User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
101 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Tek taş pırlanta

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben zen den aldim tek tasi 3 tasi

6 ayda bir bakimlarida ücretsiz

5 tas icinde anne olmasi gerek esimin valla

Marka önemli hatun direk ona bakiyor yoksa

Lab uretilmis taslar var gercek mi sahtemi bazen kuyumcu bile anlamiyormus

Marka olsun biraz küçük olsun derim
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kimse yanlis anlamasin ama gurupta herkes kuyumcuymus herkes isi cozmus
    Tek tas alicaksin 20 cm tas kizmayin ama butce meselesi ona bi lafim yok ama 20 cm zaten yazik gunah en parlagi olsa ne olur d-e-f alacagina biraz buyuk bi sey al h al verdigin kisinin gonlu olsun en parlagi en parlagi diye ariyosunuz adam size bi sertifika verir mazoneti dayar ondan sonra kivranirsin he lupu al eline icindeki lekeleri anlayabiliyosan yarin gel ise basla bizim orda eger kabak gibi gozukuyosa oda tasin boklugundandir zaten neyse uzun lafin kisasi bi tascidan tas al bi monturcuden montur. Sonra git mihlayicida mihlat tasi

Tas parasi
    Montur parasi
    Mihlamaci parasi
    Cilasi rodaji
    Odeyeceklerin bunlar adam bunlarla ugrasicak yarim
    Gunu gidicek birakinda 100 dolar para kazansinlar

Cok fazla takilma guvendigin bi yerden al 2000 tl ye aldigin tasi zaten 600 tl eksigine geri aliyolar ha hrd ha gia farketmiyo
    C R M performance

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul için bende yardımcı olabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zenin muduru arkadasim
    Gecen sene cok yakin bi arkadasim zende tek tas begeniyo disarda soruyolar fiyatini 6000 tl diyolar
    Resmini cekip bana gonderdi ordaki adam 5000 tl ye dusuyo daha fazla indiremem zarar ederim diyo
    Sonra bende arkadasima gonderdim ayni yuzugu magazadan merkeze cekti. 2600 tl fiyata merkezden aldik
    Kar marji 200-300 dolar olurda
    2400 tl biraz fazla

Tek tasta markadan uzak durun her daim
    C R M performance

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34tb9544 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek tas alicaksin 20 cm tas kizmayin ama butce meselesi ona bi lafim yok ama 20 cm zaten yazik gunah en parlagi olsa ne olur d-e-f alacagina biraz buyuk bi sey al h al verdigin kisinin gonlu olsun en parlagi en parlagi diye ariyosunuz adam size bi sertifika verir mazoneti dayar ondan sonra kivranirsin he lupu al eline icindeki lekeleri anlayabiliyosan yarin gel ise basla bizim orda eger kabak gibi gozukuyosa oda tasin boklugundandir zaten neyse uzun lafin kisasi bi tascidan tas al bi monturcuden montur. Sonra git mihlayicida mihlat tasi

Tas parasi
    Montur parasi
    Mihlamaci parasi
    Cilasi rodaji

Cok fazla takilma guvendigin bi yerden al 2000 tl ye aldigin tasi zaten 600 tl eksigine geri aliyolar ha hrd ha gia farketmiyo
    para verıyoruz o kadar tabı kı arastıracagım butun kuyumcular bırbırını kotuluyor zaten onu anlamıs degılım o abı 2 el.dır ondan ucuz der dıgerı 14 ayar daha ıyı der 18 den aslında neden bılıyormusunuz bızler bu kadar pınpırıklı olduk duzgun esnaf bulamamaktan hepsı bu ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ikinci el olmadigin sana kimse ispat edemez her gun binlerce tek tas bozduran insan var adam geliyo ya nisan attim bu tektasi gormek istemiyorum diyo bozduruyo
    Sokuyosun tasi filasi yok iviri yok ziviri yok aliyosun yeni bi montur takiyosun devam ediyosun nasil anliycaksin 2. El oldugunu sen soyle

Arastirmak en buyuk hakkin benim tavsiyem 20 cm tas alma ufacik tas bende zamaninda 23 cm gelmisti birinden aldim inan kimseyi memnun edemessin 20 cm le
    C R M performance

