User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
92 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Einstein 100 yil once soyledigi teori kanitlandi.(Karadelik carpismasi)

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu siyasete bağlamak istemem ama gerçekten öyle saçma sapan şeylerin peşindeyiz ki kendimi tutamıyorum
    En kolay örnek yıllık 5.7 milyar yetmemiş
    http://t24.com.tr/haber/diyanete-57-...tenecek,306501
    Bu kadar paraya rağmen yön bulamayacak kadar gerideyiz
    http://www.milliyet.com.tr/muhendisl...78/default.htm

Neyse yol yapmışlar gerek yok karadeliğe
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyaset konusunda "kesinlikle ve kesinlikle" haklısınız. Söyleyeceğimiz çok şey var aslında ama sonra konu bilimden çıkıp "yol" konusuna geliyor.
    Ama siyaset olmadan cevap vermekde imkansız gibi birşey. Onca milletden alınan paranın hangisinin sanata-bilime harcandığını gördünüz???
    Hatta cari açık bile veriyoruz.
    Japon"lar evin içinden yol geçiriyo bizimkiler yol kavgası yüzünden birbirini öldürüyor. Bence tek sorunumuz insanlardaki eğitim eksikliği.
    Ülkemizde köşebaşlarındaki kekoları gördüğümüz sürece ülkemizde bilim gelişmez. Bunu ciddi manada söylüyorum ülkemizdeki eğitimin geliştiğini bu kekolar sayesinde anlayabilirsiniz. Zira hangi mahallede keko daha azsa o mahalle daha gelişmiştir.
    Öncelikle Ülkemizde bilimin gelişmesi için "destek" olması lazım.
    Ülkemizde nice şampiyon sporcuların sırf sponsor bulamadıkları için turnuvalara katılamadıklarını düşünürsek bilimin ülkemizde gelişmesi çok zor.
    Bu arada bu haberi görünce bilime bakış açım değişti

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliDogukan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle haklısın..Lakin olaya siyaset karıştırmadan cevaplama şansın var mı şu sorumu.Bilimde neden çok geriyiz ? Hatta sorumu şöyle genişleterek sorayım.İslam ülkeleri neden hep 3. dünya ülkesi konumunda ve gelişmemiş ? Ben de sevmiyorum ama napalım,var işte..
    fazla uzatmadan kisaca soyle sorunuza cevap vereyim:Suanki durum tamamen islamin yanlis yorumlanmasi ve yanlis uygulanmasidir kesinlikle arastirmis okumus birisi olarak söylüyorum gercek islam bu degildir.
    Gercek islamda , islam bilime engel degil aracidir
    Gecmiste gercek islami yasayan ve bilime yon vermis birsuru alim bulunmaktadir
    örnek vericek olursam;Cabir Bin Hayyan,Biruni,Farabi,Ibni-Sina,Kindi,Ömer Hayyam,fikirleriyle ilime yön vermis Mevlana ve bircogu gercekten dünyaya bilime yön vermis insanlardir
    Suan ki fesatlik , cahillik , fitnecilik hicbiri gercek islamla uzaktan yakindan alakasi yoktur.Acikca söylüyorum suan dunya üzerinde kabul edilen islam anlayisina ve müslümanliga ben inanmiyorum

Suanda islam kurallardan olusan düsünmeyi , arastirmayi engelleyici bir inanis olarak gözüküyor
    Gercek islam bu degildir gercek islam bireyi düsünmeye sorgulamaya yönlendirir.Bunun da en büyük ornegi ömer Hayyamdir düsüncesiyle neredeyse bütün tabulari yikmistir
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fazla uzatmadan kisaca soyle sorunuza cevap vereyim:Suanki durum tamamen islamin yanlis yorumlanmasi ve yanlis uygulanmasidir kesinlikle arastirmis okumus birisi olarak söylüyorum gercek islam bu degildir.
    örnek vericek olursam;Cabir Bin Hayyan,Biruni,Farabi,Ibni-Sina,Kindi,Ömer Hayyam,fikirleriyle ilime yön vermis Mevlana ve bircogu gercekten dünyaya bilime yön vermis insanlardir
    Suan ki fesatlik , cahillik , fitnecilik hicbiri gercek islamla uzaktan yakindan alakasi yoktur.Acikca söylüyorum suan dunya üzerinde kabul edilen islam anlayisina ve müslümanliga ben inanmiyorum

Suanda islam kurallardan olusan düsünmeyi , arastirmayi engelleyici bir inanis olarak gözüküyor
    Gercek islam bu degildir gercek islam bireyi düsünmeye sorgulamaya yönlendirir.Bunun da en büyük ornegi ömer Hayyamdir düsüncesiyle neredeyse bütün tabulari yikmistir
    +1 (10 karakter)

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ilk defa teknik bir haber tebrikler.

siyasete girmeyin arkadaslar bizim tek yaptigimiz sey tunel kalip, faraday kafesi elektro manyetik dalga emici dandik beton yiginlari
    Built to fall....

