User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
94 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hayat mı bozuldu biz mi büyüdük?

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Hayat mı bozuldu biz mi büyüdük?

27 yaşına gireceğim benim mi çok tuhafıma gidiyor yoksa herkes aynı şeyi mi düşünüyor?
    Hep bir dolandırma, hep bir kazık atma, cinayeti vs. vs. bitmiyor. Forumda bile devamlı bu tarz başlıklar açılıyor.
    Bazen diyorum ki düzen hep böyleydi ama biz küçüktük farkında değildik ya da harbiden insanlarda karakter vardı sonradan bozuldu.
    1 paket sigarayı dolaptan çalan insanlar var ya aklıma geldikçe sinir oluyorum. Kerameti sigara yani.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıyamet yaklaşıyor..

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Toplumun, hayatın her anında her alanında.. Sorunun cevabı tek kelime;
    YOZLAŞMA

Benim çocukluğumda toplum, insanlar böyle değildi.. Edep vardı, adap vardı, utanma vardı, saygı vardı, görgü vardı, şeref vardı, namus vardı, Allah korkusu vardı..

Çalanın, dolandıranın, güçlü olup güçsüzü ezenin, hırsızın, utanmazlığın, yüzsüzlüğün prim yaptığı bir dönemdeyiz artık..

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haberleri vs izlemezseniz sıkıntı yok her şey düzeliyo,,,,

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baski, hayat pahaliligi, adaletsizlik, siddet, otekilesme, karsit dusunceye saygisizlik....Belki bunlar daha oncelerde de vardi ama 2002 kasimdan sonra hersey cok ama cok degisti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim çocukluğumuzda eve muz girdiği zaman annemiz babamız sokakta yememize izin vermezdi ayıp diye. İnsanlar o kadar ince düşünürdü. Apartmanın otoparkında eğim vardı. Hafta sonu insanlar erken çıkacaklarsa arabayı çalıştırmadan boşa alıp otoparktan çıktıktan sonra sokakta arabayı çalıştırırlardı. Yeşilyurtta bütün apartmanların bahçesinde meyve ağacı vardı. Meyvaya daldığımız zaman tokatı evdekilerden yerdik. Yaşlı teyze gördüğümüz zaman tanımasakta maçı bırakır elindekileri alır yardım ederdik. Yazları akşam evin balkonunda yemek yer gelen geçen afiyet olsun dediği zaman buyur ederdik. Samimi tanıdıklar hop balkona atlar bi tabakta onlara koyardık. Evlerde camlarda parmaklık olmazdı giriş katında oturduğumuz halde. 1 kere bile hırsız girmedi. Ne oldu göç başladı ne kadar öküz eğitimsiz adam varsa taşı toprağı altın diye geldi onun var benim yok diye çaldı çırptı. Politikacılar oy uğruna hapistekileri ikide bir afla dışarı saldı. Sonucu bu. Şimdi arkadaş araba alıcak olan arkadaşına yardım edecek diye yardımcı olucam ayağına aradan komisyon alıyor. Arkadaşıma başka arkadaştan araba alıcaz. Yakın arkadaş ikiside. Satan herif kazık atmaya çalışıo. Nasılsa arada ben vardım diye. Herkes daha zengin olmak için milli değer duygusunu insanlığını kaybetti.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toplumun, hayatın her anında her alanında.. Sorunun cevabı tek kelime;
    YOZLAŞMA

Benim çocukluğumda toplum, insanlar böyle değildi.. Edep vardı, adap vardı, utanma vardı, saygı vardı, görgü vardı, şeref vardı, namus vardı, Allah korkusu vardı..

Çalanın, dolandıranın, güçlü olup güçsüzü ezenin, hırsızın, utanmazlığın, yüzsüzlüğün prim yaptığı bir dönemdeyiz artık..
    Balık baştan kokar.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskinin şerefsizliği günümüzün uyanıklığı olmuş

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlığı unuttu bizim insanımız en başında yukarıda arkadaşlar cok güzel demişler cok güzel acıklamalar ile özetlemişler zaten.

Doyumsuz olduk hep daha fazlasını isteme yetmediğinde hak hukuk tanımama başladı en önemlisi saygı kalmadı kimsede.Tvler olsun yaşam bicimimiz olsun.Saygı duymayı utanılacak bişiymiş gibi göstermeye başladı insanımız.

