Bu önünü göremediği için sisi yakan arkadaşlar, 124 falan mı kullanıyor :D far ayarlarınızı kontrol ettirin bence.
Printable View
Bu önünü göremediği için sisi yakan arkadaşlar, 124 falan mı kullanıyor :D far ayarlarınızı kontrol ettirin bence.
yeni türeyen xenon yerine led farlar nasıl trafikte göz alıyor mu ?
Cakma zenonları normal merceksız farlara takanlar...
Far ayarını yaptırmayanlar,bılmem kac bınlık lumenı olan farı ayarsız sekılde yakanlar.
Çin keranesı gıbı onde ne varsa yakanlar.
Arka sıslerı ne bokk yedıgı belırsız dıye acanların TOPUNA kufuru basıp uzunları dayıyorum arkadas!
Nedır amac? Ha soylesın bırı bana,anlayım....
ARka sıslerı acınca 5cm buyuyorsa,bende acayım?
Goz almakdan baska ne ıse yarar?Asırı sıslı havada emınım acmaz bu LAVUKLAR!
On sıslerı neden acarsın sehır ıcınde?Zaten her yer aydınlatma ve araclarla dolu?
Hatta sadece sıslerı acarak gezmenın mantıgı nedır? Daha fazla goz almak mı?
YAda ınsanlar sıze hayranlık mı duyuyor?Vayyy,arabası sekıl olmus falan mı dıyorlar?
Kızlar"aa sıs farlarını acmıs,dur suna hemen vereyım" mı dıyor?
Emın ol,begenen de senın gıbı cahıller....
Karsındakıne ve arkandakıne rahatsızlık vermekten baska HICBIR ıse yaramıyor,emın ol buna...
Yapma,ınsanların gozune tecavuz etme,rahatsızlık verme. Emın ol,daha huzurlu olucaksın....
Sırf bu tıpler yuzunden,gunluk kullandıgım araca Sıslere ve uzunlara led taktırıp,havaya kaldırttım....
Arka sis acık gezmek, evet diger sürücüler için ciddi derecede rahatsız edici bir durum
Ama ön sislerin nesi rahatsiz edici anlayamıyorum? Zaten sis farının amacı direkt en kısa mesafede yeri aydınlatması ve bu sayede serit takibi yapılmasını saglaması.
Ha tabi sis farına xenon takıp gezenlerinki rahatsız edici oluyor.
güzel uygulama aslında (:
Gorusun acık oldugu zaman acılan sıs farları,ısıgın dagılma alanı cok dar oldugundan,asırı parlak gorunuyor.
Ayrıca neden su aklınıza gelmıyor;
Ismı SIS farı,yanı SİS'de acılır.Adamda bunun ıcın tasarlamıs....
EK kasa civicte arka sisi hep iptal ederim İstanbul da lazım olmuyor zaten 4 park 4 fren+3. fren lambası daha çok hoşuma gidiyor..
geçen birini uyardım adam acemi herhalde komple farları kapattı.. :)
Ducato ve Sprinter tarzi servis araclari icin ufak bi aciklama yapayim :) bende sprinter kullaniyorum
Farin yuksek konumundan ve aracinda daha genis olmasindan dolayi ufak taksilere gore ne yaparsan yap taksi aynasindan goz aliyor far ayari yapili olsada motoru asagi yukari oynatsanda :)
He birde servis arabasina cakma xenon takan tipler var, dusman gotune..
Dagılma alanının darlıgı mı goz alır? Yoksa reflektorun yanlış yere yansıtması mı?
Eger dagılma alanı darlıgı ise neden mercekli far rahatsı etmiyor sizi?
Sıs farı ne ıcın ve ne zaman kullanılır?
açıkcası benı pek rahatsız etmiyor sis farı yakanlar.gözümü almıyor yani.belki de bana denk gelmemiştir göz alanı
merceksiz fara zenon takanlar ve sislere zenon takanlar hakikaten karşıdakinin gözünü alıyor arka sislerini yakanaların yediği küfür jüpiterden mars a yol olur onlara eyvallah. ben arka sislerimi çok fazla aşırı siste açarım yoğun olmayan siste zaten stop lambalarınız nizami şekilde yanıyorsa araç belli oluyor. Ama her ampül orjinal olup amerikan park yaptıktan sonra bu kombinasyonu sadece hava ilk kararmaya başladığındaki anda kullanmak şahsen benim hoşuma gidiyo tabi işin bokunu çıkarıp sürekli öyle gezenler var Allah akıl fikir versin. Amerikan park'ta bence zevktir herkezin parası herşeye yetmiyor vag com vs özellikli araba alıpta yazılımsal olarak açtırsın. herkezin zevki ve rengi ayrı herkes istediği şeyi yaşamakta özgür ama karşısındaki insana rahatsızlık vermeden. değerli abilerim bu konuda herkese rahatsız oldukları sitemlerini dile getirmiş saygı duyuyorum ama zamanında 3 metre çıkıntılı bodykit yapılan araçlara ben dahil gençliğinde hayranlık duyanlar abilerim şimdi orjinalden yanayız gençlik,delikanlılık yaşanması gerekir bence ama gene dediğim gibi başkasına kesinlikle ve kesinlikle rahatsızlık vermeden.
