User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
45 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Konut Kredisi Taksitini 1 Ay önden ödeme.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel bir bilgi,
    Konu kredilerinizde arada elinize geçen 5-10bin liraları ara ödeme (balon ödeme) şeklinde şubenizden ödeyin.
    Göreceksiniz ki, vadeyi kısalttığı gibi, faiz miktarından da ciddi oranda düşüş gerçekleşecek.
    Yani borç varken, bir yandan da yastık altına para atmak anlamlı değil, çünkü ara ödemede düşen faiz çok ciddi rakamları buluyor.

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düzeltme yazıyormuş ben telefon ekranında gözden kaçırmışım Yani düşüş olması çok normal 1 taksit önceden ödüyorsunuz ana paradan faiz kesiyor bu sefer.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı bankalar taksit ödemeleri için dahi erken ödeme faizi alıyordu, fakat bddk tarafından yasaklandı diye biliyorum.

Konut kredilerini ise erken kapatırsanız komisyon ödenir. 36 aydan az kaldıysa, kapatma komisyonu %1. Tabii bu tamamını kapattığınız durumlarda geçerli. Sizinki muhtemelen sistem hatası olmuş.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende önceden erken ödediğim hatta 2 kere ödediğim oluyordu yapıkredide internet bankacılığından.yalnız son 2 -3 aydır hiç bir şekilde erken ödeyemiyorum. sebebi nedir acaba.erken ödediğimde 3-5 tl indirim geliyordu

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En temizi parayı hesabına at zamanı gelince otomatik kendisi çeksin hesaptan..
    Ben öyle yapıyorum bir problem yok çok şükür..
    Asıl sancı uyandığında..

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu banka içinden personel arkadaşımla görüştüm.

ödeme ayına girmeden, faiz işletilemiyor muş sistemsel olarak.

1545,93 öder sin ama bir daha ki ödemende.
    1865 olan ödemen 2100 gibi çıkar faizi ödeme ayına girince çift faiz yansıtır dedi....

konu şu yani ödeme ayına girmeden faiz yansıtılamıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mur_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En temizi parayı hesabına at zamanı gelince otomatik kendisi çeksin hesaptan..
    Ben öyle yapıyorum bir problem yok çok şükür..
    Ben ne sormuşum sen ne cevap vermişsin. bizimde sıkıntımız yok çok şükür. faizi nasıl düşürürüz onun peşindeyiz.

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında ev alınırken belli oranda nakit veriyorsun gerisi taksitleniyor, sen ilk seneler evin ana parasını ödüyorsun bitiyor, geri kalan paranın faizi yani bankanın aldığı hizmet tutarı, normalde sen borcunu erken kapatırsan aylık faiz işlenmeyeceğinden borç kapanmış oluyor ama son morkıç krizinde insanlar batmak yerine evini satıp kurtulmayı tercih etti bu vampirlerde para kazanamadı.
    Şimdi kan çekme politikası krediyi alırken sözleşmede belirtiyor, erken kapatamazsın kapatırsan faizini faizi ile ödersin.

Bununla ilgili bir düzenleme geldi sanırım, varsa araştır bi an önce kurtul, yeniden yapılandırma yapıp yeni sözleşmende erken kapama olabilir böylece eline para geçtikce ödersin yada evini satma şansın olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece konut kredisinde gecerli bu 1 gun bile erken odersen cezayi geciriyor bankalar.

Ihtiyac yada arac kredilerinde ise aksine indirim uygulaniyor.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece konut kredisinde gecerli bu 1 gun bile erken odersen cezayi geciriyor bankalar.

Ihtiyac yada arac kredilerinde ise aksine indirim uygulaniyor.
    Bir ara bizim normal kredilerde denediler, rotatif ödemelerim var 3/6 aylık ödeme periyodu ile alıyoruz şirkete, aylık ödemeli değil, onlarda bile erken kapama cezası uygulamak istediler, kredi çıkartırken sözleşmeyi kontrol etmekte fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akbank cep subesinden oduyorum, izin vermiyor 1 gun bile erken odemeye

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de kredim ykbden. İnternet bankacılığı 1 gün önce dahi ödemek istesem kredi ödemesinin vadesi gelmemiştir diyor. Bilemedim. =)
    Instagram: mutusgarage

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende önceden erken ödediğim hatta 2 kere ödediğim oluyordu yapıkredide internet bankacılığından.yalnız son 2 -3 aydır hiç bir şekilde erken ödeyemiyorum. sebebi nedir acaba.erken ödediğimde 3-5 tl indirim geliyordu
    YKB faizini kaybetmek istemiyor, erken ödemeyi iptal ettiler. Zaten online olarak 3 taksitten fazlası ödenmiyordu..

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankalari savunmak icin yazmiyorum kimse yanlis anlamasin lakin yaptiklari uygulamanin aslinda bir nedeni var ;

Bankalar para basmaz,likidite icin sendikasyona girer, mevduat toplar pasif yaratir bilancosu icin. Ve bu borclanmalar ile asset yaratir, kredi verir. Kredi müsterisi taksidini erken kapadiginda, banka borclu oldugu kuruma/mevduat sahibine bizim müsteri krediyi kapatti kusura bakma artik parana ihtiyacimiz kalmadi diyemez.

