emir harika olmuş dostum, down tempo çalışman var mı hiç yine bu tarz , ben çok beğendim
ilk önce youtubu'dan tutorial izledim.. bi de geçmişten gelen benim gibi aynı yolda koşan arkadaşlarım vardı.sağolsunlar hep yardımlaştık ki zaten ben 0'dan öğrendim diyen yalan söyler.Bu işlerde biri bişeyler göstermeden yol almak zor.P.mden face linkini atarsan yardımcı olurum her türlü.düşüncelerin için teşekkür ederimMaalesef türkiye saf trance v.b zor.. Popülerlikte bana göre değil..
çok teşekkür ederim..Bu aralar yoğunluktan hep yarım yarım sample teaser tarzında çalışmalarım var,trance harici lounge,deep progressive gibi tarzlar düşünmüyor değilim.. Her şeyden önce bu iş cidden zevk verici,12 yıldır hiç soğumadım hiç sıkılmadım.. İyi bir dinleyici olmak temeli zaten bu işin.. Ancak sektörel olarak sıkıntılı.. Sırf Türk oldugun için döndüğüm yerler var.. Önceden asot gibi parça kasardım şimdi sırf kendi notalarımı yazıp zevk almaya bakıyorum
![]()
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
ben bizzat uğraşıyordum eve stüdyo kurmuştum , kaliteli alt yapılara vokal yapıp facebook sayfası açmış baya hayran kitlesi yapmıştım , sonra elimdeki ürünleri satmam gerekti bıraktım.. varsa böyle uğraşan tanışmak isterim
BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR
bende dınleyıcı olarak ılgılenıyorum. Daha cok deep house tarzı. kalıtelı bassları olan fazla konusma olmayan teskolu arabada dınlenebılecek muzıkler varsa paylasırmısınız deep house tarzı olursa tadından yenmez
Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
KARS Atasözü..
Bassçı benimRock'n Dark Türkiye 3.lüğümüz var bu grupla. Bu grubum dışında Marvin adında bir de cover grubum var.
Bunlar da benim yoldaşlarEk olarak mark bass kafa, laney 1*15 kabin, analog pedallardan da oluşan bir board'um var.
![]()
çok teşekkür ederim..Bu aralar yoğunluktan hep yarım yarım sample teaser tarzında çalışmalarım var,trance harici lounge,deep progressive gibi tarzlar düşünmüyor değilim.. Her şeyden önce bu iş cidden zevk verici,12 yıldır hiç soğumadım hiç sıkılmadım.. İyi bir dinleyici olmak temeli zaten bu işin.. Ancak sektörel olarak sıkıntılı.. Sırf Türk oldugun için döndüğüm yerler var.. Önceden asot gibi parça kasardım şimdi sırf kendi notalarımı yazıp zevk almaya bakıyorum
[/QUOTE]
ben şahsi müzik zevkimde melankolik ama aynı zamanda çoşkulu düşüş çıkışları bol parçalara bayılıyorum.
yaptığın çalışmaların çoğunu inceledim cidden çok beğendim, müzik kendin için yaptığında daha farklı tabi ama hakettiğin yerlere gelmekte ayrıdır.
yolun açık olsun, zaten temelinden geliyorsun ama teknik anlamda yardım edebileceğim bi nokta olursa seve seve elimden geldiğince.
Bende hevesimin geçip yarım bıraktığım sample üzerine drum yazdığım çok beat mevcut. bi ara atsam fl kullananlar kurcalasalar nası olur ?
Benimde Dj liğe çok hevesim var müzik algımında, tarzımında iyi olduğunu söylerler bende öyle düşünüyorum. Progressive Deep House ve Female Vocal Trance olarak böyle tek tük kendi parçalarımı çıkartmak istiyorum ama şu zamana kadar hiç bi çalışmam yada bilgim yok bu konuda. Sıfır sayılırım. Sizin tavsiye edebiliceğiniz Dj ekipmanları nelerdir başlangıç olarak? Mesela: http://www.amazon.com/Gemini-G4V-Con...278093&sr=1-21
Bu alet nasıldır?
şimdi asıl amaç ne ? yani vokal sample larla strach atmak mı yoksa şarkı mixlemek mi ?
ekipmanlar bambaşka kapılar açar ama giriş olarak ben software çalışmanı öneririm.
Programlarla kendini geliştirmeyi dene, oluyor gibiyse cihazlara geçmeni tavsiye ederim.
mesela hiç çalışmam yok dedin en basitinden FL Studıo ' nun demo versiyonunu kullan drum yazmaya başla,
değişik tarzlarda drumlar diz. bu arada çeşit çeşit kick,snare,hı hat,clap vs arşivle. bu drumların üstüne istediğin tarzda melodiler ekle.
acapella vokallere uygun melodiler yazdın, orta halli bas yürüyüşleri yazdın al sonra bi turntable strachlerle zenginleştir.
dj likle uzaktan alakam yok aklıma ilk gelenler bu oldu.