son zamanlarda birde farsız ışıksız gezmek moda oldu. ayarsız milletiz yeminle ya sis uzun kısa park ne varsa yakıyorlar yada hiç bir şey yakmıyorlar
Ducato hakkinda yazilan herseye sonuna kadar katiliyorum.Sprinter , Crafter degil ,direk Ducato. hicbiri ducato nun yaptigini yapamiyor.O Pörtlek igrenc on yüzünü aynadan gördügüm gibi yolumu degistiriyorum bu kadar kötü tasarlanmis cevreye rahatsizlik veren bir ticari olamaz.Bide ici kirmizi ledli heryeri xenonlu ise direk beynime agri saplaniyor vuran isik yuzunden.
Eger forumda ducato sahibi olup kerane gibi takilan varsa yalvaririm duzeltsin , yediginiz kufrun hesabi yok
Uzun farların açısı sebebi ile sadece senin şeridinde gidenleri değil, duble yol dahil karşıdan gelenlerin gözünü ağır derecede taciz ettiğinin farkına varman lazım. Kamyoncular iyi sellektör atıp bırakıyor, inatla bu şekilde uzun farlarını kapatmayanlara uzun-kısa-sis yakıyorum sırf bunun için ekstra led takasım bile geliyor.
Keşke trafik polisi olsaydım. Meslek hayatım belki kısa sürerdi ama çok sıkıntı çıkartırdım.
Güzel yapmışlar bence, anlasınlar ne etki ettiğini görsünler diye...
Bununla birlikte sadece arka sislere ağırlık veriliyor forumda bu günlerde,
konu şoförün gözünü rahatsız eden ayarsız, anormal güçteki aydınlatma sistemi ise farlarını yakmayıp aşırı parlak sislerle dolaşan şahin tofaş ve honda grubunu da unutmalım...
Ayrıca benim için manyaklıkta son nokta sinyal lambaları kırmızı olanlar, arkada hep bir kırmızı ışık yanıyor ama sinyal ama fren ama sis... birde frenleri çakar yapıyorlar cila oluyor...
nasıl olsa karışan görüşen yok istediğini yap... ne güzel memleket...
Farkındayım zaten yolda kendi güvenliğimi başkası için tehlikeye atmam önce kendimi düşünürüm, bazısı sellektör yaptıktan sonra uzunları açıp devam edıyor isterse projektor açsın sorun olmuyor gözlerım için kendı yoluma konsantre gıttıgım ıcın uzunları açıkmı değilmi farkında bile olmuyorum. Araç 3 kişi + 2 kişilik bagaj yuku dolu Artvıne gıttıgı zaman burnu havaya kalktıgından kısalar bıle karşıdakının gozunu alıyor kısalar açıkken uyaranlar için far ayarını düşürüyorum onun dışında uzun yolda kendı yolum boşsa açarım gittiğim yol bol virajlıysa sisleride açarım çift yön ve şehir içinde ne uzun ne sis açarım kısalarla devam.
Bütün şahin dogancılar mı çakma x enon takar.
Bi keresinde arka tamponuma yapışan uzun farı yanan çakma x enonlu şahini yavalşayıp önüme alıp 40 km boyunca. En üst kademe far ayarı ile tecavüz ettmiştim. Akıllandığını sanmıyorum :D
haberin ilk fotoğrafında adamı domalmış görünce ikinci fotoğrafı açmadım beyler neymiş cezası :D
Sise ya da mercekli fara xenon takanlar evet göz aliyor ama orjinal sari far ve sisler goz almiyor yani yakilmasi ya da yakilmamasi biseyi degistirmiyor. Arka sis icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Arka sis gercekten hem kötü görünüyor hem de cok goz aliyor.
Aslina bakarsaniz egzozun da bu durumdan farki yok.Adam saatlerce bebegini uyutmaya calisiyor,barzonun biri! Yapistira yapistira geçiyor. Bunun da o xenonlu sisi acip gezenlerden farki yok.
Merceksiz far olacakti o. Yanlis yazmisim.
arka sis farını gerçekten kullanılacak zaman yakmayan insanlarada küfür ediyorum,gereksiz yere yakanlarada küfür ediyorum.Göz gözü görmeyen sağanak yağışta ve sisli havada yakmak lazım.
Yıl 2016 hala sis farı açanları tartışıyoruz
Modifiye 2006dan bu yana sadece fiber yerine plastik kullancak kadar gelişti...
İşte tam da demek istedigim sey buydu. Orjinal ve ayarlı olduktan sonra göz alcak bişey degil ön sis farı.