Yaşam şartları diyor ya insanlar bakıyorumda biz cok daha iyi şartlardayız eskilere göre eskiden olan yokluklar zorluklar şimdi kacımıza cıksa ne kadar dayanabiliriz diye soruyorum kendime.ama ne oldu her yeni nesilde daha bi doyumsuzluk oldugundan dolayı artık hayat sartları zormus gibi geliyor bize.Lükse alıstırıldık yetmediğinde karsıdakinin hakkına saygı duymamayı.

Cevremde benle yaşıt yada bi tık daha büyüklere bakıyorumda kactanesi gercek manada yetiştirdiği cocuk ile ilgileniyor.Sorsam coguna neyi eksik diyor ama o cocugun manevi duyguları eksik en önemlisi.Mantık cok basitleşmiş evlenilecek evleniliyor e yıllar biraz geciyor nolacak hadi cocuk yapalım.Anne baba calısıyor kalan zamanda hepsi ya internet üzerinde ya kendi alemlerindeler cocuk arada boşlukta baba telefon al cocugum baba o al cocugum baba bu al cocugum.Alda bana bulaşma mantıgı var artık cogu ailede.nesil ahlaki olarakta manevi olarakta hic iyiye gitmiyoruz ama hadi hayırlısı.

Hani bizim insanımız icin derler ya hep biz misafirperveriz biz dost canlısıyız biz milliyetciyiz diye.Bence biz sadece cıkarcı bi millet olduk başka acıklaması yok.
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden aile terbiyesi denen birşey vardı, sonra bu o.çocukları türedi düzen değişti.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birbiriyle dalga geçme,arkasından kuyusunu kazmalar çoğaldı.Eline tespih alanı adam saydılar.Bana para gelsin de nasıl gelirse gelsin ne olursa olsun bana dokunmasın mantığı geldi.Çıkar ilişkileri için millet birbirinin biyerini yalamaya başladı sonra ortalık iyice bozuldu zaten.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin dediklerine katılıyorum oyüzden tekrar aynı şeyleri yazmayayım.
    çocukluk zamanlarında hep derlerdi avrupalaşıcaz falan filan diye tabi ozaman ergendik ya adamlar rahat rahat yiyişiyor sokakta falan diye aklımızdan geçerdi hep.tabi biz büyük gel zaman git zaman biz ergenlikten çıktık. avrupalaşıcaz ayağınada sadece sokaklarda rahatça yiyişenleri örnek aldık adamlarki saygıyı hoşgörüyü alamadık bizdekide hepten bitti neredeyse. tek tük hale düştük yazıklar olsun bizlere.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Balık baştan kokar.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göz görmeyince gönül katlanıyordu belki ya da zaten var olan ahlâksızlık potansiyeli,ortaya çıkmak için bir işaret,vesile bekliyordu.Nasıl oldu peki bu?Toplumumuzun her şeyi olan televizyonun,farklı içerikleri yansıtmasıyla.Dizilerde yaratılan sahte şatafatlı hayatlar;bir giydiğini bir daha giymeyen,bir yediğini bir daha yemeyen sözde elit karakterler,gelir seviyesi düşük olan insanların resmen gözüne sokuldu.Sınıf farkının gerçekleri abartılı bir şekilde vurgulanırken bir kesime de umutsuzluk,olumsuzluk pompalanıyordu aslında.Bu durumu da yanlış yorumlamaya müsait güruh,çalışarak bir şey olmayacağı,mesajını aldığını düşündü ve kolay yoldan para kazanma arzusunun temelleri atıldı.Başlığa konu olan sebep de bu arzudur bana göre.Alın teri,kapitalizm çarkına yenik düştü maalesef.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toplum o kadar kutuplaştırıldı ve hoşgörü yerine nefret ekildi insanlar arasına.

14 yaşındaki çocukların birbirini ispiyonlamaya başladığı düzende bazı şeyler için artık çok geç kalındığını düşünüyorum.

