İmzalandı umarım bi işe yarar.
İmzalandı umarım bi işe yarar.
imzamı attım umarım işe yarar. bari siz ödemeyin ben 1500 tl odedım. sırf plaka tanımlamayı unuttum 1 ay kullandım arabayı.
Ya henüz birşey gelmedi ama korkuyorum bu kadar insana geldiyse banada denk gelir diye. Gerçi gişeleri az kullanıyorum ama insan güvenemiyor işte.
HGS kapalı garajda yatan arabaya 2k ya yakın kaçak geçiş ceza vs çıkaracak kadar teknolojik bir sistem.
Defalarca aradım, mail attım. Bağırdım,çağırdım ama çözemedim. Bir gün hasbel-kader nette dolanırken bir mail adresi bulmuştum.
Karayolları Genel Md. Lüğü şikayet mail adresi. Kibarca, açık ve anlaşılır bir mail yazdım. Format resmi dilekçe formatıydı. C. Tesi yazdım. İlk iş günü olan pazartesi günü Ankara sabit hattan arandım. Kibar bir bayan konuyu dinledi. Düzeltileceğimi iletti. Düzeltildikten sonrada tekrar haber verdi.
Eğer orası da olmasaydı Ulaştırma Bakanlığı na şikayet edecektim.
Özet: Karayolları Genel Md. Lüğüne şikayet edin.
imzaladım , hgs den geçmediğim halde plakaya tanımlı OGS var ama banada gelmiş
Bu cezayı e-devlet, internet vergi dairesi yada hgs müşteri hizmetleri dışında sorgulayabileceğimiz ceza varmı yokmu öğrenebileceğimiz neresi var ?
Bu sabah gözümü 300 tl sana kitledik makbuzu ile açtım. Hiç hgs sahibi olmadım. Ogs mi araçlarımı aldığım aynı gün geçirdim. Bunada şükür diyorum xxxx li rakamları okuduktan sonra...
bana da 2 adet geldi. birisi 2014 yılından 600 küsür, diğeri de 2015'e ait yine 600 küsür. Hürriyetteki yorumlara baktığımda mağdurluk boyutu en üst seviyede. Yine yorumlarda gördüğüm kadarıyla, yılın son gününe kadar tebliğ edilmesi gerekirmiş cezaların. Bu sebepten 2014'e ait olanları ödemeyecekmişiz. Bakanlık bu şekilde açıklama yapmış. Bunla ilgili bilgisi olan var mıdır ? Yorumlarda okudugumu aktardım bu arada.
2014 2. ay cezası geldi 148 lira. arabayı satalı 1 bucuk sene oluyor. Ayrıyetten bu cezayı ben ödedim diye haırlıyorum ama makbuzu bulamadım. Resmen soygun
Aşağıda bakanlığın yaptığı yazılı açıklama yer alıyor. Benim 2 cezam da aynı şekilde 2014'müş şimdi tekrar kontrol ettim. O yılın sonuna kadar tebliğ edilmezse otomatik düşermiş. Tebligatında ceza tarihi 2014 olanlar ödemesinler.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015...gs-aciklamasi#
Alıntı:
TEBLİGATLARIN 2 YIL BEKLETİLMESİ DİYE BİR UYGULAMA YOK
HGS'den kaçak geçişlerden kaynaklanan cezaların tebligatların yapılması yasal bir zorunluluk olması sebebiyle; Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer.' hükmüne uygun olarak yapılmaktadır. İhlalli geçiş yapan araç sahiplerine yapılan tebligatların 2 yıla kadar bekletilmesi gibi bir uygulama söz konusu değildir.
25dk hatta bekledim, santral bekleme müziği arkadan ara ara verdiler durdular..
başta 6dk 17sn bekleme süresi dedi, eyv dedik bekledik, 3dk 17sn dedi hadi tamam görüşücem dedim. 3dk 17sn üstüne 20dk daha bekledim arkadaki fon müziği ile, sonuç ? sövüp kapadım.
bende imzaladım.
usta, adamlar uçmuş
saçma sapan herkese giydirmişler, konu haberlerde vardı bu sabah
20 senedir yerinden kımıldamamış hurda traktöre bile hgs cezası gelmiş.
atıyorum kastamonundan hiç çıkmamış bir araca adana da kaçak geçiş yazılmış
ben size söyleyeyim bunun altında kesin gene O.çocukları kaynaklı bir dolandırıcı şebeke var.
Bende imzaladım mağdurum 500 lira gibi bişey gelmiş izmirde olmama rağmen