User Tag List

Sayfa 5/34 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
638 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Fahiş Zorunlu Trafik Sigortası Davalık Oldu

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmiyorum yaş olarak küçüğüm belki ama biz ne ara böyle bir hale geldik ya? Vurup kaçmalar falan.İşin dini boyutunuda geçelim hadi, bir insanın malına zarar verip kaçıpta vicdanınız rahat uyuyabilecekmisiniz?

Daha 0 arabaya 1.5 haftalıkken park halinde biri sol yandan sürtüp not bile bırakmadan kaçtı.Etrafta ne güvenlik kamerası ne başka birşey, vicdanı rahat uyuyabildi mi gerçekten merak ediyorum.Bir not bıraksaydıda öldürecek halim yok, kazadır olur bu, diyip geçerdim.Ben durumu pastayla kurtardım allaha şükür çizik bile kalmadı.Ama o sürtüp kaçan arkadaş benim hakkımdan nasıl kurtulur bilmiyorum.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigortanız yok, kaza yaptınız ve iki kişinin ölümüne neden oldunuz. Hemen, ‘mahkemeye gidilir, dava 3-4 yıl sürer, bir şekilde anlaşılır’ demeyin. Sizin gibi sigortasız sürücülerin vatandaşa vereceği zararlar için kurulmuş Güvence Hesabı, olayı devralıyor ve ölen iki kişi için, yakınlarına en az 300 bin lira tazminat ödüyor. Sonra da dönüp sizden bu 300 bin lirayı hukuk yoluyla alıyor. Bu paradan kaçış yok, öyle ya da böyle ödeyeceksiniz. Peki, ne oldu şimdi? Artan sigorta fiyatı yüzünden tavır yaptınız, 300-500, hadi deyin 700 lira ödemeyip, yaptırmadınız. Şimdi, 300 bin lira ödeyeceksiniz. Değer mi? Gerçekten bu işin şakası yok.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GKS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her 100 araçtan 50’si hasar alıyor.

İstanbul’da her 100 taksiden 50’si, 100 minibüsten 24’ü, 100 otobüsten 26’sı, 100 kamyondan 12’si, 100 kamyonetten 22’si, 100 otomobilden 7’si kaza yapıyor.

Türkiye’de ortalama trafik sigortası primi 105 Euro. İsviçre’de 510, İtalya’da 439, Hollanda’da 309, Belçika’da 308, Yunanistan’da 252, Almanya’da 237, Hırvatistan’da 192, Polonya’da 106 Euro.
    Tam olarak bu nokta sigorta primlerinin bu şekilde yükselmesinin sebeplerinden biri, ticarilere 5400tl tavan uygulaması ile girilen zarar bir yerden çıkarılacak elbet. Günde 20saat trafikte kalıp yüzlerce kilometre yapan araç 5400tl öderken belki günde 1 saat aktif olup 10km yapan araç 1500tl ödüyor.

Bir aracımın sigortası geldi daha dün 601tl'ye yenilendi sonraki en düşük teklif 980tl idi. Geçen sene aynı araca 251tl'ye kesilmişti poliçe. En üst dilim hasarsızlık indirimindeydim geçen sene, şuan da aynı dilimdeyim herhangi bir kazam yok.

Bunun dışında avrupa ülkeleri ile kıyaslamak anlamsız, sigorta poliçesi yapılırken aracın aylık kaç kilometre yaptığından, kapalı veya açık garajda ya da halka açık otoparklarda durmasına kadar kriterler var (Almanya'da ki aracımın sigortasından biliyorum detayları). Bunun dışında alım gücü gibi çok büyük bir etken var, Türkiye'de 105€ iken Almanya'da 237€ veya İsviçre'de 510e olması, tek başına primlerin orada daha yüksek olduğu anlamına ne yazık ki gelmiyor.

Size yönelik yazmadım, sadece konu ile ilgili önemli bilgiler olduğunu düşündüğüm ve siz yazdığınız için alıntıyı sizden yaptım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hukümetin otorite eksikliği ve göz yumması, enflasyona göre zam olursa çok mantıklı olur

1999 106 ya 1180 tl sigorta ödedim.

