halkalıda beleşe ders verilir![]()
eski bir rx8 sahibi olarak nasıl yanlıyamıyosun anlıyamadım debriyaj tokatlamasan bile cok rahat dönüyor dsc kapamıyormusun? 10 sn basılı tutup?
halkalıda beleşe ders verilir![]()
eski bir rx8 sahibi olarak nasıl yanlıyamıyosun anlıyamadım debriyaj tokatlamasan bile cok rahat dönüyor dsc kapamıyormusun? 10 sn basılı tutup?
bir de ek olarak 3 ten 2 ye çekmekte çok zevkli oluyor ama alışmak lazım 2 spinden sonra 3. denemede körfez pistinde Pirelli virajını full yan dönebilmiştim, yine rx aşkım depreşti, güle güle kazasız belasız kullanın mümkünse de satmayın sonra çok üzülüyor insan![]()
Bu da o dönüşün içten çekimi
https://www.instagram.com/p/ux1d_tKV...by=saglamsemih
Abi yorumlardan anlaşılan o ki arabayı biraz gözden çıkartman gerek.Gözünü karartıcan olacak dönecek diye çevirip direksiyonu asılacan gaza. sonra kontra ve debriyaj tokatla devamı gelecek.
gel sen riske atma şu güzelim arabayı. Al bi şahin veya e30 basitten turbola diff kaynakla acemilik arabası olsun.
RX8 1 tampon 1 far şahin parası zaten.
Kışın olsaydı herşey daha basit olurdudebriyajın yürüyenin fiyatlarını araştırıp bu işi yapmalı
![]()
Coğrafya kaderdir
Bence gidip G27 alın ikinci eli 700-900 civarında internetten de asetto corsa indirin. İnternette Rx8 veya 200sx indirip onunla öğrenirsiniz sonrasında arabada denersiniz. Kaybınız 50-100tl yi geçmez işiniz bitince direksiyonu satarsınız.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Ben drift akademiden öğrendiğimden fazlasını G25te öğrendimYabana atılacak gibi değil, götten evvel gözle hissetmek daha önemli.
PiscocuK,
Biz ara sıra kurtköy'de çakma drift akademi düzenliyoruz 3-4 arkadaş. S13, S14, e36 turbo vs, yaş ortalaması 30 üstü. İlgini çekerse bekleriz, koni götürüp her seferinde farklı parkur kuruyoruz. Sıfırdan başlıyorum dersen ona da sabrımız var, sakin sakin gösterebiliriz. Yağmur, yağmur sonrası vs denk getirirsen lastiklerin de zarar görmeden dönersin.
Rx8 öyle güzel yanlar ki valla sen biraz çalış.
Arabaya bir o kadar daha aşık olacaksin
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
yuvarlak kavşakta veya boş alan guvenlı gordugun yerlerde denıyebılırsın.
kavsagı donerken sert bır sekılde dıreksıyonu kır , aracın dengesı bozulacaktır aynı anda debrıyaja yarım basıp ara gaz yaparsan yanlamaya baslayabılırsın.
Dıreksıyonu cok sıkma serbest bırak kontra vermesıne ızın verdıkten sonra tekrar yol cızgısını takıp ettıgınde tut, yoksa spın atman veya kaldırıma cıkman kacınılmaz.
15 senedır severek yapıyorum. Hıc kazam olmadı ama bunu okuyarak cızerek degıl, en ıyı kendın ufak ufak rısk almadan tecrube edınerek yapabılırsın.
ben de motosiklette tek teker yapamıyorumdeli gibi gazlıyorum, iyi kötü arkayla oynayabiliyordum yeni lastik aldım şuan kıyamıyorum
ama teker olayında hep bi tedirginlik var düşersem motora zarar gelmesi de bi nebze de kol bacak kırarız diye korku var
bir iki ve üçüncü viteste gazı açtığımda ön teker sürekli yerden kesiliyor güçle birlikte ama debriyaj tokatlayıp veya gaz kapayıp açıp teker yapmaya biyerlerim yemiyor
nasıl yaparım, öğrenebilme gibi bi ihtimalim var mı yoksa korkuyosan bu iş olmaz mı dersiniz?
![]()
Abim vazgeç bu sevdadan derim. Ben ibizayla 1-2 defa yapayım dedim sigara gibi bağımlılık yaptı her virajda yan yan kayıyorum antalyayı tokyoya çevirdim, yazık aracına yapma derim![]()
Emre abi senin bu alçak gönüllülüğüne hayran oldum harbi delikanlı adammışsın. Herkes senin gibi gelip de burada konu açamaz, çünkü sorsan herkes bi Keiichi..
Nacizane ben yanlamak, eğlenmek için kapıda şahin tutuyorum. E tabi doğal olarak sadece yağmur ve karda çıkıyorum. kavşağa yaklaştığımda 2-1 yapıp debriaj tokatlarken gaz açıyorum. Ufak ufak dönüyor, sonra 2 yi istediği için 2 ye atınca araba gaz yemiyor haliyle bayılıyor
. Senin o arabayla 1-2 denemeden sonra çok daha rahatça kıçını açabileceğini düşünüyorum. Arabayı doğrusal çizgi üzerinde tutmaya yardımcı özellikleri kapamamışsın bunun etkisini daha sonraki denemelerinde kapatarak göreceğine inanıyorum. Eray abiye bi yemek ısmarla halleder ltd şti
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)