User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
84 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Askerlik hakkında

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerlik bazı şeylere engel olduğu doğrudur yapsan dert yapmasan dert. Erkenden yaptım kurtuldum ben ama onu birde bana sor derim. Alt devren değil çömezin gelene kadar askerlik zor gelir. Alt devre gelince bi nebzede olsa nefes alırsın, çömez gelince elini ayağını çekersin. Tabi şu da var normalde 3 ayda bir alt devre gelir benim 4.5 ayda gelmişti fazla yapabiliyosun bu gibi durumlar da. Eroinmanından tut psikopatına kadar gelen var türlü türlü insanlar ve hepsi verilen emirlere boyun eğiyor, eğmem diyemez kimse tabi son 2 ay dışında diyebiliriz. Disko bizim kışlada yoktu ama olan yerler var askerde verilen görevlere adaletsizlik kesinlikle oluyor yazıhaneyle aran iyiyse nöbette oynama bile yapabilirsin o derece diyim. Anıları güzeldir uykusuz kalmayı öğretiyor insana ben uykuyu çok severdim şimdi günde 5 6 saat yetiyor. İmkanın varsa kısa dönem olarak git derim...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sivilde yüzüne bakmayacağın adamlar , senden oraya 6 ay önce gidip sen gidincede sana devrecilik, sıracılık, artistlik, kışkırtma, tahrik etme vs vs vs die uzar gider elinden gelen pisliği yapacaklar herkes aynı değil tabiki ama böyle insanlarda var dayanamazsan bunlara 3 kuruşluk adamlar aynı muameleyi görür askerliğini uzatırsın askerde mantık çerçevesinde hiçbirşey olmadığı için olaylara mantıklı yaklaayım deme güzel bir görev alana kadar sıkıntı çekersin.

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1995-1996 yıllarında 18 ay olarak yaptım askerliğimi.Şimdi nedir,ne değildir bilmiyorum ama askerliğini terör bölgesinde yaparsan merak ettiğin şeylerin cevaplarının hiçbir önemi olmadığını anlarsın!

braga26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada disco artık yok aldığın ceza direk şafağına ekleniyor disiplin mahkemesi birlikler içerisindeki rütbelilerden oluşuyor artık (bir askerim birlik içinde terlikle gezdiği için 10 gün uzadı askerliği mesai saati bitmesine rağmen )

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazır konusu açılmışken bir suhalde benim olucak, bu sene ağustosda işten çıkıp tazminatımı alıp eylül ortasında da askere gitmek istemiyorum fakat tecili ne zaman bozdurmam gerekiyor ağustosta bozdurduğum için yaş ***** geçtiği için hemen alırlar mı yoksa onu ayarlama şansım olur mu çünkü işten çıkıp kafamı dinlemeden direk askere gitmek istemiyorum bilgisi olan var ise makbule geçer .
    MSPORT

zcy04 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askeriyeye veya emniyete girerken mantığı kapıda bırakacaksın.
    Uzman çavuş olmak istiyorsan da kötülemek istemiyorum ama bence olma çünkü silahın soğuğu götüne değdiği zaman bir daha mikseler bu mesleklerden çıkamazsın
    Dağlar "demirdendir" dediler. TÜRK' ün yüreği çeliktendi! Öğrettik.

