User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
169 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Ne kadara satmalıyım (f30)

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok haklısın. Daha önceden 318d aracıma 8.000 tl harcarayarak yeni kosol Cic ekran vs taktırdım. Aracı satmaya çalıştığımda önden kaza mı yaptın airbag mı actın vs ssoruları oldu. Hele böyle bir durumda gerçekten açıklamak çok zor olur. Sonuçta söylemessem bu aracın motorunun değiştiğini sadece borusana gittiklerinde anlarlar. Elbette söylerim ama aracın garantisi ağustosta bitiyor taktırdığım motorun daha 2 yıl garantisi olacak kimisi için iyi kimisi için kötü. Bakalım daha nelerle karşılacağız.
    elbette sorun böyle şeyler, dışardan atıp tutuyorlar 2.0 blok'u koydur diye hala, sanki araç 2.0 STI da 2.5 blok koyacaksın üzerine. dışarıdan ne kadar kolay, atomu bile parçalarına ayırıyorlar... tekrar geçmiş olsun, başına gelmeyen seni net anlayamaz.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebay.de'ye baktınızmı? Sıfır motor getirtmek çok kolay.. Bence ebaydan çok daha ucuza alabilirsiniz
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun. umarım tertemiz çıkar sıkıntısız binersiniz / satarsınız.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar problemden sonra ebayden 3-5 lira ucuz olsun hesabı yapmayıp bende sağlam olsun diye garantili motora yönelirdim.
    yaptırmanız doğru karar olmuş bencede, yoksa akıllı geçinen fırsatçı insanlar sizi psikolojik sınava tabii tutarlardı.

boyayı bile problem yapan insanlar kullanılmış araç aldıklarını unutarak davranıyorlar, hem kullanılmış olacak aynı zamanda sıfır gibi bakire olacak hem de ucuz olacak. Nasıl olacaksa?!!!

bizde boyanın değişen parçanın önemi yok temiz düzgün olduğu sürece ve şimdiye kadar çok araç aldım sattım,daha biri çıkıp boya var mı diye sormadı.

geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ebay.de'ye baktınızmı? Sıfır motor getirtmek çok kolay.. Bence ebaydan çok daha ucuza alabilirsiniz
    Nasıl çok kolay biraz anlatırmısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dachosen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl çok kolay biraz anlatırmısınız?
    Ab ülkesinden geliyorsa, sadece kdv sini yatırıyorsunuz... AB dışı Usa gibi ülkelerden geliyor ise kdv dışında ilaveten bir vergi var.. Daha yeni kendimiz için yarım motor ithal ettik Usa dan.. 1 günde çekildi gümrükten.. Vergiler dışında max 1.000 - 1500 tl'niz gider gümrükçüye.. Tek kural motor sıfır olacak..Bence en mantıklı olan yol bu

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sandık felan uğraşmayın dışardan özel bi serviste yaptırın.hesaba vurduğunuzda atıyorum araç 10lira sandık motor 2 lira.bunun masrafını düşerseniz aracı max 7 liraya satarsınız.ama 1liraya motor yaptırıp 9a satabilirsiniz. rakamları salladım.
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ab ülkesinden geliyorsa, sadece kdv sini yatırıyorsunuz... AB dışı Usa gibi ülkelerden geliyor ise kdv dışında ilaveten bir vergi var.. Daha yeni kendimiz için yarım motor ithal ettik Usa dan.. 1 günde çekildi gümrükten.. Vergiler dışında max 1.000 - 1500 tl'niz gider gümrükçüye.. Tek kural motor sıfır olacak..Bence en mantıklı olan yol bu
    sifir motor nasil teyit ediliyor? gümrük kontrolünde gözle veya başka bir metodla mi?

yoksa evraklar mi bunu ifade ediyor?

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş vicdanın rahat ise kaskoda var ise perte çıkart en azından paranı alırsın

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sıfır motor her türlü getirildiğini biliyordum, fakat ab üyesi ülkelerden sadece kdv ile geldiğini bilmiyordum. Bir konuşabilir miyiz? Özel mesaj atacağım.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı MEGFB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş vicdanın rahat ise kaskoda var ise perte çıkart en azından paranı alırsın
    Tamamen okusak keşke yazılanları, yazmış zaten Orçun, içim rahat etmez hak geçer o tarz bişey yapmam diye.. Ne kadar kolay geliyor lafta kaskodan perte çıkart demek..

