Ahahahhahah onlardan biride benim galiba abi ne guzel yillar once standart arabalara binerdik, simdi biz noterdeyken araba sanayide, insafsiz berkay
Printable View
Valla ben arabaları seviyorum modifiyeyi değil :)
2002-2003 yıllarıydı sanırım amcaoğlunun beni sokak yarışlarına götürdüğü gece başladı o günü unutamıyorum izmir mavişehir carrefour arkası az çok bu işin içinde olanlar bilir :) o zamanlar megane coupe modaydı doğan slx drag yarışı yaptılar doğan boy boy geçmişti etraftan sesler geliyor doğanın kapak oynanık :) doğanda nos varmış yok pistonları büyütmüş vs vs hönggg onlar ne demek :) adamlar kasa kasa birasına drag yarışı yapıyorlardı , birde e30lar dönmeye başladı iyice aptala dönmüştüm sonraki her cuma geceleri abartısız cebimde para olmadığı günlerde 10 km yol yürüyüp yarış izlemeye gidiyordum.
Ronin, Taxi serileri, need 4 speed, fast & furious
bence Remus egsoztu,Jackson racing'di, Yokohamaydı bu filmleri ve oyunları tasarlayan/ yöneten yöneticilerin elini öpmeleri gerek :)
Bundan 10 sene kadar Erol abinin eme plakalı sedan vti ve evin aşşağısı narlıdere otoban kavşağıydı, otobana çıkanları gece izlemeye inerdim iç çeke çeke :)
Zamanında gardiyan ayhan (ayhan çıtak) abinin 06 sp 742 vardı 335 motoru swaplamışlardı yanlış hatırlamıyorsam o araba benim için efsaneydi 2006 daki meşhur e30 zamanında başladı herşey tabi daha öncesi vardı ama her ankaralı gibi o zamanlar e30 ları derslerden iyi bilip plaka plaka ezberliyorduk :)
Dörde charger, challenger, mustang, dart, baby nova, impala ss gibi amerikanlarla büyüyünce birşeyler oluyor işte..
Eskiden Tuninglinx adında bir Türk web sitesi - forum vardı.
Öyle başladı bizimki... 17-18 sene önce... Abimin altında 106gti vardı 97 model. Kaçırırdım arada bir izinsiz
Sokakta milletin arabalara göre insanları yargıladığını görünce
Tuning Türkiye'nin ikinci sayısını aldırmıştım "aileme". (Yapılan modifiyelerin fiyatları bile yazıyordu. "300 TL ön tampon" halen aklımda) O vakitler 10-11 yaşında falan olmalıyım. : ) O zamana kadar da hep aynı marka-model arabaların, kimi yerlerinin birbirinden farklı olduğunu fark ediyordum. Hep araçların jantlarına bakardım. Doğanlara takılan bir jant vardı, bıçaklı gibi garip bir şey. Nasıl tarif edilir bilemedim şimdi... O çok ilgimi çekiyordu.
O senelerde her nasıl olmuşsa, pek çok Tofaş taksinin egzozuna beton çivisi saplanmıştı. : ) Ola ki bindiğimiz taksi, olması gerektiğinden fazla ses çıkartıyorsa; dönüp anneme piç piç gülüyordum. Annem de uyanıyordu tabii mevzuyu. : ) O vakitten beri "kişiselleştirme" olgusu inanılmaz sempatik geldi. Tabii çocuk aklıyla "hmm, ne kadar da farklı bir tarz" demiyorsun; sadece sıradanın dışında, aracın her zaman rastlayıp-görebileceğin halinin dışına çıkarılması beni benden alıyordu.