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devrecilik halen devam ediyor
    Komutanların dediğini yapmak zorundasın. Elbette emirler askeri hukuk dahilinde olmalı
    görev dağılımlarında adaletsizlik var
    küfür ederler, cinayet de işlemezsin. binlerce insan bunu söyleyerek gitti, küfür ederek döndü
    haksızlığa tahammül etmez isen, discoda vakit geçirirsin. hem küfürde hem de haksızlıkta sessiz kalmayı öğrenirsin bir kaç ay içinde..
    askerde yaş değil kıdem vardır. sen daha büyüksün diye daha saygın ya da daha tecrübeli değilsin
    beklesen de değişen bir şey olmaz, yaşın ilerledikçe yaşadıkların daha ağır gelir o kadar
    Noktası virgülüne kadar doğru.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her şey şans.
    Kasım'da döndüm, ankarada yaşıyorum, acemiliği de ustalığı da ankarada yaptım, Batman'da yapam abim haklı olarak sövdü tabi de şans işte. Ben de pek rahat ve tembeldim ki acemilikte kondisyonlu olsan bile botla koşmaya alışkın olmak diye bir kavram var mı bilmiyorum.
    Şu an hala düşündükçe sinir olduğum için uzun uzun yazmamın manası yok da ülkenin haline şükredecek hale kesinlikle geliyorsun. Bu ülke böyle insanlarla böyleyse durumu çok iyi bence. Ben kendimi sabırlı zannederdim de sesine uyandığım adamı ranzanın üstünden aşağı itme raddesine gelecek kadar çıldırdığım anlar oldu malesef. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez deyip sabrettim ama ben bu halimle evimin yakınında yapmama rağmen kimseye askere git diyemem, aklı selim döneceğinin, kazasız belasız atlatacağının garantisi yok.

Bu arada dayak rütbelilerden yemezsin büyük ihtimalle. Bimer olayını herkes çok ciddiye alıyor ve 2 ay içinde cevap verip geri dönüş yapma zorunlulukları var. Ama tertipler arasındaki itiş kakış dayağa da özellikle büyük birliklerde ne kadar karışırlar şüpheli. Benim acemilikten arkadaş anlatmıştı, koğuştaki bir herif yüzünden hepsinin çarşısı kitlenince çocuğu koğuştan yamultup kovmuşlar, haklı olarak.

Ters bir şey olduğunda çavuşun tuvalet temizletir, gece ardı ardına nöbet yazarlar, kış da olsa yaz da olsa çelik yelekle nöbet fiziksel olarak da zihinsel olarak da pek zahmetli bir iş. Telefon bulundurmaktan kavga etmeye her şeyi direkt tutanağını tutup mahkemeye veriyorlar artık. Dayak yoksa yok da benim başladığım hafta uyuşturucudan dosyası olan 2 adamı direkt sürdüler, biri edirne keşana diğeri ağrıya gitti.

Küfür olarak ana bacıya küfür çoğunluk etmiyor da Allah'a kitaba sövenler vardı. Benim aklım almamıştı başta da her şeye alışabileceğin tek yer orası. Nokta yerine spor gazetesi kullanmazsan garip cümlenin bittiğini anlamaları için bir süre geçiyor.
    Asarım keserim vururum diyenlerin sonunu belirtmişler zaten. Vur, as kes, ömür boyu asker kaçağı olarak yaşamayı planlamıyorsan kimsenin umrunda değil. Mahkemeye sevk, azami 60 gün diye hatırlıyorum, askerliğin uzar, siciline işlenir, büyük ihtimalle de sürerler.
    Fazla uzun oldu kusura bakmayın.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazır konusu açılmışken bir suhalde benim olucak, bu sene ağustosda işten çıkıp tazminatımı alıp eylül ortasında da askere gitmek istemiyorum fakat tecili ne zaman bozdurmam gerekiyor ağustosta bozdurduğum için yaş ***** geçtiği için hemen alırlar mı yoksa onu ayarlama şansım olur mu çünkü işten çıkıp kafamı dinlemeden direk askere gitmek istemiyorum bilgisi olan var ise makbule geçer .

O tamamen ihtiyaç ve başvuru sayısı ile alakası. En sağlam ve temizi askerlik şubesine gidip danışmak. Artık işlemleri yapanların hepsi sivil memur. Gidip rahat rahat danışabilirsin.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla devrecilikte var sıracılıkta. Alt devreysen angarya işleri sen yaparsın üst devreler canı istediginde gece kogusa basar cekersin. Ben devrecilik görmedim ama yaptım mecbur yapıyorsun cok iyi bişey.

