Sen yillardir yerli tatilciye uvey evlat muamelesi yap ruslara 3 kurusa tatil yaptir bize geldimi yasla dibine kadar , neymis yerli tatilci yurt disina cikmasin oldu illa anana avradina sovelim oyle cikalim yurt disina yani
Sen yillardir yerli tatilciye uvey evlat muamelesi yap ruslara 3 kurusa tatil yaptir bize geldimi yasla dibine kadar , neymis yerli tatilci yurt disina cikmasin oldu illa anana avradina sovelim oyle cikalim yurt disina yani
Hiçbir ticari kurum sattığı aynı hizmete farklı fiyat uygulamaz. Hele otelcilikte herkes aynı ODA dır. Buradaki hata yabancı turist fiyatını ölü sezon fiyatı alıp yerli fiyatını pik sezondan almaktır.
Bodrumda 1 sene yaşadım ve tesis işlettim. Sanırım cevap verebilirim. Turk turizmde en rezil bölge Bodrumdur. Ama arz-talep dengesi sebebiyle bu düzelmez. Çünkü 2 katlı yapıları sebebiyle fazla otel odası yok. Ama iç pazarın talebi de orası. Kalite düşük, fiyatlar yüksek, sezon kısadır. Bence Bodrum yerine farklı lokasyonda daha ucuza daha da kaliteli tesis bulabilirsin. Tatile karar vermeden yazarsan tesiste tavsiye ederim.
Antalya ve Bulgaristan da baktığınız otelleri yazarmısınız, denkliğine bakmak istiyorum. Ayrıca bulgaristandaki otelinize denk türkiyedeki bir kaç tesisi de buradan paylaşmak isterim
Buna cevap vermiştim
İlk kısmı doğru Ruslar yine türkiyeye gelecek, zaman yanlış. Temmuzdan sonra gelecekler.
Evet otel müdürünün biri attı bu lafı ortaya suyu bulandırmaktan başka bir şey değil. Türkiyede turizm sektoru tam anlamıyla oturmuştu. Üstelik dünyada iyi konuma geliyordu. Eleman ihtiyacı konusunda buradaki en büyük sıkıntı sezonluk iş olusu. Bir sezon çalışan adam kışın 12 aylık iş buluyor. yeni sezonda yeni ekip kurmak gerekiyor. Aslında otellerde bu sıkıntıyla uğraşmak istemiyor. Çözümü paket personel alımıyla yapıyor. yani eski personele sanabu kadar bütçe bu kadar adam diye yetki veriyor. Şef bir kaç temel eğitim verip ucuza çalıştıryor. sonraki sene yeni ekip. Evet turizm en kötü tarafı bu kötü davranışı yapan çok sayıda insan olması. Fakat bunu kapatmak için paket tur satışı yapılmadı burada yanlışınız var. Rusların gelmesi azaltılabilirdi ama piyasanın %40 ı bi anda durursa bu iyi sonuçlanmaz ve bu açığı ne arap kapatabilir. nede başka ülke. Avrupa turisti için alternatif mısır var.
Türkçe'niz çok kötü. Yanlış anlamadıysam Türk vatandaşı RAmazan Akpınar'a ait Pegas Touristik 8 şirkete sahip ve merkezi İngiltere..
Bu adam merkezini İngiltere'ye çevirmişse, verginin aslan payını oraya ödüyorsa gitsin ordan para kazansın. Bu ülkede ağlamasın. Bu adamın kişisel olarak batmasına zerre üzülmem tek üzüleceğim nokta bacasız sanayi olan turizmin gerilemesi olur.
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Şahsi tecrübem, kesinlikle gerçek..
Teyzemler isviçrede yaşıyor. Çok defalar gerek Bodrum'da gerek kuşadasında onlarla aynı yerlerde konaklamalar yaptım. Türkiye'den aldığım fiyatlar, onların İsviçre'den aldığı fiyatların yanına yaklaşamıyordu.
Yunanistan'a gelince, geçen sene Halkidiki'ye gittim. Gitmeden önce Türkiye'de 4 yıldızlı bir tatil köyünden herşey dahil fiyat aldım. Aldığım fiyat üzerine araç ile ulaşımı ekledim. Tesis dışında harcayacağım para için de sembolik bir ekleme yaptım.
Çıkan maliyeti Yunanistan için vize, araç sigorta, ulaşım, 4 yıldızlı otel fiyatı, beachlerde harcayacağım para, her öğlen ve akşam dışarıda yiyeceğim yemek ( her seferinde tekir, kalamar, karides, deniz tarağı, mezeler ve uzo olarak hesapladım ) masrafları ile karşılaştırdım. Üzerine de eşe dosta alacağım hediyelikleri ve bonus olarak Selanik gezisini ekledim..
