User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Araç Bakımı Hk.

BerkanB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araç Bakımı Hk.

Merhaba abilerim bileniniz olabilir ya da olmayabilir ben yinede yazayım. Aracımız 45.000 KM'de Megane 2 '05 model. Bir çok yakınım aracın triger kayışını değiştirmemizi söylüyor. Araç 10 senedir nadiren trafikte gezmiştir onun dışında adam garajında saklamış. Şimdi asıl konuya dönelim araç yatan araç olduğu için triger kayışını değiştirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Sizce değiştirmelimiyim? Ayrıca araç bu güne kadar paspaslarına kadar mais çıkışlı bütün bakımları maiste yapılmış dışarıda bir ustaya da götürmek fazla istemiyorum. Değiştirirsem ne yapmalıyım sizce? Sonuçta triger motorda önemli enjeksyonlar dengeyi kaçırırsa eğer motoru kucağına alırsın falan diyip de korkutuyorlar.

Bunun dışında aracın far ampülleri hiç değişmemiş eskidiği için de her dolaşmaya çıktığımızda abimle ya bir farı ya da stobu patlıyor aracın elektrik aksamında sorun olmasından korkuyoruz. Triger için servise gidersek baktıralım mı sizce? Dayım 20 senelik taksi şöförü o birşey olmaz yedek ampül al sönünce değiştir diyor. Bu konuda sizin yorumunuz nedir acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar anlam yuklemeyin ya, maistir sudur budur.
    Zincirli ise degistirmeyin, aspet-petrol turevi kayissa degistirmek gerekir, sixak-soguk ve bunun gibi etmenlerden dolayi sertlesir, kopar trafikte.
    Arabalar otoparkta yatsin diye imal edilmemistir, kullanmadikca bazi parcalari bozulur, elastikiyetini kaybeder vs vs.

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trigerden pek anlamam ama @ckrc abimiz haklı bence ama imkan varsa tabiki bilindik yer daha iyidir( maisi bilmiyorum nasıl bir yer) ampüller için ben olsam tüm far&stop (uzun kısa park sinyaller) hatta iç aydınlatma için yenî ampul alırdım. Kaliteli , uzun bir süre sıkıntı oluşturmayacak marka seç aracına göre. Servisten almanı önermem fiyat açısından internet daha makul oluyor. Hem kendin değiştirirsin daha bir hoş olur.
    MR.EVO53

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Triger, yağ, soğutma sıvısı veya hidrolik gibi şeylerin yılı kmsi vardır
    Araba az kullanılıyo nasıl bir mantık.
    Ben evden çıkmıyorum o zaman az su ve hava tüketeyim demek gibi...
    Ampül bu kadar sorunsa komple set ben hediye ediyim çok zor değil her hangi bir benzinlikte 5 dakikayı geçmez bütün ampülleri değiştirmek.

Triger koparsa enjeksiyonların dengesi bozulur diyen mallardan uzak dururum...
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz zaten forum olarak motor kucağımızda gidiyoruz,aramıza hoşgeldin.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynı motorlu clioya sahip arkadaşım serviste değiştirdi kafa rahat arada biraz fiyat fark ediyor ama garantisi var enazından bide tabi doğru dürüst yapmak lazım işi kafa rahat olsun dersen git değiştir senelerce bin (tabi dizelse)
    1881 - 193

kangomania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trigerin yıl ve km ömrü var hangisi erken dolarsa değişim gerekli. Ben yaklaşık 30 bin km de degistirdim yildan dolayı ayni 1.5 dci. Bu km de triger mi değişir dediler ama kayış üzerinde ufak catlaklar olduğunu gördük çıkan parçada.
    Guvenecegim usta olmadığı için serviste değiştirdim uçuk bi rakam da değildi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Öncelikle yorumun için teşekkürler Abi renault servis olarak bizim yönlendirildiğimiz yer mais servis dışıda usta vs güvenmediğimiz için mais i düşündük. Ayrıca araçta yapılan bütün işlemler eskiden maiste yapılmış o yüzden.

Öncelikle yorumun için teşekkürler Ampül olayını toptancısını bulduk ve ucuza alabiliyoruz.Ampülleri de dayım bize öğretti kendimiz değiştiriyoruz abi. Evimizin önü müsait kolay halloluyor. Fakat ön farlara ulaşmak için 2 yöntem var biri tamponu tamamen söküp öyle ampülleri değiştirmek diğeri ise davlumbazdan ufak neredeyse 10 CM çaplı bir delik var oradan elimizi sokup değiştiriyoruz. Ön birazcık uğraştırıyor fakat yapa yapa öğreneceğiz.

Öncelikle yorumun için teşekkürler Abi söylediğinin doğrultusunda trigeri değiştirmeyi düşünüyoruz. Ampülleri zaten kendimiz değiştirmeyi öğrendik. Evin önünde 2 dakikada hallediyoruz sönen ampülleri.

Yorumun için teşekkürler. Hoşbuldum Türkiyede bir projeden bahsedince araçlar yürümüyor abi

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Abi aracımız benzinli. Para sıkıntı değil tek sıkıntımız servislerin güvenirliği ve garanti dışarıda garanti veren varsa eğer neden olmasın.

Yorumun için teşekkürler. Kafamızın rahat olması için servise gideceğim. Orjinal renault motorlarındaki trigerin değişim yıl ve kmsini biliyorsan yazarsan sevinirim abi

Slammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardes tadını alamadan banlanıcaksın Bold yazma

kangomania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 yıl veya 60 bin km diye biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trigerin 6 yıl olacağını sanmıyorum.6 yıl uzun bir süreç.Kafa rahatlığı açısından düzgün bir serviste değiştirilmeli sente ayarı iyi yapılmalı.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 sene yada 60 bin diye biliyorum bende araç 10 yaşında 6 sene bişey olmamış ama bu olmicağı anlamına gelmez ben olsam dakika beklemezdim değiştirmek için

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel kardeşim hurafelere kulak asma kucak falan, git en kötü 500.000de bir değiştir sonuçta yatan araba kayışında bi ömrü var devamlı aynı halde yattığını düşünürsen hem sertleşecek hemde formu bozulacak 90-110 lira bişey kayış.
    Ayriyetten ister mais de yaptır ister sanayide ustada ikiside egzantrik kasnaklarını ve krank kasnağını kitleyecek gergi rulmanından kayışı çıkartıp yeni kayışı takacak sente kaçma gibi bir durumda yok tek farkı biri garantili olacak bir sıkıntın olduğunda muhattap daha rahat bulacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi kusura bakma başka bir form var ondan alıştım. Bir daha olmaz.

Anladım abi bu hafta sonu baktırıcam trigere.

Abi valla dediğin bana daha sıcak geliyor

Yorumun için teşekkürler abi. Ben de değiştirme yönünde bizimkileri sıkıştıracağım.

Yorumun için teşekkürler abi. Ustayı garantisi olmadığı için sevmiyorum şu zamana kadar elimde garantili bir şeyin garantisi bitse bile servise götürüyorum o konuda çok titizim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)