M3yener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan askedeyim en iyi askerliğin diyolar ya hakkaten o moddayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece ilk entry'i okuyarak şunları söyleyebilirim. 24 yaşında kısa dönem olarak 2013 yılında askere gittim. Devrecilik gittiğin bölgeye, şehre, komutanlığa, karargaha, bölüğe göre değişir. Askerlik yaptığın yer gözden ne kadar uzaksa o kadar rahat askerlik yaparsın, komutanlar rahat çarşıya çıkamadığından veya çıksan keyifli vakit geçiremeyeceğinden biraz daha müsamalı davranabilir. Ben askerken telefon yasaktı fakat komutanım bölük içerisinde beni bulamadığında cepten arardı. Kesinlikle askerlik bölgesi ve komutanlığa bağlı bu durum. Yüzbaşı yazıcısıydım ki aynı zamanda bölük komutan vekiliydi kendisi.

"Amelelik yapmaya gitmiyorum" dediğinde şöyle bir durum var. Sen ne olarak girersen gir, senden bir gün önce ya da bir saat önce bölüğe teslim olan asker arkadaşın senden kıdemlidir. Bir gün deyip geçme o bir gün şafak doğan güneş dediğine ömründen gitmediğinde anlıyorsun. Hiçbir rütbeli (omuzda veya kolda rütbesi olsun farketmez) senden insanlık onuruna ve askerlik vazifesine yakışmayacak bir şey isteyemez ya da emredemez. Sabah 8 - Akşam 5 mesai saatleri haricinde ve kişisel gayesi için sana bir emir veremez. Şikayet edebilirsin. Mesela mesai saatleri içinde komutanın geldi. Git BÖLÜK terzisinden üniformamı getir, şeklinde bir emir verdi. Bölük içerisinde olduğundan seni zorlayacak bir durum yok. Mesai saatleri içinde ve askeri üniforma olduğundan senin bunu getirmemen MÜMKÜN DEĞİL. Tek bir çıkış yolun var o da bu emri veren komutandan daha rütbeli veya kıdemli bir komutan tarafından "senin x yere gönderilmemen" şeklinde bir emir almış olman. Bunu da terziye gönderen komutanına izah ettiğinde seni yine göndermek isterse paşa paşa gider, sonra "gitmeyeceksin" diyen komutanına tekmil verirsin, bilgilendirirsin.

Askerde mantık aranmaz sözü kesinlikle doğru. 4.000 yıllık bir ordu düşün, kurucusu Mete Han. Bu süre içerisinde o kadar öğrenmeye kapalı, o kadar beceriksiz, vasıfsız, günümüzde eğitimsiz ve 2+2 sorusuna cevap veremeyen ya da kuma kalas dikemeyen kişiler oluyor ki sana mantıksız gelen emin ol başkası için hayat kurtarıcı oluyor. Düşün ki takım çavuşuyum ve eğitim yaptırıyorum bölüğe yeni gelenlere. Mühimmat bölüğü olduğu için eğitimler önemliydi. Elektrik ile ilgili bir sorun olmaması için mutfak personeline "TORNAVİDA" kullanmayı öğrettim. Evet doğru okudunuz bildiğin tornavida. Tebessüm ettiniz farkındayım ama cidden kullanmayı bilmeyen var Hatta daha komiği ise bölümü elektrik olan uzman çavuşun bu bildiğin standart tornavida yüzünden çarpılmasıydı.

İlk gününüzden son gününüze kadar kesinlikle "her şeye atlamayın" Bu kritik konu. İlk ya da ikinci gün size bir uzman ya da astsubay gelip "Tanka binmek isteyen var mı? 5 kişi lazım" dediğinde el kaldırır ya da koşa koşa gidip ben binicem amca dersen soluğu 150 kişilik tuvaleti paspaslarken yıkarken alabilirsin (tabi burnun faal kalabilirse) Bu durumları bildiğimden "Helikoptere 2 kişilik yer var" sorusuna el kaldırıp "Komutanım neresi temizlenecek?" diye gidip gönüllü oldum. Sen ayrıl şöyle kenara dedi sağolsun. Bir kere bile paspastır, patates soymaktır vs vs angarya iş yapmadım. Heyecanla atlayan arkadaşlar vardı 3 katlı yatakhaneyi komple su+sabun kombosuyla paspaslamak zorunda kalmışlardı.

