Yanlız şöyle birşey var adam sadece amerikaya değil kendi ülkesine de zulüm olmuş öldürdüğü kendi polisi askeri sivil vatandaşın haddi hesabı yok ben başlarda sempati duymuştum sonra gözümde apodan farkı kalmadı ülkesinde çok sevilirdi falan deniyor cenazesine 25 bin kişi katılmış isterseniz aponun cenazesini düşünün en az 500 bin kişi katılır apoda kendi polisini askerini sivil vatandaşını öldürüyor ayrıca pkk da uyuşturucu kaçakçılığından para kazanıyor o yüzden benim gözümde reis kral falan değil yani kaçakçı teröristin teki
tam olarak terörist değil bence
adamın çıkarları tamamen kolombiyanın çıkarlarıyla örtüşüyor
öldürdüğü adaya teklif sunuyor abd ile suçlu takasını kaldır kolombiyanın bütün borcunu ödiyeyim diye
ama piç abd dururmu bir şekilde kolombiyaya akan parayı kesmesi lazım adam bir dönem günde 60 milyon dolar kazanıyor
ve bu paranın hepsi abd den geliyor
ztn dikkatli izlediyseniz narkotik anlatırken "mevzu abdde uyuşturucu satılması değil mevzu paranın dışarı gitmesi" diyor
yani escobarın hayalini kurduğunu düşünürsek; uyuşturucu parasıyla refah getirebileceği bir kolombiya var zaten parlementoya da bu sebeple giriyor
ama karşısında da abd ne isterse yapan kolombiya hükümetleri
sonra kontrolü kaybedip katliamlar yaptığı doğru ama bunları savunmuyorum fakat o gün işler escobarın düşlediği gibi olsa bugün çok zengin ve abdyle savaş halinde bir kolombiya ve nakitini ekinde tutamayan bir abd vardı
ve muhtemelen o kolombiya zengin bir sosyalist kolombiya olacaktı.
abd için en büyük tehlike bu ve vaktinde çözdüler
keşke çözemeselerdi..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Hatta doğum gününde kolombiya başkanı rüyası görüyor
Dünyanın 7. Zengini neden devletle papaz olsun
Bütün konu para ise
Adam ülkesine abd yi zehirleyerek para sokuyor
Kolombiya kıymetini bilemedi
Adamda hükümete isyan etti bir sürü eylem yaptı
Bunada terör dediler
Bu adam kolombiya başkanı olsaydı acayip bir memleketti bugün
Bence
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
açtırdınız bana
bi de purom olaydı yanımda
bide demlenmiş kolombiya kahvesi
sessizce yasımı tutayım
Pablo ESCOBAR'ın askerleriyiz !!
![]()
Bence siz göremiyorsunuz detayı. Amerikayı zehirliyor diye oh ne güzel işte mi diycez adam uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor kendi devletiyle çıkarları çatıştığı, istedikleri yapılmadığı için şehirde bombalar patlatıp masum insanları öldürüyor görevini yapan polisi askeri öldürüyor bana bunlar çok tanıdık geliyor çünkü bizde de bağımsızlık isteyen bir hareket polisi askeri masum insanları aynı yöntemlerle öldürüyor ve en büyük gelir kaynagıda kaçakçılık. Apo reis falan dense hoşunuza gidermi o yüzden gözümde vatan hainlerinden apodan farkı yok
Vay arkadaş sanki insanların ailesinden birine laf ettik sadece reis, kral escobarın askerleriyiz vs tabirleri haketmediğini düşünüyorum benim gözümde ülkesine ihanet eden kendi çıkarlarını herşeyin üstünde gören kaçakçı teröristin biri. Yaptıkları ortada sadece 200 yargıç öldürmüş adam yargılanmamak için, binlerce polis, asker ve sivil öldürmüş sadece bomba yerleştirdiği uçakta kendisi aleyhine tanıklık yapacak birini öldürmek için 100 tane masumuda gözünü kırpmadan öldürmüş biri bu.
apo dediğin bir ülkeyi bölmek için yapıyor bunları
escobarın ise eline bir fırsat geçiyor ve bunu ülkesi için kullanmak istiyor
evet kanunsuz bir şekilde ama ülkesine hizmet etme amacı var ülkesini seviyor ve zenginler ile politikacılardan nefret ediyor
escobarın fakirler için yatığı mahallelerden ve yardımlardan çok az bahsediyor dizide
abd işin içine girene kadar escobar katliam falan yapmıyor aksine fakir halka yardım ediyor hükümetin yapmadıklarını o uyuşturucu parasıyla yapıyor
ben escobarı savunuyorum ........tiğimin amerikalılarına boyun eğmek zorunda değil hükümetler
o amerikalılar burada apoyu destekleyenler aynı zamanda
oradada cia vasıtasıyla başka bir faşist örgütü destekliyorlar ve abdci hükümetleri buna çanak tutuyor
ilk başta destekliyordum diyenler varya işte o ilk başı abdden öncesi
sen abdden sonrasına çok bakıyorsun kimse orada yaptıklarını savunmuyor
istersen nelson mandelanın hayatını da bir araştır escobar bazı konularda ondan ilham alıp hükümeti masaya oturtmaya çalışıyor
nelson maldela nobel barış ödülü almış bir insan
obamadan bahsetmiyorum bile![]()
Bir tek ben böyle düşünmüyor muşum demekki, Burda Apo benzetmesi yapılmışta çok alakasız kişilikler, apo amerika ve başka ülkeler desteğiyle bir şekilde kimliğini taşıdığı ülkeye ihanet eden bölücülük yapan bir mahlukat, escobar ise fakirliklee kırılan ülkesine kamyonlarla para akıtacak bir yol bulmuş milliyetçi tavırlı bir suçlu. Burda insanları zehirliyor geyiğine gelmeden önce bu amerikalılar uyuşturucuya escobar olmasa da ulaşacaklar sonuçta ve kimse amerikanın masum olduğunu düşünecek kadar küçük yaşta değil heralde burda. Kaypak hükümet amerikan yancısı olacağına escobarı kontrol altına alıp ülkesine giren nakiti adam gibi yönlendirip kullanmayı akıl edebilselerdi bugün çok farklı bir konumda olurlardı, hem ülke hem de halk olarak. Onun dışında escobar ın acımasızlığının bizim için savunacak tarafı yok ama O nun gözünden bakarsak kendini çok haklı görüyordu bence nitekim % 100 haksızda sayılmazdı bence. Hattahalkı ve hükümeti escobar a karşı kışkırtma ve süreci hızlandırmak için amerikan ajanlarının da bilinçli katliam yapıp Escobar ın üzerine yıkmış olabileceklerini düşünüyorum.