Mavi bir sedan Astra vardı. Laguna Seca'ya boyamışlardı. O sayıyı da ben almamıştım, arkadaşımdan ödünç almıştım galiba. Benim gibi bir arkadaşım daha vardı. Gereksiz bir yaşta, gereksiz bir biçimde beynimize otomobil didaktiği yüklüyorduk. Velhasılında, Astra o sayıdaydı ve o Astraya BMW 5 kasa stopları takmışlardı. Yani öyle yazıyordu... Ulan aklım havsalam almıyor tabii. Bu ne çılgınca bir orjinalliktir. Hani yapılır yapılmasına ama yok yani cuk oturmuş, tümden bir değişim gibi olmuş; arabanın orjinal stobu nasıl ki bu bu kadar güzel olmuş, hangi arabanın stobu da böyle güzel durmuş falan çıkamıyorum işin içinden. Gözleri pörtletmiş bakıyorum, alamıyorum kendimi. Açıp açıp bakıyorum aga arabaya. Şimdi düşünsen pek de bir numarası yok eyvallah, fakat yok yani gece uyandığımda çaktırmadan, ebeveyn fırça furyasına tutulmadan gizlice bakıyorum arabaya... Sonra verdim dergiyi arkadaşa. Mavi astra gitti yani.
Üsküdar/ Zeynep Kamil'de Kiler vardı. O civardan çok üye var forumda bilirler. Merdivenlerle iniliyordu hemen karşısına. Günün birinde o merdivenlerden ailemle inerken, egzoz sesi duydum ve bizimkilerden göz teması onayını aldıktan sonra fırladım merdivenlerden aşağı doğru. Bitirdim merdivenleri ve kaldırımda bakıyorum sesin geldiği yere doğru... Boyda yok ki aq, ufacık çocuğum. Bi' ses var ama görüntüsünü göremiyorum. Derken ses yaklaştı ve... Lan, mavi astra birden önüme geldi. LAN HEMDE KANAT TAKMIŞTI YA! : )))) Abi, bildiğin arizona kertenkelesi gibi kaldım; gözüne fener tutulmuş davşan gibi. Gelip tam da önüme park etmez mi... Bayağı bakıyorum yani durdum kaldırımın ortasında, hareketsiz sadece bakıyorum. O sırada bizimkiler de indiler, babama "baba, dergi, araba, o" falan diyebildim sadece ve sahibi park ettikten sonra inip başımı okşadı, ardından arkadaki köfteciye girdiler. : ) 10 yıldan fazla geçti fakat halen o yaşanan 30 saniye - 1 dakika çılgınca gözümün önünde. ( :
Velhasılında bu işin artık tutkuya, ve hayatımda bir eyleme dönüşmesini istediğim yıllara dair çok garip şeyler hatırlıyorum. Evdeki bağlantı 56K çevirmeliydi ve Underground'ın demosunu iş yerinde babam indirip getirmişti. : ) . FD kasa Rx7'nin(turuncu) sahibindende ya 20 bin ya da 40 bin gibi bir paraya satılığa çıktığını. Pendik'te Chevelle bulmuştum. Fiyatı 5 bin TL idi. : ) O vakitler Mustang'lerden, şimdinin Honda paralarıyla 2-3 tane alırdınız. E30'lar zaten 5 milyardı...
Bir de 5. sınıfta, okuldan eve dönerken 205 Dimma görüşüm var ki, başka bir serin hikayede anlatırım. : )
Öncelikle araba sürmeyi 4. sınıfta öğrettiler ve hiç unutmam 3. deneyişte kaldırdım. Öncesinde ise yıllarca babam ayaklarını nasıl kullanıyor diye baktım hep. Bu çocukluktan içinizde olan bir şey benim nazarımda. E zaten çocukluğum Çetin abimin (dayım sayılır) tesisatlı egzozlu şahinlerinde geçti.
http://i.hizliresim.com/0mGL9V.jpg
Ama 2008 civarıydı sanırım Fethiye'de teröre isyan mitingi vardı ve o gün bu araçla çarşıda piyasa yapmıştık. 13 yaşındayım o zaman:) Bu civicin içinde bass sesinden nefes alamıyordum ve abartısız kızı erkeği herkes dönüp bakıyordu böyle bir duygu olamaz. O şekilde başladı gidiyor işte, kolay kolay bitmez de :)
te bundan on sene önce caraudioturkey vardı , dh vardı. sonra batucan arabama çip yaptı bende kıramadım cooler taktım baktım yavaş halen sattım bi yeri aldım arabayı stok biniyorum.
Valla benim etkilenme şurdan ;
https://www.youtube.com/watch?v=1sd5Vu_UKV4
çocukluktan beri futbol sevemedik küçük yaştan beri ne bi top oyandım ne izledim varsa yoksa teker :)