Halkidiki hem çok daha kaliteli hem de bu kadar extraya rağmen daha ucuza geldi. 2 kişi 2000 TL'nin altında bir masrafım oldu. Bodrum'da bir akşam yemeğe çıksam ve tekir, kalamar, karides, rakı istesem kaç para hesap geleceğini herkes tahmin eder az çok. Ben orada 2000 TL'ye her gece dışarıda yedim, her gün beachlerde vakit geçirdim. Ege'de bir beach'e gitsem, gün içinde birşeyler içip bir de öğle yemeği yesem ne kadar fiyat gelir hayal bile edemiyorum.. Bu arada bahsettiğim beachler de öyle kumdan ibaret beachler değil. Şemsiye, yastıklı şezlong, müzik, oturduğunuz yerde 1 düğmeye basarak çağıracağınız garson, hamak vs vs gibi son derece üst seviyede beachler.. Otel kalitesine gelince Halkidiki'nin 4 yıldızlı oteli, Bodrum'un 4 yıldızlı otellerinden 2-3 gömlek üstün. Sadece otelin lükslüğü değil bahsettiğim. İnsanların sizlere bakışı, güler yüzü, ilgi alakası, bir şey istediğinizde yerine getirilme süresi.. Dolayısıyla orayla burası arasında dağlar kadar zihniyet farkı var. Türk turist çekilmek isteniyorsa, önce bu zihniyet sonra da "saplama" hevesi düzeltilmeli..
Klavyede yanlış olmuş. Kusura bakmayın. bazı bilgileri sonradan ekledim cümle devrik oldu.
Türk vatandaşı Ramazan Akpınara ait Pegast Turistik firması sektörün büyük bir firmasıdır. Türkiyede 1 tane oteli bulunmaktadır. Mısırdada 15, başka ülkelerde de 15 adet. Ayrıca 20 den fazla charter uçağı mevcuttur. Kendisi aynı zamanda ingiltere vatandaşıdır. Şirket merkezi de ingilterededir. Ama üst yönetim Rus ve Türk vatandaşlarıdır. Rus turizmini domine edebilen biridir. Böyle bir şirket şuan çok zordurumda ve iflası halinde yüzlerce kişi işsiz kalacak ve sektor daha fazla Rus firmalarının eline geçecek.
Anlatmak istediğim buydu, herkes e cevap yazacagım diye konudan konuya geçmişim
Bunlar beyif fakiri resmen, allah akil dagitirken bu dallamalar da armut topliyomus heralde.
Dunya kadar firma var yurt disi baglantili calisan ulkeye sirekli sicak para sokan bunlarin yetkilileri sik sik yurtdisina cikmak zorunda her seferinde o 15 tl yi oduyorlar (soverek) 100 $ yapalimis mis bak hele sen zekiye.
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
Bodrum konusunda haklısınız. Saplama köşedeki büfesine kadar işlemiş. 'bodruma geliyorsun, suya 2 tl veremiyorsan gelme' sözünü bizzat duydum. Ki suyun fiyat 50kuruştu o zamanlar. Bodrum bir rant kapısı olmuş artık. 10m2 için yıllık 80.000TL kira ayrıca 130.000TL devir parası isteyen gördüm içerisindeki mal taş çatlasın 10.000TL idi.
Bodrumu daha net anlatmak için bir örnek vereyim; Bodrumda 3* lı bir tesisi kiraladık ve işletmeciliğini yapıyoruz. 52 oda ama 2 odasından 1 inde pencere klima yok- 1 tanesi mutfak arkası koku çok fazla.
Antalya tecrübemizden sonra etrafı temizledik. gerekli hazırlıkları yaptık. tadilat eksik tvlar tamamlandı. Klimalar temizlendi gazları arızaları giderildi. Bodrumda su sorunu çok fazladır. Sahil bandında bir otel kaynaktan kendine boru hattı çekmiş. Civar otellerede su satıyordu. Alternatifi 2 günde 1 vidanjörlerle depolar doldurmak. inanın antalya bölgesinde böyle bir yer bulamazsınız.