Kısaca askerde uyanık olmak ve cin olmadan adam çarpmamaya çalışmak esas bence. VE HER NE OLURSA OLSUN VERİLEN EMRİ YERİNE GETİRMEK EN EĞLENCELİSİ Emir aldığında yerine getir, uygula. Sonra hata çıksın biri desin "Yiğit niye böyle yaptın yanlış olmuş mu?" İşte sonraki cümle çok vurucu "Ama Hamdi Yüzbaşı böyle emretti komutanım...."
    ....
    ...
    İşte o noktalı olan yerlerde sana fırça atmaya kalkan komutan eğer düşük rütbeliyse susar hıı tamam o öyle dediyse vardır bir bildiği afferim Yiğit der. Eğer yüksek rütbeliyse sorarım ben o Hamdi'ye der ve gider. Sorumluluk sıfır. Rakamla 0.

Ama kendi başına iş yaparsan kim dedi sana bunu yapmanı diye sorulduğunda eeee ııııı şey dersen lafı da yerine göre azarı da belki küfrü de işitirsin. Yaptığın kabahatin büyüklüğüne göre muhtemel şeyler bunlar.

Konuyu şöyle nihayete erdiricem. Şu an belki de gitmek istemediğin o asker ocağından çıkarken, bir daha hayatın boyunca oraya giremeyeceğini ve yatağında ranzanda yattığını düşününce çıkarken bir fena oluyor insan. Kendini korkutma. Geyikleri muhabbetleri sağdan soldan duyduklarını unut. Orayı 6 ya da 12 ay'lık zorunlu bir iş veya staj gibi gördüğünde işler çabucak çözülüyor. Kimse "Ulan x gelse de burnundan getirsem askerliği" demiyor. Herkes işini yapmanın peşinde.

p.s. 1-Baba ocağı 2-Peygamber ocağı(asker ocağı)
    2'sinde de uykunun yeri başka ama askerde uyuduğum gecede 2-3 saatlik uykuyu 27 yaşındayım başka yerde alamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladığım kadarıyla uzun dönem yapacaksın. Zorunluluğun olmadığına göre senenin yarısından fazlasını Fransa'da geçiriyorsun ama çalışmadığın için komple bedelliye girmiyorsun.

Kim ne derse desin, gitmeme imkanın varsa gitme. Ha, bir kız sevdin kızın babası askerlik yapmadan vermem dedi (Fransa'da Türk bulacak kadar tembelsin belki ) o zaman birşey diyemem. Sorumluluk almayı öğrenmezsin askerde, sadece ve sadece uyum sağlayan bir yapın yoksa (bana yan bakanı keserim dayanamam gibi) onu törpülersin öpe öpe. Çıktığında gene aynı, hele askerlik sonrası rehavet ile daha da beter olur. (psikolojin bozulmazsa) Fransa'da görmediğin uyuşturucuyu görürsün. Ülke insanını gerçekten tanırsın. Bundandır ki gidenlerin çoğu vatan millet sakarya üçgeninden çıkar. Çıkmayana da saygı duyarım.

Disko kalktı, geri kalanlar duruyor. İlla gidicem dersen, önceden spor yapmanın çok faydası olur, özellikle koşu-şınav ve barfiks. Uzun dönem için yazıcı vs olmak adına excel ve bilgisayar bilgini kuvvetlendir. Her işe atlama meselesi aslında çok göreceli, komutanların insan ise atlaman avantaj sağlar, ama insanlıktan kopmuş ise dedikleri gibi kaç. Zaten askerlik en çok kaçmayı ve yatmayı öğretiyor.

Ekstra ipucu: "Hayırdır?" kelimesi ana bacı küfrüne eş değerdir.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diğer mesajları okumadan yazıyorum.
    Kafadan bu düşüncelerle gideceksen sakın gitme askere. İmkanın da varken parasını ver bedelli yap. Gidersen çok sıkıntı çekeceğin muhakkak. Zira anladığım kadarıyla bir hayli önyargılısın bazı durumlara (devrecilik vb.) karşı. Askerlik sabır işidir. ''Ben yapmam, bana yaptıramazlar'' diye bir durum olmuyor yani.

