Ecutech yada egzozcu, asilsiz suclamayla ticari itibarım zedeleniyor diye dava acsa, ne olur, birsey cikar mi?
Ecutech yada egzozcu, asilsiz suclamayla ticari itibarım zedeleniyor diye dava acsa, ne olur, birsey cikar mi?
evet çıkar, zamanında kendi sitemde Herko Jant İbrahim hakkında biri bir yazı yazdı, ben kişisel dostluğum sebebi ile İbrahim'le konuşup alınan parayı geri ödetmeyi sağladım, arkadaş kabul etmedi, sitede yazmaya devam etti... İbrahim de site görüntülerini avukatına isteterek dava açtı...
bir konu açılırken sorunun çözümü mü önemli, karşı taraftan sinirinin çıkartılması mı karar verilmeli...
telefon vermemdeki neden; bana "çakal sanıyor" diye bir ithamda bulundun .
benim amacım mağduriyetimi göstermekti.
hani ben modifiyenin m sini bilmem ya benim gibi olan arkadaşlara yardımcı olabilmek dikkatli olmaları konusunda uyarmak
ben firma ismini yazdım s.k. nin kullandığı yazılımın markası EcuTech değil mi ?
s.k. ecutechi konyada temsil etmiyor mu ? aksini idda etmeyin işin arkasında durmamazlık olur.
ben para talebi istemedim. yazdıklarım da sadece "böyle böyle şeyler yaşadım" dedim.
konuya Ecutechten birileri yazmasın dedim .
çünkü biraz ön yargılı olduğumdan olsa gerek s.k.nasılsa diğerleri de aynı mantığında bakıyorum.
birileri "para almak için " , "nokta koy " , "ergen" ", "karalıyor" "hamama giren terler" "spor ayakkabısı " gibi gibi atıfta bulunuyor, iftira atıyor, laf çarpıyor.
ben bu işlere girmeden öncede "biliyorum mahsuliyet bana ait" dedim.
alay konusu olsun diye çabalayanlar var
bu konunun amacı marketten aldığınız "xxx" firmasının üretimi olan (peynir ceket tonavida vsvs) maldan "hoşnut olmadım, beğenmedim" demek.
ödediğim ve masraf ettiğim her şeyin parasını aldığım hizmete sayıyorum dedim
aksini iddaa eden buyursun yazısınıda yazsın kabul ederim dedim
dava açan varsa buyrun onuda bekliyorum, hazırım.
bana iyi niyetli yaklaşmadığınız için bende ters konuşurum
İyi de anlamadığın bir şey var.
Bu tip işlemler sonrası her türlü risk oluşabilir. Bunu neden kabul etmiyorsun?
Sigara içen birisi kanser oldum diye sigara firmasına dava açabilir mi..
Hamile bir kadın başı ağrıyor diye ağrı kesici içse ve düşük yapsa, ilaç firmasına dava açabilir mi..
Havalar soğudu, buz tutan ön camındaki buzlar çözülsün diye sıcak su döksen ve cam çatlasa, otomobil üreticisini dava edebilir misin su döktüm kırıldı, nasıl cam bu diye..
Karlı bir havada aracında kar lastiği olsa ve yine de kaysan, şikayet mi edersin kar lastiği aldık kaydı diye.. Demezler mi sana 100km ile virajı döneceğini kim söyledi diye..
Riskleri neden kabullenmiyorsun? Buraya böyle bir konu açman bile güldürüyor herkesi kendine..
Bu arada bilmediğimden soruyorum.
Bu bozulan parça/aparat/sensör her ne ise..
Aracın motorundaki stock parçalardan birisi midir yoksa örnek veriyorum wideband göstergeleri gibi yazılım işi yapıldıktan sonra/önce motora takılması gerek 2nci parti bir parça mıdır?
Stockta varsa böyle bir parça, servise gitsin bakalım arkadaş ne diyecekler.
Stockta yoksa ve farklı bir firmanın bir markası ise, muhatap yazılım yapan kişiler değil, o parçanın üretici üretici firmasıdır..
Diğer merak ettiğim şey;
Yazılım yapılan araç sahibine "motorda oluşacak tüm sorunlardan ben sorumluyum" şeklinde bir sözleşme/kağıt imzalanıyor mu?
Yeni map yazan kişi/firmalar; aracına işlem yapılmasını isteyen kişilere imzalatıyor musunuz bunu..
İmzalatmıyorsanız büyük eksiklik..
Yok imzalatıyorsanız, bu şekilde fütursuzca konular açılmasının insanlara ileri geri konuşulmasının önüne geçilmesi gerek.
Sorular güzel ama koyu yazdığım kısmı yapabilecek bir firma olduğunu sanmıyorum. Ülkemizin genel eksiği aslında.
Her şeyi söz ile yapıyoruz. Aslında sözleşme hukuki olarak iki tarafın irade açıklamasında sözlü olarak bulunduğunda da kurulur.
Ama biz "söz" ile yapılan anlaşmayı istediğimiz gibi çevirdiğimiz için sıkıntı çıkıyor.
Keşke bu işin de yazılı yapılması gibi bir şerh olsa, kimse akabinde konuşamasa.
Ayrıca bu tip bir yazılı evrak ta müşterinin aklına ilk gelecek şey " nasıl olsa kendini garantiye aldı" gereği gibi uğraşmaz algısıdır.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Allah için saçma sapan yerlerde entera basarak yazma şu yazmaya çalıştıklarını
Kaldıracam konuyu o olacak en sonunda..
Edit: bir de; mahsuliyet nedir?
Esnaf şuna dava açsın belki türkçesi düzelir.
Arabani fabrikasyon dışına çıkar riskleri hiçe say sonrada gel ağla burada.
Gır gır bir yanada baydı bu sensör muhabbeti.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)