Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Şahsi tecrübem, kesinlikle gerçek..
Teyzemler isviçrede yaşıyor. Çok defalar gerek Bodrum'da gerek kuşadasında onlarla aynı yerlerde konaklamalar yaptım. Türkiye'den aldığım fiyatlar, onların İsviçre'den aldığı fiyatların yanına yaklaşamıyordu.
Yunanistan'a gelince, geçen sene Halkidiki'ye gittim. Gitmeden önce Türkiye'de 4 yıldızlı bir tatil köyünden herşey dahil fiyat aldım. Aldığım fiyat üzerine araç ile ulaşımı ekledim. Tesis dışında harcayacağım para için de sembolik bir ekleme yaptım.
Çıkan maliyeti Yunanistan için vize, araç sigorta, ulaşım, 4 yıldızlı otel fiyatı, beachlerde harcayacağım para, her öğlen ve akşam dışarıda yiyeceğim yemek ( her seferinde tekir, kalamar, karides, deniz tarağı, mezeler ve uzo olarak hesapladım ) masrafları ile karşılaştırdım. Üzerine de eşe dosta alacağım hediyelikleri ve bonus olarak Selanik gezisini ekledim..
Halkidiki hem çok daha kaliteli hem de bu kadar extraya rağmen daha ucuza geldi. 2 kişi 2000 TL'nin altında bir masrafım oldu. Bodrum'da bir akşam yemeğe çıksam ve tekir, kalamar, karides, rakı istesem kaç para hesap geleceğini herkes tahmin eder az çok. Ben orada 2000 TL'ye her gece dışarıda yedim, her gün beachlerde vakit geçirdim. Ege'de bir beach'e gitsem, gün içinde birşeyler içip bir de öğle yemeği yesem ne kadar fiyat gelir hayal bile edemiyorum.. Bu arada bahsettiğim beachler de öyle kumdan ibaret beachler değil. Şemsiye, yastıklı şezlong, müzik, oturduğunuz yerde 1 düğmeye basarak çağıracağınız garson, hamak vs vs gibi son derece üst seviyede beachler.. Otel kalitesine gelince Halkidiki'nin 4 yıldızlı oteli, Bodrum'un 4 yıldızlı otellerinden 2-3 gömlek üstün. Sadece otelin lükslüğü değil bahsettiğim. İnsanların sizlere bakışı, güler yüzü, ilgi alakası, bir şey istediğinizde yerine getirilme süresi.. Dolayısıyla orayla burası arasında dağlar kadar zihniyet farkı var. Türk turist çekilmek isteniyorsa, önce bu zihniyet sonra da "saplama" hevesi düzeltilmeli..