Geçen musterim taksici euro alır misin dedi pendik e inemem şimdi 40 lira ver al dedi. 10 euro almış birinden 40 tl say mis. Başka nr geçirdi acaba
Printable View
Devlet çıkıp taksi plaka kiralama işini şahıslardan alıp kendi bünyesine neden katmıyor?
Her ilin büyük belediyesi plakayı doğrudan taksiciye kiralar. Kimlik kartı ile araç çalışır gps verisi ile tek merkezden takip edilir. ödeme olarak yasal zorunluluk kredi kartı veya ibb kartı yapılır. vergi kaçakçılığın da önüne geçilir. bir de halk'a hizmet adı altında yakıt indirimi verilir.
Saray'dan sokakları görmek zor sanırım.
ABD'de arkadaşlarıyla eğlenip sarhoş olduktan sonra araç kullanmak yerine Uber çağıran Kenny Bachman kendi evi yerine ailesinin olduğu memleketindeki evinin adresini girince yanlışlıkla 480 kilometre yol gitti ve 1635 dolar ödemek zorunda kaldı.
Alkollu arac kullanmamak icin Uber cağırdı! 6200 lira odedi - Haberler
Uber ı bitiremezler bu kadar net yazıyorum
Yanlış hatırlamıyorsam bir dönem takside çalışan bir tanıdığımda " UBER " kullandı. Ve kendisini çoğu zaman çağırdıklarını söylerdi. Burdaki amaç kendini düzeltmeyip düzgün olan bir işede çomak sokmak olarak gözüküyor. Evet her ne kadar korsan taksi gibi görünsede bu işin içinde olan taksicilerin kendimizi nasıl düzeltebiliriz diyerek düşünmeleri gerekiyor. Ekmek parası büyük bir çoğunluk için zor bu devirde fakat sen ekmek parası zor diye insanların hayatlarını riske atıp, senin nimetin olan müşterine "off pff" gibi laflar ederek veya kaba saba davranarak çalışırsan kusura bakma ama seni tercih etmezler.
Hamzaçebi uberi kovacağız demiş. İbb nin iyi taksi uygulamasını geliştireceklermiş. Bık bık. Neden şimdiye kadar yapmadın? Yapamadın. Adam gelmiş vergisini ödeyip hizmet edeyim diyor. Yok diyorsun. Milleti dolandıran darp eden kaçıran sözüm ona esnafa mahkum bırakıyorsun. Taksi plakası milyonlar ötv indirimi var hala albea dacia taksi olarak yollarda. Çatır çatır vergi kaçırıyorlar. Arabanın yaptığı km ye bakıp verdiği vergiye baksan ne kadar çaldığını zaten anlarsın. @B16 o işi devlet tekeline alsa emin ol daha beter olur. Düşünsene İbb plakaları kendi kiralıyor. Arabalarda muhtemelen 7\24 reis dinletisi verilir.
Gecen sene yurtdisindan gelen bir tanidigimiz havaalani - sultanahmet arasi 200 tl + 150 euro gibi bir rakam odemis. Sebebi bunca trafigin birde donusu var diye yarim yamalak bir sey soyleyip gitmis. Uber her turlu devam etsin.
Twitter'da uber şikayeti vardı bir yolda taksin in 2 katı fiyat tutmuş. Sebebine yoğun trafikte ve saatte uber fiyat değişir yazmislar dogru mu.
Arz talebe göre fiyat artışı olabiliyor
O bölgede araç sayısı çağrı sayısından az ise
Rakamı yükseltiyor
Sürekli oluyor mu haftasonu bazı bölgelerde ve yağmur kar olduğunda görülüyor
bu fiyat artışları Amerikada da oluyordu.
kar yağmur aşırı yoğunluk vb durumlarda yapıyorlar. Daha sakin yerlerde fiyatlar daha stabil gidiyordu. yoğun şehirlerde daha çok oynuyor.
