Uber = parasını verip hizmetini almak
Taksi = parasını verip rezil olmak
Printable View
Uber = parasını verip hizmetini almak
Taksi = parasını verip rezil olmak
Hayır ben bu malların Türkiye'nin en büyük trafik teröristlerini niye bu kadar savunmaya çalıştıklarını anlamadım. Nerede terörist var, destek mi olacaksınız anasını satayım. Hayır burada mı yazıyordu, UBER kullanıcılarının çoğu da CHP'lidir herhalde diye :) Böyle bi tezat da var.
Adamlar trafiği düzeltmek vb. çaba sarf etmek yerine, gitmiş en moktan kitleye destek mesajı veriyor. Ne yapacaksın, İstanbul'daki bilmem kaç bin onun bunun çocuğundan mı oy alacaksın? %25 olan oyunu 25,1 mi yapacaksın nedir yani? Minibüsçü dolmuşçu tayfası da var, en kısa zamanda onlara da bi ziyaret yapsınlar yav?
bu chp de .ike sürüelcek akıl yok
tek siyaseti iktidarı taklit etmeye çalışmak
seçmeni az biraz tutucu olmasa %15i geçemez
Rusya'da Kazakistan'da falan bırakın uber'i, yolda el ettiğiniz arabalar bile duruyor, yolunun üstüyse 3 5 liraya götürüyor. Ve yasal. Taksi plakası bilmem kaç milyon tl olmuşmuş, eee biz mi yüksettik piyasası alüminyum. Kilometrede, yaktığı gazın 8-10 katını yazıyor taksimetre.
vermesinler
bırakın akp %70 alsın tüm oylar ona gitsin
kılıçdaroğlu geldiğinden beri akp ne istedi de yapamadı?
%25 oy aldı da karşılığında ne verdi?
nasıl muhalefet etti?
adamlar yattıkları yerden para kazanıp saçma sapan açıklamalar yapıyorlar
taksiciyi savunmak uber gibi bir hizmeti kovmakla tehdit etmek chpye mi kaldı?
ben tkpye veriyorum arkadaşlar
sırf akp daha çok vekil çıkarmasın diye chpye oy atmak zorunda hissetmiyorum kendimi
eğer 20 yıldır muhalefette chp değil de cidden halk için mücadele eden bir parti olsaydı akp 2007-2008i bile göremezdi
ama chp hep önlerine kırmızı halı serdi
Çok derinlere girersek eğer ***** kişiyi meclise sokanda Deniz baykaldır. Benim aile chp li ve iyi yerlerde olan insanlar ona rağmen son 3 senedir ciddi saçmaladıklarının farkındayım. Daha parti içinde ne oyunlar ne insanlar var bilseniz chp ye kayıtlı olupta ***** parti mitinglerinden çıkmayanlara kadar tanıyorum. Kılıçdaroğlu kötünün iyisi ama buda tartışılmaz oğlunu askere yolladı bazılarınınki bedeli iken birileri koruma ordusu ile gezerken onca kilometre yol yürüdü adalet yürüyüşünde bu yaptıklarından dolayı yinede saygı duyucam adama.
"Dünyadaki en karlı ticaret din tüccarlığıdır. Sermayesi yalan müşterisi cahildir!" diyerek bugünleri öngören Aziz Nesin'i saygıyla anıyorum.
gecen hafta gece modaya gittim bir arkadasımızın barında birseyler iciyorduk. derken kapıya siyah bir vito yanastı 3 adet hanım kardesimiz bindiler tam da rex sinemasına cıkan yokusta kosede bi dolu taksici var olayı gören 2-3 taksici uberin yanına geldi camdan adama hakaret etmeye basladılar hırsız o.c dediklerini duydum. ardından elemanlardan biri aynaya tekme attı ve aynayı kırdı benim patron duruma cok bozuldu ve mudahale edelim mi diye sordu dedim bak bakim orda kac taksici var bizi burda patates ederler :)
yani uber iyi guzelde bu tarz psikolojik siddete maruz kalmak hiç hoş değil uber surucusu arkadas adına cok uzuldum gercekten ama elden gelen birsey yok en nihayetinde zerre sevmesem de tepkileri asırı duzeyde siddetli olmasına ragmen taksiciler haklı.
Taksicilerin hakkı?
Kim kimin aynasını kırmaya. Kimin kime oc demeye hakkı var? Az bir durun düşünün lütfen.