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    islam filan hic acmayalim o konulari, mesajlari silerim...
    Adamlar antibiyotigi buldu belki 1,5 milyar insanin hayatini buldu, biz oooooo bir tane adam varmis da kitap yazmis daa 650 yilinda , onemliymis de Dogru durust hic birsey yok ortada anca hikaye..

adamlar anesteziyi buldu da ameliyat yapabiliyoruz, MR i buldular da teshis yapabiliyoruz. Asilari buldular veremden su ciceginden ölmüyoruz. Hücre bakteri virüs tanımını adamlar yapmış. Koca islam dünyası kocaman bir sıfır ne yazık ki.
    Built to fall....

emrah-ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türk insanının %70 nin bilime bakış açısı abi gavur yapıyor yaa` sınırlı bir türlü ilerleyemedik.
    PERFORMANCE GARAGE
    12.1:1 Cr Ek4 Civic V-TEC VTİ

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede sarı mikrofon da Einstein fotoğrafı gösterildiği zaman Nejat Uygur diyen var neyi tartisiyorsunuz
    Livestrong

Bring Out Gimp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Dostum sana bişey söyleyeyim mi; Maalesef gerçek İslam bu.
    Gerçek Hristiyanlığı da söyleyeyim mi; Ortaçağda hakim olan, "bunun içine cadı kaçmış" anlayışı da gerçek Hristiyanlık.

Bazı şeyler yarım olmaz. Yarım hamilelik olmaz mesela. Ya hamilesindir ya da değilsindir.
    Ya kadere inanırsın, ya da inanmaz ve olaylar ve sonuçlarının nedenlerini araştırırsın.
    Yağmur ve rüzgar işine büyük meleklerden Mikail bakıyor dersin veya bunun atmosferik bir olay olduğunu bulursun.
    Ya Allahın suyu dersin ya da H2O.
    İnan ki birileri kadere inanmaktan vazgeçtiği için, Hristiyanlığı kilisenin içine hapsettiği için bugün bu kadar ilerlemiş bir dünyada yaşıyoruz.
    Kaç bin yıl sonra cep telefonu üretebilirdi İslam topluluğu? Kaç bin yıl sonra cep telefonu üretebilirdi Hristiyan topluluğu?

Gerçeksin değil mi sen. Ben de gerçeğim. Bu yaşanan İslam da emin ol gerçek. Şimdiki zaman herşeydir.
    Ayrıca; İbn-i Sina müslüman olarak ölmedi, yeniden dirilmeyi ve öbür dünya kıyamet gibi kavramları reddetti.

Uur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu farklı yerlere gitmiş.

Bu sesi daha önce uzayın sesi kaydedildi diye bize dinletmişlerdi hattta başka bir zamanda bigbang zamında patlamanın sesi de buydu
    yemesinler bizi zaten herkes tarafından kabul gören hatta buna göre uydu fıralatan bir dünyadan bahsediyoruz. En son pluton giden gözlem aracını bu şekilde hızlandırmadılar mı ?

Karadelikleri açıklayamadıkları sürece benim açımdan bir önem kazanmıyor. Karadeliklerin oluşma sebebi gezegenlerin kendi kendini çekmesi değil mi?
    Nasıl oluyor da ışığı bilr bükebiliyor bir gezegen büyüklüğünde kütle?
    Kütlenin büyüklüğü çekime etki ediyordur ama sadece bu değil bu belli onu versinler bize

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında einstein bunu 1919 yılındaki bi güneş tutulmasında gözlemlemişti. Yani cisimlerin uzay-zaman düzlemini büktüğünü. Ama tabi sadece güneşin arkasında kalan yıldızların olması gerekenden farklı yerde gözükmesini gerektiğini düşündüler, güneşin kütlesinin uzay zaman etkisini hesaba katarak. Yer değiştirmeye tam doğru hesaplıyamasalarda güneş tutulması esnasında güneşin arkasındaki yıldızları farklı yerde görmüşlerdi. Ama bu adamlar tam olarak olayın iç yüzünü tespit edebilmiş cidden helal olsun demek lazım. uzay zamandaki dalgalanmayı tespit edebilmek bundan veriler alabilmek çok önemli bi kapı açabilir evrenin işleyişi ile ilgili.
    Everyday I ** çapuling...