http://t24.com.tr/haber/bakan-kilic-...iddiasi,329413

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki benden büyük abiler durumu çok güzel özetlemiş.
    Şu an verilen eğitiminde bu salak sistemde katkı payı büyük.
    Biz ilkokulda öğretmenlerimize saygısızlık hiç ama hiç yapmazdık, onlarda bize hiç ama hiç yapmazlardı.
    Bize dersleri sevdirirlerdi. Ben şuana kadar ne öğrendiysem ilkokul öğretmenlerim sayesinde öğrendim.
    "ALLAH" hepsinden bin kere razı olsun.
    Lise üniversite derken daha sonra birşeyler öğrenmenin sadece hocada bittiğini anladım.
    Daha sonrasındaki eğitim sisteminide hepiniz görüyorsunuz zaten.
    Bir işte karşılıklı "saygı sevgi" yoksa o işin hiçbir anlamı yok kesinlikle.
    Yaklaşık 2-3 yıldır tv izlemeyi bıraktım maçlar dışında, ne kadar saçma programlar var yahu.
    Eskiden köylülerimiz kahvede toplanıp sohbet ederlerdi.
    Nerde o eski muhabbetler.
    Eskiden herkes birbirine yardım ederdi şimdi ise insanlar 3-5 kuruş için eşini dostunu öldürüyor.
    Yazık Valla yazık ne diyeyim.
    avrupa birliği avrupa birliği diye diye ülkeyi ne hale getirdiler.
    Sizin avrupa birliği dediğiniz şeyde samimiyet-dostluk denen şey yok, sadece kimse hakkını yedirmiyor o kadar.
    Nasıl bir ülke olduk arkadaş, ağlanacak halimize gülüyoruz.
    Yazık yemin ediyorum bize, yazık...
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok yazacak şey varda sabretmek lazım, gün gelir devran döner. Dünya bir günlük değil, bunu unutan herkesin tepe taklak oluşunu göreceğiz bir gün.
    ///M Rulez...

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toplum o kadar kutuplaştırıldı ve hoşgörü yerine nefret ekildi insanlar arasına.

Evet bu konuda hem fikiriz fakat bizimde icimizde varmış demekki.İnsan oglu bu istemediği bişeyi bura bura soksanız ossura ossura cıkartır.

o yüzdendirki kutuplaşma vs insanlar bölündü demek cok basit geliyorki bana benim etrafımda din meshep siyasi görüş olarak bana cok uc insanlar dahi olsa herbirisi ile hala daha saygılı bi arkadaşlığım dostlugum var ve bu kolay kolay bozulmazda.Cünki bozmak en basitidir.Karsıdaki insanın düşüncesini sevmiyor olabiliriz ama en önemlisi o kişiye saygı duymuyorsak zaten olay bitmiş demektir.Her cümlede bahsettiğim gibi saygı yani en önemlisi bu.Bircok arkadasım ile böyle devam eder benim hayatımda onun düşüncelerini benimsemesemde saygı duyarım uzatmayız olayları o yolunda ben yolumda gider.Ama hır gür cıkarız birbirimize baskı kurup dusunce istekler konusunda baskı kursak ikimizden birisi elbette ters bişi yapacaktır buda arkadaslıgı dostlugu bitirmek demektir. bu yüzdendirki bişileri bozmak en basitidir zor olan devam ettirmesini bilmek. Neden herkez böyle yapamıyor kutuplaştık diyoruz neden oldu bütün bunlar... birazda icimizde varmış bizim sorun burada..

Bazı dostluklarda bile derler ya 10 kere iyilik yaparsın iyi olursun bi kere istediği olmayınca senden kötüsü yok.Böyle olmaz işte her zaman herşey insanların istedigi gibi olmuyor bu hayatta herşeyden önce bunu ögrenmeliyiz sonra kutuplaşma vs kalmıyor. ben bu konuda eminim. Sorun birazda eğitimsel dicem ama okullardaki bu eğitim değil bu insanın kendi etik anlamda eğitebilmesinde...

Sevgi saygı herşeyin başında gelir insanlar bu iki kavramın farkına önemine varsalardı unutmasalardı bu kavramı bu hale gelmezdik.herşeyen önce aile kavramı cok önemli herkez silkinip bi nereye ne hale geliyoruz demeli.Herkez öncelikle kendiside dahil olmak üzere biraz bazı seylerin farkına varabiliyorsak kücüksek elimizden geldiğince aile büyügüysek eşimize cocugumuza bazı değerlerin farkına varmalarını anlatarak sohbetler farkına vardırmalıyız.

Üstüne basa basa diyorum aile kavramlarının cogu bitme noktasında insanlar kendilerin bi haber yaşar durumda geriden gelen nesil sıkıntılı geliyor sebeb hem bi daha iyisi olsun azmi- hep bi daha fazlasına aclık.Büyüklerin kücüklere yol gösterici olması gereken bi toplumda kücüklerin büyüklere saygısı yokken büyüklerinde kendi dünyalarında kaybolduklarını görmüyormuyuz bu hayatta.
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir toplumdan Allah korusu olmazsa böyle olur.
    Ölümlü dünya . Herkes öleceğini bilerek yaşasa arabanı evinin önünde kitlemeye gerek kalmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)