Bu düşüncelerle askerliğini sağlıklı bir şekilde tamamlaman çok zor. Ya kendini alıştır ya da gitme dediğim gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence askerlik her erkegin kesinlikle yapması gereken bir görev. çok şey katıyor hayata dair. kötü insanlar tanıyorsun iyileriyle karşılaşıyorsun döndügünde dahada olgunlaştırıyor insanı.

cok istedim doguda askerlik yapmayı ama kısmet olmadı mersinde yasayanlar bilir sahil mart ıotelin yanında yaptım askerligimi sortla parmak arası terlikle. askere gidenen kadar yüzme bilmiyordum ögrendim askerde :

sıracılık bence olması gereken birşey. hayatta öyle degilmi bir şirkette direk olarak 20 yasında müdür olarakmı baslıyorsunuz. ayagını kaydırmak isteyenler karaktersizler calıştıgınız yerde yokmu var karaktersiz üstlerini olanlar yokmu calıştıgı yerde ya amk ben daha çalışmayacagımmı diyorsunuz. askerlikte böyle birşey. 13 ay kademe komutanına kızdım sövmedim ama en üst devre olunca birgün sabaha kadar sohbet ettim kendisiyle hak verdim. 20 yasında 22 er 5 rütbelinin bütün sorumlugugu üstünde herkesi memnun edemez onunda hesap verdigi üstleri var.

parasını ver gitme diyenlere bence aldırış etme git adam gibi yap döndügünde anlayacaksın dedigimi.

bu arada yasada askerlikten sogutma diye bir suç var dikkatli yazın bence.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu devirde imkanı olup (bedelli gibi) asker olmak gereksiz. O vatan millet sakarya olayları yok emin olabilirsin.
    Zira yapılan şey maalesef ki rütbeli / üst devre vb kişilerin egosunu tatmin etmekten öteye geçmiyor.
    Alacağın eğitim (Komando okulları hariç) eziyetten öteye geçmez, sana yeni bir şey öğretmez.
    Burada kimse sana şöyle böyle diyemez, Her kışla / başındaki her komutan = farklı bir askerlik demek.
    Şuna da çok kızıyorum askere gidince düzelirsin muhabbeti dönüyor, 20 li yaşlarına gelmiş adam öncesinde dağılmış ise askerlik onu düzeltmez.

Askerliğin öğreteceği tek şey istediğin anda ulaşabileceğin şeyleri özletmesi ve kıymetini daha da iyi bilmeni sağlaması. Gerisi hikaye.

Forumda 100 kişiye sorsan 100 farklı askerlik tanımı yapar sana. Nacizane tavsiyem yazdığın mesajdaki kafa yapısı ile gitme. Çok ezerler.

Dışarıdaki hayat ile askerlik hayatı çok ayrı durumlar. Bence herkes yapmalı ama imkanım olsa bir daha gider miyim ? Sanmıyorum açıkçası.

Yaşadıklarım, gördüklerim çok yıpratıcı şeylerdi. 327. Dönem Suriye sınırında karakol komutanlığı yapmış birisi olarak yazıyorum bunları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigit06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece ilk entry'i okuyarak şunları söyleyebilirim. 24 yaşında kısa dönem olarak 2013 yılında askere gittim. Devrecilik gittiğin bölgeye, şehre, komutanlığa, karargaha, bölüğe göre değişir. Askerlik yaptığın yer gözden ne kadar uzaksa o kadar rahat askerlik yaparsın, komutanlar rahat çarşıya çıkamadığından veya çıksan keyifli vakit geçiremeyeceğinden biraz daha müsamalı davranabilir. Ben askerken telefon yasaktı fakat komutanım bölük içerisinde beni bulamadığında cepten arardı. Kesinlikle askerlik bölgesi ve komutanlığa bağlı bu durum. Yüzbaşı yazıcısıydım ki aynı zamanda bölük komutan vekiliydi kendisi.