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alın arabayı bir aile büyüğünüzün uzerine en güzeli oyle motosikletin Sigorta'sı 390 lira cikti annemin uzerine aldım 92 lira ödedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha yeni 2003 model e200 komp aldım. Araç istanbul plakalıydı ve plaka değişimi istedim. Plakasını değiştirmeden sigortacımı aradım. Teklif alan sigortacım en düşük 690 lira sigorta çıkardı(şu yeni koop sigortalardan). sistemdeki sıkıntıdan dolayı kesemedi. yaklaşık 1 hafta sonra tekrar teklif aldığımda 350 lira çıktı. Tekrar tekrar kontrol ettik sigortacımla beraber. Sonuçta aracın mtvsi bedavaya geldi

BurakSah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç sigorta fiyatları iyice can sıkmaya başladı

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bad cat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha yeni 2003 model e200 komp aldım. Araç istanbul plakalıydı ve plaka değişimi istedim. Plakasını değiştirmeden sigortacımı aradım. Teklif alan sigortacım en düşük 690 lira sigorta çıkardı(şu yeni koop sigortalardan). sistemdeki sıkıntıdan dolayı kesemedi. yaklaşık 1 hafta sonra tekrar teklif aldığımda 350 lira çıktı. Tekrar tekrar kontrol ettik sigortacımla beraber. Sonuçta aracın mtvsi bedavaya geldi
    valla şans keşke herkese böyle çıksa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blow07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla şans keşke herkese böyle çıksa
    hemde kooperatif sigorta şirketi de değil. Alianz sigorta Dedim poliçeyi mail at sağlam olsun

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce peder bey e sordum.bizim sigortalarda bi değişme olmamış fiyatta.biz mi şanslıyız yoksa diğerlerimi şanssız ? (:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 senedir trafik sigortasından ve kaskodan 5 kuruş almayan biri olarak 420TL trafik sigortası ödüyorsam bu işte bir iş vardır.
    Ticarilere üst limit konunca sigorta şirketleri halka dadandı. çarpışan araba gibi kullanılan bazı dolmuş, taksi ve kiralama şirketi araçlarının cezasını biz çekmemeliyiz.

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok farklı yerlerden bakıyoruz olaya, o yüzden yazmamın anlamı yok. İmzandan anladığım kadarıyla sigorta işi yapıyorsun.

Konuda sen hariç hiç kimse yaşanan artışı makul bulmuyor.
    polemik olsun diye yazmıyorum yanlış anlama. Ayrıca mesleğim ile ilgili sayfalarca da yazarım yeterli donanıma sahibim, sigorta ile ilgili sorularınızı cevaplandıracağım bir konu da açtım hatta.

Sigorta fiyatları aktüer hesaplar neticesinde çıkar. Sigorta poliçesinin maliyeti satmadan önce değil sattıktan sonra ki 1 yıl içinde gerçekleşir yani aktüerler tahmini maliyet hesapları yaparlar yanlış hesaplar da yıllardır şirketlerin neredeyse tamamını zarara uğratıyor. Fiyatlarda artış kaçınılmaz oluyor yıllardır 80 e 100 e değilde 200 300 e satılsa idi belki bugün 1000 TL yerine 400 TL ödeyecektik rekabet diye şirketler resmen kamikaze yaptılar sigortalılarda bundan faydalandı.

Trafik sigortasında rekabete giren şirketlerin büyük yanılgılarından biri de şu oldu, birçoğu yabancı kökenli olduğu için onlar Avrupa daki müşteri portföyü gibi sandılar trafiği bize yaptıran kaskoyu evi sağlığı da yaptırır portföy oluşturalım dediler ama müşteri gitti kaskoyu başka şirkete yaptırdı evini sağlığını zaten hiç yaptırmadı tabi bu pazarlama taktiği de zararı artırmış oldu.

Bu denli dengesiz artışları da makul bulmuyorum, bu durum acentelerin karına gibi düşünülse de bize olumsuz etkileri var, ciddi komisyon kesintileri oldu son aylarda.