Hitaplara biraz da dikkat etsek, "kardeş" dediğin adam senden 6-7 yaş büyük.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dürüst bir şekilde , Ebay'dan çok ucuza sıfır motor alınır... 2.000 - 2.500 Euroya ebay.de'de var, Hadi kargosu ile olsun 3.200 euro ... 3.200 Euro x 3.300 = 10.890 tl eder... Gümrüğü vergisi , ustası vs. maximium 18.000 tl - 20.000 tl arasına biter bu iş...

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarı fiyatına bitebilecek yani. Güzel bir haber bu inşallah sorunsuzca halledilir. Nasil getirildiğini buradan paylaşın ki ileride başkalarının da işine yarar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt dışından motor şu şekilde getirilir...

1) Satıcıyı ebay'dan yada direk bulun... Alıcağınız motora ait proforma fatura isteyin ... Kargo ücreti ile birlikte (Shipping charge) .. Proforma faturada firmanın tam adı, Alacağınız motorun seri nosu, Satıcının banka bilgilerinin olması kafi)
    2) Elinizdeki proforma fatura ile birlikte bankadan ödemenizi yapın ve dekontu alın
    3) Gümrükçüyle anlaşın ve vericeğiniz parayı baştan konuşun!!!! Ve gümrükçünün size vereceği vekalet örneğine göre vekalet çıkartın (noterden)
    4) Malzeme İstanbul'a geldiğinde malı getiren firma size Varış ihbarı çeker ve 200-250 tl gibi sizden ordino adı altında bi para ister... Siz bunla uğraşmayıp gümrükçünüz ile irtibata geçmesini sağlayın yani gümrükçünüze bildirin.
    5) Gümrükçünün işlemleri bitirdiğinde sizden vergi yatırılması için para talep eder, ister kendiniz ödeyin ister gümrükçünüz halletsiz siz ona ödeyin
    6) Motorunuzu alıp ustanıza gidin ve Gümrükçünüzün size verdiği gümrük faturasını kaybetmeyin...

Arkadaşlar bilmeyene çok zor gibi geliyor ama aslında işlem son derece basit...

İkinci mevzu , ben arkadaşın yerinde olsam arabayı özel ve düzgün bir servise götürürüm ve motoru sökerim... Kapakta vs. birşey yoksa yarım motor ve yeni bir yağ pompası alıp maliyeti daha da aşağıya indiririm....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    120.000tl piyasası olan araca 40.000 teklif etmen 11 senelik ticaret hayatını özetler. Kusura bakma sahsına hiç bir sözüm yok ama saygı duyulup yoluna devam edemem.İstersen yüzyüze görüşür yolumuza devam ederiz.
    Arabayı afişe de ederim gerekirse.. ben çakallık yapıp kasko için kaldırıma oturtmadım aracı. Kimseden birşey sakladığım yok. Araç yapılıyor şase numarasınıda paylaşırım gerekirse. Normalde işin kuralı bu ama sana göre başka başka işler konular senin kuralın olmuş. allahım karşına en hayırlı ticaretleri çıkarsın!!! Sana daha yorumum yok. Sağlıcakla kal.
    Öncelikle geçmiş olsun, dürüstlüğünüz ve ahlakınız her türlü takdiri hak ediyor. Umarım aracınızı yaptırdıktan sonra en iyi piyasa değerine satarsınız. Turboyu bozuk değilse değiştirmenize gerek yok. Eski motorunuzu mutlaka iade alın, kalan parçaları satarak zararınızı biraz olsun azaltmanız mümkün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt dışından motor şu şekilde getirilir...