Yılbaşı gecesi 3 kişi taşıyarak bütün gün kazandığı parayı kazanan bilirim.
bu sistem sürdüğü sürece darbeyi devletin koruduğu üst sınıf plaka zenginleri yicektir
geçen gün bir dolmuş gördüm tıka basa dolu hala yolcu alıyor
düşündüm bi an devletin bu işe el atması ne kadar zor olabilir ki diye
ayakta yolcu almayı yasakla dolmuş sayısını 2 katına çıkar bu hizmeti gören insanlar toplu taşımayı tercih edince bir kat daha arttır dolmuş sayısını
plakayı kendin tekelinde ver ve araç sahibi maaşla çalışsın çift vardiya olsun denetimden geçsin ve hakettiği parayı alsın
peki kim zarar gördü buradan? taksiciler odası dolmuşçular odası plaka sahipleri
peki bu bi avuç insanı mutlu etmek için çaba harcayan kim devlet
demekki bizde devlet halk için değil sermaye sahipleri için
düşünsenize babanızdan 3 tane taksi plakası kaldığını
ömrünüzün sonuna kadar çalışmadan geçim sıkıntısı yaşamadan 10 numara bir hayat yaşayıp çocuklarınıza bir ömür yetecek kadar miras bırakabiliyorsunuz
e nerede kaldı adalet?
ubere de çelme takacaklar elbet ilk sıraya da ana muhalefet sosyal demokrat halkçı parti girdi hemde
sermayenin hakkını ve sömürüyü onlarda destekliyor
bizim gibi gelişmeye niyeti olmayan ülkelerde uberi yaşatmazlar sürdüğü sürece tadını çıkarın
düşünsenize taksiciliğin kalktığını plakaların 5 para etmediğini ve parayı araç sahibi ubercilerin kazandığını
aslında serbest piyasa da bunu gerektirir ama devletin amacı tekel oluşturup o tekeli kontrol edebildiklerine yaymak
halkçı insanların yönettiği bir ülke olarak kalsaydık 10 yılda 10 milyon demir yolu döşeyenlerin torunları 100 yılda 100 milyon metro yolu da döşeyebilirdi
Şuan devlet halk için birşey yapmıyor tamamiyle game of thrones dönüyor.
Hala söylüyorum halk için hizmet edilen sektör'de konu ulaşım olduğu için ulaşım örneği veriyorum. Devlet vergi, mazot, sigorta vb. şeyler de elini taşın altına koyup destek olmadıkça yeni gelen oluşumlar her zaman taşlanacak. türkiye'de sadece uber yok careem diye bişey daha var. Devlet kalkıp taksici kardeşlerim plakanı benden alacaksın. Mazot indirimi veriyorum sana ama kredi kartı ile ödenecek herşey demesi lazım. Taksicileri sevmem ama şartlara baksana 5-6 bin tl aylık plaka yakıt bakım ıvır zıvır adam parayı çıkartmak için herşeyi yapıyor.
Yansalar su veren itfayenin hortumunu.
böyle bir videoya denk geldim, amerika içi uber ama temelde nasılsa aynıdır sanırım?
daha önce verildiyse kusura bakmayınız.
(taksicilerin tarafını tuttuğumu yada uberci olduğumu düşünmeyin, bize en faydalı neyse o taraftayım)
https://www.youtube.com/watch?v=2LcfZmUQc7M
Uber bu ay yasaklancakmış, açılmışken yazayım, dinleyin lan taksici sürüsü, sizin plakalara bayıldığınız para bizi ilgilendirmiyor. işler bu noktaya gelene kadar her türlü itliği şerefsizliği çakallığı yapıp über gelince "gorsan bunlaaar" diye feryat etmeye hakkınız yok.Havalimanında patlamadan sonra insanların hala cüzdanına göz dikecek kadar şerefsizsiniz, bu saatten sonra adam olmazsınız, pislik yuvası mafya meslek odanız kıçını da yırtsa artık insanların size itimadı kalmadı. bokunuzda boğulun. Ekmek parası diye ağlamıcaksınız yok oraya gitmem yok orası trafik, E pezevenk banane istanbulun her saati trafik al paranı sus sür götür amın feryadı senin keyfine göre geçmi kalcam ben, sikim sikim kasılan, kendilerini kabadayı sanan taksicileri bağırta bağırta siktiği için uber'e teşekkür ediyorum. Ağlamayın lan gavatlar