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tas parasi
    Montur parasi
    Mihlamaci parasi
    Cilasi rodaji

jeofizik mühendisiyim kayaç bilgim vardır loop' ta arazide hep yanımdadır nasıl kullanılacağını bilirim yani
    atasay'da bir taşta 5 leke gördüm normal mi bu sence? bizde okuyarak araştırarak bir iki kelime bir şey öğrendik.
    işi bildiğimi iddia etmiyorum. sende yanlış anlama. ucu çok açık bir mevzu istanbulda olsak gelir yanına direk senden bir şeyler öğrenirdik.
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana mazonetini verirler pirlanti diye taktirirlar burasi kapali carsi ne muhendisler geldi gecti yanlis anlama sakin beni gcen ay 1.5 karat tas geldi adamlar fiyat odedi ancak tasi makinada anladilar pirlantadan daha parlak sentetigi de cikti cok zor bi piyasa o yuzden ben bile gozumle baksam anlayamam he atasayda ne kadar dandik mal satiyomus belli oldu
    C R M performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek taş, pırlanta olayında her zaman markadan yana olun derim bende. Bilmediğin, kuyumcular çarşısı, arkadaş, eş dost işi şeyler de arada uçurum olan fiyatlara yanaşmayın. 6000 TL'lik mağaza fiyatı olan tektaşı sen 2500 liraya alamazsın. Öyle bi dünya yok. Bundan bir hafta önce; 0,23 karat, E renginde, brilliant kesim, VS1 berraklığında, V montür yüzük aldım kız arkadaşıma. Aldığım ilk tektaş pırlanta da değil. Ödediğim fiyat 2600 tl. HRD uluslararası sertifikalı. X bir firmanın değil, türkiyenin en büyük kuyumcu mağazası bu aldığım yer. Sertifikayı; belçika müşteri hizmetlerini aratarak doğrulattım, yetmedi bendeki sertifika ile teyit etmek için pdf olarak mail adresime yönlendirilmesini istedim. Gönderdiler sağolsunlar. Kimisi montüre sertifika veriyor, kimisi aksesuar olarak sertifika düzenliyor, kimisi taşa veriyor, kimisi de kağıt parçası olarak sahtesini veriyor. Gideceksin güvendiğin ismi olan bir kuyumcuya, diyeceksin ki ben uluslararası geçerli sertifikasını da istiyorum, bunu beğendim, söyle fiyatını. Yok efendim sertifika bi işe yaramaz, Türkiye'de geçerli değil bilmem ne kelime oyunlarına gelme. Benim de işim satış. Mağazacılıkta dürüst olman imkansız. Ben çok araştırdım. Her ülke piyasasına baktım. Borsasına kadar indim işin. O şekilde karar verdim. Yine diyorum. Kimseyi dinleme; git ismine, kurumsallığına güvendiğin muhattap bulacağın bi firmaya sor. " Bizim ahmet abi aynısını X fiyata yapardı yeaa, çok vermişin olm" diyenlere aldanma. Altın değil aldığın, pırlanta. O ahmet abiden swarovski taşı alırsın, hemde sözde hrd sertifikalı sonra üzülürsün. Gerek yok.

tonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tas parasi
    Montur parasi
    Mihlamaci parasi
    Cilasi rodaji

Bende atölyeciyim mıhlama bolümündeyim aynen katılıyorum ,güvenilir tanıdık atölye varsa yaptırt el işçiliği ödersin kuyumcuya gıdıpte hava parası ödemezsin en azından ...
    Ve sunuda söyliyim piyasada mazonet çoğalmaya başladı dikkat , ve son olarak çok temiz pırlantadan şüphe duyun labaratorlarda lazerle içini temizleyip silikon basıyorlar pike baltaları yok ediyorlar bu taşların 70derecede sıcak suda yıkandıgında taşta buğulanma oluyor ve geri dönüşümü olmaz bu taşlara TRT diyoruz ve bu tektaslardan çok satıldı alan kişilere bilgi verilmeden temiz pırlanta diyip atlayan çok ,nasıl anlasılır TRT olduğu ışığın altında lüp ile baktıgınızda pempe renkte cok ince bir ışık gecer üst tabladan bakıldıgında her atölyecide anlamaz bilen bilir kısacası ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seni inandirmak icin nasil bi sey yapabilirim bilmiyorum ama
    Daha once forumda ahmet saracoglu nickli arkadasa zenden yardimci oldum disardaki fiyatinin 1500 tl assagisina aldim
    Pirlantada kazanilan fiyatlar oyle bi ucurum ki anlatamam

