Arakdaşlar,
Bankalarınızı arayıp ödeme kısmının aktif olmasını isteyiniz.
Bunun yasal hakkınız olduğunu ve aksi halde hakem heyetine gideceğinizi belirtin.
Garanti kapatmıştı, ben konuşup açtırdım. Şimdi 10-15 gün önceden ödeyebiliyorum.
Printable View
Arakdaşlar,
Bankalarınızı arayıp ödeme kısmının aktif olmasını isteyiniz.
Bunun yasal hakkınız olduğunu ve aksi halde hakem heyetine gideceğinizi belirtin.
Garanti kapatmıştı, ben konuşup açtırdım. Şimdi 10-15 gün önceden ödeyebiliyorum.
Ben Garanti'den 6 gün erken ödeme yapıyorum ama herhangi bir engel teşkil etmiyor ?
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 6502
Kabul Tarihi : 7/11/2013
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 28/11/2013 Sayı : 28835
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 54
Alıntı:
Erken ödeme
MADDE 37 – (1) Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut
finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebilir. Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre
gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlüdür.
(2) Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla
ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme
tazminatı talep edilebilir. Erken ödeme tazminatı gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından
konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın kalan vadesi otuz altı ayı aşmayan kredilerde yüzde birini, kalan
vadesi otuz altı ayı aşan kredilerde ise yüzde ikis
yazan bu . birde ek oalrak 20.000 tl altı ise kalan borç erken ödeme ücreti alamaz gibi birşey var ama net birşey bulamadım.
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 6502
http://www.tuketici.gov.tr/source.cm...vzuat/6502.pdf