Çok mu haklı? Versin mahkemeye. O taksicinin yapabileceği en fazla budur.
Ben tüketiciyim, parasını verir hizmetimi alırım.
3 tl veririm metrobüsle giderim
10 tl veririm taksi tutarım
20 tl veririm lüks arabayla giderim.
Bu uber in elinde D belgesi mevcut. Belgesi olmayana yazsınlar ceza.
Bende diyorum. Yigit yenigun ile Yigit_y benzesiyor mu , ayni kisiymis :)
Arac alacaktiniz aldiniz mi?
bu taksici şahıslar her gördüğü vip e uber diye sarsınlar bakalım bir gün içinden 6 tane akrepli indiği zaman memlekete doğru nasıl kaçarlar görürüz o zaman
Evet keşke :)
istediğin belge olsun beledeyiden izinsiz yolcu tasımacılıgı yapıyor uber ve korsan d belgesi zart belgesi zurt belgesi ile suslemelik bir durum yok. bugun 150 bin tl yatırım yaparsan aylık tek basına ortalama 10 lira kazanabilirsin uber yaparak.
bir taxiyi 2 sofor kullanıyor 7-8 lira sabit kira parası ve 2 surucunun asgari duzeyde kazanması gereken min gunluk 150 lira ları var butun masrafları cıkınca. aynasını kırmaya tabiki hakkı yok kufur etmeye tabiki hakkı yok uber surucusu işin icinden sıyrılacagını yada illegal is yapmadıgını bilse zaten orda geri geri ters yoldan kacmak yerine durup polis cagırmayı tercih edebilirdi.
yolcu olarak biz var oldugu surece istediğimiz ulasım secenegini kullanmakta özgürüz elbet bize kimse karısmaz ama bu isten para kazanan adamlar her turlu zorlukla karsılasabiliyor aylık 10 bin lira kazanmak öyle kolay olmasa gerek.
Ahmet merhaba, bence sen yanlıs bir savunma yapıyorsun. Sonda soyleyecegimi bastan soyleyeyim, bu duzenin sorumlusu uber degil, bu yuzden suclusu da ubermis gibi davranmak yanlıs. Taksiciler cok zor sartlarda calısıyor olabilir, cok zor para kazanıyor olabilirler, evlerine zor sartlarda ekmek goturuyor olabilirler, ustune birde uber rekabeti yuzunden iyice sıkıntıya girmis olabilirler ama tum bunlar, bir noktada gelip, bu taksicilik isinin neden duzgun yapılmadıgına ve bu plaka ucreti sacmalıgının neden duzeltilmedigine dayanıp duruyor.
Tuketici gozunden bakarsak, ben les gibi sigara kokan, surekli oraya gitmem buraya gitmem muhabbetini yapan, hic bir kurala uymayan bir araca binmek istemiyorum.(Arabaların modelinden falanda geçtim bak) Gelip bana duzgun bir alternatif sunarsan direk ona yonelirim ki insanların ubere yonelmesi bosa degil.
Taksici gozunden bakarsak, uzerlerinde cok buyuk baskı var yevmiye cıkarmak icin buna lafım yok ama madem isin icinde rekabet var, kendilerine ceki duzen vermek bu kadar zor olmasa gerek. Aracını temiz tut, musteri ile surekli polemige girme, insan gibi sur aracını. Zamanla zaten insanlar seni tercih etmeye devam ederler.
Burada uber yapan adamın 10 bin kazanması bir suc olamaz, sen su plaka fiyatları ile plaka kiralama sacmalıgını isini bir duzelt isini duzgun yapan taksicide insan gibi para kazansın. O cok kazanıyor ben kazanamıyorum o zaman onunda az kazanması lazım mantıgı yerine, tersi yonunde adım atılmalı, herkes emeginin karsılıgı olarak duzgun kazanmalı.
Taksi plakası isine yetkililer el atmalı bir an once, yoksa bu duzen oldukca cok taksici sinirinden ubere saldırır, vatandas da ubere binmeye devam eder, yazık olan ekmek parası pesinde olan adama olur.
Bu arada, taksici ve Uber kıyaslaması yapıyoruz ancak, Uber üzerinden de sarı taksi çağrılabiliyor :)
Taksici carptığı bebekli kadını tehdit etti (Video)
Beter olsun böyle taksiciler. Sanıyorum Uber'e de saldıranlar bu tiplerdir.