Bugün önüme kıran bir polis aracı ve bunun sonucunda ani frenimle beraber sen sağa çek işaretiyle durdum. Ön parklarımın birinin çaktığını diğerininde normal yandığını beraber gördük. Bana aracında çakar var ve bu suç kaputu aç deyince bende çakar olmadığını ampülde temassızlık olduğunu belirttim. Lakin gösterdiğimde bu ledleri kullanamazsın ampül kullanmak gerekir ehliyetini getir deyince bende polemiği biraz arttırınca ledleri ona vermemi aksi halde ceza yazacağını yada gözü önünde kırmamı isteyince kırmadım ve motorumda kullanıcağımı söyledim. en son 1 ini parçaladım ama oda sinirden oldu. Nitekim ceza yemedim ama ciddi anlamda zoruma gitti. araçta Led değil ampül kullanılacak ne demek. Madem öyle gündüz farları yada led farlar neden var. Ben sürekli kavrulan kararan sarı ampülü kullanmak zorundamıyım.
Bana yazabileceği cezada "64/1-b-5" maddesi gibi açık uçlu bir ceza olacaktır.
buda kullandığım led
Bu hususta gerçekten kullanımı yasak ise kullanmayı düşünmüyorum. Fakat bozuk olan bir lamba için çakardan ceza kesilemez. Yukarda ledleride paylaştım. Bilen bir üyemiz beni aydınlatabilirse sevinirim.