Tüm bunların yanında birçok kişi dünya para ödeyip yaptırdığı sigortanın neyi teminata aldığını bilmiyor ve yaptırmam uçarım kaçarım gibi şeyler söylüyorlar. Umarım ölümlü yaralanmalı kazaya karışmazlar. 10 bin TL lik araba ile verebileceğiniz zararın üst sınır yok ama alt sınırı söyleyeyim kusurlu olduğunuz ölümlü bir kazada kişi başı asgari 80 bin TL 100 bin TL tazminat ödemek durumunda kalırsınız.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.ntv.com.tr/turkiye/kaskod...WkGIqgkcqY62MA Bunlar yüzünden oluyor bence bu fiyatlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @turkerr şunu açıklar mısın? Bu şirketler milyonluk teminatlar vs veriyorlar. Kendi risklerini reasüre ediyorlar değil mi? Peki yıllardır düşük fiyatlara sigorta yapılırken zarar etmiyorlar mıydı? Ya da bu pazara girerken pazar araştırması Türkiyenin sigortacılık ile ilgili durumu hakkında hiç mi fizibilite yapmadılar. Bir esnaf bile dükkan açacağı zaman araştırıp bakıyor iş yapar mı diye. Düne kadar % 300 düşüğüne yapılan sigorta için nasıl bir maliyet artışını gerekçe göstererek bugün ki fiyatlara ulaşıldı? Bana makul gelmeyen bu. Ve maalesef burda eleştirmiş olsak da sigortasız binip sana bana çarpan insan sayısı bu primler yüzünden geçmiş dönemlere oranla çok daha artacak.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden ölüm ve yaralanmalı kazalarda tazminat davaları, araç değer kaybı davaları bu kadar yaygın değildi. Maddi hasarlı kazalarda araç başına hasar bedeli çok daha fazla artmış durumda. Bunda yetkili servislerin dışarıda 1500 liraya yaptırabileceğiniz tak sök işlemler için 10-20 bin fatura çıkarmasıda etkili.

Geçenlerde bir hukuk bürosunun eleman ilanına denk geldim. Ölüm ve yaralanmalı kazaları takip edip ailesiyle iletişime geçmek için eleman arıyorlar. Tercihen emekli polis yazmışlar. İlk baştaki tazminat davalarını açıklar nitelikte bir ilandı.

Ahlaki riziko geçmişe göre artmış durumda. Çarpıp kaçma, arızalanan arabayı uçurumdan aşağı atma niye yaptıracak para yok arabayı öldüm parasına satmak istemiyor böyle bir yola başvuruyor. Forumda bile "ufak kaza yaptım perte ayrılır mı" diyen adama "bi balyoz alıp arabayı parçalasaydın diyen onlarca adam çıkıyor. Sonra yine forumdan sigortaların artttığını sikayet ediyoruz. Bunun gibi onlarca örnek var.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hani yazmayım bu örneği diyordum ama yazmadan olmayacak. Birisi arabayla kaza yapıyor, arabayı yol ortasındaki V şeklinde olan kanala düşürüyor. Kaporta da hasar sıfır. Alt tarafı ise darmadağın. Adamlar arabayı çekiyorlar. Olduğu yerde foto çekip kasko yaptırıyorlar. 3 ay sonra gece bir vakitte aracı aynı şekilde bir kanala bırakıyorlar kaza yaptık diye. 10 liralık hasar var belki arabada 1 lira ya yaptıkları kaskodan aracı yaptırıyorlar.
    İşte o kalan 9 lirayı biz ödüyoruz. Bunun gibi 1000 lerce örnek var. En basiti onarılacak kapıyı komple değiştiren servisler gibi. Sorun şirketler de değil aslında. Dikkatsiz ve dürüst olmayan insanlar larda.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kayınvalideye kaktus aldık kaskosu 790 sigortası 320 çıktı hayata küstüm

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003 model grand cherokee ye 850 tl odedım .hiç kazam vs yoktu. odedıkten 1 hafta sonra birisine tıkladım ve farını kırdım bakalım kac para olucak bır dahakıne

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun haberlerde okudum bir adam mahkemeye taşıdığı sigorta arasındaki prim farkını iadesini istemiş ve kabul olmus ilk sene 300 e yaptırdığı sigorta bu sene 700 kusur olmus aradaki farkı iade ediceklermis sigorta şirketi mahkeme kararıyla bende herkez hakkını aramalı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)