Tiffany de calisan arkadasim var 5000 dolara mal ettikleri yuzugu 60 bin dolara satiyorlar tiffany dunya markasidir ve geri gorurdugun zaman kendi tasini bile satin almiyo
    C R M performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az çok biliyorum piyasayı, 1500 tl aşağısına almanız normal ona lafım yok lâkin 3.500 tl aşağısına alamazsınız. Zen dediğiniz markanın benim gözümde gram prestiji yoktur. Tanıdıklar sağolsun. Kendi müdürleri ne yaptıklarını anlatınca bana birincil ağızdan sarsılmış olan güvenimi tazelemiş oldum.

murat86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1050 tl ye 38cm si lı taş aldım sadesinide ben cizdim nolur abuk subuk rakamlar verip 2 3 katına almayın su yüzükleri sertifikayı dert etmeyin herşey halloluyo kapalıcarsıda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni seyi soyluyoruz aslinda 6000 tl fiyati onlar veriyo 5000 e dusuyo sonucta zen bu zenin yan kurulusu blue diamond firmasi da var haberin olsun ayni mali baska isimle satiyolar abla zen pahaliysa blue diamond verelim diye muduru arkadasim 2600 tl ye aldim emin ol maliyetine aliyorum pirlantadaki kar marji kime ne saplarsam etiketine bakma kanka yuzde otuzun altina mal edip etikete yaziyolar almaya gidince aaaa bana indirim yapti oluyo
    C R M performance

serqan23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul da tektaş pırlanta beştaş pırlanta ve pırlantalı kolye konusunda bende yardımcı olabilirim. Bilindik markaların (zen atasay altınbaş vs...) fiyatlarında versace nin ürünlerini satıyorum.

Not: versacenin mücevher bölümünün türkiye Distrübitörüyüz. Ürünlerimiz orjinal versacedir.
    34 DF 2123 MEGGY COUPE
    34 BK 690 VTİ
    34 UHC 22 FİESTA S
    34 YM 0023 E46 3.18İ
    34 ECN 72 E36 3.16İ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben versace kemer istiyorum elinizde mevcut mu acaba
    C R M performance

serqan23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen iste yavrum ��
    34 DF 2123 MEGGY COUPE
    34 BK 690 VTİ
    34 UHC 22 FİESTA S
    34 YM 0023 E46 3.18İ
    34 ECN 72 E36 3.16İ

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana mazonetini verirler pirlanti diye taktirirlar burasi kapali carsi ne muhendisler geldi gecti yanlis anlama sakin beni gcen ay 1.5 karat tas geldi adamlar fiyat odedi ancak tasi makinada anladilar pirlantadan daha parlak sentetigi de cikti cok zor bi piyasa o yuzden ben bile gozumle baksam anlayamam he atasayda ne kadar dandik mal satiyomus belli oldu
    aynen kitlemek istedikten sonra her şey olur..İstanbul' da olsam uğrar görürdüm elindeki ürünü.. özetle güven önemli bu işte.
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taşından montüründen anlamam da markalı bir ürünün karşı cins üzerindeki etkisi farklı oluyor. İçindekinden çok ambalaja takılma durumu var biraz.

Yani reklamı dönen bir markanın ürününü aldığınızda eşiniz ya da sevgiliniz biraz daha değerli hissediyor.

Kısacası ürün aldığınız kişi taş eksperi değil ise anlayabileceği tek fark parlaklık olur. Eline özel bir cihaz alıp taşa falan bakacağı yok.

En fazla yapacağı yüzüğü çıkarıp ışığa tutup bakmak. (tecrübeyle sabit)

Benim anladığım büyüklüğü önemli ki % 90 ı bunu arkadaşlarına hava atmak için kullanıyor.

Sağda solda görüyorum hatun 1.55 / 50 kilo parmağındaki yüzük kafası kadar İğrenç duruyor.

Bence olay şu 10 bin verip teknik olarak iyi bir ürün de alsan karşı tarafın gözünde bu m3 ü tek kapılı 3.20 gibi görmesi demek.

O yüzden f/p olarak iki tarafı da mutlu edecek bir ürün almak mantıklı. Satayım ya da değiştireyim dediğinizde ciddi zarar ediyorsunuz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)