Tamam adı sis farı olabilir, ama "onun adı sis farı, sis yokken yakarsan rahatsız olurum, küfür ederim, vs. vs." gibi bi durum da yok, kimse kusura bakmasın lütfen.
Hepimiz arka sis farlarından ve projektör gibi olan sislerden rahatsız oluyoruz bundan yana şüphe yok peki ledli stoplardan benden başka rahatsız olan yok mu sadece frene basıldığı zaman led kısım devreye girse sorun değil ama abilerimiz nasıl yapıyor nasıl ediyor bilmiyorum o ledler seyir halinde kesintisiz yanıyor eğer akmayan dur kalk trafikte ledli abilerin birinin arkasında ilerliyorsanız vay halinize
far aarlari bozuk, sisli hava disinda arka sis acik gezen, on sislere bilmem kac k xenon takan, merceksiz fara da bilmem kac k xenon takan her kim varsa arabasini ya sadece tenha yollarda kullansin yada allah belasini versin. net!
ben bu hanzolar yuzunden trafikte aci cekmek zorunda miyim?
Abi ben "sis farlarımızı acalım, acık gezelim, geziyorum" demiyorum. Elime tabiki bişey gecmiyor.
Sadece bir soru sordum, nasıl rahatsız ediyor dedim ve buna "dagılma alanının dar olması göz alıyor" seklinde cevap aldım.
Dagılma alanının darlıgı degil, yansıtıcının ayarsızlıgıdır aslında goz alan ama bunun konuşmak yerine "bunun adı sis farı, sissiz havada ön sis farı acmakla eline ne geciyor" dediniz.
Neyse durum benim acımdan anlaşıldı, daha fazla uzatmayalım.
Bence hepsini öldürmeliyiz
Sıs farı,aracın onunu en alt sevıyeden,yogun sekılde aydınlatmak uzere tasarlanmıs bır aparat.
Cıktıgı yer kucuk oldugu ıcın parlama yapıyor ve yansıma had safhada.
Ama sen hala sıs farı acarım,rahatsız etmıyor ayarlı olanları vs dıyorsun. Yahu sadece sısde acsan??
Tamam sadece siste acıcam :)
Ama yanlış bir bilgiyi düzeltmeden gecemiyecegim.
Evet, aracın onunu en alt seviyeden aydınlatmak üzere tasarlanmış, buraya kadar dogru.
Ama yogun sekilde kısmı yanlış. Cunku kullanılan ampul yine kısa ve uzun far ampulü gibi halojen ampul.
Aracın en alt seviyesinden ve yine yolun en yakın seviyesini aydınlatmak üzere tasarlanmış. Cunku sis farı sis bulutuna carparsa yine işlevini görmez.
Sis farındaki kesilme çizgisi çok net değildir kısa mesafeyi ve yere yakın kısmı aydınlatsada kısa farların hizasından yukarıya ışık yansımasına sebep oluyo aracı duvar karşısına 10mt mesafade çekip kısaları açın daha sonra sisleri açın sisleri açınca far hizasından daha yukarıya ışık vurduğunu farkedersiniz bu nedenle göz alıyo özellikle aydınlatma olmayan şehirler arası yollarda baya baya göz alıyo
sisler +10 hp veriyo bilmiyomusunuz
Arka sis farinin acik oldugunu insanlari kor ettigini muhtemelen bilmiyorlardir diye dusunuyorum, cok iyimserim galiba.
Bu arada bende orijinalinde arka ledli stoplara takigim ozellikle toyota prius, lexus vs. Belki tr de pek yaygin degiller ama gece yada gunduz farketmez isiklarda frene basili beklerken direkt kor ediyorlar.
ankarada bi iki tane tofaş var arka sislerimi parklarımı artık neyse far gibi yanıyo,,arabanın bana dogru geldigini sanıp karşı şeride kaçmıştım hatta
Eski arabam da sis farı yoktu hiç böyle dertlerim yoktu :-)
Arka sisi yanık ve gözümü alan bir araç önüme geldiğinde direk uzunları açıyorum. Hanımla da bu yüzden çok tartışırız, karışma der hep.
Uzunları yakınca arka sisi yanık aracın içinde hemen kıpraşmalar başlar aynadan kesmece, el kol harektleri ne oldu gibi. Bir şekilde önüne geçer arka sisi 2-3 defa aç kapa yaparım. Anladı diye düşünerekten tekrar önünden çıkar arkasına geçerim hala sisleri yanıyorsa tekrar uzunları yakar tacize devam ederim. Umarım bir gün 3. sayfaya konu olmayız ama duyarsız ve bencil insanlar gerçekten çok can sıkıcı.
Karanlık yollarda ön sisi bende kullanıyorum. Yoğun bir şekilde yakın mesafe de olsa ön tarafı aydınlattığı için bilinmedik yollarda çukur tümsek açısından faydalı oluyor. (Aracımda kaliteli bir aydınlatma sistemi olsa belki hiç ihtiyacım olmaz)
Arka siste karanlıkta geri park ederken büyük kolaylık sağlıyor.