1) Satıcıyı ebay'dan yada direk bulun... Alıcağınız motora ait proforma fatura isteyin ... Kargo ücreti ile birlikte (Shipping charge) .. Proforma faturada firmanın tam adı, Alacağınız motorun seri nosu, Satıcının banka bilgilerinin olması kafi)
    2) Elinizdeki proforma fatura ile birlikte bankadan ödemenizi yapın ve dekontu alın
    3) Gümrükçüyle anlaşın ve vericeğiniz parayı baştan konuşun!!!! Ve gümrükçünün size vereceği vekalet örneğine göre vekalet çıkartın (noterden)
    4) Malzeme İstanbul'a geldiğinde malı getiren firma size Varış ihbarı çeker ve 200-250 tl gibi sizden ordino adı altında bi para ister... Siz bunla uğraşmayıp gümrükçünüz ile irtibata geçmesini sağlayın yani gümrükçünüze bildirin.
    5) Gümrükçünün işlemleri bitirdiğinde sizden vergi yatırılması için para talep eder, ister kendiniz ödeyin ister gümrükçünüz halletsiz siz ona ödeyin
    6) Motorunuzu alıp ustanıza gidin ve Gümrükçünüzün size verdiği gümrük faturasını kaybetmeyin...

Arkadaşlar bilmeyene çok zor gibi geliyor ama aslında işlem son derece basit...

İkinci mevzu , ben arkadaşın yerinde olsam arabayı özel ve düzgün bir servise götürürüm ve motoru sökerim... Kapakta vs. birşey yoksa yarım motor ve yeni bir yağ pompası alıp maliyeti daha da aşağıya indiririm....
    ilk defa başıma geldği için nasıl olur nasıl yaarım hiç fikrim yoktu abi. Eşim ve bütün dostlarım gümrükçü baba thy kargado tüm imkanlar vardı dediğin gibi halledbilirdim belkide ama inan abi işten güçten öyle bir zamanım olmadı.Bide kafa gitti o aralar. ayrıca sürekli şehirdışı yoculuklarım oluyor güvenceğim ustamda yoktu. ogün olay olduğunda Arabayı borusana çektik garantiden hallolmayınca İstanbuloto Bmw yetkili servisine çetirdik ordan oraya çektirip durmamak için bide motoru indirince bari garantili şekilde yapılsın hem içim rahat etsin hem kısa sürede teslim alayım hemde ıvır zıvırla uğraşmıyayım diye başlayın dedin dün. motorun tüm parçlarını alacağım para edecek parça olacak mı bakcağım. Allah kimsenin başıan getirmesin ama birdaha karşılaşırsam bilgi sahibi oldum çok teşekkürler.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    senin galba 136 lıktı onun yerine aslında abuk bir fark yoksa 170'lik bile takabilirsin nasılsa hacim artışı vs. yok
    1881 - 193

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok gecmis olsun , bana 48 bin TL gibi rakamlar çok saçma geliyor keşke bıraz arastirsaydiniz. Servisi tanımam etmem , motorun fiyatını bilmem ama bazı arkadaslarinda yazdığı gibi yarı fiyatına biterdi

Thp motor mu var aracın üstünde ?
    Livestrong

Rabbit33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun bende 116i var garantisi 4 oldu biteli ama hala borusana goturuyorum iyi niyet var diorlar aracın servis geçmişini bozmA diorlar .Yazılım yada box düşünüyordum suan iyice kafam karıstı .. Normalde hep sakin ecoproda kulanırım duzluk bulunca gazlar sonra ayagımı cekerim bu kadar . Aracınız da ki yazılımla alakalı bı durumdan blok kırmak mantıklı gelmedi bana ,piston sengman subab falan olsa kabul edilir de blok kırmak imkansızdır fabrikasyon oldugunu düşünüyorum hatanın .size bi olay anlatayım ben 2008 A4b8 2.0tdı almıstım Audi Aykandan 10bin tl ucuza nedeni ise ayıplı mal olmasıydı arac showroom daydı sıfırdı . kmsine baktım sadece 37 km de idi nasıl olur dedim ,alan kisi adana bayiinden almıs mersine giderken otobanda EPC işigi yanmis durdurmuş hemen servise cekmişler kontrol etmişler blok çatlamış daha 37 km de .aracı geri vermiş alan kişi servis sıfır motor takıp ayıplı olarak 10bin tl ucuza satmaya karar vermiş ben de aldım ve zarar da etmedim o aractan .yani yani bi hata varsa krılıyor yoksa 500bin gene gidio. Tekrar geçmiş olsun bence yaptırıp miss gibi binin aynı olaylar benimde başıma geldi eski aracımda ama yapacak bişey yok malesef

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)