bir otomobil olduğudur.Neye göre kime göre sorunlu demeyin sorunlu işte..heleki ***** sitede istenilen fiyatlar saçmalık piyasasına akıl ermez uçuk rakamlar.. )aslında herkes herşeyin farkındada kullanıcılar konduramıyormu bilmiyorum İyi kondüsyondakileri de kullandım derdi bitmiyor kötü kondüsyonda ileri kilometre yapmışınıda aldım r50 r53 s düz şarjırlı turbolu alırsın mekanik iki eklenti yaparsın arıza ışığı allah arıza her boka arıza ayrı çile.Bu arada şanzımanı bir keresinde Ankara Aydoğmuş Şanzımanda yaptırdım öneririm işçilikleri gayet güzel.Kazasız belasız hayırlı günler..
    yer olarak bir ortayı izmitti bulamadım vallah şuan bu fiyat politikasına göre alabilceğimin en iyisini aldığımı düşünüyorum
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılmış ama bende tekrar edeyim öncelikle yağ ve yağ filtresi değişimi yapılması denenmeli.

doğru seviyede ve doğru yağ konulduğuna emin olunmalı, ondan sonra arıza geçmezse daha pahalı çözümler denenebilir.

mini cooper ın şanzımanı japon aisin warner, önerilen yağ JWS 3309 speclerini karşılıyor olmalı.

bu nedemek bizim şanzımancılarımız atf 3 / mobil atf 320 gibi yağları çok sever ve yeni nesil araçlara bu yağı koyarlar, ama bu yağ olmaz.

yukarıda yazılı JWS 3309 u sağlayacak çok sayıda yağ var piyasada

MOBIL 3309 ATF
    CASTROL MULTIVEHICLE ATF
    GULF MULTIVEHICLE ATF

bunlardan birkaçı, herhangi biri iş görür.

aşağıdaki linkten detayları göreleceği üzere, sıcaklık ve yağ seviyesi önemli, prosedüre uygun şekilde yağı en az 2 sefer yenilemekte fayda var

Pelican Technical Article: MINI Cooper - Automatic Transmission Fluid Change
    Abi yağ filitresi derken şanzıman için ayrı yağ filitresimi var acaba o konuda biraz anlamadım da gecenin saatinede verirsek teşekkür ederim çok zaten her şartta yağı değiştircem bu yağları yarın sanayi tarafından tehmin ederim başka eksiğim yoksada aracıma randevu alıp servise bırakırım bir beynide resetletmiş olurum sorunum düzelmez ise önerildiği gibi hidrolik beynin değiştircem büyük ihtimal ondan benim sıkıntımda çok teşekkür ederim sizede
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şanzıman için ayrı yağ filtresi var. Metal zaten balata spreyiyle temizleyeceksin. Ben benzin döküp yakmıştım.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şanzıman için ayrı yağ filtresi var. Metal zaten balata spreyiyle temizleyeceksin. Ben benzin döküp yakmıştım.
    Çok teşekkür ederim önümüz deki hafta şanzıman yağı ve filitresi değişicem sanayide ordan şanzıman beynine reset attırmaya servise bırakıcam kısmetse
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)