eğer fl 12 kullanıyorsan kendi çapımda remix vb denerim
- Bu arada diğer arkadaşlar için ufak bi şey diyeyim ; mixer v.b alıp parça yapmak çıkartmak önemli değil.İlk önce teknik terimleri,görevleri mantığı oturtun.Sonra kendinize kolay gelen bir program bulun.Aaa herkes fl kullanıyor v.b değil olay.Herkesin hakim olabildiği program farklı,olay programda değil sizin hakimliğinize bağlı.Program seçtikten sonra giriş seviyesi temeliniz ile o içinizden gelen notaları yazın,kurcalayın başkalarıda göre sample v.b olsada siz yapın.export ettğinizde haz aldığını 30 saniyelik bile olsa notayı yazın ve youtube gibi platformdan tutorial'leri izleyin.ve saniye saniye durdurup orda yapılan işlemin aynısını yapmayı deneyin.Her zaman her yerde geçen kural vardır ; "Ameleliğini yapmadığın işin ustası olamazsınız".Kaç ay oldu parça yapamıyorum tribine düşeceksiniz ki sakin ve sabrlı olacaksınız.Mantığı ve duygularınızı kompozisyon halinde notalara dökebildiğiniz zaman artık işin cila kısmına geçeceksiniz.kalıpsal mixing tekniklerini öğreneceksiniz,farklı soundlar kovalayacaksınız.Ama yine önemli not,bu işte artık bir noktaya geldiğinizde geçmişinizi ve profilinizi düzenlemeniz lazım.Örneğin bir soundcloud sayfasında bir label baktığında sizin 5 yıl önceki teeaserı v.b görmemeli.Veya labele attığınız private soundcloud linkini daha önce 3-5 kez dinleyen olmamalı.Fl studio ve labeller vb konularında p.m atanlara yardımcı olabilirim
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Konuyu takip ediyor ve becerilerinizi-ilginizi samimiyetle takdir ediyorum. Zira çok hoş bir şey müzikle uğraşmak, müzik yapmak. Forumda profesyonel bir şekilde müzik üreten kimseler olduğunu biliyorum, illaki konuyu görünce yazarlar. -Ki onlardan biri olan Can abi yazmış bile. : )
Ben de aslında uzun süredir Ableton'a vakit ayırmak ve House müzik yapmak istiyorum. Fakat istekten eyleme bir türlü geçiremedim... Açıp arayüzü 1-2 kurcalamaktan öteye vakit bulamadım. Öyle ki kız arkadaşım doğum günümde CMD Studio 4A hediye etti. Onu bile tam anlamıyla çözmüş sayılmam. Çok kompleks gözükmese de, tümüyle hakim olmak istiyorum. Tereddütsüz, parçaları dizip geçiş yapabilecek, çalabilecek kadar öğrendikten sonra müzik üretim kısmına geçmek istiyorum aslında.
Ayrıca bu cihazı bilen, yorum getirebilecek ve ne şekilde bir öğrenim yolu izlemem gerektiğini söyleyebilecek kimse olursa sevinirim. Eksileri şunlardır artıları şunlardır gibi...
K.
daha önceden böyle bir konu vardı bulmaya çok üşendimbende 6 senedir percussion la uğraşıyorum darbuka çalıyorum eşlik ederim size hertürlü
![]()
SM PERFORMANCE
cubase mixleme işi için fikir alış verişi yapabilir miyiz merak ettiğim çok konu var kendi oluşturduğum yöntemler ile yapıyorum bu işi belli bir sırası ne bilim de noiserdan sonra gate yapılırmı eq yaptıktan sonra başka birşey uygulanırmı limiter hep sonda mı yapılmalı bir sıralaması var mı gibi daha birçok sorum var mesela adobe audition ile kaliteyi oturtmuştum o ara cubase e geçtim ama istediğim kalite yok henüz zaten sık üreten biri değilim ama yaptığım işi kaliteli yapmak isterim
41 UU 106 Peugeot 106 gti 2001
34 YKN 76 Citroen c3 2010
34 YKN 89 Vw Transporter T5 2005
Kardeşim de stüdyo kurmak istiyor. Cubas 8 i alıp kurmak istiyor. Ya da o programa hakim bir tommaister ile çalışmak istiyor. Bu konuda bilgi alışverişi yapabileceğimiz kimse varmı?
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
Samet ben çoook mükemmel işler çıkaracak kadar profosyonel değilim, ama sanırım sorularını yanıtlarım
Aslında hiç bi basma kalıp tarifi yok bu işin, ama belli başlı noktalarda var,
bariz anlatayım diye söylüyorum reverbten sonra compressor dayarsan otur ağla
ben noıser kullanmıyorum bişeyler alıp götürdüğünü hissediyorum. ama illa kullanmak gerekecekse de gate den hemen sonra belli belirsiz bi ayarla kullanırım.
Eq dan sonra bi hayli şey yapılabilir, ki eğer sese ve alt yapıya uygun eq bulunmuşsa hiç kurcalamanın anlamı yok bence
Gate , Eq , Deesser , compressor , ( vokalin gain seviyesi ne alemde baktıktan sonra ) maximizer , en sonra reverb ve delay larla doluluk vs için uğraşırım.
kendi stilin cubase te daha kolay oturur. Adobe da basma kalıp şeyler var ve fazla çıkamıyorsun ayrıca efektlerin çoğu vokali hissizleştiriyor.
bana öyle geliyor en azından..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)