User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
94 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Hayat mı bozuldu biz mi büyüdük?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz küçükken Brezilya dizileri vardı TV lerde, zaten topu topu TRT1 sonrasında 1-2 kanal daha... biz dalga geçerdik 'yahu bu Brezilyalılar dünyanın en kötü ekonomisine sahip ama adamlar maşallah şatolarda yaşıyor, ne kadar komikler!'

şimdi dizilere bakıyorum, adam F458ini garajına koyuyor, havuzlu bahçesinden geçerek uşağına eşyaları almasına söyleyip malikanesinin 55 odasından birine geçiyor, sabah şoförüne gelme diyerek teknesine atlayıp evli sevgilisi ile denize açılıyor...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Runaway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dünya değişiyor biz hızla değişiyoruz farkında olmadan, bunun bir çok sebebi var bana göre...

Mesela

https://www.youtube.com/watch?v=sy5NfBzxpj8

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teknolojinin getirdiği kolaylıklar insanlığı bitirdide denebilir.İlk büyük icat cep telefonu diyebiliriz ilk zamanlar arama yapmak için haberdar olmak için kullanılırdı yararlıydı.sonrası kamera müzik çalar derken herşey oldu başımızı kaldıramıyoruz.2. internet oldu arama motoru diye başladık mırc-ıcq-camfrog-messenger gibi pc başına bağlayan bağımlılık yaratan olaylar gelişti.siber alemide unutmamak lazım ilk türk sosyal paylaşım sitesi istanbul sosyetesine özel yonja vardı seren serengil ordan evlilik yapmıştı profiline yabancı diziler kullandığın parfümlerin markalarını falan yazıyodun popülerliğin artıyodu özendirme başladı diyebiliriz.cep telefonu ve internet yaygınlaştıkça bir evde zorunluluk haline gelince eskiden tek telefon evde 3 cep telefonu + adsl ücreti eklendi 150 tlye yakın bi extra gider oluştu sürekli yenilenen cep telefonları furyası patlama yaptı 3210 ilk antensiz telefon 5210 vav su geçirmez 8850 mafya babalarına özel sürekli bi harcama hiç borçsuz olamadı alt kesim alt kesim ne kadar dara düşerse şiddet aksi olma ters cevap verme çaresizlik başlıyor. geçen dükkana geldi elinde resimli bir kağıt oğluma yardım topluyorum yaş 35 vardır çalışabilcek durumdasın dedim geri yolladım dışarda telefonu çaldı samsungdu galiba dokunmatik cuma günleri caminin önünde allah rızası diye ablalar olur kimisi belki 25 yaşında falandır sapa sağlamlar bak dükkanım karşıda camları silincek 1 saatii almaz 20 tl veririm evde çocuğum bekler ! herşeyin arkasına sığınmamak lazım ben bilinçli olursam benden olanıda bilinçli yapmaya gayret ederim boşvermişlik yapmamak lazım. hep bi hengame içersindeyiz ödemeler taksitler nasıl para kazanırım vardı eskiden şimdi nasıl kolay para kazanırım.geçen bi arkadaş sosyal programlar hakkında bişiler yazmıştı o konudada buna benzer yazı yazdım silin telefonunuzda swarm tango snapcat vs vs facebook tweet instagram ara ara kullanın wathsapp gerektiğinde kullanın bi ortama gidildiğinde telefonları bi köşeye koyun eline alana hesabı kitleyin
    Powered By Demir Garaj Fast N' Loud

instagram brkdiinc-facebook burakdiinc

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    adamlar yazmış zamanında
    "yenik düşüyor herşey zamana biz büyüdük ve kirlendi dünya"
    1881 - 193

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kötüleşmenin yıllara göre bir grafiğini çizecek olursak son 3 yılda eğimin çok artmasını nasıl,neyle yorumlarsınız ?

oabayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütün bu dediklerinin bana göre cevabı medya insanlara ne verirse insanların onu benimsemesiyle alakalı bkz; hipodermik iğne kuramı.
    leyleğiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence her ikisi de doğru. Hayat bozuldu ve biz büyüdüğümüz için bunun farkına vardık.