Neyse sezon başladı yavaş yavaş misafir ağarlamaya başladık. Önce Bamtur dan 1 yetkili aradı 'yeriniz varmı ?' diye sordu. Tabi ki heyecenlandık ' var ne zaman, kaç kişi' diye sorduk. Cevap ' Bu akşam 45 kişi' Yerimiz var aslında ama 45 kişilik yemeğimiz yoktu. Gelenler bamturun kültür turu misafirleriydi. bizim konsept imiz Oda kahvaltıydı ama kendileri sabah akşam yemeği dahil, içecekler ücretli konsepti istediler. Fiyatta falan anlaştık. 3,5 saat sonra misafirler geldi. Oda dağılımını yaptık. Ücreti konuşup anlaşmamıza rağmen firma ödemedi. Rehber şahsı kredi kartıyla ödedi. Ertesi sabahta yolcu ettik. (bu kısım 1 idi)
Sonradan öğrendikki bu grubun rezervasyonu yapılan otel rezervasyonu kabul etmiş ama tesisi açmamıştı
2. kısım.
Bu gurubu yolcu ettik ertesi akşam fethiyede konaklamışlar. Orada bu konu bamtur rehberinden Anı tur rehberine anlatılmış. 2 gün sonra Anı tur yetkilisi geldi. Tesisi gezmek istediğini söyledi, gezdirdik, taleplerinden bahsetti, bizde yerine getirebileceğimizi söyledik. Bu arada şunu söylemeliyim ki Antalyadaki kendi tesimizde fethiyedeki diğer tesiste bizim bodrumdaki otelin 10 kat güzeli. Lakin bodrumun kötülüğünden adam bizim tesisi bile beğendi. Ertesi gün Anı Tur rezervasyonlar bize kaydırıldı. Gün içi oda blokaj listeleri gönderildi ve grup rehberi beni arayıp bilgi teyidi almak istedi. Aramızda geçen konuşmada, Otelde su olup olmadığını, yemek olup olmadığını, çarşafların değişip değişmediğine kadar sordu. (ve inanın bu sorular beni çok utandırdı gücendirdi)
Grup geldi yerleştirdik yemeğini yediler bodrumu gezdiler, gece rehber arkadaşla oturup sohbet ettik ve bana gündüz sorduğu soruların sebeplerini anlattı. otelciliğimden utandım, bodrumdan tiksindim.
Not: Bu arada bodrumda iş yapmak isteyen arkadaşlara şöyle bir önerim olacak. Deniz kenarı bir tesis arayacaklarına güzel bir tesis bulup Kültür turlarına verebilir. Konsept olarak Sabah akşam yemek içecekler ücretli. Önce akşam üstü gelip, yemek yiyip, dinlenip sabah kahvaltısından sonra ayrılıyorlar. saat 09:30 dan 17:30 a kadar kimse olmuyor otelde. Rahatlıkla tesisin ihtiyacları gün içinde karşılanır.
4 Kişilik aile 4 günde Uludağda 1000 TL civarı skipass ücreti verir. Bu fiyat sadece skipass. Otel, ulaşım, kayak kirası hariç. Bu sene gitme imkanı bulamadım ama seneye kesinlikle Bansko.. Yemişim Uludağı, kartalkayayı.. Kişi başı gecelik 500 TL nedir arkadaş? 1000 TL'ye geliyor çocuksuz aile için 1 gecesi. 3-4 gece kalsan yoldu kayak kirasıydı 2 kadeh bir şeydi derken 5000 TL'yi buluyor. 5000'e git isviçrede Alplerde kay.. Akıllı işi değil..
@Thracian
Açıkçası bundan sonra Türkiye içi tatillere kesinlikle sıcak bakmıyorum. Anlattığım gibi konu sadece otelin kalitesi değil, insanların ilgisi ve bakışları da geçerli. Tesis dışı konuları ise hiç saymıyorum.. Zaten Bodrum'dan kastım 2 katlı oteller değildi, çevre ilçelerdeki tatil köyleriydi. Pansiyon gibi yerlerde konaklamam. KArşılaştırma yaptırdığım yerler 2 katlı pansiyonlar değil, bodrum ilçelerindeki tatil köyleri.
Ayrıca, daha ucuza çok daha iyi bir tatil imkanım var iken neden paramla rezil olayım. Ki ben milliyetçi bir insanım, paramın ülkemde kalmasını tercih ederim. Buna rağmen koşa koşa dışarı gidiyorsam bu benim değil, beni buna mecbur bırakanların ayıbı. O kişiler de beter olsun zerre umrumda değil.