"Amelelik yapmaya gitmiyorum" dediğinde şöyle bir durum var. Sen ne olarak girersen gir, senden bir gün önce ya da bir saat önce bölüğe teslim olan asker arkadaşın senden kıdemlidir. Bir gün deyip geçme o bir gün şafak doğan güneş dediğine ömründen gitmediğinde anlıyorsun. Hiçbir rütbeli (omuzda veya kolda rütbesi olsun farketmez) senden insanlık onuruna ve askerlik vazifesine yakışmayacak bir şey isteyemez ya da emredemez. Sabah 8 - Akşam 5 mesai saatleri haricinde ve kişisel gayesi için sana bir emir veremez. Şikayet edebilirsin. Mesela mesai saatleri içinde komutanın geldi. Git BÖLÜK terzisinden üniformamı getir, şeklinde bir emir verdi. Bölük içerisinde olduğundan seni zorlayacak bir durum yok. Mesai saatleri içinde ve askeri üniforma olduğundan senin bunu getirmemen MÜMKÜN DEĞİL. Tek bir çıkış yolun var o da bu emri veren komutandan daha rütbeli veya kıdemli bir komutan tarafından "senin x yere gönderilmemen" şeklinde bir emir almış olman. Bunu da terziye gönderen komutanına izah ettiğinde seni yine göndermek isterse paşa paşa gider, sonra "gitmeyeceksin" diyen komutanına tekmil verirsin, bilgilendirirsin.

Askerde mantık aranmaz sözü kesinlikle doğru. 4.000 yıllık bir ordu düşün, kurucusu Mete Han. Bu süre içerisinde o kadar öğrenmeye kapalı, o kadar beceriksiz, vasıfsız, günümüzde eğitimsiz ve 2+2 sorusuna cevap veremeyen ya da kuma kalas dikemeyen kişiler oluyor ki sana mantıksız gelen emin ol başkası için hayat kurtarıcı oluyor. Düşün ki takım çavuşuyum ve eğitim yaptırıyorum bölüğe yeni gelenlere. Mühimmat bölüğü olduğu için eğitimler önemliydi. Elektrik ile ilgili bir sorun olmaması için mutfak personeline "TORNAVİDA" kullanmayı öğrettim. Evet doğru okudunuz bildiğin tornavida. Tebessüm ettiniz farkındayım ama cidden kullanmayı bilmeyen var Hatta daha komiği ise bölümü elektrik olan uzman çavuşun bu bildiğin standart tornavida yüzünden çarpılmasıydı.

İlk gününüzden son gününüze kadar kesinlikle "her şeye atlamayın" Bu kritik konu. İlk ya da ikinci gün size bir uzman ya da astsubay gelip "Tanka binmek isteyen var mı? 5 kişi lazım" dediğinde el kaldırır ya da koşa koşa gidip ben binicem amca dersen soluğu 150 kişilik tuvaleti paspaslarken yıkarken alabilirsin (tabi burnun faal kalabilirse) Bu durumları bildiğimden "Helikoptere 2 kişilik yer var" sorusuna el kaldırıp "Komutanım neresi temizlenecek?" diye gidip gönüllü oldum. Sen ayrıl şöyle kenara dedi sağolsun. Bir kere bile paspastır, patates soymaktır vs vs angarya iş yapmadım. Heyecanla atlayan arkadaşlar vardı 3 katlı yatakhaneyi komple su+sabun kombosuyla paspaslamak zorunda kalmışlardı.

Kısaca askerde uyanık olmak ve cin olmadan adam çarpmamaya çalışmak esas bence. VE HER NE OLURSA OLSUN VERİLEN EMRİ YERİNE GETİRMEK EN EĞLENCELİSİ Emir aldığında yerine getir, uygula. Sonra hata çıksın biri desin "Yiğit niye böyle yaptın yanlış olmuş mu?" İşte sonraki cümle çok vurucu "Ama Hamdi Yüzbaşı böyle emretti komutanım...."
    ....
    ...
    İşte o noktalı olan yerlerde sana fırça atmaya kalkan komutan eğer düşük rütbeliyse susar hıı tamam o öyle dediyse vardır bir bildiği afferim Yiğit der. Eğer yüksek rütbeliyse sorarım ben o Hamdi'ye der ve gider. Sorumluluk sıfır. Rakamla 0.