Şu anda çocuk olanlarda hep beraber onlara hazırladığımız dünya sayesinde, bizim çocukluğumuzdaki kadar saf değiller
    ve bizim nesiller , bozulma oranının artarak devam etmesi için elinden geleni ardına koymuyor.

Birde bu bozulmayı hep beraber biz yapıyoruz. Dışarıdan birileri gelip memleketi , hayatımızı bozup gitmiyor. Medya , telefon , basın , i,nternet ; bunları mantıklı kullanmak bizim elimizde. Hepsininde alternatifleri yada fayda sağlanacak şekilde olanları var.

Birileri gelip bize bunu yapıp gitmişde, bizim hiç suçumuz yokmuş gibi yapılan yorumlar komik oluyor.
    Birde herkesin çocukluğunun masum, tertemiz olmasına imkan yok , bu kadar şe...siz nerden türedi o zaman ?

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sorun teknoloji, sorun modernleşme diyen arkadaşlar..

Yurtdışına çıkın.. Bi ingiltereye, italyaya hatta mümkünse isviçreye gidin. Saygı, sevgi, anlayış, ahlak, görgü nasıl oluyormuş hayran hayran izleyin.. Oralarda teknoloji yok mu? Alası var.. Mevzu teknoloji değil dolayısıyla... İnsanlık, insanlık.. İnsanlığını kaybedersen teknolojinin göbeğinde de olsan, uzağında da olsan farketmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah evlatlarımızı korusun. güzel günler görmesini nasip etsin. gerisinin taa amk.

brave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok kardesım daha yenı yenı basladı bu olaylar vs kıyamet alemeti gibi birsey

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egitimsiz ulkede kapitalizmin etkileri diyorum. Cahillik en buyuk tehlike toplumlar icin. Hicbirsey bilmeyen kitleler ( buna okumus televole kulturu ozellikle dahil)ne yapmasi gerektigini bilemez oradan oraya savrulur,tek olay statu haline gelir.medya ve kutuplasma ile yonlendirilir. Sonuc ortada..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yurtdışına çıkın.. Bi ingiltereye, italyaya hatta mümkünse isviçreye gidin. Saygı, sevgi, anlayış, ahlak, görgü nasıl oluyormuş hayran hayran izleyin.. Oralarda teknoloji yok mu? Alası var.. Mevzu teknoloji değil dolayısıyla... İnsanlık, insanlık.. İnsanlığını kaybedersen teknolojinin göbeğinde de olsan, uzağında da olsan farketmez.
    biz modernleşme ile para kazanmayı birbirinden ayıramadık... ceplerinde para olanlara özenip cebi bir şekilde doldurmanın mübah olduğuna inandık, hırsızlık da arttı yolsuzluk da, dolandırıcılık da, gasp da cinayet de...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

oabayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

sorun gücü elinde bulunduranın teknolojiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönetmesi,kullanması
    leyleğiz

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aynen... bu yozlaşmanın tüm dünyada olduğunu sanıyor heralde insanlar
    hayır, türkiyede var.
    teknoloji her yerde var ama türkiye yalancılar, sapıklar, şerefsizler, uyanıklar, itler, köpekler, ciğersizler ile dolu.
    önceden de böyleydi sadece sayıları arttı!! ve siz bunu teknoloji sayesinde biliyor hale geldiniz
    eskiden sadece gazete ve haberlerden duyardınız artık 5dk sonra twitter - forum yada facebook üzerinden haberiniz oluyor..

dolayısı ile mesele teknoloji değil insan faktörü
    bizim insanımız avrupadaki insan gibi değildir, o yüzden avrupayı 1-1 kopyalarsan herşey b.o.k olur!
    imam osurursa cemaat sıçar derler ya, işte o türkiye için doğru
    en ufak bir gevşeklik olsun, onu dibine kadar zorlar bizim insanımız