Şunu yazmayı unuttum. 2 yıl önce Mısıra gittim, Türkiyenin hem rus pazarı hem avrupa pazarındaki en büyük rakibi. Araştırma amaçlı 15 gün kaldım. 5 otelde konakladım. Ülkemizde o dönemde 1lt alkol 25 usd idi orada 2,5 usd. Personel maliyeti bizde 650 usd idi, mısırda 175 usd, oda başı kiralar sezonluk bizde 1500 usd iken orada 450 usd idi
Doğru
Ama rakam düşük
$100,000 olmalı
Otellerde çalışan kişilerinde genelde eğitimsiz olması durumuda ülke turizmini olumsuz yönde çok etkiliyor.
Önüne gelen herkesi oteline ben buna az maaş verip çalıştırırım diye alırsan olacağı budur.
Kusura bakmayında otellerde elemanların ciddi bir kısmı turistlere sarkıntılık yapıyor.
Yabancıların avantajı euronun ülkemizde maalesefki fiyatlarının yükselmesi.
Eğer yönetim bunu uygularsa tatile giden 5 kişilik bir ailenin ek olarak yaklaşık 1450-1500 "TL" ödemesi gerekiyor.
İnsanlar kafayı yemiş.
Dostum öncelikle yurtdışında yaşayan akraba sayım oldukça fazla. Arada Türkiye'ye de gelirler beraber tatil yaparız. İlk zamanlar planı yapardık ve otelle de konuşup ayırma kısmı bize kalırdı. Daha sonra farkettik ki yurtdışından AYNI dönemde kendileri rezervasyon yapmaları durumunda %25-30 luk farklar ortaya çıkabiliyor ve daha ucuza ayarlanıyor oteller. Birde yanlış anlama ama 40-50 euronun TL karşılığını hesaplayamıcak insan pek kalmamıştır. Tamam kulağa rakam olarak düşük geliyordur ama herkes bunu kaba taslak anında TL ye çevirebilir. Avrupalıların tatillerini erkenden planlayıp ucuza bilet tur alma kısmında hak veriyorum. Genel olarak bizde bu alışkanlık malesef yok.
Konu hakkinda konusmam gerekirse artik bu ulkede yasanan ve yasanacaklar zerre umrumda degil. Bizi bu durumlara dusuren her kim varsa misli misli ciksin.
Ikinci olarak konudan bagimsiz tharcian a bisey sormak iatediminstagramda beerbira diye birinibtakip ediyorum o senmisin ? Kendi yaptigi tharcian diye biralari varda
![]()
74 model sehpa...
Fiyatlara erken rezervasyonun etkisi var. Müşterinin bunda etkisi var. Ben %98 rus turist ağırlıklı çalışırım. Yerliyi de kendi çevremden tanıdığım kişilerden seçerim. Maliyet anlamında yerli turist daha maliyetlidir. daha çok iş gücü ister. orta seviye rusçam var ve tesiste misafiri ilk ben karşılarım. Kendimi tanıtırım, adımı ve ofisimi söylerim ki bir sorunda bana ulaşmaları kolay olsun. Aynısını yerli turiste yaptığım zaman inanılmaz şeylerle ilgili sıkıntı çıkıyor. Adımı bildiklerinde personelle önce samimi olmaya konsept dışında isteklerde bulunuyor. zorluyor. Ben bir turizmciyim. Ama TT ye kimseye bir ürün yada hizmet satmaya çalışmıyorum. 2016 turizm sezonun zor gececeğini. Bu zorluğun neden olduğunu, sonuçlarının ne olacağını anlatmaya çalışıyorum. masanın diğer tarafında olmanın verdiği bilgi ve tecrübeleri aktarıyorum. Kimseye yurtdışına gitme burada tatil yap demiyorum. Zira ben daha avrupa turu atmayı hedefliyorum. Yanlış gördüğüm. konu iç turizme geldiğinde Maxx Royallere bakıp, yurt dışında 3-4* tesislerin karşılaştırılmalrının insanları yanlış düşündürdüğünü söylüyorum.
Valla ben 2 kere pul almadan çıktım kimse pulu sallamıyor bile... eski pulu gösterip geçiyorum 100 dolar olunca umarım tarihli özel pullar çıkarmazlar...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Benim de aklıma bu geliyordu ama yemiyor her seferinde alıyordum.. Zaten 2 - 3 pul pasaportta duruyor, bu yaz ben de almadan eskisini kaktırmayı deneyim bakalım ne olacak..
En saçma vergilerden bir tanesi, ulan ülkeden gidiyoruz artık ne vergisi ne pulu.. Hani giriş olsa bir nebze anlarım da, giden adama ne vergisidir arkadaş..
büyük para bulursam söz bir kereye mahsus 100 dolar vericem ve gidicem bir daha gelenide miksinler küfür küfür küfür
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)