Ama kendi başına iş yaparsan kim dedi sana bunu yapmanı diye sorulduğunda eeee ııııı şey dersen lafı da yerine göre azarı da belki küfrü de işitirsin. Yaptığın kabahatin büyüklüğüne göre muhtemel şeyler bunlar.

Konuyu şöyle nihayete erdiricem. Şu an belki de gitmek istemediğin o asker ocağından çıkarken, bir daha hayatın boyunca oraya giremeyeceğini ve yatağında ranzanda yattığını düşününce çıkarken bir fena oluyor insan. Kendini korkutma. Geyikleri muhabbetleri sağdan soldan duyduklarını unut. Orayı 6 ya da 12 ay'lık zorunlu bir iş veya staj gibi gördüğünde işler çabucak çözülüyor. Kimse "Ulan x gelse de burnundan getirsem askerliği" demiyor. Herkes işini yapmanın peşinde.

p.s. 1-Baba ocağı 2-Peygamber ocağı(asker ocağı)
    2'sinde de uykunun yeri başka ama askerde uyuduğum gecede 2-3 saatlik uykuyu 27 yaşındayım başka yerde alamadım.
    Söylediklerinizi sonuna kadar okudum, yazınız beni çok etkiledi doğrusu
    Şu anda askerliği mükemmel bir fırsat olarak görüyorum, birde 3 sayfalık tüm yazılanları bütün okuyunca asgerlik dahada bir güzel geldi.
    Benim biraz sorumsuzluk huyum var, ailemde biraz şikayetçi aslında bu huyumdan.
    Asgerlik dönüşü kesinlikle sorumluluk duygun olur, hayatın ciddi manada olumlu yönde düzelir diyenler oldu.
    Geçenlerde bir arkadaşım askerden geldi, pek sevmezdim kendisini yani biraz şimarık bir arkadaştı.
    Oğlan kuzu gibi olmuş
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar abilerim kardeşlerim;
    Konu askerlik olunca forumun tecrübesine dayanarak sizden yardım istiyorum, fikirleriniz benim için çok önemli
    Askerlik kapıya dayandı, bildiğiniz üzere yurtdışında yaşıyorum.
    Bendede küçüklükten beri bir askerlik hevesi vardı, birde "Uzman Çavuş" olmak istiyordum ama nasip olmadı.
    Ben askerlik yapmayı çok istiyorum ama yakın arkadaşlarım buralar bildiğin gibi değil diyorlar.
    Hele birde son zamanlarda duyduğum devrecilik vb işler canımı sıkmaya başladı.
    Aklıma takılanlar özellikle bunlar;
    -Devrecilik hala devam ediyormu
    -Bizden bir üst rutbenin her dediğini yapmak zorundamıyız
    -Görev dağılımlarında adaletsizlik varmı
    Tecrübeli abilerim birde en çok takıldığım mevzu küfür mevzusu, zira karşıdaki kişinin rutbesi farketmez ağır bir küfür ederse "kesinlikle ve kesinlikle" cinayet işlerim.
    Birde benden küçük olmasına rağmen bir üst diye artislik yapmaya kalkarsa dayanamam kesinlikle.
    Ve en önemlisi bana karşı veya başkasına karşı haksızlığı kesinlikle tahammül etmem.
    Ben oraya asgerlik yapmaya gidiyorum sonuçta amelelik yapmaya değil.
    "Yakın zamanda asgere gitmiş-giden vb abilerim varsa yardım edebilirmi şu anda asgeriyede durumlar nasıl, gitmelimiyim yoksa biraz daha bekleyeyimmi???
    doğuya güneydoğuya düşersen ölme riskin yuzde % 60 imiş.
    devreciliği boşver ben bu varan için ölürüm diyorsan git
    yoksa gitme yada yazı tura at sana kalmış.

ben 15 ay yaptım her seferinde sözdüm.

çanakkale gibi bir kafada gidersen hüsrana uğrarsın.

savaş yok güya dersin ama savaştan beter ne zaman ne olacağı belli olmayan bir yere düşersen psikolojik bulanıma girmen muhtemel.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)