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suçlu teknoloji,suçlu bilim oldu ya ağzım açık okuyorum yobazlık akıyor paçalardan.

türkiyede dr olan,adam akıllı araştırma yapan bilim insanları ,layıkıyla işini yapan avukatlar,şirket sahipleri,hadi hepsini geçtim,yolda para bulupta sahibini arayan insanlar taş devrinde yaşıyor dimi ?

kansızım,hırsızım,bencilim,çakalım,orda burda ahlak bekçisiyim ama aklımdan neler geçer of demiyorda insan oğlu suçu ilime bilime atıyor çok garip,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oabayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun gücü elinde bulunduranın teknolojiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönetmesi,kullanması
    Kesinlikle katılıyorum. Özellikle medya, televizyon dizileri ve saçma sapan programlar. Evlilik programına çıkan kadın adama ilk malvarlığını soruyor. Dizilere bakıyoruz en fakir aile ulaşımını taksiyle sağlıyor. Orta gelir düzeyliler villalarda yaşıyor. Bu durum cahil adamın hayattaki bir numaralı amacını para kazanmak yapıyor helal ya da haram. En garibi Türk dizilerinde Türk örf adetlerine göre halkın yaşadığı şekilde yaşayan karakter yok. Hepsi modern(!).

İnsanlar gösterişi yaptıkları işlerle, aldıkları başarılar ile değil, ceplerindeki 9999999 taksitle alınan iphonelar ile, altlarındaki 10 yıl krediyle alınmış 20 yaşındaki arabalarla yapıyor. Son yıllardaki alım gücünün düşüşü vergi yükünün ve fakirliğin artışı da eklenince, halkımızda ayaklar yorgana göre uzanmayınca eller başkalarının cebine uzanır oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiden üç kagıtçılar vardı şimdi onların o. çoçukları oldu.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sorun artık herkesin herşeye daha kolay ulaşması.

Sosyal medya platformlarını yeri geliyor ben dahi bilinçsizce kullanıyorum, yerli yersiz ,gerekli gereksiz bir sürü bilgi çöplüğü.

Şahsen ben detailworld den seramik kaplama öğrenmiş biriyim, ama adamın ilgi alanı farklı tech e bile adam çarpayım diye üye olan tipler oldu.

Herşey gün yüzüne çıktı velhasıl, sır diye bişey kalmadı, o yüzden bence durum bu noktada.

Günden güne yozlaşıyoruz, medeniyetini örnek aldığımız ülkeleri çok yanlış anladık.

Örnek vermek gerekirse, Çin tüm dünyaya sürekli birşeyler ihraç ediyor, biz ise o kadar özeniyoruz ki yapabildiğim sadece köpek yediklerini öğrenmek vs vs..

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşeye ulaşabilirlik olması başkasının malına el uzatmaya veya saygısız olmayı gerektirmez.
    http://www.haberturk.com/gundem/habe...ingera-sucustu
    mesela bunlarda teknolojiyi kullanıyor eskiden olsa gidip grup sex yapalım diyemezlerdi herhalde. onlarda teknolojiyi kullanıyor bende aynı teknolojiyi kullanıyorum. ben ne gidip milleti dolandırmaya çalışıyorum nede başkasının karısına sulanıyorum. gerçi bana gelip karı koca beraber teklif etse gene kabul etmem orası ayrı bir şeyde. oda yetişme tarzımızdan dolayı. burdada geçenki konularda gördük oğlu hırsız ailesinden o desteği aldığı apaçık ortada idi. bakalım bizden sonraki nesil nasıl olacak bizim çocuklarımız nasıl bir nesil olacak. allah esirgesin demeliyiz ve ona göre yetiştirmeliyiz çocuklarımızı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)