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilime ilgi duyanlar Emin Çapa nin su konusmasina ve diger konusmalarini izleyebilir.

https://m.youtube.com/watch?v=__yTofXY-Kg
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu kadar muhteşem şeyler olurken sadece izleyici olmak çok acı verici.
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tübitak gitsin bunlara destek versin anca https://arabalisozluk.com/trafik-kaz...ek-enfes-bulus

Bırakalım gençler bu işi, ne boyumuz uzuyor, ne yeni bir şey üretebiliyoruz. İşim gereği gavur kardeşlerimle bol bol iletişim içindeyim, adamlar bulunduğumuz durumla goy goy yapıyorlar. Helal olsun diyorum, ben artık olaya ülke ülke bakma taraftarı değilim, hepimiz dünya insanıyız. Kürt, alev, türk küçük ve gereksiz mevzular, hepimiz bu dünya'yı paylaşıyoruz bu daha güzel bir terim bence..
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

adyge_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye Cumhuriyetinde medya bu kadar saçma sapan hal almış ki geleceğe dair hiçbir şey bekleyemiyor maalesef insan...Tüm kanallar evlilik programlarıyla dolmuş,kadın erkek ilişkisi üzerine bir ton program var,bir haber sitesine giriyorsun erotik siteden bir farkı yok! Gerçekten kendi adıma konuşuyorum gelecek için ürküyorum.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Sadece ulkemizi suclamayin bu dunyanin ortak sorunudur.

Medya ve muzik sektoru vasitasi ile yapilan beyinlerin bombos hale getirilmesinin, hayatin sadece seks, para denklemi uzerine donmesini saglayan global zihniyetin sonucudur.

Ornek son 15 yilda gelisen en buyuk olaylardan birisi Poincare Konjekturu'nun cozulmesiydi. Ancak kimse bilmiyor. Bulan adam Grigori Perelman'in kimse yuzune bile bakmadi dunyada.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman

Yüz yıldır çözülemeyen ve dünyanın en büyük 7 probleminden biri sayılan Poincaré önermesini 2002 yılında çözen Rus matematikçi, çözümünün 4 yıl sonra 2006 yılında kabul görmesinden ve de bu fazla gecikmeye neden olan ABD'deki bazı meslektaşı matematikçilerden gerekli saygıyı görmediğiden onuru kırıldığı için 1 milyon dolar para ödülünü ve matematiğin Nobel'i olarak kabul edilen Fields Ödülü'nü reddetmiştir.

St. Petersburg'daki Steklov Enstitüsü'ndeki görevinden istifa ederek kayıplara karışan Perelman'ın, psikolojik olarak zor bir dönemde olduğu matematikle ilişkisini kestiği belirtiliyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiye'de bilimin gelişememesinin nedeni tubitak gibi bilim kuruluşlarının yöneticileri ve üniversite rektörlerinin seçilmiş hükümet tarafından belirlenmesi. hükümete yandaş olmayan birini tubitak'ın başına geçirmezler. hükümete yandaş olan biride bilim yapacak kapasiteye sahip değildir. hükümetin ülkenin tüm kurumlarına kimin geleceğini belirlemesi tüm kurumların cahiller tarafından yönetilmesi demektir. hükümet cahil adamlar topluluğudur, çünkü halk tarafından seçilmiştir ve halk cahildir. dolayısıyla kendi gibi cahil olanı seçer. bu cahil hükümette tüm atadığı cahilleriyle birlikte ülkede bilim yapılacak ortamı sağlayamaz. tabi birde eğitim tarafı var bu işin. cahil hükümetin yaptığı cahil eğitim politikaları bilim adamı yetiştirebilecek seviyede olmadığı için kafası çalışan adam yetişmez bu ülkede. arada kendi çabasıyla bir yerlere gelebilmiş istisna adamlarında ayağına basılır, yurt dışına gitmek zorunda bırakılırlar. bilimi geçte olsa ucundan yakalamanın bişeyler yapmaya başlamanın yolu eğitimi adam etmek, kurumlar arası kuvvetler ayrılığını sağlamak ve üniversiteleri ve bilim kurumlarını özgürleştirmek. bunları yapmadan bilimden bahsetmeye bile gerek yok

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Birbirini çekememezlik her yerde adamı matematiğe küstürmüşler
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)