Bunu engellemesi mümkün mü ? Tabi mümkün interbank para piyasasinda limiti olan bankalara plase edebilir kisa vade icin bir sekilde yönetilir kisa rotasyonlu islemler ile. Fakat konustugumuz para TL, bazi yillarda 12 ay icerisinde %30-%40 oraninda tahvil faizlerinde oynama oluyor. Banka da diyor ki yahu ne efor sarfedecem riski yönetmek icin erken kapamayi engelleyeyim, fixledigim faizi alayim yine fix oranla borclandigim mevduati ödeyebileyim mantik tamamen bu.
    slowest tsi of cosmos

hondaperformans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bankalar size sattığı(kredi) paranın sizden aldığı faizi ile kazanır.
    iki gün erken ödeme demek , bankanın sizden alamayacağı iki günlük fazi demektir ki bu da banka için kazanç kaybı demektir.
    kredi anlaşma/sözleşmesinde erken kapatma ya da erken ödemede ceza faizi gibi birşey varsa bu onun farkı olabilir.
    ya da sizin bir taksitiniz bir ay geriden ödeniyor olabilir.
    yani ocakta yatırdığınız miktarın içinden ;
    mesela yıllık hesap kullanım ücreti kestiyse ki bunun farkına varmamış olabilirsiniz. ödediğiniz rakam yetersiz olduğu için kredi taksiti ödenmez. bir sonraki ay yaptığınız ödemeden geçmiş ayı tamamlayarak ocak ayını şubatta fazla faizli ödersiniz. ve neticede şubat taksiti de marta sarkmış ve ekstra faize maruz kalmış olabilir. banka bundan birkaç ay nemalandıktan sonra sizin de genel kredi notunuz düşer ve banka size uyarı ihbarında bulunur.
    bunu bizzat vakıfbankta seneler önce yaşadım.
    sonuç olarak siz bence bankanıza gidin ve gerekli açıklamayı oradan alın. hatta dediğim gibi bir durum söz konusu ise askıda/boşlukta veya hiç kontrol etmediğiniz KREDİ HESABInızda bir önceki ayın yetersiz olduğu için ödenemeyen tutarı olabilir. askıda boşlukta derken tc kimlik numaranızdan da kontrol edin diyorum. para hesapta olmayabilir. bankalar bu parayı görmeyin diye askıda tutabilir. hesapta değil.
    Honda bir tutku , Prelude sevdadır...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bankanin işine gelmiyor erken ödemen erken kapatman nedeni belli

Subeden erken erken yatir makbuzlarini sakla internete cok güvenmeyin

Hükümetten sonraki en ib.e kurum bankalarin alayidir
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternetten yatırınca makbuz kesiliyor, hepsinden çıktı alıyorum. Bide şubeye gitcez ödeme sene kaç göÜnüzü seviyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu özetle yim, çok karışmış kavramlar birbirine.

Erken taksit ödeme : ödeme ayına girince yapılan taksit ödemesi 1 aya kadar önceden izin veriyor sistem ve indirim yansıtıyor tabi bu indirim çok düşük 1800 lira sabit taksiti 29 gün önce yatırılır ise 15 tl indirim yapıyor cezası yok. (sanırım eskiden ceza kesiliyormuş tam emin değilim)

Erken Kapatma: bu krediyi komple kapatmak anlamına gelir. o günkü ana para değeri kadardır ve %2 veya %1 gibi erken kapatma cezası uygulanır.

Hepsinden sonra gelelim konu açmama sebep olan duruma. #25 te belirttim ama anlaşılır yazmamışım sanırım.

17.02.2015 tarihinden ödenecek olan 1865,35 tl olan taksit , 1545,93 olarak sistemde ödeme erkanında görünüyordu. bu tamamen o taksitin ana parası
    ödeme planından baktım. neden böyle çıkıyor çünkü ana paraya taksit ayı girmeden sistem faiz yansıtmıyormuş. sistemden ödense bile ödeme ayına girince yine taksit yansıtılır ve o taksit ödendiği için bir sonraki taksitin üzerine ilave edilirmiş.

ödeme günü gelmeden ödemelerde ceza gelmiyor (12 aydır 2 gün erken ödüyorum).

sparcoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kredi çekeceğim zaman enpara şubesiz bankacılıktan kredi çekiyorum.dosya ve sigorta masrafı yok.anında hesabıma yatıyor, istediğim anda kapatabiliyorum krediyi.Anında faiz indirimi düşüyor. ne kadar kullandıysam parayı, o kadar faiz alıyor. takstitleri istediğin kadar erken ödeyebiliyorsun, onun da faiz indirimi düşüyor.Kısacası kredi ihtiyacınız için en parayı tavsiye ederim.Şubesiz bankacılık. Aklınızda bulunsun..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)