Sonuç olarak amerika da hala uyuşturucu sokaklarda ama bir şekilde gizli kapaklıda olsa hükümet kontrolünde ve paranın çok fazla dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Kapitalizmin başkenti insan canıyla değil banka hesaplarındaki 0 larla ilgilenir.
Bu arada bir gün gidip görmeyi en çok istediğim ülkelerden biridir umarım gidebilirim.
Apo ile pablo yu bir tutan kişi
Bence IQ düşük cahil bilgisiz dünya görüşü düşük dünyadan bir haberdir
Konudan usulca çıkılaniliyor
Gölge etmeyin
Pablo reyis ülkesine yaptıklarını bilmeyenler cahil cühella fikir paylaşıyor
Apo itiyle bir tutuyor
Kolombiya ABD nin köpeği olmasaydı
Pablo ABD yi bitirmişti
ABD bitseydi bizim kafanızda rahattı 2002 den bu yana çektiğimiz zulüm yoktu mesela
Pablo yu sevmeyen girmesin konu ya kasıyor beyler
Dr.ECU
Dr.ECU
Öncelikle insanlarla nasıl konuşulur öğren bu yaşa gelip öğrenememişsen bu saatten sonra ben sana hiçbir şey öğretemem söylediğin kelimeleri de misliyle iade ediyorum. Ben apodan farkını görmüyorum nedenini de söyliyeyim bu adam ister ülkesi için yapsın ister ailesi için yapsın yasal olmayan bir iş yaptı mı yapmadı mı?
1000 lerce polis, asker , sivil , yargıç öldürdümü öldürmedi mi?
Önce bunlara cevap verin
Devletin yasalarına göre yasa dışı bir işi yaptığı için hükumetin karşı çıkmasından daha doğal ne olabilir ki?O zaman sedat peker de yasa dışı yollarla amerikaya zehir tacirliği yapsın sonra Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yaptığı suç olduğu için hükümetin polisi askeri sedat pekeri yakalamaya çalışsın sedat peker onları öldürsün hatta belki senin ailenin olduğu bir uçağı aleyhine şahitlik yapacak biri olduğu için havaya uçursun o zaman da diyebilirmisin ama adam uyuşturucu satarak ülkeye döviz sokuyor ülkeyi kalkındıracak amerikayı bitirecek. Olaylara tek taraftan bakmayın kolombiyada bu adamı sevenden daha çok nefret edeni vardır. Bu arada kusura bakma ama amerikayı bitirecekti lafına ağzımla gülmedim. Bana cahil demişsin ama şu cümleyi kuran birinin bu dünyadan olduğunu düşünmüyorum çünkü benim yaşadığım dünyada bir uyuşturucu taciri amerikayı bitirecek kudrete sahip değildir. 2002 den beri çektiğimiz zulumün pablonun ölmesine bağlamanla ilgili yorum dahi yapmıyorum. Bu arada hakaret etmeden bir konuda konuşamıyorsan lütfen mesajlarımı alıntılama...
Sedat Peker dedi şimdide
Allahım insanlar izlediği herşeyi dosdoğru diye algılamalarına mani olmasını vesile eyle Aminnn
Konunun içine etmeden çık sayın üye
ABD ye aşıksın bazı şeylerede anladık
Pablo yu ve konuyu rahat bırak
Ve konudan uzaklaş
Anlamıyorsun araştırmıyorsun izlediğini yorumluyorsun
Atatürk ü senin gibi okumadan araştırmadan direk ayyaş diye eleştirenler var mesela
Onlardan bir farkın yok
Allahın yaradanın ilk kelimesi ile OKU
Biz adamın yasa dışı yaptıklarını savunmuyoruz
AbD iti olmaktansa kendi mokunda boğulmasına vesile olacak pablo reyisi anıyoruz
Adam ABD diz çöktürecekten
Kolombiya sırtından bıçaklamış ve öldürmüştür
Şimdi küçük fino köpeğidir abd nin
ABD nin başına bela olabilirdi bu adam
Bu dizi gerçek bir hayat hikayesi ama eksik ve yanlış noktalar var
Sıf izlemekle olmaz diğer kaynaklarla beslemek gerek diyoruz
Kaç üye yaZmış sana
Ben senin anlayacağın dili bildiğimden
Konuya giripde bizim asabımızı bozma
Yoksay bu konuyu
Mesaj atacağım diye atma
Git sahibinden araba bul o konuda paylaş mesaj sayısı kasıyorsan eğer
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)